Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Saahan sitä toivoa...

Wednesday, December 17, 2008

Saahan sitä toivoa...

En nyt tiedä olenko ollut ollenkaan kiltti tänäkään vuonna. Ennemminkin laiskanpulskea - ainakin mitä graduun tulee - ja muuten vaan ihan liian usein äksyilyyn taipuvainen. Tässä nyt kuitenkin joululahjatoiveideni TOP 5. Jos vaikka jollekulle on tullut moka, eikä kaikkia epäkiltteyksiäni ole huomattu kirjata mustakantiseen vihkoon.

1. Kunnon kamera
Olen aivan vakuuttunut, että blogini rasittavan rakeiset ja häiritsevän epätarkat kuvat eivät johdu pelkästään puutteellisista valokuvaustaidoistani, vaan hyvällä kameralla onnistuisin saamaan ainakin teknisesti laadukkaita kuvia. Reissun päällä pikku digipokkarini palvelee ihan moitteettomasti, mutta esteetikko kaipaisi parempia kuvia blogiin ja muistojen kansioon. Tietääkö kukaan, millaisella kameralla esim. Ia, Anna-Maria tai Ellen kuvaavat? Mulle samanlainen!

2. Kauneus-elämys
Johan täällä todettiin, että elämys on årets julklapp. (Pikkuisen rasittava muuten tuo koko "årets julklapp" -konsepti. Sen on ominut tietenkin jokaikinen täkäläinen markkinamies ja joka tuutista toitetaan sen sun tän olevat årets julklapp...) Itselleni toivoisin ihanaa hemmottelua, jonka lopputuloksena olisi heleämpi iho, rennommat hartiat, pehmoisemmat jalkapohjat tai ihan vain seestyneempi olo. Ahhh!

3. Musta taistelupari ja uskollinen ystävä
Niin kiintynyt kuin olenkin ruskeaan MbMJ-laukkuuni, olen yhä useammin huomannut kaipaavani hyvää mustaa nahkalaukkua. Kuvan Lanvinin Pise Bag olisi niin lähellä täydellistä kuin nyt ylipäätään on mahdollista! Himmeäksi hiottu pinta huokuu asennetta, pehmeä säkkimäinen malli on kutkuttavalla tavalla sekä sofistikoitunut että rento, lisäsäväyksen antavat eri metallisävyjä yhdistelevä lukko ja ketjuhässäkkähihna. I'm in love! Ja hei kuule pukki... tää olis ihan oikeesti jo alessa ja kaikkee Nathalie Schutermanilla!

4. Matka New Yorkiin
Onhan matkakin elämys - årets julklapp - vaikkei tosiaankaan sieltä vihreimmästä päästä. Joskus on kuitenkin ihanihan pakko päästä New Yorkiin, joten samase saada matka vaikkapa joululahjaksi jo tänä vuonna. Jos pukki haluaa päättää etukäteen matkan ajankohdan, niin mieluiten muotiviikkojen aikaan että voi shoppailun lomassa käydä stalkkaamassa julkkikisia. Kitoos!

5. Hyvä ompelukone

Ihan oikeasti tarvitsisin uuden ompelukoneen. Mintun äiskän vanha Eva on ollut sanomassa irti työsopimustaan jo aika pitkään (ihme juttu, vasta 25 vuotta vanha kone!) ja nykyään tulee kuitenkin ommeltua aika paljon. Enemmänkin varmaan ompelisin, jos ei aina ensimmäisenä tarvitsisi voittaa inhovastustusreaktiota, jonka puolirämän koneen esiin kaivaminen aiheuttaa. Uutukaisen ei tarvitse olla mikään viimeisen teknologian tietokoneohjasteinen huippusaavutus, mutta tikin tulee olla näpäkkää, napinläpien siistejä ja koneen sen verran tukeva, että farkkusaumojenkaan kanssa ei tule hiki. Ainakaan kova. Olisko kellään vinkkejä, mikä kone voisi olla hyvä ja luotettava työjuhta?

Labels:


Comments:
Ian kamera on ainakin Canonin EOS 350D (ei kai enää valmisteta?), se lukee siellä sivussa kohdassa Kysytyimmät :D muista ei mitään tietoa.

Oisko esim. Nikon D60 mitään? Suhteellisen edullinen digijärkkäri ja helppo käyttää. TJEU: http://www.rajalacamera.fi/www/popupcard.php?id=5159
 
Hei, voin sanoa ihan oman kokemuksen syvällä rintaäänellä, että kyllä järkkärilläkin saa tooodella paskoja kuvia, myös kuvanlaadultaan :D Ja toisaalta jos ei järkkärin asetuksia vaivaudu opettelemaan, vaan kuvaa valmiilla moodeilla, samoilla, jotka löytyy pokkareistakin, niin eipä se jälki kovin kummoisempaa ole. Enemmin vaikka opettelee muokkaamaan ja säätämään kuvia kuvankäsittelyssä (Gimp on Photaria lähes täysin vastaava ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelma), kontrastin, valosuuden, käyrien ja värien säätäminen tekee suoranaisia ihmeitä aikaan jopa pokkarin kohdalla. Että ihan mihin vaan on itse valmis, mutta sen sanon, että hifistelykamera ei ole yhtä kuin laadukkaat kuvat :P
 
Sen voin kertoa tähän väliin, että Nikon on Canonia halvempi, vaikka olisivat täysin samoin ominaisuuksin varustettu. Ja molemmat ovat yhtä hyviä.

Mulla on Canon EOS 450D. I love it.
 
Samaa mieltä kuin Idhren. Itse kun uutta kameraa tuossa jokin aikaa sitten mietimme (ja ostimmekin), neuvoi eräs valokuvausta harrastava ystävämme meitä mieluummin valitsemaan hyvälaatuisen pokkarin kuin järkkäriä. Ajaa kuulemma asiansa paremmin tällaisen taviksen käsissä kuin järkkäri, josta ei välttämättä saa irti sitä mitä voisi. Ja fotarilla (tai vaikka tuolla Gimpillä) saa paljon tehtyä kuville! :)
Meilläkin on kuvanlaatu parantunut uuden kameran myötä, mutta vielä siinä on opeteltavaa... :D
 
Itse olen ainakin ollut tyytyväinen Canonin EOS 450Dhen, jonka saa nykyään aika halvalla! Esmes Rajala Proshopissa on tarjous, jossa kameran mukana on kaksi objektiivia..

Ja vaikka kaikki jaksavat aina väittää, että kuvan jälki ei ole pitkälti kiinni kamerasta vaan kuvaajasta, niin väitän tietyissä tilanteissa toisin. Kukaan ei voi myöntää, etteikö 12 megapixelisellä järkkärillä (perusasetuksilla tässä tapauksessa) saisi parempia kuvia kuin 6mp pokkarilla, joka sekin on perusasetuksissa..
 
Ai niin, korjaan vielä yhden asian. 900 euroa ei ole halpa, mutta siinä on kuitenkin kaksi objektiivia..
 
Itselläni on ollut nyt viitisen vuotta Pfaffin ompelukone ja olen oikein tyytyväinen. Kone on tukeva, tikkaa nätisti, puolaus on kätevä ja yläsyöttäjä varsinkin liukkaiden kankaiden kanssa kullanarvoinen. Maksoi aikoinaan aika paljon, 700 €, mutta on kyllä osoittautunut joka sentin arvoiseksi.

Valokuvausviisaat ystävät suosittelivat minulle muuten taannoin Canonin G9 -kameraa. Se on vähän niinkuin peruspokkarin ja järkkärin välimaastossa.
 
Mirell: Tuo Nikon D60 vaikuttaa tosiaan hyvältä... Siitä on täällä jotain tarjouspakettejakin.

Idhren: Ah, Gimp löytyy koneelta, mutta fotaria ei. Nyt pitäisi vaan opetella käyttämään sitä... ;D

Ele: Okidoki - hyvä tietää! :)

Micci: Mulla on tosiaan mielestäni ihan mainio digipokkari... ehkä pitäisi opetella käyttämään sitä vähän paremmin. :D

Pupis: Jeps... Kyllähän tuo pikselimäärä jotain vaikuttaa ja käsittääkseni järkkärillä pystyy kuvaamaan teräviä kuvia paljon huonommassa valaistuksessa kuin keskivertopokkarilla. Olen kyllä aika uuno ja alottelija, joten sikäli 900 euron iskeminen kiinni johonkin tuntuu aikas hurjalta...

Maj*: Pfaff voisi tosiaankin olla just mitä kaipaan!! Nehän tekee paljon koneita teollisuuteen, joten ymmärtanevät, että leluilla ompelemisessa menee vaan hermot. Kyllä vähän vääntöä pitää löytyä. :)
 
Pupis, megapikseleistä on iloa lähinnä silloin, jos haluaa tooodella isoja printtejä tai jos aikoo rajata kuvasta yksityiskohtia (sen sijaan, että vain menisi ja kuvaisi lähempää). Megapikselit ei se ratkaisevin juttu kyllä ole :D

Itse sain muinaisella kolmen megapikselin pokkarillani kuvankäsittelyn kanssa aika julmetun hyviä kuvia. Ei niistä mitään A2-printtejä olisi saanut, mutta en minä toisaalta ole koskaan sellaisia tarvinnutkaan.
 
...Ja järkkärin paremmuus mm. hämäräolosuhteissa perustuu siihen, että osaa säätää kameran olosuhteiden vaatimiin asetuksiin. Kuten sanottua, jos ei tätä opettele, on turha odottaa abouttirallaa pokkaria järeämpiä tuloksia. Tämä kannattaa tiedostaa, ettei sitten tule hirveitä pettymyksiä, kun on kallis kamera ja ehkä uusi putkikin, tyyliin "miksei tällä saakaan tän parempia kuvia?" -.-
 
..Ja megapikseleistä vielä se, että tavalliselle blogaajalle, joka julkaisee kuvansa eniveis lopulta jopa postikorttiakin pienempänä, joka ikisessä nykykamerassa, pokkareissakin, on aivan varmasti riittävästi megapikseleitä tähän tarkoitukseen, niitä ei erikseen tarvitse metsästää :P Kaupassakin kannattaa olla tarkkana, megapikseleitähän ne myyjät yrittävät myydä, kun ostajat himoitsevat mahdollisimman suuria lukuja, ja ne megapikselit ovat kameratekniikasta yksinkertaisimpia ja suoraviivaisempia haalia :D
 
Idhren: Eli tuon perusteella mun pitäisi käyttää järkkäriä nimenomaan näytöksissä ja silleen, koska silloin leikkelen isoista kuvista pieniä yksityiskohtia. Muuten taitaa kyllä olla järkevämpää opetella käyttään sekä Gimpiä että omaa ihan hyvää Ixusta... :)
 
Poikakaverilla on Canon EOS 450D, se on kai "perus /hyvä/halpa" järkkäri.

juliet xxx
 
Juliet: Ok, hyvä tietää! Aikamoinen viidakko tuo kameramaailma... :)
 
Sanoisin vielä tähän kamerapuoleen erään viisauden, eli megapikselit eivät ole se kaikkein suurin onni kuvauksessa. Niillä ei tee mitään, jos ei linssi ole samaa tasoa.
Lisöksi kuvaukseen vaikuttaa suuresti kuvaajan silmä kuvaukseen, eli jo sillä voi tehdä paljon että ymmärtää visuaalisuuden päälle. Ja siihe photosopit päälle ja kuvat on ihan katsottavia.

Mulla on 40 vuotta vanha Pfaff ja 30 vuotta vanha Bernina, enkä vaihda kirveelläkään niitä uudempiin muovikoneisiin. Korjaaja osaa tehdä näille ihmeitä, paitsi ettei ole koskaan tarvittu, kun olen pitänyt öljyillä yms puhtaudella ne hyvässä kunnossa.

Onnea tekniikkahankintoihin!

UllaUrsula
Ulla Ursula
 
canonin se uus 1000d on kanssa tosi hyvä ha halvempi ku 450!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?