Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Katharine E Hamnett

Tuesday, January 22, 2008

Katharine E Hamnett

Ensi viikolla Tukholmaan saapuva Katharine E. Hamnett voisi halutessaan tituleerata itseään jättitekstipaitojen äidiksi. Vuonna 1969 Central Saint Martins Collegesta Lontoosta valmistunut Hamnett pääsi massojen tietoisuuteen poliittisilla ja kantaa ottavilla t-paidoillaan 8o-luvun puolessa välissä. Sloganit kuten: CHOOSE LIFE, WORLDWIDE NUCLEAR BAN NOW, PRESERVE THE RAINFORESTS, SAVE THE WORLD, SAVE THE WHALES, EDUCATION NOT MISSILES jne. koristivat oversize t-paitoja pian myös jokaikisen rantalomakohteen kopiopaitoja myyvässä kojussa.

Hamnett on koko uransa ajan pyrkinyt vaikuttamaan yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja ympäristökysymyksiin. T-paitojen viestit tavoittavat suuren määrän ihmisiä ja messagen perillemenoa on helpottanut monet julkkikset, jotka ovat esiintyneet strategisissa tilanteissa sopiva iskulause rinnuksissaan. Vai mitä sanotte siitä, kun maailman lehdistöön levisi kuva Jodie Kiddistä STOP WAR BLAIR OUT -paidassa? Poliittisten viestien lisäksi Hamnet elää niinkuin opettaa eli toteuttaa korkeita eettisiä arvoja omassa valmistuksessaan.

Ensi viikon torstaina Katharine E. Hamnet on puhumassa Tukholman muotiviikkojen yhteydessä järjestettävässä seminaarissa Fashion and sustainability– paradox or opportunity? Ohjelman mukaan hän kertoo omista kokemuksistaan muodin, estetiikan ja eettisyyden maailmassa. Toivoakseni puheenvuoro sivuaa myös kuluttamiseen liittyviä kysymyksiä. Muotia kun ei ole ilman kuluttamista ja toisaalta tuskin on realistista haaveilla maailmasta, jossa kaikki kuluttaminen on lopetettu. Harva meistä myöskään haluaisi elää ilman muodin antamaa esteettistä mielihyvää.
Kuvat: katharinehamnett.com

Labels: ,


Comments:
Rakastan tätä naista ja haluaisin todella paljon päästä kuuntelemaan hänen sanomisiaan. Tällä kertaa ei kyllä ole mahdollisuutta siihen. Itsekin omistan kyseisen suunnittelijan t-paidan, joka viittaa muodin eettisyyteen.
 
Suna: Arvostan myös todella paljon Katharine Hamnettia ja on suuri ilo päästä kuuntelemaan häntä. Raportoin kyllä tietenkin täällä myös tuosta seminaarista, vaikka eihän se ole sama asia kuin olla itse läsnä.
 
Hyvä postaus! Totta joka sana. Kauheaa, olin unohtanut Hamnettin olemassaolon.
 
Muotiagentti: No tosi mukavaa, jos tykkäsit. Minttu on vähän tällainen vanha hippi - aina tilaisuuden tullen maailmaa parantamassa ja valistamassa... ha ha!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?