Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Gnocchi - pikku perunapulla!

Wednesday, April 15, 2009

Gnocchi - pikku perunapulla!

Itse tehdyt gnocchit ovat niin mielettömän hyviä, että sen eteen kannattaa nähdä vähän vaivaa. Gnocchien tekeminen vaatii enemmän kärsivällisyyttä kuin taitoa - varmasti siksi niiden valmistaminen sujuu myös Mintulta. Ha ha!

Resepti on peräisin ex-työpaikan kick-off -reissulta Pohjois-Italiaan. Yhtenä iltana meillä oli ruuanlaittokurssi ja valmistimme noin ziljoonan ruokalajin aterian yhdessä. Kaniinit metsämiehen tapaan tuntuivat jotenkin haasteelliselta toteuttaa kotona, mutta gnoccheja on pyöritelty useammankin kerran.
Gnocchi
pikkuruiset perunapullat :)

1 kg jauhoisia perunoita
4 dl vehnäjauhoja (durum, jos on, mutta kyllä tavallisetkin toimii)
suolaa

Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat, kun ne vielä ovat kuumia. (Pidän yleensä patakinnasta siinä kädessä, jolla pitelen perunaa). Muusaa kuoritut ja toivottavasti vielä kuumat perunat joko perunapuristimella tai survimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä vaivaa.

Muodosta massasta sormen paksuisia pötkylöitä ja leikkaa ne noin 2-3 cm pituisiksi pätkiksi. Pyöräytä joka palasta haarukalla niin, että ne saavat gnocchille tyypillisen muodon (ja keräävät enemmän kastiketta...).

Keitä pallurat ennen tarjoilua runsaassa (suolatussa) vedessä. Gnocchit nousevat pintaan, kun ovat kypsiä. Pari minuuttia pitäisi riittää.

Klassinen italialainen tapa syödä gnoccheja on sulatetun voin ja ricotta-juuston kanssa. Meillä useimmiten tehdään simppeli kastike kermaan sulatetusta homejuustosta. Ja päälle reilusti mustaapippuria suoraan myllystä!

NomNomNomNomNom!
NomNomNomNomNom!

Labels: ,


Comments:
Kuulostaa hauskalta, pitääpä kokeilla!
 
Pitääpä joskus kokeilla, vaikutti aika kätevältä tuo resepti. Taisin joskus järkyttyä, kun tilasin ulkomailla italialaisessa ravintolassa noita. Odotin saavani pastaa, mutta ne maistuivatkin perunalta :D. Nyt olisi ehkä hyvä aika poistaa tuo kammo ja testata itse gnocchien tekoa!
 
Mä rakastan helppoja ruokajuttuja, joten tämä menee ehdottomasti kokeiluun :D. Sattumalta kaikkia aineksiakin on kaapissa, jee.
 
Meinaatsä että näillä ohjeilla mahtuu narutangat päälle tänä kesänä...jos milloinkaan :D :D :D

pakko kokeilla kun suosittelet!

UllaUrcula
 
Pakko kysyä: miksi ne perunat keitetään kuorineen, jos kuoria ei kuitenkaan käytetä itse ruokaan?
 
Siis mitää... Onko joku ikiaikainen perimätietous unohtunut nykyihmisiltä vai mitä? Nimimerkki :) ei tiedä miksi perunat keitetään kuorineen ja Minttu pitelee kuumaa perunaa kädessään (patakintaassa) kuoriessaan sitä...:'D

No joo, en mie pahalla sano, mutta huvittaa vaan toisinaan tämmöset jutut. Ja se yksi kasvismainos telkusta jossa vaimo kokkaa miehelleen perunaa ja ukko sitten miettii että mitäs se tämä tämmöinen vihannes on....:D Ei luulis perunan olevan ihan niin outo eväs vielä.

Mutta asiaan: oon nähny tän ohjeen vastikään joskus ja on ollut kokeilulistalla, kiva kun muistutit. Pitääpä siis testata joskus. :)
 
No voisikohan ystävällinen anonyymi sitten kertoa sen tällaiselle tyhmälle. Sen kyllä tiedän, että vitamiinit ovat kuoressa ja varmaan pysyvät paremmin myös itse perunassa, jos se keitetään kuorineen, mutta tässä ilmeisesti on joku muukin syy kuorineen keittämiseen. Ei nimittäin ole maailman terveellisin resepti, joten muutama vitamiini siinä tuskin paljon painaa :)
Tunnen kyllä vihannekset ja kasvikset varsin hyvin (entinen kasvissyöjä), myös ne vähän perunaa harvinaisemmat.

Itseäni huvittaa enemmänkin tällaiset ihmiset, joiden pitää netin kautta päästä pätemään ja nauramaan "tyhmille nykyihmisille". Mutta toisaalta kiva, jos jonkun elämästä tulee hauskempaa minun tyhmien kysymysteni takia.
 
Tuike: Ohje on tosi helppo - Minttukin onnistuu! ;D

Kerttu: Ulkonäöltään muistuttavat tosiaan pastaa, mutta maku on toinen. Suosittelen testaamaan!

Midinetti: Toivottavasti onnistui! Itse ainakin tykkään kovasti!

Ulla Urcula: Niinpä niin... Elämä on kyllä aina täynnä monimutkaisia valintoja... ;DD

:): Pistitpäs pahan. Vastaukseni on, että en tiedä. :D

Anonymous: Mun kohdalla kyllä monenmoinen ruuanlaittoon liittyvä perimätieto on hukanteillä. Sen sijaan tykkään kyllä perunasta! :)

:): No en minäkään tuohon vastausta tietänyt... Oliskohan koostumus jotenkin erilainen, kun perunat keitetään kuorineen? Muistaakseni perunalaatikkoa tehtäessä toimitaan ihan samalla lailla... :)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?