Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Ompelimossa tapahtuu!

Sunday, May 24, 2009

Ompelimossa tapahtuu!

Ihana auringonpaiste ja kesäinen lämpö houkuttelee lötköttelemään bikineissä parvekkeelle. Ompelimon puolella on kuitenkin sen verran ruuhkaa, että auringonotto jää kakkoseksi. No muutaman pikku tauon ehtii aina pitää. Täytyy vain katsoa, ettei Stieg Larssonin Millenium -trilogia vie täysin mennessään. Olen juuri aloittanut kolmososan - kaksi ensimmäistä tuli ahmittua aivan putkeen...

Työn alla on Karkin lakkiaismekko. Täkäläisten perinteiden mukaisesti lakkiaismekko on valkoinen. Perusinspiraatio löytyi jälleen Burdasta, mutta tarkoitus olisi tehdä jonkin verran muutoksia kaavaan. Ihan hääpuvulla ei sentään ole tarkoitus koulun päättymistä juhlistaa!
Karkki haluaa korsettimaisen yläosan, mutta olkaimet pitää olla, ettei tarvitse olla huolissaan puvun päällä pysymisestä. Tarkoitus olisi myös katkaista yläosa empire-tyyliin jo rinnan alta ja laittaa helmaosa levenemään maltillisesti kohti helmaa.
Kaava löytyi viime huhtikuun Burdasta, jossa mielestäni oli muuten kyllä harvinaisen vähän käyttökelpoisia kaavoja. Eniten sellaisia peri-saksalaisen näköisiä krimskramssu-malleja, jotka eivät näytä kovin hyvältä edes kuvissa - saatika sitten itse toteutettuna. Ostin eilen toukokuun numeron ja se vaikutti huomattavasti lupaavammalta. Useampikin malli näytti helposti muokattavalta ja toteuttamiskelpoiselta.

Päädyttiin Karkin kanssa valitsemaan ihan puhtaan valkoisen sijaan iholle lempeämpi kermaan taittava luonnonvalkoinen. Yläosassa käytän pinnalta hiukan rosoista raakasilkkiä ja helmaosassa hyvin laskeutuvaa viskoositwilliä.
Mintun idea on, että ylä- ja alaosan saumakohtaan laitetaan musta satiininauha (rimmaisi niin kivasti ylioppilaslakkiin!) ja mahdollisesti vielä vitivalkoisia kukkasia. Karkin minimalistisen maun tuntien kukkaset saavat varmaan kyytiä, mutta nauha ehkä pääsee mukaan.

Labels: ,


Comments:
Musta nauha sopisi siihen varmasti hienosti lakkiakin ajatellen!
Kivalta näyttää muuten tuo silinterihattu häämekon kanssa. ;D
 
Voi kun musta nauha ja kukat sais hyväksynnän!

Peetun vetimet onnistuivat erinomaisesti (laitoin vielä yhen kommentin sinne) ja tässäkin on jo suunnitteluvaiheessa hyvä veto päällä. Maltan tuskin odottaa mekon valmistumista.

UU
 
Micci: Tykkäsin kanssa kovasti tuosta hääpuvun kuvasta! Harva nainen varmaan kuitenkaan oikeasti menee naimisiin silinterihattu päässä! :)

UU: Toivotaan! Mekko on jo puolivalmis, mutta Karkki on nyt niin kovasti menossa, että sovitukselle ei tahdo löytyä rakosta... :D
 
Mun mielestäni noi kukat sais olla isompia ja koristeellisempia. Pieni piperrys ei oikein innosta. Muuten oikein kiva idea ja hieno mekko vasrmasti tulossa!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?