Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nosta minut ylös!

Monday, April 13, 2009

Nosta minut ylös!

Elikkä Tiramisu.

Keittiössä kokkailu ei tosiaankaan kuulu Mintun vahvuuslajeihin, mutta muutama helppo ja herkullinen ohje on tarttunut mukaan matkan varrelta. Tiramisua on meillä ehtinyt monet syödä useampaankin otteeseen. Mutta mikä ettei, sehän on ihan timangi jälkkäri! Tällä ohjeella onnistut varmasti. Ja se sopii myös munanvalkuaisallergikoille - kuten meidän Peetulle!


Tiramisu

2 dl kermaa
5 rkl sokeria
4 munankeltuaista
500 g Mascarpone-juustoa
200 g Savoiardi-keksejä
4 rkl vahvaa espressoa
(4 rkl amarettoa, jos halutaan, itse teen kyllä yleensä ilman)
aitoa kaakaopulveria koristeluun

Vatkaa kerma ja 1 rkl sokeria vaahdoksi. Vatkaa munankeltuaisia ja loppuja sokereita kunnes ne tulevat voidemaiseksi tahmaksi. Sekoita Mascarpone-juusto pieninä osina munaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto.

Laita kerros keksejä matalaan vatiin (vuokaan?) ja tiputtele päälle espressoa (tai espresson ja amaretton sekoitusta). Levitä päälle kerros kermamassaa. Laita päälle toinen kerros keksejä ja kostuta myös ne espressolla. Levitä loput kermamassasta ja ripottele sihdin avulla päällimäiseksi tuhti kerros puhdasta laadukasta kaakaojauhetta.

Tiramisu kestää hyvin säilytystä, joten sen voi hyvin tehdä juhlia edeltävänä iltana. Itseasiassa se maistuu monesti mehevämmältä vasta toisena päivänä. Kaakaopulveri kannattaa kuitenkin sirotella vasta juuri ennen tarjoilua.

Labels: ,


Comments:
NAMS <3
yks virhe tossa ohjeessa, "vatkaa valkuaiset?"
 
Nami, iskä teki meille juuri pitkäperjantaina valkosuklaatiramisua, oli hyvää sekin!
 
oo näyttää ihanalta, pitää kyllä koittaa tota joskus :--)
 
Anonymous: Huh! Kiitti, että huomasit!

Sipe: Ai, kuullostaa ihanalta!!

Kunffupandat: Tuo on tosi helppo ohje, jolla onnistuu varmasti! :)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?