Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tyylin kulmakivet

Tuesday, February 24, 2009

Tyylin kulmakivet

Sain Bisquitsilta mielenkiintoisen, mutta aika vaikean haasteen. Oman tyylin kymmenen kulmakiven listaaminen ei käynytkään ihan tuosta vaan, vaikka pari vuotta on jo tullut täällä blogissakin harjoiteltua pukeutumisen analysointia. Pienen pohdinnan jälkeen tuumasin, että tuuliviirimäisyys voi sekin olla ihan hyvä kulmakivi! 10 suhteellisen pysyvää kulmakiveä ovat:

1. Muutan mielipidettäni pukeutumisen suhteen jatkuvasti. Milloin selostan, että en voi kuvitellakaan ikinä kiskovani päälle pillifarkkuja, keltaista väriä tahi läpinäkyvää aurinkolippaa, tiedän jo valmiiksi, että kohta vouhkaan juuri niiden perään. Paitsi vyötärölaukkua en pistä enää päälleni. Ikinä.

2. Ostan vähän - vain yksi vaate tai asuste kuhunkin tarpeeseen riittää. Yhdet juhlakengät, yksi trenssi, yksi nahkahame, yksi paksu villahuivi. You got the point?

3. Pidän maskuliinisen ja naisellisen ristiriidasta pukeutumisessani. Miesten rannekello sopii käytännössä jokaisen asun kanssa ja bootseista, miesten mallistoista hankituista koruista jne. löytyy tarvittavaa ristiriitaa.

4. Yhdistelen surutta kultaa ja hopeaa. Jo vakiohilut sisältävät molempia kyseisiä metallisävyjä, enkä muutenkaan kaihda niiden käyttämistä samassa asussa. Sen sijaan metallin kirkkausasteen tulee olla sama. Eli jos asussa on sekä kirkasta että mattaa/harjattua/patinoitua metallia tulee niiden olla samaa sävyä. Jos taas kaikki ovat esim. kirkkaita voivat ne hyvin olla eri laatua.
5. Laadukaat materiaalit ja viimeistelty työn jälki saavat minut kehräämään. Materiaalinörtti himoaa kashmiria, silkkiä, laatupuuvillaa, merinovillaa, pellavaa ja näiden onnistuneita yhdistelmiä. Pehmoinen kauniisti työstetty nahka laukuissa, kengissä ja takeissa antaa hehkua, joka kestää yli muodin trendiheilahtelujen.

6. Asetan korupainon vain yhteen kohtaan kerralla. Juuri tällä hetkellä käytössä on ranneröykkiöiden erilaiset kombinaatiot, mutta toisaalta suuret kaulakorut, ketjujen vyöry tai huomiota vaativat korvakorut kiinnostavat myös. Mutta vain erikseen käytettynä.
7. Minihame rules! Garderobini ehdoton tukipilari ja jokaisen mulla ei ole mitään päällepantavaa -päivän pelastus on hyvin istuva, musta, jalkojeni muodot huomioon ottavan pituinen minihame. Asustuu helposti rennoksi, rokiksi, fiksuksi, asialliseksi tai muuten vaan omaa silmää miellyttäväksi kokonaisuudeksi.

8. Korkokengät antavat asennetta, naisellisuutta ja itsevarmuutta. Mieluiten kulkisin huikaisevan korkeissa koroissa ihan aina, mutta välillä on pakko ottaa huomioon liukkaat kelit ja kaupungilla juostavien kilometrien määrä.
9. Korostan vain kroppani parhaita puolia sanoi muoti tai omat epärealistiset mielihaluni mitä hyvänsä. Tästä syystä olen todella surkea käyttämään vöitä.

10. Hyvä laukku kirkastaa asun kuin asun. Huoleton farkkuasu henkkamaukka t-paitoineen näyttää välittömästi harkitulta ja viimeistellyltä, kun olalla roikkuu kaunis, laadukas laukku.

Haastan mukaan kertomaan tyylinsä kulmakivä MouMoun, Bean, Annan ja Lauran!

Labels: ,


Comments:
Kiitos haasteesta!:)
 
Tällaisia postauksia on aina mukava lukea. On mukava tietää mitä muut pitävät omina tyylin kulmakivinään. Itse aloin postauksen aikana miettiä omia kulmakiviäni ja sen miettiminen ei ollutkaan niin yksinkertaista.. :) Postauksesi kuvasi juuri sitä mitä päivän asu kuvissasikin on nähty :)
 
Mulla on hyvin samanlaiset kulmakivet omassa tyylissäni. Kiva postaus. :)
 
hei jos tulee siljan laivalla tukholmaaan niin millä bussilla pääsee keskustaan :D ja onko topshop ja monki ja weekday lähellä toisiaan?kiitos :)
 
MouMou: Oleppas hyvä - tuskin maltan odottaa vastauksiasi!

Ellie: Oman tyylin pohtiminen on sikälikin hyödyllistä, että sitten on mahdollista välttää kalliita tai turhia virheostoja. Ihan helppoa se ei kuitenkaan ole... :)

Anna-Maria: Kiitti!

Anonymous: Siljalta pääsee helpoiten keskustaan, kun kävelee Gärdetin T-bana-asemalle ja ottaa tunnelbanan sieltä. TopShop ja Monki löytyvät molemmat SOUK-ostoskeskuksesta Drottninggatanilta ja Weekday vähän siitä eteenpäin Drottninggatanin ja Kungsgatanin kulmasta. Eli ovat lähekkäin! Tervetuloa Tukholmaan!! :)
 
Kovin ovat samantyylisiä nuo sinun kulmakivesi kuin omani! Poikkeuksina lähinnä vain kohdat 3 ja 7.
Kohdasta 5 tosin tingin aina välillä, mutta en mielelläni! :D
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?