Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Go 4 it vol. 2 Muotiblogi

Thursday, January 31, 2008

SFW Torstai: Asu

Torstaina on virallisesti Tukholman muotiviikkojen viimeinen päivä. Huomenna tosin jatkuu +46 -messut ja uusia kykyjä esittelevä Rookies&Players -tapahtuma. Niin ja tietysti perjantaina illalla on vielä Elle-gaala. Varsinaiset catwalk-näytökset kuitenkin loppuvat huomenna ja muotiviikkojen viralliset päättäjäiset juhlitaan perinteisesti Bon Magazinen emännöimillä kekkereillä.

Tänään on ohjelmassa paitsi Katharine Hamnettin tähdittämä "Fashion and Sustainability" -seminaari, myös muutama mielenkiintoinen näytös. Seminaari päättyy osuvasti eco-luxury designerin, Camilla Norrbackin, näytökseen, jonka jälkeen ohjelmassa on mm. Lars Wallin, Ida Sjöstedt ja Nakkna.

BTW. Koska tänäiltana on muotiviikkojen Closing Party, päivitän torstain highlightsit vasta perjantaina.

Labels: ,


Wednesday, January 30, 2008

SFW Keskiviikko: Highlights

Päivän värikäs: Jojo&Malou
Reteitä huulipunavärejä ja iloista designia Jojo&Maloulta! Lyhyitä rimpsumekkoja, pörröisiä pillerihattuja ja railakkaankuviollisia legginssejä - jotenkin sitä toivoisi, että useampi pukeutuisi räväköihin punaisiin, pinkkeihin ja violetteihin etenkin vuoden pimeimpään aikaan...

Päivän perinteinen: Resteröds
Jo 30-luvulla perustettu vaatehtimo, joka on päivittänyt mallistonsa 2010-luvulle. Teddy Boy -lookia on tarjoillut ensi syksylle myös Whyred ja Filippa K. Minttu diggaa Resterödsin puvun takin kapoista kaksirivinapitusta.

Päivän materiaali: Satiini
Useammassakin mallistossa läikehtivä satiini tuntuu valloittavan ykkösjuhlamateriaalin paikan kevään kevyiltä sifongeilta. Tässä upea smaragdinvihreä (joka muuten vaikuttaa olevan yksi syksyn suosikkiväreistä) iltapuku Styleinin mallistosta.

Päivän mies: Fifth Avenue Shoe Repair
Fifth Avenue Shoe Repair - tai FASR näin ystävien kesken - oli hienoinen pettymys... Ehkä odotukset olivat liian korkealla veretseisauttavan kevätnäytöksen jälkeen, mutta jotenkin monet mallit tuntuivat vanhan toistolta ilman mainittavaa uutta tulkintaa. Kyttyräselät ja pallohelmat olivat entisensä, nyt tosin satiinista toteutettuna. FASR pääsi kuitenkin "päivän mies" kategorin ehdottomaksi voittajaksi kuvan kierretyn, väännetyn, käännetyn ja uudelleen puetun puhtaansinisen muhkean villpaidan ansiosta.

Päivän julkkis: Emma Wiklund
Edelleen uskomattoman raikas, luonnollinen ja cool... Lisäksi ihan mahottoman herttaisen oloinen ja jalat maassa kulkeva ex-supermalli bongattuna FASR:n näytöksen jälkeen.

Päivän highlight: Helena Hörstedt
Näytös, joka oli oikeastaan lähempänä taide-installaatiota kuin perinteistä catwalk-näytöstä esitteli kuusi (tai ehkä niitä oli seitsemän) Helena Hörstedtin toinen toistaan uskomatonta luomusta. Rivakasti häikäisevissä valoissa painelevat mallit tarttuivat tosi huonosti "filmille", mutta esitys teki syvän vaikutuksen. Mintun näkemys muodista on yleensä aika käytännöllinen, mutta tällaisina hetkinä ei voi muuta kuin olla iloinen siitä, että kaikki eivät ajattele samoin ja että jollakin on kykyä ja valmius toteuttaa näkemyksensä käytännössä.

Labels: , , ,


SFW Keskiviikko: Asu

Keskiviikon kunniaksi olen kasannut tälle päivälle oikein ekstrapaljon tekemistä. Muotinäytösten lisäksi olisi tarkoitus ehtiä yliopistolle (Peter McNeil luennoi aiheesta: Fashion, Postmodernism, Historicism) ja pikaa vielä toimistollekin...

Päivän tapahtumista odotan eniten Fifth Avenue Shoe Repairin ja Helena Hörstedtin näytöksiä. Tosin illan viimeinen, Cheap Mondayn, näytös on varmasti myös hauska, vaikka farkkuasut ei ehkä olekaan ihan kotonaan catwalkilla.

Labels: ,


Tuesday, January 29, 2008

SFW Tiistai: Highlights

Tukholman muotiviikkojen toinen päivä on takana. Päkiöitä särkee ihan vietävästi, kun on koko päivän viettänyt seisoskellen kymmensenttisillä koroilla. No, kuka käskee... ;)

Oli älyttömän vaikea valita tämän päivän higlightsia. Vanha suosikkini Dagmar loisti tuttuun tapaansa neuleosastossa ja tavaramerkiksi muodostuneet raitaneuleet olivat mukana jälleen vähän uudessa muodossa. Erityismaininna ansaitsevat silkkisametista valmistetut mekot ja veistokselliset hameet.

Myös Hopen syysmallisto oli selkeästi viimeistellympi kuin elokuussa esitelty kevätmallisto - samoin Minimarket oli nautinnollinen. Oikeastaan ainoastaan Velour jäi mieleen (tai paremminkin ei jäänyt...) aika värittömänä ja etenkin Velourin miesten mallisto oli kuin suoraan suomalaisen insinööri-mammanpojan garderobista. Ehkä tavoitteena oli tulkita nörttilookia uudella tavalla, mutta Minttuun ei kyllä tehnyt vaikutusta.

Aivan erityisen positiivinen yllätys oli Whyredin hauska, oivaltava ja tyylikäs näytös. Pitkään mietin, että Whyredistä on pakko tulla päivän highlights, mutta sitten päädyinkin ihan muuhun. Melkein jokaisessa näytöksessä on nimittäin ollut yllättävän paljon pörröistä mohairia ja vastaavia karvaisenpehmoisia pintoja, joten päivän highligts on catwalkeille palannut pörrökarva!!
Vasemmalla Dagmarin smaragdinvihreät lämppärit, keskellä Velourin pradahenkinen neuletakki ja oikealla Minimarketin herkullinen pinkki hame pörheästä mohairkankaasta.
PS. Putiikissa on nyt uutta kamaa! Check it out!!

Labels: , , ,


SFW Tiistai: Asu

Tänään ohjelmassa on mm. Dagmar, Hope, Minimarket ja Whyred. Illan lopuksi on mielenkiintoinen +46 Award Show. Mahtavaa, jännää ja.... ihan hirvee kiire!!!

Labels: ,


Monday, January 28, 2008

SFW Maanantai: Highlights

Tukholman muotiviikko käynnistyi todellisella tähtipäivällä! Heti ensimmäinen näytös - Acnen - oli erittäin vakuuttava. Näytöstä katsellessa tuskin muisti, että vielä muutama vuosi sitten merkki ei tarjonnut maailmalle muuta kiinnostavaa kuin punaisella langalla tikattuja liian tiukkoja farkkuja. Nyt on ihan toiset kuviot.


Myös Filippa K:n näytös tarjosi monia hyviä hetkiä ja yllättävät väriyhdistelmät piristivät luonteeltaan varsin pelkistettyjä kokonaisuuksia. Liselotte Westerlundin juhlapuvut ja cocktail-mekot toivat hiukan mieleen östermalmilaisompelijan perusmallit, mutta mukana oli myös erittäin onnistuneita tuurnyyrivirityksiä.

Kovasti odottamani Rodebjer ja kevätnäytössuosikki Carin Wester olivat sen sijaan hienoisia pettymyksiä. Carin Westerillä oli tosin miehille paljon kivaa - neuleita, myssyjä ja ylipitkiä raitahuiveja mm.


Maanantain todellisista higlightseista vastasi kuitenkin Sandra Backlund. Tiedättehän tuon neuleisiin erikoistuneen suunnittelijan, jonka neulehässäköitä nähdään tämän talven Louis Vuittonin mallien olkapäillä? Näytös oli huikaisevan kaunis ja musiikki täydensi kokonaisuutta upeasti. Mintun räpsimistä kuvista koko ihanuus tuskin välittyy, mutta toivottavasti pääsette vähän tunnelmaan!




























Labels: , , ,


SFW Maanantai: Asu

Ah ihanaa, vihdoinkin Tukholman muotiviikot alkavat!! Tänään on luvassa on kaikkea tosi mielenkiintoista kuten esim. Acnen näytös heti ensimmäisenä, vähän myöhemmin Rodebjer ja illan viimeisenä herkkuna Filippa K:n näytös. Illalla on vielä Patriksson Communicationsin cocktail-tilaisuus, mutta saa nyt nähdä ehdinkö sinne.

Sorry, että en ole vastannut ihaniin kommentteihinne - on ollut ihan älytöntä haipakkaa!! Illalla lisää kuulumisia muotiviikoilta ja toivottavasti ehdin päivittämään uudet viimeviikolla tulleet tavarat putiikkiinkin.

Gotta run!! :)

Labels: ,


Sunday, January 27, 2008

Finnish Catwalk

Kiitokset kaikille gaala-asuani kommentoineille. Päädyin lopulta laittamaan paidan hameen sisälle (paljon parempi!), mutta pitsisukkikset pysyivät jalassa – nehän olivat koko jutun clou (pardon my french...). Yritin näpätä kännykkäni kameralla uuden kuvan outfitistäni juuri ennen lähtöä, mutta onnistuin vähän så där..

Tapahtuma itsessään oli selvästikin eniten muotiteollisuuden itselleen ja ostajilleen järjestämä, joten cooliuden ja trendikkyyden kanssa oli vähän niin ja näin. Mintulla oli toki erittäin mukavaa todellisen Gentlemannin (obs! Isolla g:llä) elikkä Silverin toimiessa kavaljeerinani. Nanson standiltä bongattiin hopealegginssit, mikä oli kieltämättä vähän yllättävä veto (ajankohtaisuus??) – etenkin, kun legginssit lököttivät mukavasti nuken päällä...

Monta highlightsiakin tapahtumaan mahtui. Ril’sin sunnittelu tuntuu olevan ihan omassa kategoriassaan, johon muilla ei paljoa ole asiaa. Very Nice! Turo Tailor eri alamerkkeineen vakuutti myös erinomaisen laadukkaalla räätälityöllään ja hienovaraisen elegantisti ajankohtaisia virtauksia soveltavilla leikkauksillaan. Erityisesti päällystakit olivat hienoja.

Illan tyylipisteet menee juontajana toimineen Maria Guzeninan kampaukselle. Suomalaisen hillitty, mutta silti tyylikäs sovellutus Marc Jacobsin kevätnäytöksen tupeeratuista sihteerikkölinnunpesistä. Valitettavasti Maria ei minglannut yleisön seassa näytöksen jälkeen ja kännykkäkamerani kapasiteetti ei riittänyt kuvaamaan lavalle asti. Toivottavasti joku muu paikalla olleista bloggareista älysi ikuistaa kampauksen!

Ehdottomasti parasta oli kuitenkin tavata useita mahtavia bloggareita! Silverin kanssa ollaan jo vanhoja tuttuja – tavattiinhan me peräti toista kertaa. Paikalla oli myös pari Cottonin tyttöä, ihana Salla upeassa pitsipaidassaan ja Honey Junkien kanssa jutskailtiin pidempäänkin.

Erittäin mukava ilta toisin sanoen ja innostus tavata muitakin muotibloggareita IRL vain kasvoi!

Labels:


Saturday, January 26, 2008

Very Chic - or not??

Terkkuja vaan Helsingistä! Tosi hauska olla täällä - ja ehjin nahoin vielä kaiken lisäksi... Nouseva myrsky jytyytti konetta matkalla niin, että Mintunkin female superhero -pisteet ropisivat jonnekin tutisevien punttien alle.

Iltaa varten pitäisi vielä ehtiä lakata kynnet valkoiseksi ja keksiä miten ylipitkäksi venähtäneen otsiksen saisi väännettyä niin, että en näytä ihan EMO-lapselta. Ensin aion ehtiä kuitenkin pienelle putiikkikierrospyrähdykselle keskustaan.

Halusin, että illan asu on ajankohtainen, minttumainen, mukava päällä ja tietenkin chic. Lähtökohtana on vastavalmistunut nahkahame ja tavoitteena luellamainen look printtipaitoineen ja pikkutakkeineen. Kokonaisuudesta tuli enemmän rock ja vähemmän geek kuin oli ajatus, mutta uskon viihtyväni asussa hyvin.


T-paita on uusi hankinta (taidan markkinoida juttuja ihan itse itselleni...) - jotenkin tuo "made ethically and as environmentally as possible" tuntui hyvältä ostohetkellä ja itseasiassa edelleen. Madonnan "mallistoon" kuuluva pikkulaukku asettaa hiukan haasteita illan varustukselle. Sinne ei nimittäin mahdu paljon nenäliinaa enempää kamaa.

Nyt lähden tekemään rundin kaupungille. Tulkaa moikkaamaan, jos törmäätte tämän näköiseen tyyppiin:

Labels:


Friday, January 25, 2008

Valmista tuli!!

Kello on ainakin ziljoona ja huomenna pitää herätä aikaisin aikaisin Helsingin koneeseen, mutta kun ihme on tapahtunut ja ehdin väsätä nahkahameen valmiiksi niin pitäähän tuo päästä esittelemään:
Hameesta tuli aika säädyllinen. Ei liian tiukka eikä liian lyhyt... Ajattelin jopa, että sitä voisi joskus pitää paperbag-waist -tyyliin vyöllä kurottuna. Toisaalta näin se käy jopa toimistokäyttöön hillitysti asustettuna:Huomenna siis Helsinki ja 'Chic' gaala-asujen esittelyä... Asun perustana on tietty nahkahame!

Labels: , ,


Artists changing fashion

Tukholman yliopiston suositut muodin teorian avoimet luennot jatkuvat jälleet kevätlukukaudella. Ensimmäisenä vuorossa on laitoksen uusi professori Peter McNeil. Luennon otsikko Artists changing fashion: From print to digital vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja kokemuksesta voin sanoa, että Peter on erinomaisen kiinnostava luennoitsija. Tosin lievä australian aksentti saattaa aiheuttaa välillä tottumattomalle hienoisia ongelmia...
Luennon ajankohta: torstai 7. helmikuuta 2008 klo 16.00
Paikka: Tukholman yliopisto, auditorio D7

Labels: , ,


Thursday, January 24, 2008

Viimeisiä viedään...

Talvialet vetelevät viimeisiään. Oikeastaan ihan ihanaa, että noin ensi viikosta alkaen ale-kyltit ja epämääräiset pengo-tästä-elämäsi-alelöytö -röykkiöt poistuvat putiikeista ja tilalle asetellaan kevään ihanuuksia ilmaviksi ja inspiroiviksi kokonaisuuksiksi.

Todelliselle löytöjen metsästäjälle nämä alennusmyyntisesonkien viimeiset päivät voivat olla todellinen kultakaivos. Tai no ainakin, jos on hermoja ja aikaa haravoida kellosepän tarkkuudella kaikki lemppariputiikkinsa. Minttu ja Peetu pyörähtivät tänään muutamassa paikassa ja mukaan tarttui kaksi paria ihastuttavia kenkiä - 75% alennuksella!

Peetun löytö -coolit satiiniavokkaat, KTZ/Kokon To Zai:
Avokkaita koristavat suloiset vaaleanpunaiset elefantit!! Mintun löytö - käyttökelposet mustavalkoiset koristossut, Cheap Monday:

Miu Miun järjettömän korkeista nilkkureista oli onneksi sopivat koot loppuneet, joten eipähän tarvinnut pähkäillä onko 250 euroa liikaa kengistä, joilla ei voi sen paremmin kävellä kuin seistäkään...

Labels:


Wednesday, January 23, 2008

Nahkahameprojekti, vaihe 1

Iski älytön paniikki ja pukeutumisstressi, kun tänään tajusin, että Finnish Catwalk -tapahtuma on jo ensi lauantaina. Eikä mulla ole mitään päällepantavaa!! Kutsussa ilmoitettu pukeutumiskoodikin on onneksi tosi himmeä eli chic. Mitähän se sitten olisi? Juhlavaa, mutta ei liian, persoonallista ja bilehenkistä, mutta perusfarkut ja kiva toppi tuntuisi tosiaan under statementiltä...

Päätin sitten elvyttää jo alkusyksystä aloittamani nahkahameen ompeluprojektin (on sitä ennenkin ommeltu viimetipassa vaatteita ennen juhlia...).
Dekkarit ja opintoihin liittyvät kirjat saivat toimittaa kaavapainojen virkaa. Hameen pohjana käytin nappihameen kaavaa, mutta tein siihen pieniä muutoksia. Itseasiassahan nappihameen ompelun tarkoituksena oli juuri testata kaavaa. Siispä lyhensin hametta muutaman sentin, mutta toivoakseni se on edelleen chic eikä groteski. Nappihame on aavistuksen kapeneva, mutta nahkahameesta halusin suoran eli lisäsin sentin verran helmaan sivuissa.

Vielä pitäisi käydä ostamassa nahkaneula koneeseen, mutta teflonpaininjalan hankkimisen päätin unohtaa. Suoran simppelin hameen muutamat lyhyet saumat ompelee vaikka silkkipaperin avulla.

Millaiseen asuun sinä pukeutuisit, jos kutsukortin dress code on CHIC?

Labels: , ,


Tuesday, January 22, 2008

Katharine E Hamnett

Ensi viikolla Tukholmaan saapuva Katharine E. Hamnett voisi halutessaan tituleerata itseään jättitekstipaitojen äidiksi. Vuonna 1969 Central Saint Martins Collegesta Lontoosta valmistunut Hamnett pääsi massojen tietoisuuteen poliittisilla ja kantaa ottavilla t-paidoillaan 8o-luvun puolessa välissä. Sloganit kuten: CHOOSE LIFE, WORLDWIDE NUCLEAR BAN NOW, PRESERVE THE RAINFORESTS, SAVE THE WORLD, SAVE THE WHALES, EDUCATION NOT MISSILES jne. koristivat oversize t-paitoja pian myös jokaikisen rantalomakohteen kopiopaitoja myyvässä kojussa.

Hamnett on koko uransa ajan pyrkinyt vaikuttamaan yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja ympäristökysymyksiin. T-paitojen viestit tavoittavat suuren määrän ihmisiä ja messagen perillemenoa on helpottanut monet julkkikset, jotka ovat esiintyneet strategisissa tilanteissa sopiva iskulause rinnuksissaan. Vai mitä sanotte siitä, kun maailman lehdistöön levisi kuva Jodie Kiddistä STOP WAR BLAIR OUT -paidassa? Poliittisten viestien lisäksi Hamnet elää niinkuin opettaa eli toteuttaa korkeita eettisiä arvoja omassa valmistuksessaan.

Ensi viikon torstaina Katharine E. Hamnet on puhumassa Tukholman muotiviikkojen yhteydessä järjestettävässä seminaarissa Fashion and sustainability– paradox or opportunity? Ohjelman mukaan hän kertoo omista kokemuksistaan muodin, estetiikan ja eettisyyden maailmassa. Toivoakseni puheenvuoro sivuaa myös kuluttamiseen liittyviä kysymyksiä. Muotia kun ei ole ilman kuluttamista ja toisaalta tuskin on realistista haaveilla maailmasta, jossa kaikki kuluttaminen on lopetettu. Harva meistä myöskään haluaisi elää ilman muodin antamaa esteettistä mielihyvää.
Kuvat: katharinehamnett.com

Labels: ,


Monday, January 21, 2008

Pienten purkkien taika

Voisin kuvitella, että eniten kosmetiikkaa myydään juuri ennen joulua. Juhlasesonkia on kiva piristää uusilla meikkituotteilla ja erilaiset lahjasetit ja -pakkaukset ovat ilmeisen suosittuja lahjoja.

Kuluttajien riemuksi valmistajat ovat kehittäneet monenlaisia jippoja, jotta kosmetiikan kulutus säilyisi korkealla myös joulun huippuajan ulkopuolella. Erilaiset alennukset ja kampanjat ovat tietenkin osa markkinointia, mutta yksi hauskimpia houkuttimia on minikokoisten kosmetiikkatuotteiden arsenaali, jonka saa omakseen ostettuaan tarpeeksi kyseisen merkin tuotteita.

Tänään alkoi Åhlénsilla houkutteleva kampanja, jossa kahden tai useamman Cliniquen tuotteen ostaja saa laatikollisen pieniä sieviä purkkeja. Kosteusvoidetta, silmämeikin poistoainetta, ripsiväriä, silmänympärysvoidetta ja kaikkea muuta kivaa on hyvä olla varalta kätevässä matkakoossa. Eikö niin?

Mitä mieltä olet – onko kaupanpäällisinä jaettavat näytepakkaukset vain keino huijata asiakkaita ostamaan tarpeettomia tuotteita, vai kätevä tapa testata uusia tuotteita ja saada matkapakkauksia vanhoista suosikeista?

Täytyy kyllä tunnustaa, että Minttu on ihan muutenkin heikkona kaikkiin söpöihin pikku purkkeihin ja purnukoihin. Ja oikeastaan tarvitsisinkin käsirasvaa (Stop Signs -käsirasva on ihan huippua!) ja peitevoidekin olisi tarpeellinen... Pakko varmaan pistäytyä Åhlénsilla huomenna kurkistamassa tarjontaa!

Labels: , , ,


Go 4 it vol. 2 Shop on avattu!!!

Kovin montaa tuntia ei viimeyönä ehditty nukkua, mutta kyllähän sitä valmista sitten lopulta tuli... Eli

Tervetuloa kaikki avajaisiin Mintun blogiputiikkiin: Go 4 it vol. 2 Shop
Tarjolla on 16 eri vaatetta (pääasiassa paitoja ja toppeja), yksi ihana laukku ja tusina herkullista kynsilakkaa. Vähän jännittää, kuinka pitkälle alkuvaraston kanssa selviämme, mutta loppuviikosta on jo luvassa uusia tuotteita.

Suuret kiitokset putiikin teknisestä toteutuksesta ja kaikenlaisesta muustakin supportista miehelle. Peetulle iso kiitos mallina toimimisesta. Ja lämpimät kiitokset ansaitsevat myös kaikki ihanat, kannustavat lukijani, jotka olette tsempanneet matkan varrella!

Toivottavasti tykkäätte! Itse ainakin haluaisin ihan jokaikisen myytävänä olevan tuotteen garderobiani täydentämään... :)

Labels:


Sunday, January 20, 2008

Avajaisten valmistelua

Mistä ihmeestä mahtaa johtua, että hyvistä ja huolellisista etukäteisvalmisteluista huolimatta monet asiat jäävät aina viimetippaan ennen suuria dead-lineja?

Olin kaavaillut, että ehtisin tehdä valmiiksi laajemman jutun, jota olen valmistellut jo jonkin aikaa. Jutun aiheena on perhejuhlien pukeutumiskoodit ja erityisesti rippilapsen pukeutuminen. Peetulla on ripari edessä ensi kesänä ja olemme jo pikkuisen alkaneet miettiä, millainen puku olisi ajankohtainen ja kaunis sekä tilanteeseen sopiva.

Huomiset Go 4 it vol. 2 Shop -blogiputiikin avajaiset ovat valitettavasti työllistäneet niin, että paljon muuhun ei ole jäänyt aikaa. (Perhe saa tänään noutopizzaa sunnuntai-illalliseksi... hihi) Nyt näyttää kuitenkin siltä, että "kaikki" on valmista huomiseen mennessä ja blogiputiikki voidaaan avata suunnitelman mukaisesti. Koska jotkut ovat kyselleet tarkkaa avajaisajankohtaa, voin kertoa, että:

Go 4 it vol 2 Shop aukeaa huomenna 21.1.2008 klo 8.00 Suomen aikaa!

Tervetuloa tutustumaan!!

... ja perhejuhlien pukeutumiskoodeista juttua sitten vähän myöhemmin! I promise!!

Labels:


Saturday, January 19, 2008

Illalliskutsut

Tänä iltana Minttu suuntaa miehen kanssa illallisille Mari-Johannan luokse. Ihanaa, että toiset jaksaa kutsua kavereita kylään, vaikka heillä on pieniä lapsia!
Illan asukokonaisuus koostuu uudesta, vanhasta ja lainatusta - niinkuin yleensäkin. Ihan täysin uutta on ainoastaan H&M:n paketissa tulleet korvikset, joista pidän oikein kovasti, ja valkoiset kynnet. Uskon, että tulen käyttämään aika paljon valkoista kynsilakkaa, vaikka ensifiilis on kyllä vähän niinkuin olisi tippexin käyttö karannut käsistä...

Kynsilakka on Uslu Airlines -nimistä ammattilaismerkkiä, jota en ole aiemmin testannut. Mielenkiintoista nähdä, miten lakka pysyy ongelmakynsissäni. Levitys oli suhteellisen helppoa, mutta peittävän lopputuloksen saamiseksi kaksi kerrosta on välttämättömyys.


ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Labels:


Friday, January 18, 2008

Ekologista kauneudenhoitoa

Tämän aamun SvD:ssä oli mainio juttu ekologisesta kauneudenhoidosta. Jutussa kerrottiin, että ns. ekologisten kosmetiikkatuotteiden ympäristöystävällisyyden kanssa on usein vähän niin ja näin. Tuotteiden valmistamiseen käytettävä energia ja pakkaaminen, puhumattakaan kuljetuksesta, kuormittavat ympäristöä, vaikka raaka-aineet olisivatkin alunperin ekologisia. Samassa jutussa sanottiin myös, että vaikka monet ekologisia kauneudenhoitotuotteita markkinoivat yritykset sanovat tuotteiden positiivisten ominaisuuksien perustuvan juuri luonnonmukaisesti tuotettuihin raaka-aineisiin, suurin osa eduista häviää valmistusprosessin aikana.

Ihan oikeaa luonnonkosmetiikka löytyy onneksi kauppojen vihannesosastolta! Esim. erinomaisen kosteuttavan kasvonaamion saa muusatusta avocadosta ja syötynä sen sisältämä terveellinen kasvisrasva ja B-vitamiini vahvistavat ihoa. Mango puolestaan sisältää runsaasti A-vitamiinia, joka auttaa korjaamaan ihosoluja. Myös mantelit ovat tehokkaita ja monikäyttöisiä. Noin 5 mantelia päivässä riittää pitämään antioksidanttitason korkealla ja muusatuista manteleista saa ihoa hellivän kuorinta-aineen.

Kun vielä hankkii vihanneksensa kaupan eko-tiskiltä, ei kauneudenhoito voi juuri ympäristöystävällisemmäksi muuttua!
Juttuideasta kiitos: SvD, kuvista kiitos: Wikipedia

Labels:


Thursday, January 17, 2008

Go 4 it vol. 2 Shop

Lämmin kiitos vielä kerran kaikille ihanille ihmisille rohkaisevista ja kannustavista sanoista, kun tässä vähän aikaa sitten pohdin pienen verkkoputiikin pystyttämistä. Etukäteen jännitti hiukan mahtaako kukaan kommentoida ollenkaan, mutta positiivisen palautteen määrä löi suorastaan ällikällä! Tällaista freesiä sanontaa käyttääkseni... ;D

Ihanasta vastaanotosta rohkaistuneena voinkin ylpeänä (ja jännittyneenä ja haltioituneena...) kertoa, että:

Go 4 it vol. 2 Shop
viettää avajaisiaan ensi maanantaina 21. tammikuuta!!

Putiikin perusajatus on se, että siellä on myynnissä vain ja ainoastaan sellaisia vaatteita ja asusteita, jotka huokuvat Mintun garderobin henkeä. Tarjolla on siis hyvin rajallinen valikoima, aluksi noin 20 eri tuotetta + muutama suosikkikynsilakkani (kyllähän te sen olette jo huomanneet, että meikkaamiseen Minttu suhtautuu aika huolettomasti, mutta kynsilakka on tärkeä osa pukeutumista :D).

Jokaista tuotetta on Go 4 it vol. 2 Shopissa myynnissä vain rajallinen määrä ja valikoima muuttuu viikottain. Jotkut vaatteet saattavat olla myynnissä vain muutaman päivän riippuen siitä, miten nopeasti varasto tyhjenee.

Laittakaa nyt kaikki muistiin:

Maanantaina 21. tammikuuta juhlitaan
Go 4 it vol. 2 Shopin avajaisia!!
Luvassa spesiaali-etuja ja arvonta sekä kivaa blogi-shoppailua!

Labels:


Valoa tunnelin päässä?

Toivoa valoisammista ajoista on. Tänään aamulla töihin lähtiessä taivas ei ollutkaan enää aivan läpitunkemattoman musta vaan... no, tummansininen. Erittäin tummansininen, mutta kuitenkin vaaleampi kuin pikimusta. Kevään ihme on tapahtunut!

Tämän aamun Metrossa oli psykologin mielipide, joka liippasi eilistä vikinääni ikuisesta sateesta. Hänen mukaansa ihmiset voivat erityisen huonosti tammikuisen sateen vuoksi, koska yhdistävät sen tietoisesti tai tiedostamattaan ilmaston muutokseen. Eli aikaisemminkaan kukaan tuskin piti vesisadetta kovin iloisena asiana, mutta koska nyt ilmiön tiedetään liittyvän kasvihuoneilmiöön, se aiheuttaa entistä enemmän ahdistusta. Toivoa vain sopii, että ahdistus kanavoituisi positiivisiksi teoiksi.

Päivän asu:
kaulassa roikkuu sydän Adidaksen Stella McCartney -malliston avimenperästä. Kynsissä on viimeisin hittiväri, Dependin tummansinivioletti.

Labels:


Wednesday, January 16, 2008

You Make My Day!

Mari-Johannalta tuli ihana palkinto: You Make My Day - oikein kukkien kera!Palkinnon myöntämisperusteet ovat seuraavat:

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Monet kerrat Mintun päivän on pelastanut:

Mari-Johanna
Bisquits
Salla
Vendeta
Tuhlaus
Jenni

...ja lukuisat muut ihanat, koskettavat, hauskat, informatiiviset, älykkäät ja valloittavat blogit, joita seurailen enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

+5 ja sadetta

Melkein kahdeksan Tukholmassa vietetyn vuoden jälkeen pitäisi kai olla jo tottunut siihen, että talvet eivät ole mitään kunnon talvia. Mutta että tammikuussa on +5 astetta ja vettä sataa kuin syyskuussa, tuntuu edelleen ihan älyttömältä. Ihan näin masentavat talvikelit ei täälläkään ole sentään joka vuosi. Se puolestaan tuntuu lähinnä pelottavalta.

Koska on niin lämmin, en jaksanut protestoida kovinkaan ponnekkaasti, kun Peetu ilmoitti menevänsä t-paidassa kouluun. Tammikuussa.

Labels:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?