Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aleostokset

Wednesday, January 07, 2009

Aleostokset

Päivänvaloa ei vieläkään ole mitenkään liian kanssa. Hyvä yritykseni kuvata eiliset aleostokset kauniissa valaistuksessa kariutuivat alkuunsa. Sen verran tunnelmallista iltapäiväaurinkoa tulvi ikkunoista sisään, että kuvista tuli persoonallisen sinivihreitä...

Havaitsin muuten tässä kirjoittaessani, että aikas mainiosti onnistuin noudattamaan omia aleshoppailusääntöjäni, vaikken niitä erityisesti muistellutkaan. Ehkä perusperiaatteiden listaaminen blogiin auttoi. Neuleita, laukkuja ja yksi vähän bileisempään tilanteeseen sopiva toppi. Not bad!

Ostoskassista löytyi:

Paksu mohairneule, Filippa K
Mahottoman muhkea pääasiassa mohairia ja merinovillaa sisältävä neulepaita tarttui mukaani maleksittuani aikani kuolettavan hitaasti etenevässä kassajonossa. (siis excuse moi - vain yksi kassa Filippa K:lla töissä tuollaisena päivänä!?!). Garderobi-inventaariossa havaittu kivojen paitojen puute ei vaivaa enää lähimainkaan yhtä paljon!
Neuletyyppi muistuttaa Mintun teiniaikojen kuumintahottia-hittiä patenttineuletta. Ehkä siksikin tunsin oloni heti kotoisaksi siinä. Tarkoitus olisi yhdistää pörhöinen neule (karvaisuus ei oikein välity kuvasta...) nahkahameeseen tms. kiiltävään sileään pintaan mahdollisimman suuren kontrastin aikaansaamiseksi.

Ja tässä syy siihen, miksi ylipäätään pysähdyin Filippa K:n osastolle:

Pikkuinen mokkalaukku, Filippa K

Hiilenharmaa pikkuinen mokkalaukku osui silmiini, kun olin oikeastaan menossa poimimaan shoppailukaveriani vieressä sijaitsevasta Karen Millerin putiikista. Joskus muinoin alkusyksystä metsästin kyseistä pikkuveskaa violettina. Jotain visioita kai tuohon värivalintaan liittyi - ei voi muistaa. Sen muistan kuitenkin, että jätin mustan nappanahkaisen version Filippa K Seconhand -putiikkiin, vaikka sen hinta oli noin viidesosa alkuperäisestä. Tyhmä!! Vuori kun oli mielestäni vähän liian likainen.

Mokkanahkainen sopii itseasiassa huomattavasti paremmin vaatevarastoani täydentämään. Perusasuun kun kuuluu yleensä nahkatakki ja näin talvella pitkät prätkäbootsit. Pintanahkan yliannostus on helposti lähellä. Varsinkin kun lempparihameeni jo toista sesonkia sattuu olemaan nahkaa.

Garderobini neuleosasto sai enemmänkin täydennystä...

Puuvillainen niittineuletakki, Sonia Rykiel
Melkein kuulkaas hypin hihkuen tasajalkaa, kun löysin tämän neuletakin!! Niin Minttu, kun vaan voi olla! Särmää ja huumoria samassa paketissa! Klassisen mallinen musta neuletakki saa naisellista touchia tyttömäisestä pilkkukuosista ja mehukasta kieliposkessarouheutta pääntien pyramidiniiteistä.
Me likes!! So so very much!!

Sonia Rykielin Sonia -mallistosta löytyi toinenkin saalis: (tuskastuin asetuksien kanssa sähläämiseen ja kuvasin topin salamalla. Jälki on tietysti sen mukaista...)

Läpikuultava toppi, Sonia Rykiel

Musta pitkä, käytännöllisesti katsoen mekkomittainen toppi on jumalaisen pehmeää, hiukan läpikuultavaa puuvillaa. Kauniisti asettuva v-pääntie, reikäniitein koristeltu pieni rintatasku ja kevyesti rypytetty etukappale tuovat juuri sopivasti asennetta.

Ja sit vielä SE!!

Musta nahkalaukku, Botkier
Oikeastaan olin jo pikkuisen päättänyt, että hankin sen Lanvinin kuitenkin, kun joulupukki ei ottanut vinkkiä onkeensa. Mutta nyt ei tarvitse enää haikailla sen perään! (Budjettini huokaa helpotuksesta...). Botkierin suuri hobo-mallinen unelmalaukku täyttää mustan taisteluparitoiveeni paremmin kuin hyvin. Kyllä kannatti kiertää laukkuosasto vielä kertaalleen, vaikka parin eri tsekkauksen jälkeen olin aika pettynyt tarjontaan.

Laukussa on kerrankin riittävästi erilaisia pikkutaskuja, joihin kaikki tärkeät tavarat saavat muuttaa asumaan. Laukun sisältä löytyy myös kiinteä ketju, johon voi laittaa kotiavaimen tai jotain muuta huipputärkeää. Ah, detaljien onnea!!
Harakka minussa ja liiallisen skandinaavisen minimalismin vieroksuja tuntee lapsellista riemua laukun kyljessä riippuvista norsu- ja torahammaskilluttimista!

Ja kaiken lisäksi nahka on niin pehmeää, että haluaisin vain koko ajan silitellä ja paijata sitä.

No, mitäs sanot??

Labels:


Comments:
ei vitsit tuo niittineule! paljonko maksoi?
 
Minäkin ihastuin tuohon niittisomisteiseen neuletakkiin. Tosin vielä enemmän Nurjimusmainen se olisi ilman pilkkuja! :D
 
No hyvät oli löydöt, neuletakki ja laukku ihan yli-Mintut!
 
laukun hinta?
 
Mirmir: Hmm... Se maksoi... Oikea hinta oli 1999,- kruunua ja aleprosentti 70, niin paljonko siitä silloin jää jäljelle? Noin 60 euroa??

Micci: No niin olisikin! Pilkut eivät periaatteessa ole mun juttuni ja olisi tuo päätynyt kassan kautta kotiin ilmankin. Kokonaisuus pilkkujen kanssa on kuitenkin varsin minttumainen ja neuletakista tulee varmasti vakioesiintyjä päivänasu-kuviin. :)

Tuike: Kiva kuulla, että olet tota mieltä! Ei sinänsä, että olisin ollut epävarma, mutta varsinkin laukun kohdalla mietin, että onko nyt järkevää hankkia tuollainen, kun se (liian kallis) Lanvin on kuitenkin ollut haaveissa niin pitkään... Eniveis - olen ihan tosi tyytyväinen ja innoissani kaikista uutuuksista ja laukku on ihan mieletön! :)

Anonymous: Laskutoimituksia jälleen... Alkuperäinen hinta oli 6999,- kruunua ja aleprosentti 50 eli maksoin laukusta about 350 euroa. :)
 
Laukku on ihana!
 
Upeat löydöt ! Molemmat laukut erityisesti miellyttää silmääni.
 
ahh! Mä haaveilin just samasta Botkierista tuossa syksyllä, on se kyllä kaunis! :)
 
pidin kanssa kovasti niittineuleesta. Hauska pilkku ja niitti yhdistelmä. vaikkakin hetken mietin, jonka jo liikaakin asiaa neuleessa, mutta joskus överi on ihanaa :)
 
Kristiina: No eikö!! :)

Laura: Olen kanssa ihan laukkufriikki! ;DD

Aurora: No niin on!! Kuvassa se ei jotenkin ole niin edukseen kuin livenä, mutta... Oh well.

Marianne: Aina ei voi olla niin pelkistetty ja kurinalainen... Se on niin tylsää, jos ei ole vähän vaihtelua ja kontrastia! :)
 
nyt tulee kysymyksiä joihin vastaus on supertärkeä! ;)
1. missä tukholmassa myydään sonia rykieliä
2. paljonko filippa k.n ale-prosentit oli
3. mihin siellä kannatta näin ale-aikaan suunnata???

:D siksi kysymyksiä, että oon viikon päästä lähdössä sinne ostoksille ja ladannut melkoiset odotukset ostelulleni. Helsingin alennusmyynnit on niin turhia, että kaikki pennoset on sinne säästettynä. Kovasti kiinnostaa nimen omaan filippa k ja tuollaiset kuudenkympin neulelöydöt. :)
tusen tack!
 
Onpa se Filippa-laukku suloinen! Niisk! Parempi silti että odotan pintanahkaista versiota, kun sen nimenomaan olen halunnut. Toivottovasti se tulee pian.

Ihania nuo muutkin löytösi, onnea uudesta laukkurakkaudesta!
 
Cherries and coconuts: Tässäpä sulle vastauksia...
1. NK:lla Internationella designers -osastolla ja Mrs H:lla Birger Jarls passagella myydään ainakin Sonia Rykieliä. Varmaan jossain muuallakin.
2. Kaikki - 50%. Tästä päivästä alkaen sama ale myös Filippa K:n omissa putiikeissa. Kannattaa suunnata Grev Turegatanille - siellä on aina isoin valikoima.
3. No riippuu tietty siitä, mitä etsit! :D Merkkituotteiden toivossa tsekkaisin NK:n, Nathalie Schutermanin, SkinDeepin ja PUBin alen. Whyred, Acne ja muut huiput ruotsimerkit ovat aloittaneet hyvät alet mm. Carin Westerin ale alkoi tänään. Vaikuttaisi siltä, että aleprosentit on tavallista isompia (lähes joka paikassa heti - 50%) ja kamaa hyvin jäljellä. Jos osaat kertoa hiukan tarkemmin, minkä tyylistä olet etsimässä, voin antaa täsmällisempiä vinkkejä.

Honey Junkie: Kiitos! Olen kyllä oikein tyytyväinen! Sun tyyliisi on enemmän kaupunki-warrior -henkinen ja siihen nappanahka tietty sopii paljon paremmin!
 
Kivoja löytöjä olet tehnyt. Erityisesti pidin mustasta topista ja aivan U P E A S T A laukusta! :)
Olen itsekin kuolaillut Botkierin malleja heidän omassa nettikaupassaan.
 
Malia: Kiitos! Olen myös katsellut Botkiereja "sillä silmällä", mutta juuri tuota en muista nähneeni aikaisemmin... :)
 
Loistolöytöjä, etenkin noi Soniat! Rykielillä osataan hassutella noissa yhdistlmissä chicisti.
 
Sugar Kane: Tykkään just siitä - kivaa asennetta ja ryppyotsaisuuden kaihtamista... :)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?