Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Henkäyksen ohuita unelmia

Thursday, April 02, 2009

Henkäyksen ohuita unelmia

Tajusin juuri, että tarvitsen uusia kauniita alusasuja. Aamulla iski välitön tarve kipata koko lingerie-laatikkoni sisältö roskikseen. Olkoonkin klisee, mutta hyvän olon ja svengaavan pukeutumisen perusta on alusasut, jotka saavat mielen hyväksi.

Kaikkein eniten houkuttelisi hankkia läpikuultavia, sensuelleja juttuja viettelevän puuterisissa sävyissä.
Stella McCarney saisi mielellään tulla ja täyttää luomuksillaan laatikkoni. Kannattaa tsekata lisää fiiliskuvia täältä... Hiippailla laiskasti ympäriinsä aamuauringon paistaessa silmiin - why not?
Luin jostain (täydellisen epätieteellisen) ostokäyttäytymistutkimuksen liittyen juuri alusvaatteisiin. Sen mukaan stringien myynti on romahtanut 90-luvun lopun jälkeen ja tällä hetkellä niiden käyttäjäryhmä on enää noin kolmekymppiset naiset - eli ne, jotka olivat noin parikymppisiä sinkkuja stringien kulta-aikaan.

Alusasukeskustelut eivät yleensä kuulu muotiblogien tyyliin, mutta olisi erittäin mielenkiintoista kuulla, pitääkö kyseinen tutkimus paikkansa. Mikäli omakohtaisten tottumusten kertominen tuntuu liian henkilökohtaiselta, vastaukset voi naamioida tyyliin "mun kaverini"...
Jotenkin tuntuu, että päällekäyvä seksikkyys on so last season. Tosin Camilla Norrbackin (kuva yläpuolella) herkkä alusasu voi olla oikeasti jo vähän liiankin mummo. Kuva on kyllä tosi sensuelli.

Toisaalta esimerkiksi Agent Provocateurin valikoimissa on noin ziljoona ihanaa settiä, jotka kelpuuttaisin hyvinkin. Laadun ja viimeistelyn ansiosta AP:n alusasut ovat dirtyimmilläänkin mehukkaita eikä halvan tyrkyn näköisiä.
Täydellisen tulkinnan ajan hengestä onnistuu tekemään Stella McCartney. Valitettavasti (tai oikeastaan aika odotetusti) hintataso asettaa tiettyjä rajoituksia ihanuuksien hamstraamiselle.
Calvin Kleinin alusasumallistosta löytyy onneksi normaaliinkin budjettiin sopivia tulkintoja läpikuultavista puuterisävyistä. Tosin budjettivaihtoehtoa Stella McCartneyn sifonkiboksereista en löytänyt.
Pidän myös oikein kovasti Calvin Kleinin läpikuultavista peruspikkareista - tosin en ikuna voisi kuvitella käyttäväni niitä n-a-p:in valikoimien turkoosina. Onneksi niitä valmistetaan lukemattomissa eri väreissä.

Tuli juurikin mieleeni, että KappAhlin Vintage Stories -mallistossa on myös oikein kauniita puuterin sävyisiä alusasuja. Jälleen yksi syy roikkua oven kahvassa maanantaina!

Labels: ,


Comments:
En ole koskaan oikein ymmärtänyt stringejä! Näyttävät järkyttäviltä ja ovat äärimmäisen epämukavat. Ei todellakaan mun juttuni :D Niihin turvaudun ainoastaan, jos on ihan pakko.

Olen sikäli vähän hölmö, että alusvaatteiden on pakko matchata toisiinsa. Koko päivän olo on epämiellyttävä ellei näin ole (hyh, kiireaamut)! Siksi kaappi on lähinnä täynnä kaikkia tylsiä mustia hökötyksiä, jotka sopivat sitten toisiinsa saumattomasti. Ongelmia tuottavat kaikki värilliset liivit, kun täsmälleen saman sävyisiä alushousuja onkin hankala metsästää :D Vähän turhaa nipottamista, mutta en voi sille mitään.
 
Iiiihania! Oma alusvaatevarasto alkoi yhtäkkiä tuntua aika kulahtaneelta.. :D

Itse käytän stringejä vain lavalla (siis tanssiessa), kun erilaisten alaosien läpi näkyvät alkkarinrajat eivät tule kuuloonkaan. Ihonväriset stringit on silloin paras ratkaisu, menevät kaiken alla - ja niiden päälle voi vetää tarvittaessa sopivan väriset mikrot, ettei hameiden tms. alta vilku ylimääräistä. :)

Noin muuten stringit on itselleni nounou, ei todellakaan näytä hyvältä tän takamuksen ympärillä.. :D Kevyesti lahkeellinen hipster-malli on käytännöllisin & mukavin & parhaan näköinen! (Käsittääkseni muuten monen miehenkin mielestä?)
 
Eipä stringejä joudu täältäkään, osaksi koska ne ovat minusta epämiellyttäviä päällä, osaksi koska olen lukenut aika paljon juttuja niiden terveyshaitoista. Tiedä sitten miten tieteellisesti todistettuja ne ovat.

Olen muutenkin aika huono ostamaan alusvaatteita, hankin joko mustia tai valkoisia ja pääasia on että ne eivät näy vaatteiden alta ja tuntuvat kivalta päällä.

(Niin ja Mintulle kiitos kivasta blgista - olen jonkin aikaa seuraillut mutta näemmä vasta alusvaatteet saivat kommentoimaan. :))
 
stringit, yhyhhyy. joskus viitisen vuotta sitten niitä tuli hamstrattua, ja silloinkin pidin niitä vain satunnaisesti. silloin vain ne tuntuivat olevan "se" juttu, joka pitää löytyä jokaiselta tytöltä. hipsterit ovat niin mukavat jalassa, ja jotenkin onnistuvat luomaan illuusion pienemmästä takapuolesta, että en ymmärrä ystävääni, joka sitkeästi käyttää stringejä baarireissulla. oman mieheni mielestä hipsterit ovat seksikkäämmät!

oikeastaan, stringithän ovat vain jättimäinen, 24/7-wedgie.... :D


aryah
 
Stringit useimmiten, ovat mukavimmat ja näyttää mulla ainakin parhaimmalta. ja ikää alle 25 v.
 
Omistan joitakin Sloggin stringejä, ne ovat jopa ihan mukavia. Ei tosin tule käytettyä kuin esim. kireän hameen tai mekon kanssa, jolloin alushousut muuten voisivat kuultaa läpi. Muuten käytän ihan perusalushousuja, tai hipstersejä tai jopa lahkeellisia, mustana tietysti :)

Tämä on kyllä mielenkiintoinen kysymys, vieläkin kivempi olisi tietää että mistä löytää ne hyvät olkaimettomat rintaliivit..
 
Stringit, ei kiitos!
Ohuet, nudeväriset alusvaatteet, oi kyllä!
 
Itse käytän joko hipsterssejä tai stringejä. Mieluummin vain kapea kangaskaistale pakaroiden älissä kuin isot alushousut...

Vendetan tavoin mulla on melkeimpä pelkästää mustia rintsikioita ja alushousuja, värien on pakko matsata ja inhoan "valkoisia" (ts. harmaantuneita) alusvaatteita.
 
Ei ei stringeille. Ne hiertää aina ja saa takapuolen näyttämään aika isolta..omasta mielestäni ihan perän koosta riippumattakin. Musta kaikkein mukavimpia ja käytännöllisimpiä on puuvillaset tai ohutta lycraa tms olevat peruspikkarit.

Patentti; MarieJo:n "avero" rintsikat on mun mielestä ihan loistavat olkaimettomat, kannattaa kokeilla. Mulla on ollu niitä vuosikaudet.
 
Stringit, juuri eilen siivosin alusvaatelaatikkoani ja muutaman vuoden käyttämättömänä maanneet stringit saivat lähtöpassit. Voin vain ihemetellä että miksi ihmeessä niitäkin tuli käytettyä? Hipstersit on pop, mukavat jalassa ja kivan näköiset :-) Tästä aasinsiltaa pitkin, tietääkö kukaan mistä löytää Gossardia? Kuulin huhua että k.o. merkkiä ei enää olisikaan??
 
Teininä olin juurikin yksi niistä, joiden mielestä stringit olivat kenties sexyintä mitä tältä planeetalta löytyi ;D Yeah right, ei todellakaan qminta hottia... Vielä on kaapin pohjalla muutamat "naruhousut", kuten vanhempani niitä tapaavat kutsua, mutta uusia ei ole, eikä tule x-). Sensuellisuus ja luonnolliset värit - todellakin!!
 
Mä käytin aikoinaan paljon stringejä, koska ne oli niihin aikoihin ainoat alushousut, joiden rajat ei näkyny housujen kanssa (omasta mielestäni ainakin olin näin). Sitten löysin joitakin vuosia sitten Sloggin ohuttakin ohuemmat lace hipstersit, enkä muita ole sen jälkeen ostanut kuin niitä!
Muuten en panosta kauheesti alusvaatteisiin, mutta rintaliivien pitää olla just passelit. Ja kaikki on tietenkin mustaa.. Yllättäen suosikkini rintaliiviosastolla on löytynyt H&M:n Our Perfect-sarjasta!
 
Ai niin, se pitää vielä lisätä, että tyttäreni kutsuu stringejä "pyllypikkareiksi"! :D
 
Oon aika tarkka siitä, että alusvaatteet kuuluu samaan settiin tai sopii muuten toisiinsa. Myös se, että alusvaatteet ei näy läpi on tärkee juttu. Tästä päästään kätevästi stringeihin; nyt kun farkkulegginsit on yleistymässä, niin laitan mielummin stringit niiden alle - omasta mielestä seksymmät hotpantsit näyttää rajansa ikävästi :( Sama juttu tiukkojen mekkojen ja hameiden kanssa.
 
Minä tykkään stringeistä, koska ne ovat mukavat ja koska niiden avulla välttää ne nelinkertaispakaranäkymät.. siis visible pantylinesit.

Mukavuus on tärkeintä kun ikää kertyy ;)
 
Stringit tietysti! Aina! Muut pikkarit tuntuu! Tärkeimpänä kiteerinä alusvaateostoksilla on tietysti mukavuus mutta valitsen mielelläni naisellisia ja romanttisia malleja. Jos hyvät rintsikat löytyy niin ostan heti useammat mutta mielellään eri värieissä. Ja aina samalla mätsääviä pikkareita.
 
Stringit ehdottomasti! Mulle se ei ole mikään seksikkyyskysymys (itseasiassa tietyntyyppiset bokserimalliset alushousut ovat seksikkäämpiä), vaan mukavuusasia. Stringit vaan ovat ainakin mun päällä ne kaikkein mukavimmat. Haluan myös välttää kaikki housujen ja hameiden läpi näkyvät rajat.
 
Olen juuri sitä ikäluokkaa, joka lähestyi kahtakymppiä kun stringit tekivät tulonsa, mutta itse en hypännyt kelkkaan. Kuten moni edellä on sanonut, ne eivät imartele ulkonäöllisesti enkä löytänyt sitä mahtavaa käyttömukavuuttakaan. Sitä paitsi, kun kroppa on edes suhteellisen timmi ja pikkuhousut oikeaa kokoa eivätkä pursottele makkaroita mihinkään, minua ne vaatteiden läpi kuultavat rajat eivät haittaa (kunhan väri ei näy läpi). Rumempaa on mielestäni kun rintsikat näkyvät liikaa, ja se taas ei näytä montaakaan suomalaisnaista häiritsevän tippaakaan! Taatusti vaatteiden läpi kuultavat pikkuhousut näyttävät ainakin paremmalta kuin vaatteiden läpi kuultavat - tai ulkopuolella osittain näkyvät - stringit, nekään kun eivät aivan näkymättömät ole.
 
No siis alusvaatteilla _on_ väliä. Ihan siinäkin mielessä että slimmin paidan kanssa ei voi yhdistää röyhelörintaliivejä tai halterneck-topin kanssa ei voi käyttää tavallisia rintsikoita(vaikka jotkut sitä valitettavasti tekevätkin..)Minulla täytyy olla aina täysi setti päällä, en kestä eriparisia alusvaatteita.. joku pakkomielle?:D
Ja stringejä käytän lähinnä kireiden alaosien kanssa. Tykkään kyllä enemmän hipster/hotpants-mallista, mutta hyihyi niitä alushousujen rajoja, mitkä niistä näkyisi..
 
En oo ikinä tajunnut stringejä, eikö ole ihan sama jättää alushousut kokonaan pois kun käyttää jotain narua joka uppoaa 10 senttiä ruumiinonkaloihin...?
 
itse käytän eniten hotpantseja, mutta kyllä stringejäkin löytyy ja niitä käytän :) tuntuu, että mitkään muut alushousut eivät pysy paikoillaan, ja se korjaileminen kamalaa onkin :D ja ne rajat ei myöskään iske, toisaalta eihän kaiken kanssa näy.
 
Itse suosin ehdottomasti stringejä. :) Itseasiassa en ole tainnut muun mallisia käyttää viimeiseen kolmeen vuoteen ainakaan. :) Liikuntaa harrastaessa stringit ovat mielestäni parhaat, sillä ne ovat jo valmiiksi vaossa, eikä mikään ole inhottavampaa kuin jumpassa joutua useaan otteeseen korjailemaan alushousujaan. :) Ja kaikkeenhan sitä tottuu, tosin itse suosin malleja, joissa naru on todellakin pelkkä naru, eikä mikään paksu krymppy joka tuntuu koko ajan. :)
 
Heippa!
Olipa hyvä löytö tämä blogisi, taidankin pistää suosikkilistalleni samantien. Pogoilen täällä joukossa vielä aivan uutena uunona. Ihana alusvaatepostaus. Oih, inspiroi itseäni myös alusvaatteisille.. Siis ostoksille, ja ehkä juuri tekemään sen postauksen niistä mitä haaveilee.


Ainiin, vastauksena sun kysymykseen, niin mun kaveri ainakin... No ei vaiskaan =D Itse (kolmikymppinen) en liki koskaan käytä stringejä. Vaikka olis miten nätti peppu, on se usein nätimpi joko sitten kokonaan ilman niitä strigejä tai hitusen peittävempien alushousujen kera.
 
En kykene käyttämään stringejä, en millään. Mielestäni järkyn näköiset ja ihan kamalan tuntuiset.

Olennaisinta alusasussa on minusta mukavuus (varsinkin rintsikoissa, olen niiden istuvuuden suhteen todella herkkä) ja se että ne ovat siistit ja asialliset, ei mitään venähtäneitä ja nyppyyntyneitä puuvillajuttuja tai mummovetimiä. Tosin en itse mihinkään kovin pornahtavaankaan jaksa pynttäytyä. Kultainen keskitie jne.
 
Ostin ensimmäiset stringit noin 17-vuotiaana ja rakastuin niihin heti. Käytin pelkästään stringeja seuraavat kuusi vuotta kunnes hotpantsit ja hipsterit (en vieläkään tiedä niiden eroa..! :)) ilmestyivät markkinoille. Ne näyttävät niin paljon kivemmilta ja pylly paremmalta! Stringit jäivät täysin, mutta ikävöin niiden huomaamattomuutta, ei paina eikä näy saumat jne. Mutta tässä kohtaa ulkonäkö meni mukavuuden ohi! :)

Ostelen aina välillä pitsisiä rintaliivejä vain joka kerta todetakseni, etten pidä niistä kun kuviointi näkyy paidan läpi kuin olisi tissit selluliittia! :D Onkohan kukaan muu kiinnittänyt huomiota tähän...? Se vaan häiritsee! Eli sileät ja yleensä mustat alusvaatteet ovat mun juttu.
 
Itselläni on tuo sama ongelma kuin Katrilla: rintsikoiden on oltava sileäpintaiset, muuten ne näyttävät typeriltä. Eli vaikka pitsihörsellykset ovatkin kauniita, ei niitä voi oikeasti pitää, siis jos ei aio pelkät rintsikat päällä liikkua :)

Stringejä en ole koskaan ymmärtänyt, mutta olen todennut, ettei tällaista kohta kolmekymppisen suomalaisen naisen takamusta imartele mitkään hipsteritkään (leventävät entisestään) joten pysyttelen siinä perus tai-mallissa.
 
Kuulun tosiaan tähän mainitsemaasi liki kolmikymppisten joukkoon. Olen monta monta vuotta käyttänyt oikeastaan pelkkiä stringejä ja niin teen edelleenkin. Mielestäni ovat mukavimmat ja huomaamattomimmat jalassa, en ymmärrä niitä jotka sanovat niiden olevan epämukavat. Ovat varmaan jotain tosi kummallisia kokeilleet. Ja erittäin tärkeä on että eivät saumat näy minkään alta, en voisi kuvitellakaan esim jumppatrikoiden alle muita laittavan.
 
Stringit näyttää tosi hyvältä hyvän pepun päällä!
 
Minä suosin stringejä:) Pidän tavallisia alushousuja/hipstereitä vain naistenvaivojen aikaan.. Yllätyin ihan tosi kovasti näistä kommenteista, luulin, että stringit ovat paljon suositummat!:) Niin ja itselläni ikää se 19v.
 
samaa mieltä toisen anonyymin kans. en oo tajunnutkaan et stringit ei olis suosiossa :o ite käytän lähes pelkästään niitä, jotenkin en vaan oo oppinu käyttään hipstereitä. pitäis varmaa sekin opetella, mut kyl stringit on parhaat :) ei ainakaan näy rajat. ja ikää löytyy 18.
 
Mun alusvaatekriteerit tärkeysjärjestyksessä: mukavuus (ei ole peruspuuvillan voittanutta), norm. vaatetuksen ”tukeminen” ja fiilis eli seksikkäillä/söpöillä alusvaatteilla saa aamulla luotua loppupäivän fiiliksen.

Olen selvästi mummoutunut sitten 90-luvun… Suurin osa alusvaatteista on käytännöllisiä. Löytyy kyllä edelleen niitä nirunaruviritelmiäkin, mutta niitä tulee käytettyä vain makkarankuori-asujen kanssa. Mun mielestä ne ei ole epämukavia, mutta kylmällä eivät juuri lämmitä ja suurimman osan vuodesta tää likka palelee.

Mitä tulee läpikuultaviin ”unelmiin”, niin mun mielestä ne ovat erittäin mauttomia. Tykkään peittävästä, kivoilla pienillä yksityiskohdilla.
 
Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Suurin osa näyttäisi heittäneen stringeillä sitä kuuluisaa vesilintua, mutta joitakin fanejakin vielä löytyy!

Erityistilanteissa, niinkuin Duussin tanssijutuissa tai muuten tiukkojen asujen kanssa stringit lienevät edelleen paikallaan, vaikka sellaiset "hengettömät" kuminauhattomat pikkarit ehkä ajaisivat saman asian.

Leenamari ihmetteli, mihin Gossard on hävinnyt ja täytyy sanoa, että tämän päiväisellä kierroksella en kyllä sitä nähnyt missään. Jotain samantyyppisiä oli Wonderbra-merkillä, mutta ei vanhaa kunnon Gossardia.

Ja tosiaan, niinkuin ainakin Secretary totesi - ei ne stringitkään ihan näkymättömät vaatteiden alla ole... :)
 
En koskaan käyttänyt stringejä vaikka niitä alusasulaatikossa olikin. Ne TUNTUIVAT pahalta. Vaikka mulla olis kuinka trimmattu pepan muoto jumpalla of course, en tarvitse stringejä siihen, että kaikki saavat ihailla
paljasta persusta vilkkuvan hameen alta. Verhottu muoto on sensuellimpaa, kuin suora veto. Mutta makunsa mukaan jokainen, antaa kaikkien kukkien kukkia.

Rakastan alusvaatteita ja minulla on talvi- ja kesäcollection ja urheiluun, teepaidoille ja joka lähtöön rintsikoita. Ja aina pikkaripari jokaiselle omansa. Olen Triumphin malliston suurkuluttaja, ne kestää isältä pojalle, eikä lässähdä pari käytön jälkeen. Pikkuputiikeista Tikkurilasta ja Jalasjärveltä löytyy ylättäviä löytäjä, mutta aina , korostan aina, olen halunnut käydä AP:n myymälässä Stokiksessa. Pelkään vaan että riehaannun siellä ihan tolkuttomasti koska netistä aina katson kaikki mallistot mitä milloinkin tulee. Noita Calvin Kleinejä saa muuten outlet hintaan stokkan outletista. Olin toissapäivänä Dolce&Gabbanan outlet myynnissä, mutta vaisua oli. Alus-oloasut oli jonkinmoisia, mutta muuten piksut ja rintsikat oli pelkkää seepraa ja tiikerikuosia. Boring.
Kun asuin Pariisissa puoli vuotta, minulla oli kotiintullessa 35 alusasuvaatesettiä pakaasissa. Meni niin överiksi että en ole vieläkään kertonut edes parhaalle kaverille. Mutta kun sieltä löysi niin kauniita alusvaatteita, että henki salpautuu vieläkin. olin just 4 päivää lasten kanssa Disneyworldissa ja mentiin pariisiin vasta lauantai iltapäivällä, ettei vaan suurta repsahdusta olis tullut. Disneystoressa ei onneksi ollut hemasevia vaatteita myynnissä.Vaikka kyllä mä pitäisin Minni-hipstereitä mielelläni.

Hauskaa viikonloppua sinne Ruotsiin! Tytäreni tuunaa noita asua huoneessaa, huomenna täällä hesassa saa trullata ja suuri karkkisaalis odottaa. Hänellä on tuplaonni, koska mummula on pohjanmaalla ja siellä trullataan ens launataina. makeeta pääsiäistä !

UllaUrcula
 
Näin 90-luvulla kuvan MattiNykäsestä stringit päällä valkoiset pakarat loistaen ja silloin tais mennä se maku stringeihin.

vielä kerran UllaUrcula
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?