Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pohdintoja ompelimon puolella

Sunday, July 12, 2009

Pohdintoja ompelimon puolella

Viikon päästä on kummitytön rippijuhlat ja jostain syystä vaihteeksi vaatekaapista ei löydy yhtikäs mitään inspiroivaa päällepantavaa. Pengoin tarpeettoman valtavaa kangasvarastoani ja käteeni osui viime kesänä Tampereelta hankkimani Marimekon kankaat. Silpomiselta on siis toistaiseksi säästynyt tumman violettikukallinen kangas, graafinen mustavalkoinen kangas ja ohut puuvillasatiininen pinkki kangas.

Just nyt sormia syyhyttäisi eniten ommella herkullisen pinkki mekko. Löysin kivan - ja rippijuhliin riittävän säädyllisen oloisen - mekon kaavan tuoreehkosta Burdasta.
Karkki tosin tuomitsi heti, että kangas on aivan liian karnevaalihenkinen... (ja Peetu, muistan kyllä, että lupasin tästä sulle jumpsuitin, mutta nyt on katastrof!!).
Ohut puuvillasatiini matsaisi malliin ihan täydellisesti. Tosin helmasta olisi varmasti ihan pakko poikkaista vähäsen. Polvimittainen on vaan jotenkin niin ... lame.
Mutta - hjälp - onko kangas ihan liian räikeä/lapsellinen/mauton/mitä-tahansa-muuta-ällöttävää? Toinen vaihtoehto on tehdä saman mallinen mekko, mutta tässä kuvassa näkyvästä Ishimoton suunnittelemasta mustavalkoisesta Marimekon kankaasta. Joka tosin on sitä Marimekon tavallista puuvillakangasta, mutta saattaisi toimia silti tuossa mallissa ihan ok..

Mitä mieltä olet? Pinkki vai musta-valkoinen?? Joku muu mikä?

Labels:


Comments:
mä sanon, että mustavalkonen!:) vaikka aika kiva kangas toi pinkkikin on
 
mustavalkoinen!
 
Pinkki vaikuttaa kieltämättä kyllä hieman imelältä...
 
Mäpä sanonkin pinkki! Harvan päällä se toimis, mutta sun päällä kyllä (vaikka olis se jumpsuit eli leikkipuku siitä kyllä kans tosi makee...). Ja juu, helmaa vähän katki.
 
Mäkin sanon, että pinkki. Kuten Sugar tuossa sanoo, sulla se toimii. Ja helmaa ehdottomasti lyhyemmäksi.
 
Eikös sulla ole jo samasta kankaasta lilana mekko? Jos kuitenkin Peetulle pinkki jumpsuitti ja äiskälle mustavalkoinen, ehkä tulisi käytettyäkin mustavalkoista enemmän...
 
Ei ainakaan tuo pinkki...
 
Pinkki! Ja se laskeutuis varmaan paremmin tuossa mallissa kun se ihan normaali 'verhokangaspuuvilla'..(:
 
Pinkin ystävänä sanon: pinkki! Eikä kauhean paljon pituudesta pois... tuossa alkuperäisessä kaavassa on just sellaista kivaa vintage-henkisyyttä ja liian lyhyt mitta pilaisi sen. Siis tämä on vaan henk.koht. mielipide : )
 
Ei ainakaan tuo pinkki. Tuo kuviointi on liian lapsellisen tai sellaisen itsekoristellun näköinen.
 
Pinkki, koska kangas on kaunis ja ylellinen sekä sopii juuri tuohon mekkoon!

-sade
 
Pinkki ehdottomasti ja juuri tuon pituisena kuin kaavassa. Yhdistä linjakas malli ja hörhö kangas!
 
ihan hirvee pinkki!!!!!!! MUSTAVALKOINEN!!!
 
Ehdottomasti pinkki, koska toi satiinini kiilto tekee siitä juhlavan! Marimekon peruspuuvilla ei sitä oikein tee. Ja toi mekon malli on just loistava ilman fiksailuja. Tykkään tosi paljoin tuosta Suolampi-kankaasta. Itseltä löytyy hame violettina.
 
Molemmat kankaat ovat aika kuvottavia...Mikset ostaisit jotain kukkamaista silkkiä, missä ois vaikka vihreää ja sinisen eri sävyjä?
 
Valmista mekkoa kehiin! :) Siitä tuli varmasti hiano! :)
 
Anonymous: Matkalle ja sen myötä myös rippijuhliin lähtö muodostui tarpeettoman hektiseksi mm. kiitos haljenneen takahampaan... Eli mitään mekkoa en ehtinyt ommella. Tosin mutavalkoinen siintelee kyllä mielikuvissa tulevia seikkailuita varten...

Liisa: Eiks niin! Taidan päätyä siihen itsekin!

Seeds: Hmmh... Ja ehkä jopa hiukan liian pirteältä mun tyyliini..?

Sugar Kane: Mä luulen, että tuosta pinkistä pitää tehdä jotain vähän epäperinteisempää kuin "tavallinen" mekko... niinkuin esmes leikkipuku. Ja tuo vähän rouvamainen mekkomalli on taas ihan best vähän rankemmassa (Fujiwo Ishimoto I love you) mustavalkoisessa kuosissa... Toivottavasti ompelimossa olisi vähän vapaita aikoja pikapuoliin... ;)

Shandi: eiks niin!? Helmaa on ihan pakko lyhentää ainakin vähäsen?

Anonymous: Olet oikeassa... Ja tosiaan Peetu esitti aika voimakkaat vaatimukset leikkipuvun suhteen... ;)

Anonymous: Hmmh.. Ok, taidan kyllä päätyä mustavalkoiseen...

Laura: Ehdottomasti!! Juuri tuo laskeutuvuus onkin suurin kysymys. Marimekon puuvillasatiini on ihan tajuttoman ihana vaatteissa, mutta tavallinen puuvilla on - vaikka se monesti toimiikin - välillä vähän liian tönkköä...

Niltsi: I see... Mulla on vaan vintagen kanssa pieni ongelma - jotenkin tuntuu, että alan itsekin näyttämään vintagelta - ha ha! Eli tyyli sopii ihan hillittömän hyvin parikymppisille, mutta itse tunnen oloni vaivalloiseksi...

Riite: Totta... Juuri tuon kuosin takia pinkki kangas vaatisi sellaisen "ironisen" mallin, niinkuin juuri jumpsuitin esmes...

Sade: Just niin... Olet ihan oikeassa, että tuon pinkin kankaan ihana materiaali sopii mekkoon paljon paremmin kuin tavallinen "sisustuspuuvilla"...

Alfa: Ooo! No just noin mä ajattelin myös tuon asian... Mutta ilmeisesti nyt käy niin, että mekko tulee mustavalkoisesta kankaasta ja Peetu saa pinkin leikkipuvun...

Anonymous: Hihi! Ilmeisesti sun toivomuksiasi kuuntelee ainakin joku, sillä mekosta on tulossa mustavalkoinen... ;)

Tiinamaria: Multa löytyy sama kuosi myöskin violettina hameena... ;) Tykkään ihan hurjasti Marimekon ihanasta puuvillasatiini-laadusta, mutta nyt kyllä täytyy tunnustaa, että olen pakotettu pitämään Peetulle antamani lupauksen... Eli pinkistä ihanasta puuvillasatiinista tulee leikkipuku Peetulle (mutta jota toivottavasti saan lainata!!)

Anonymous: Vihreän ja sinisen sävyinen silkki on kieltämättä unelmien täyttymys... Nämä pohdinnat täällä blogissa ovatkin lähinnä sen takia, että jostain käsittämättömästä syystä omistan kangasvaraston, joka kelpaisi hyvin keskikokoiselle kangaskaupalle... Eli mieluusti keksisin käyttöä niille kankaille, joita jo löytyy varastostani.. :)

Tintti: Ush... Tuntuu tosi kurjalta sanoa, mutta koko maanantai ennen Tampereen reissua, meni hammaslääkärin ensiapuvastaanoton jonossa, kun onnistuin halkomaan (tosin moneen kertaan paikatun) takahampaani ihan tavallisella kanasalaatilla... Eli en ehtinyt tuossa välissä ompelemaan mitään,
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?