Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Shoppailuvinkkejä Roomaan

Friday, April 17, 2009

Shoppailuvinkkejä Roomaan

Shoppailuvinkkejä Roomaan on toivottu kommenttiboksissa useampaankin otteeseen. Ehdin tehdä kaksi lyhyehköä visiittiä "ikuiseen kaupunkiin", joten mitään ihan hurjan syvällistä tutkimusta en ehtinyt tehdä. Sen sijaan aika riitti kyllä hyvin sen huomaamiseen, että vaikka Rooma muutoin onkin valtavan kokoinen, keskusta on varsin kompakti ja sekä shoppailut että monet nähtävyydet sijaitsevat näpsäkästi kävelymatkan päässä toisistaan.
Italian värejä ja kirkkaan sininen taivas - täydelliset puitteet Rooman valloitukselle!
Yksi omahyväinen hymy ennen shoppailukierroksen alkua... ;DD

Rooman pääostoskatu on keskustaa halkova Via del Corso. Sen varrelta löytyvät kaikki mahdolliset ketjuputiikit ja paljon katseltavaa. Kivojen kauppojen lisäksi kadulla käppäillessä törmää melkein väkisin nähtävyyksiin. Esim. Fontana di Trevi - näkemisen arvoinen suihkulähde - on vain korttelin päässä Via del Corsolta.
Jo pelkästään näyteikkunaostoksilla ja ohi vaeltavia ihmisiä katsellessa saa päivänsä kulumaan mukavasti.
Italialaiset merkit, kuten Benetton, Sisley, Replay jne. ovat jonkin verran halvempia paikan päällä - ainakin Tukholman hintatasoon verrattuna.
Ihastuin Yamamayn kivoihin ja suhteellisen edullisiin alusvaatteisiin. Jonkin verran niitä tuli hankittua myös mukaan... Yamamaylla on useampiakin liikkeitä Roomassa, yksi isoimmista sijaitsee Via del Corsolla.
Kannattaa kurkistaa myös Via del Corson sivukujille. Tosin osa on vain täynnä parkissa olevia skoottereita, mutta myös kivan oloisia pikku ravintoloita ja vähän erikoisempia putiikkeja. Lisäksi kaikki virallista I love Roma -kampetta myyvät turistiputiikit pitävät majaa sivukaduilla.
Aivan Pantheonin vieressä (Pantheonin pylväät kurkistelevat kujan päässä kuvan keskellä...) on kahvila, josta saa kuulemma Rooman parasta kahvia. Tämä on paikallisten vinkki, joten pitänee paikkansa. Paikan erikoisuus on hileeksi jäädytetty espresso, joka nautitaan kermavaahtonokareen kanssa. Ihan ehdoton virkistäjä kuumana kesäpäivänä ja must kaikille hyvän kahvin ystäville!
Piazza Navaronalle kerääntyvät paikalliset taiteilijat, tai taiteilijan urasta haaveilevat, myymään teoksiaan. Pakollisen nähtävyys-kitschin joukossa oli muutamia vähän kunnianhimoisempiakin tekeleitä.
Kenkäfriikeille Italia on seitsemäs taivas! Mauro Giulista tuli nopeasti oma suosikkini. Olisin voinut ihan helposti adoptoida jokatoisen kenkäparin putiikista... Violetit unelmasandaalini on peräisin juuri tuolta - tosin Reggion putiikista eikä Roomasta.

Yksi Via del Corson poikkikaduista, Via dei Condotti, on kansainvälisten huippumerkkien koti. Silmänruokaa on yllin kyllin ja jo pelkästään kauniiden näyteikkunoiden ja viimesen päälle sisustetutujen putiikkien ihailu on kivaa, vaikka matkabudjetista ei löytyisikään varoja uusimman Pradan hankintaan.

Tod's juhli uuden putiikin avajaisia juuri, kun olin kävelemässä siitä ohi. Marssin pokalla sisään ja nyökkälin vaan ovimiehille, että buona sera, buona sera. Samppanjalasi kourassa ja tuoreita mansikoita toisessa kiertelin putiikissa hetken ja ajattelin, että kävipäs mainio tsägä! Valitettavasti goodie-bagissä oli vain uusien tuotteiden esitteet, mutta paparazzien salamavalojen välkkeessä olo oli hetken aika tyyris. Ha ha!

Via dei Condotti päättyy espanjalaisten portaitten alapäähän. Kannattaa ehdottomasti kiivetä portaat ylös. Portaiden ylätasanteesta vasemmalla on pienen matkan päässä näköalatasanne, josta on huikea näkymä Rooman yli!
Rooma auringon laskiessa. Taustalla häämöttää Vatikaani. Ei tosiaankaan sanota turhaan, että Rooma on yksi maailman romanttisimmista kaupungeista!

Labels: ,


Comments:
Mielenkiintoisinta olisi kuulla, mihin itse haluat aina ehdottomasti palata Roomassa, jos sellaista paikkaa on ehtinyt muodostumaan. Ja hyvää tuuria noiden avajaisten suhteen, pokalla pääsee tosiaan aika pitkälle! :))
 
Oh, olet käynyt Roomassa! =) Rakastan Italiaa ja Rooma on tähän astisista matkakohteista ainoa, johon menisin milloni vain uudestaan - nuo tiennimikyltit näyttävät niin tutuilta ja tuntuu melkein, kuin itsekin olisi ihan vasta kävellyt Via del Corsolla =) Luksusputiikit oli kyllä mahtavia -Muistan varmaan lopun ikääni tilanteen, kun mustapukuinen, very italian man, mustissa aurinkolaseissa avasi minulle juhlallisesti Guccin liikkeen oven... Kun olisi vielä ollut varaa ostaakin sieltä jotain ;-)
 
Oih, ihan kamala ikävä tuli Roomaan taas, kun katselin noita kuvia! Aivan ihana kaupunki. <3
 
Mahtavaa, ensi kuussa onkin juuri sopivasti reissu Roomaan! :)
 
Patentti: Olin Roomassa niin lyhyen ajan, että varsinaista suosikkipaikkaa ei ehtinyt muodostua. Ja toisaalta omat huvini ovat aika yksinkertaisia... Espanjalaisilla portailla istuskelu ja ihmisten katseleminen oli esimerkiksi mielestäni yksi huippujutuista!

Jaana: Aion ehdottomasti palata Roomaan vähän pidemmäksi aikaa! Vaikuttaa aivan mahtavalta kaupungilta jo näin pikaisellakin visiitillä.

Micci: Tosiaankin ihana kaupunki!! :)

W: Oih! Voisin lähteä ensi kuussa uudelleen... :)
 
Rooma on kyllä hieno ja kaunis kaupunki,mutta shoppailun kannalta Firenze ja Milano huomattavasti paremmat.
Piazza Navonan ja Campo dei fiorin alueelta löytyy paljon mukavia liikkeitä.
 
Ihania matkapostauksia! Olen lähdössä itse reissuun ensi viikolla joten ihana lukea matkahermoja kutkuttavia postauksia! Kiva että reissunne oli onnistunut. :)
 
Voi apua, tosta vikasta kuvasta tuli ihan sairaan ihanat fiilikset.....<3<3!!!! Todellakin...romanttista...satumaista... Mieti, joku asuu tuossa ympäristössä kaiket päivät...tuossakin huoneistossa, jossa valo ikkunasta kajastaa....oih ja voih:) Tähän kuvaan palaan vielä!!<3
 
Kirsi: Haluaisin ehdottomasti päästä käymään myös Firenzessä ja Milanossakin!

NinaV: Oih - ihanaa matkaa sulle!! :)

Heinis: Miltähän tosiaan tuntuisi asua jossain tuolla... Katsella satumaista auringonlaskua ja haaveilla vähän... :)
 
Hei, eikös tuo taiteilijoiden valloittama piazza olekin nimeltään Piazza Navona? :)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?