Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Go 4 it vol. 2 Muotiblogi

Sunday, August 31, 2008

Tehohoitoa hiuksille

Kesäaurinko ei paistanut tänäkään kesänä niin paljoa tai kuumasti, että siihen olisi varsinaisesti ehtinyt kyllästyä. Ihme juttu. Ne muutamat, ihanan upeat hellepäivät ehtivät silti jättää lähtemättömät muistot paitsi mieleen myös hiuksiin. Etenkin raidoitetut ja värjätyt hiukset tuntuvat menevän käppyräiseksi koppuraksi jopa tällaisena keskivertokesänä, jolloin auringonpaahdetta on aika hillitysti ja varsinaisesta merivedessä liottamisesta ei voida puhua... (kerran oli kyllä merisuolaa kylpyvedessä).

Seat Ibizan lanseeraustilaisuuden osallistujat saivat mukaansa kärsineiden hiuksien pelastajaksi mainittuja Matrix Biolage Cera-Repair ampulleja. Käytin tänään mahtavan rankkasateessa juostun 7 km lenkin jälkeen pakkauksesta ensimmäisen ampullin. Käyttövaihe oli ainakin helppo. Hoitoainemainen litku levittyi helposti ja sisältö riitti myös Mintun kohtuullisen pitkälle pöheikölle ihan mainiosti. Annoin aineen vaikuttaa reilusti suositellut 5 minuuttia. Huuhteluvaiheessa huomasin jo selkeän eron - hiukset, jotka on viimeksi (ja ainoastaan) harjattu kampaamokäynnin yhteydessä, tuntuivat selviltä, liukkailta ja jotenkin notkeilta.

Ikinä aikaisemmin en ole vastaavia testannut, joten sikäli en osaa sanoa olisivatko jotkut muut ampullit parempia tai tehokkaampia. Nyt, kun hiukset ovat kuivat, tuntuvat ne edelleen notkeilta sekä epätavallisen pehmeiltä ja tottelevaisilta. Tosin tietty huokoisuus aiheuttaa huonokuntoisissa hiuksissa tuuheuttavaa pörheyttä, mikä hyväkuntoisen oloisista hiuksista puuttuu. Varmasti kuitenkin maltillinenkin muotoilutuotteiden käyttäminen korjaisi tuonkin. Voin siis suositella testaamiani Matrix Biolage Cera-Repair ampulleja erityisesti, jos hiukset ovat selkeästi kuivat ja huonossa kunnossa esim. vaalennuksen tai raitojen jälkeen. Muuten teho-ominaisuudet saattavat kyllä mennä hukkaan.

OBS: Osallistukaahan kaikki entiset ja nykyiset muotibloggarit Pupulandian Jennyn graduaan varten tekemään Muotiblogikyselyyn!!

OBS 2: Huomenna on jälleen maanantai ja heti aamusta alkaa maanantai-arvonta. Koska on syyskuun ensimmäinen päivä ja muutenkin jotenkin syksyistä, on luvassa normaalia maanantai-meininkiä muhkeampi palkinto. Oikea goodie bag! :)

Labels: , ,


Inspiraatio yhdellä sanalla

Aika mielenkiintoisia, jos toisaalta myös hyvin ennalta-arvattaviakin sanoja löytyy listalta, kun The Cut pyysi New Yorkin muotiviikolle osallistuvia suunnittelijoita tiivistämään mallistojen inspiraation lähteen vain yhteen sanaan.

“Sweat” - Alexander Wang

“Fantasy” - Jill Stuart

“Gnarly” - Derek Lam

“Architectural” - Michael Kors

“Femininity” - Oscar de la Renta

“Rigorousruffulous” - Phillip Lim

“Liquid” - Donna Karan

“Sunny” - Anna Sui

“Delicate” - Narciso Rodriguez


New Yorkin muotiviikko
alkaa perjantaina 5. syyskuuta. Tosi hauska nähdä käytännössä kyseiset mallistot. Kaikkein mahtavinta tietysti olisi, jos saisi olla itse paikanpäällä, mutta onneksi Style.com raportoi suhteellisen viiveettä kaikista kiinnostavista näytöksistä.

Labels:


Uudenlainen pallohelma

Pistäydyin eilen Acnen putiikissa ja päädyin hypistelemään aivan mahtavan ihanaa ukkostaivaan violettia Fatwa-hametta. Puolisääreen ylettyvä helma on helposti aika tanttamainen, mutta tässä jännillä vinotikkauksilla toteutettu kevyt pallomaisuus antaa sopivasti särmää siluetille. Kääntelin ja vääntelin hametta käsissäni, mutta en tajunnut miten pallolaskokset on aseteltu, vaikka kuinka pähkäilin. Onneksi näistä kuvista saa hiukan paremmin tolkkua. Ajattelin, että vastaavaa viritystä voisi hyvin kokeilla johonkin suunnitteilla olevista syyshameista. Kunhan nyt vaan saisi ompelu-moodin taas päälle...

Hameen inspiraation lähteenä on ollut Juanita Cruz, maailman ensimmäinen naispuolinen matadori.

Labels: , ,


Saturday, August 30, 2008

Slow Fashion

Muotiin ja trendeihin ilmiöinä kuuluu olennaisesti muutos. Paradoksaalisesti muoti, joka ei muutu, on kuollut ja näin ollen ei enää muotia. Kuitenkin muotimaailman yhä villimmin hyrräävä muutostahti on saanut vastustajat barrikadeille. Kun vielä vähän aikaa sitten muotitalot esittelivät kaksi mallistoa vuodessa, on vaatimus uudistumiseen nykyisin moninkertaistunut. Jokainen itseään kunniottava designeri esittelee vähintään neljä, monet jopa kuusi tai kahdeksan mallistoa vuodessa. Kaksi kertaa vuodessa esiteltävät Haute Couture ja Pret-a-Porter -mallistot ovat saaneet seurakseen resort, pre-collection sekä in-season mallistot, puhumattakaan erikseen esiteltävistä miesten mallistoista, joiden markkina-arvo on kasvanut viime sesonkien aikana merkittävästi.

Trendien elinajan lyhyeneminen on kuitenkin voimakkaasti ristiriidassa sen kanssa, että yhä useammat kantavat huolta ympäristöstä ja kertakäyttökuluttaminen tuntuu eettisesti väärältä. Hollantilainen designer-duo Viktor & Rolf esittivät näkyvän vastalauseen kulutushysterialle syksyn mallistossaan:
Osa malliston asuista on koottu niittaamalla. Viestinä on mitä ilmeisimmin, että muotipyörä pyörii niin lujaa, että vaatteetkin pitää ompelemisen sijaan kasata nopeasti nitojalla. Viktor & Rolf eivät onneksi ole ainoita, jotka kaipaavat sesonkien yli eläviä perusasuja. Aikoinaan vuonna 1985 likilegendaarisella Seven Easy Pieces -mallistollaan maailmanmaineeseen noussut Donna Karan on palannut juurilleen ja lanseerannut perusgarderobi-ajatusta soveltavan Donna Karan Icons -malliston. Myös YSL:ltä löytyy Stefano Pilatin suunnittelema Edition 24 -nimeä kantava mallisto, jonka osien on tarkoitus muodostaa pukeutumispalapelin perusta 24/7 vuoden ympäri.

Ruotsalainen suunnittelija Anna Bonnevier on samoilla linjoilla lanseratessaan tänä syksynä kahdeksan mustaa jersey-asua käsittävän NUMB-malliston. Kyseinen mallisto ei tule lainkaan myyntiin perinteisiin vaateputiikkeihin vaan Design House Stockholm on saanut yksinoikeuden jälleenmyyntiin. Eli alennusmyyntiin näitä asuja on turha odotella sillä perusajatus on, että NUMB-asut kestävät sesongista toiseen.

Vaikka jatkuva muutos onkin olennainen muodin elementti, olisi erittäin toivottavaa, että harvempiin, mutta ehkä sitten sitäkin kestävämpiin ja laadukkaampiin hankintoihin perustuva perusgarderobi-ajattelu olisi yksi pysyvimpiä nousussa olevista muodin piirteistä!

Labels: , , ,


Vielä kerran Kate

Isn't she gorgeous!!Kate Moss in Interview Magazine, september 2008

Labels: , ,


Friday, August 29, 2008

Seat Ibiza -lanseerausbileet

Eilinen häppening, Seat Ibizan lanseeraustilaisuus, oli yllättävän mielenkiintoinen tilaisuus. Tosin suhteeni autoihin ei muuttunut yhtään sen vähemmän pragmaattiseksi, mutta muuten aloin miettiä moniakin markkinointiin liittyviä kysymyksiä. Aikuiset, työssäkäyvät, itsenäiset naiset ovat suuri, mutta hankala kohderyhmä. Itsenäinen, kriittinen ja skeptinen nainen ei halua tuhlata rahojaan tyhjään imagoon vaan haluaa täyden vastineen rahoilleen.
Mikä ei ole mielestäni mitenkään ristiriidassa sen tosiasian kanssa, että tässä autotilaisuudessa esitteen tutkituin sivu oli auton värikartta. Nykyteknologian aikana kuvittelisi kaiken toimintaan liittyvän olevan kunnossa, jolloin ainoa, mihin oikeasti voi vaikuttaa, on auton väri.
Autofirman edustajat olivat sangen kiinnostuneita, kun kerroin Nissan Micran bloggareille suunnatusta markkinointikampanjasta ja Micra Cuts -blogista. Varsin kohtuullinen tapa saavuttaa vaikea female professional -kohderyhmä.
Seat on kuulemma alunperin Espanjalainen merkki. Ihan uutta Mintulle, mutta teemaan sopivat tapakset maistuivat kyllä mahottoman hyviltä. Erityisesti halstrattuun pekoniin käärityt viikunat... I know, I'm bad!! :D
Trendiluennolla esitellyt tärkeimmät lähitulevaisuuden trendit tuntuivat niin itsestäänselviltä, että niiden on pakko pitää paikkansa. Kolme vahvinta kuluttajakäyttäytymisen trendiä kuuleman mukaan ovat:

1. Ympäristöminimalismi. Voimakkain piirre on kestävien hankintojen tekeminen vastakohtana "käytä kerran ja heitä meneen" -periaatteelle. Ympäristöajattelusta tulee perusnormi, jolloin kertakäyttökulutuksesta tulee paheksuttavaa. Vanhojen materiaalien (pellava ja villa vaatteissa, mänty (jaiks!) sisustuksessa) paluu.

2. Viva Vintage. Kaipuu turvalliseen menneisyyteen. Tyyli-inspiraationa vanhempien ja isovanhempien 50- ja 60-luku. Kulutus suuntautuu sekä aidosti vanhoihin että aikakauden henkeä huokuviin tavaroihin.

3. Henkilökohtaisuus. Tarina tuotteen takana on tärkeä. Miksi juuri tämä tuote on olemassa? Miksi suunnittelija on yhdistänyt keltaista pleksiä ja mustaa samettia? Haluamme olla viiteryhmämme hyväksymiä, mutta kuitenkin individualisteja. Voinko lisätä oman kädenjälkeni tuotteeseen?

Labels: ,


Täydellinen valkoinen paita

Päivän ostos: valkoinen peruspaitapusero Whyredin mallistosta. Kaikki pidempään blogiani lukeneet tietävät, että täydellisen valkoisen paidan metsästys on ollut yksi projekteistani jo pidemmän aikaa. Whyredin paidalla on kaikki mahdollisuudet täyttää vaativat kriteerit...

Labels: ,


Caroline

Törmäsin eilen ennen Seatin lanseerausbileitä Kunsträdgårdenissa tyylikkääseen Carolineen. Caroline on Saksassa asuva ruotsalainen näyttelijä. Lyhyt korkeavyötäröinen hame ja greiget Maryjanet toimivat hienosti kontrastina heppakuvioiselle villapaidalle ja pitkälle palmikolle. Mintun streetstyle-kuvaajan taidot vaativat näköjään hiukan hiomista, sillä en tajunnut ollenkaan kysyä, mistä asun eri osat ovat peräisin...

Labels: , ,


Nicole Kidman

Nicole Kidman, tässä jo melko näkyvästi raskaana, saa Mintun himoamaan klassisen mallista lyhyttä farkkutakkia. Löytyyhän varastoistani Cheap Mondayn kimonohenkinen farkkutakki, mutta se on fiilikseltään aika erityylinen...

Labels: ,


Thursday, August 28, 2008

Miten voikin olla monimutkaista...

Tänä iltana on Seat Ibizan lanseeraustilaisuus. Sinänsä en ole erityisemmin kiinnostunut autoista - ihan kiva, että sellainen on silloin kun sitä tarvitsee, mutta muuten asia on aika yhdentekevä. Tilaisuudessa on kuitenkin parikin mielenkiintoista esitelmää trendeistä (sisustuksesta ja ekomuodista), joten aion olla tikkana paikalla. Ja ilman muuta raportoin täällä, jos vain kuulen jotain kiinnostavaa!

Ensin kuitenkin pitää käydä yliopistolla palauttamassa pari kirjaa. Myöhästymissakkoja on jo kertynyt ihan liikaa muutenkin.

Illan pukeutuminen on tuottanut kiitettävästi päänvaivaa. Päätin jo laittaa hameen, kun oli niin aurinkoista ja lämmintä. Päivällä lipsuttelin Havaianakset jalassa paljain säärin kauppaan ja oli suorastaan kuuma. Sitten meni aurinko pilveen ja alkoi tuulla ja Minttua tökki liian laitetettu olo. Siispä päälle lensi hajoamispisteessä olevat harmaat Cheap Mondayn farkut ja uusi Filippa K:n liuhupaita.

Seuraava haaste olikin päivänasukuvien ottaminen ilman reipasta kuvausassistenttia. Eli siis itse. Ensin tuumasin, että käsivarteni on riittävän pitkä...Muutaman käsittämättömän lärvikuvan, jossa paidasta näkyy vain vilaus, päätin testata peilin kautta kuvaamista. Mallin honottava hymy johtuu vain siitä, kun mieleen hiipi ajatus, ettei tämä oikeasti voi olla näin vaikeeta...
Tää esittäis kuvaa housuista...
Ja sit tää laittais tähän päälle tän lempparinahkarotsinsa...
Juuri lakatut varpaankynnet!! Koko kevään ja kesän kynsiin on eksynyt täysin poikkeuksellisesti vain ja ainoastaan vaaleita ja neutraaleja sävyjä. Eniten on ollut käytössä Essien vaaleanharmaa Great Expectations (joka on nytkin kynsissä siis sormen-) ja luonnollinen True Love. Syksyn harmaat toimivat kuitenkin täydellisessä yhteistyössä syvän pinkille sävylle Strawberry Sorbet.

Labels:


Would you love Perry?

Anya Hindmarchin uutiskirje kolahti juuri sähköpostiin. Uutiskirjeessä oli esittelyssä heidän uusi laukkumallinsa Perry. Vaikka yhteiseloni rakkaan MbyMJ -laukun kanssa on sujunut säröittä, aina välillä kaipaan mustaa laukkua sekä laukkua, johon A4-mappi mahtuisi kätevästi. Tästä syystä kiiltävää mustaa nahkaa ja mokkanahkaa yhdistelevä Perry Black aiheuttaa välittömiä pakko saada -tunteita. Malli tuo mieleen YSL:n megasuositun Downtown Bagin, mutta on jotenkin pelkistetympi ja klassisempi.

Mustan lisäksi mainoskuvissa esiintyvä monivärinen Perry Multi on hieno. Tosin olen ihan varma, että en kyllä osaisi sitä käyttää IRL. Jotenkin liian voimakkaat 70-lukuvibat.
Olen pitänyt Anya Hindmarchista siitä lähtien, kun joskus vuosituhannen vaihteessa Colettessa törmäsin Be A Bag -valokuvalaukkuihin. Omani teettäminen tyssäsi siihen, että en kyennyt päättämään, minkä kuvan olisin laukkuun halunnut. Idea on kyllä edelleen täydellisen valloittava!
Anya Hindmarchin sivuilla törmäsin kuitenkin ilmiöön, jonka viehättävyydestä en ole ihan niin vakuuttunut. On ymmärrettävää ja ookoo, että laukkuvalmistajat hyödyntävät It Bag -hysteriaa ja yrittävät hypettää oman tuotoksensa seuraavaksi statussymboliksi. Mutta julkaista paparazzikuvia tähtösistä AH-laukku käsivarrella omilla kotisivuillaan. Eikö se ole pikkuisen.... miten sen nyt sanoisi... halpaa??

Labels: , ,


Diana Orving SS 2009

Diana Orving on yksi ruotsalaisista lempisuunnittelijoistani. Kiedotut, solmitut ja käärityt valuvista silkeistä ja läpikuultavista harsomaisista materiaaleista valmistetut asut ovat sensuelleja ilman paljasta pintaa. Diana Orving vastustaa naisen objektifiointia, mikä näkyy suunnittelun vahvassa muotokielessä.

Pieni kurkistus Diana Orvingin kevät/kesä 2009 mallistoon:

Labels: , , ,


Wednesday, August 27, 2008

Joko saa alkaa puhua joulusta??

No ei kai oikeastaan saisi... Kyllähän tämä tuntuu pikkuisen aikaiselta jopa parantumattoman joulufanin (that's me!) mielestä. Tänään kuitenkin Åhléns esitteli marraskuun alussa myyntiin tulevia joulukamppeitaan. Fiilikseen pääsemistä helpotti, että näyttely oli järjestetty tunnelmalliseen edellisen vuosisadan vaihteessa valmistuneeseen rakennukseen. Kaari-ikkuinoin kehystetty sali oli varmasti kahdeksan metriä korkea ja lisäksi ihana glögin ja joulun mausteiden tuoksu leijui näyttelyn yllä.

Esillä oli siis kaikkien Åhlénsin eri osastojen jouluspesiaalit. Varsinaiset joulujutskat olivat sitä tavanomaista krimskramssua... Ja hei oikeesti - vaihtaako joku jouluverhot ja joululakanat kotiinsa?? (ainiin... olihan meillä yhteenaikaan Indiskan tummanpunaisen sävyiset verhot, jotka vaihdettiin aina jouluksi...) Hursomhelst. Koriste-esineiden ja kodintekstiilien sijaan jäin ihastelemaan pyjama- ja alusasuvoittoisen joulumalliston muutamia päiväkäyttöön tarkoitettuja vaatteita. Esim:
Juuri polven yläpuolelle ylettyvä kauniin punainen hyvälaatuisen oloinen villasekoitekangashame täytyy ehdottomasti tsekata, kun se tulee myyntiin. Juuri tällainen pieni väripilkahdus sopisi mainiosti garderobiini. Eikä Åhlénsin oman malliston tuotteet yleensä ole mitenkään erityisen hintavia.
Kirjoneulekaarrokkeellinen neulemekko tuntuu ihan täydelliseltä jouluaaton asulta. Etenkin, jos sen viettää jossain lumisessa paikassa, jossa voi viettää iltaa takkatulta tuijotellen. *vaipuu haaveisiin*
Ihanat klassiset perinnetumput!! Täydellinen jatkumo kesällä syntyneeseen perinnepuukenkärakkauteen.

Ja sit vähän sitä krimskramssua kanssa:
Åhlénsin joulun teemana on (vapaasti käännettynä) perinteet kohtaavat trendikkyyden. Muovinen valaistu puu, jonka korkeus on noin 20 cm (tai ehkä se oli vain 15.. aika pieni kumminkin) edustaa varmaan sitä trendikkyyttä ja vanhanaikaisen oloiset peltipurkit puolestaan perinteitä. Punaisten joulupallojen keskellä makoilee pinkki possupallo. :)

Seuraavat joulujutut aikaisintaan marraskuussa! I promise!!

Labels:


Arvatkaa mitä olen ollut tekemässä!!

Kuvassa pieni vinkki. :-)

(sent from my Nokia)

Labels:


2 viikkoa postimyyntigarderobilla

Fiktiivinen Minttu elää kiireistä elämää, jossa ajan täyttävät työ, perhe ja koti sekä ystävät. Onneksi aikaa jää hiukan myös elokuville ja näyttelyissä käymiselle. Kaksi seuraavaa viikkoa Minttu pukeutuu joka päivä postimyynnistä hankittuun palapelipuvustoon.

Ensimmäinen viikko:
Maanantai on kinkkinen pukeutumispäivä. Toisaalta haluttaisi pukeutua vain mukavasti, toisaalta maanantain viikkopalaverissa siisti asu antaa sopivasti itseluottamusta. Ryhdikkäs hame ja mukava neule yhdistettynä tehokkaisiin saapikkaisiin täyttää onneksi molemmat kriteerit.
Asiakastapaamisia ja palavereja koko päivä... Jakkupuku on ihan must tällaisina päivinä. Housut ja matalat korot tekevät paikasta toiseen ravaamisen miellyttäväksi eikä silhuetin lievä maskuliinisuuskaan ole ollenkaan negatiivista, kun ottaa huomioon päivän agendan.
Rento päivä toimistolla ilman asiakastapaamisia. Töiden jälkeen olisi yhden tutun graffiti-taiteilijan näyttelyn avajaiset. Toivottavasti töissä ei mene liian pitkään, että ehdin pyörähtämään kotimatkalla kyseisen gallerian kautta.
Normipäivä toimistolla jälleen. Illalla päiväkodin vanhempainilta ja on minun vuoroni osallistua.
Vihdoinkin perjantai! Aamupäivällä pari asiakaspalaveria, mutta sitten alkaakin työviikko olla pulkassa.
Päiväkodin retki eläintarhaan - kivaa! Onneksi ei sada...
Sunnuntaipäivällinen anopin luona. Miksi kauniin paitani pitsikaarroke ei suostu näkymään kuvassa?
Toinen viikko
Jaahas, se on sitten taas maanantai. Onneksi tänään on vain sisäisiä palavereja, vaikka kyllä niissäkin saa skarpata ihan tarpeeksi...
Viikon toinen työpäivä ja haaveilen jo viikonlopusta. Mikä minua oikein vaivaa? Töissä on kuitenkin ihan mukavaa. Ainakin suurimman osan aikaa...

Mintun casual-keskiviikko. Alunperin oli tarkoitus lähteä katsomaan yhtä keikkaa miehen kanssa tänään illalla, mutta lapsenvahti ilmoitti olevansa sairas. Ehkä tässä pikavaroituksella vielä saa jonkun tilalle, mutta muuten täytyy siirtää ulkoilut toiseen kertaan. Anopillakin on jotain menoa jokaikinen ilta... Kummallisia nuo nykyajan eläkeläiset. :)
Pitkä työpäivä tänään. Iltapäivästä alkaen toimistolla on asiakastapahtuma, jossa pitää edustaa ainakin alkuiltaan asti. Onneksi ei pitäisi mennä kovin myöhäseen.
Joko taas on perjantai!? Miten viikot menevätkin niin tajuttoman nopeasti! Toimistolla on lähinnä eilisen asiakastapahtuman jälkipuintia ja muuta suhteellisen rentoa. Illalla päästään miehen kanssa elokuviin, kun anoppi lupautui lapsenvahdiksi. Enää ei harmita, että keskiviikon keikka meni mönkään, vaikka kuulemma olivat olleet tosi hyviä.
Kaverin tupaantuliaiset. Onneksi muutamilla on samanikäisiä lapsia, jotka tulevat myös mukaan tupareihin. Leikkiseura takaa ainakin hetken jutturauhaa myös Mintulle.
Aurinkoinen ja kirpeä alkusyksyn sunnuntai. Pitkän kävelyretken päätteeksi maistuvat tuoksuva yrttitee ja porkkanakakku aivan taivaallisilta!
Mintun fiktiivinen elämä jatkaa samaa leppoista rataansa. Ostoslistalla näiden kahden viikon jälkeen on pari kivaa t-paitaa ja leveähelmainen hame. Ehkä postimyynnistä nekin, koska kaupoissa kiertelyyn ei juuri jää aikaa. :)

Labels: , ,


Huippuluento vol. 2

Moni pettyi keväällä, kun erinomainen luennoitsija Valerie Steele peruutti toukokuulle sovitun luentonsa. Nyt on kuitenkin uusi tilaisuus osallistua yleisölle avoimeen luentoon, jonka aiheena on Gothic: Dark Glamour.

Valerie Steele on New Yorkissa sijaitsevan museon The Museum at the Fashion Institute of Technology johtaja ja pääkuraattori sekä Fashion Theory: The Journal of Dress, Body and Culture -lehden päätoimittaja.

Kokemuksesta voin kertoa, että Valerie Steelen luennot ovat ehdottomasti osallistumisen arvoisia. Suosittelen siis saapumaan paikalle, jos siihen suinkin on mahdollisuus! I'll be there!

Ajankohta: perjantai 12.9. klo 15.00
Paikka: auditorio Aula Magna, Tukholman yliopistossa

Labels: , ,


Tuesday, August 26, 2008

Perusgarderobi postimyynnistä

Muutama päivä sitten tavattiin täkäläisen Suomi-tyttöjengini kanssa ja ajauduttiin, kuinka ollakaan, puhumaan pukeutumisesta. Täyteen ahdetut vaatekaapit, mutta ikuinen pulma siitä, mitä laittaisi päälle johdatti pohtimaan: Mitä ihmettä toimivasta perusgarderobista pitäisi löytyä? Ulla toivoi, että keräisin tavallisten postimyyntilafkojen tarjonnasta sopivan setin työssäkäyvälle perheelliselle naiselle.

Idea oli mielestäni tosi mahtava ja ryhdyin heti tuumasta toimeen. Tarjontaa selatessani tajusin, että rokki-mamalla on varmasti ihan toisenlainen käsitys perusgarderobista kuin romanttisella kulttuuriäitylillä. Päätin siis ottaa fiktiiviseksi esimerkkinaiseksi Mintun, joka käy työssä pienessä IT-alan yrityksessä, tapaa säännöllisesti ystävättäriään ja hänellä on yksi päiväkoti-ikäinen lapsi. Oikeasti Minttu ei enää työskentele iloisella IT-alalla ja tytötkin ovat jo kauan sitten lopettaneet päväkodin. Ystävättäriä onneksi tulee tavattua aika usein. Fiktiivisellä Mintulla on kuitenkin ihan sama tyyli ja maku kuin oikeallakin Mintulla.

Kaikki vaatteet on Elloksen ja H&M:n valikoimista. Hintaa koko setille tuli alle 640 euroa. Kallein ostos oli talvitakki 129 euroa ja saapikkaat 109 euroa, molemmat Ellokselta.

Puvusto on jaettu kolmeen osaan: pääväri, lisäväri ja aksenttiväri. Koska Minttu tykkää mustasta, harmaasta ja valkoisesta on esimerkkipuvusto varsin monokrominen. Jaottelun tarkoituksena on auttaa kuitenkin myös väreistä pitäviä. Yhden setin kaikki osat on vaihdettavissa toiseen väriin ja puvustopalapeli toimii edelleen loistavasti. Let me explain...

Pääväri
Mintun puvuston pääväri on ehdottomasti musta. Palapelin tärkeimmät perusosat ovat siisti istuva jakkupuku (H&M), kapea lykraa sisältävä perushame (Ellos), keskikokoinen tilaihme laukku (H&M), saapikkaat (Ellos) ja avokkaat (Bronx, Ellokselta) sekä musta-harmaa mekko (Ellos). Perusosien pitäisi olla oman maun mukaista "pääväriä". Musta on helppo ja klassinen valinta, mutta myös tummanruskea, tummanharmaa tai jopa tummansininen toimivat päävärinä.

Lisäväri

Lisäväri on päävärin kanssa yhteensopiva "perus"väri. Mintulla se on harmaa, mutta voisi ihan yhtä hyvin olla myös viininpunainen, violetti, vihreä, sininen jne. Jos valitsee pääväriksi jonkun muun kuin mustan, on hyvä miettiä kaksi kertaa, minkä värin valitsee sille lisäväriksi. Lisäväri voi olla myös joku kirkas tai räväkkä sävy kuten punainen tai pinkki, mutta jos on epävarma, kannattaa lisäväriksi valita aika hillitty vaihtoehto. Yhdistävänä tekijänä mekko, joka toistaa sekä pää- että lisäväriä. Lisävärillä tuodaan vaihtelua pukeutumiseen: liivi (H&M), tennarit (Ellos), neuletakki (H&M), villakangastakki (Ellos), printtipaita (Ellos), neulepaita (H&M), mekko (Ellos)

Aksenttiväri
Aksenttivärin tarkoituksena on tuoda väriä ja iloa pukeutumiseen. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla mikään neonväri, vaan valkoinen käy ihan yhtä hyvin aksentista. Metallihopea toistuu yksityiskohdissa ja farkut pitää perusgarderobissa olla tietty. Mintun aksenttiväri on siis valkoinen. Kauluspaita (H&M), niittivyö (Ellos), huivi (H&M), farkut (H&M), pitsisomisteinen pusero (Ellos).

Innostuin perusgarderobin kokoamisesta niin paljon, että rakensin valitsemistani vetimistä "päivän asut" kahdeksi viikoksi fiktiiviselle Mintulle... Lopputulos on pikapuoliin ihasteltavissa täällä.

Heitän vielä haasteen muille bloggareille: millaisen perusgarderobin kokoaisit tavallisten postimyyntiputiikkien valikoimasta? (ja mitään asoksia, netaportereita tai americanapparelleja ei sit illata...)

Labels: ,


Maanantai-arvonnan tulokset

Suurkiitokset jälleen kaikille maanantai-arvontaan osallistuneille!! On aina yhtä ilahduttavaa lukea vastauksianne - ja tällä kertaa ne tulivatkin oikein tosi tarpeeseen.

Joku aprikoi vastuksessaan, onko ookoo osallistua arvontaan, vaikkei oikein olisikaan mitään erityistä mieltä tai tietäisi vastausta. Kaikille tässä nyt yleisesti tiedoksi: Kyllä on! Eli maanantai-arvontojen tarkoituksena on tuoda pieni pilkahdus iloa helposti niin harmaaseen viikon alkuun. En haluaisi asettaa osallistumiselle mitään suurta kynnystä ja alunperin ajattelin keksiä kaikkia hassuja muotiaiheisia kyssäreitä. Niin että jo pelkkä vastaaminenkin tuntuisi piristävältä.

Olisikohan hyvä idea laittaa ensi maanantaiksi vähän isompi palkinto ja pyytää vastauksissa vinkkejä maanantai-arvontakysymyksiin?

Tämän viikon arvonnassa onnettaren suosikki on nimimerkki:

Secretary!

Onneksi olkoon!! Sinulle lähtee käsilaukkukokoinen Revlon Professional Twist Mousse!

Ilmoitatko yhteystietosi osoitteeseen: go4itvol2@gmail.com niin laitan voittosi matkaan! :)

Labels:


Fashion Tale Magazine

Eilen ilmestyi ensimmäinen numero uudesta ruotsalaisesta muotilehdestä Fashion Tale Magazine. Pieni varoitus ennenkuin klikkaat linkkiä: jopa nettisivut/digiversio lehdestä aiheuttaa vakavaa riippuvuutta...

Lehden konsepti on mielestäni nerokas. Kunnon cut the crap -tyyliin kaikki vaivalloiset artikkelit, ajatuksia muka herättävät insertit ja teennäisen syvälliset henkilökuvat takahampaaseen asti brändätyistä julkkiksista loistavat poissaolollaan. Itseasiassa tekstin määrä on niin lähellä nollaa, että jopa Minttu taitaa jaksaa lukea kaiken. Jäljellä on vain se, mikä muotilehdistä tekee ostamisen arvoisia - eli upeita muotireportaaseja, kuvia, jotka vievät mennessään.

Ensimmäinen numero ilmestyi tosiaan eilen ja aion ehdottomasti hankkia sen itselleni! Muutama kuva antaa vähän esimakua mitä tuleman pitää:


Ja tosiaan, lehti on selattavissa kokonaisuudessaan netissä: Fashion Tale Magazine
Bra va?

Labels: ,


This page is powered by Blogger. Isn't yours?