Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kävelyllä Kalliossa

Saturday, February 21, 2009

Kävelyllä Kalliossa

Tukholma on mielestäni ehdottomasti yksi maailman kauneimmista kaupungeista, mutta kyllä Helsingistäkin löytyy kauniita ja tunnelmallisia kulmia. Tein pienen kävelylenkin kortteerini ympäristössä Kallio-Alppila -akselilla.

Tällaisia kivitalo-puutaloyhdistelmiä ei Tukholmassa juuri näe. Tuli ihan mieleen omat vanhat hoodsit Tampereella Amurin kupeessa.

Liikenne Helsingissä (Suomessa?) on kyllä ihan hengenvaarallista. Ainakin jalankulkijalle. Autoilijat eivät todellakaan anna tietä, tuskin vaivautuvat hidastamaan, vaikka joku onneton yrittää päästä kadun yli... Tunnin lenkillä olin jäädä vähintään kolme kertaa auton alle!

Harrastin myös suurshoppailua kävelyn ohessa:
Uusin Olivia ja iso pullo kalsiumilla terästettyä kivennäisvettä. Lehden olisin ostanut varmasti muutenkin, mutta pitihän se ihan vartavasten hakea, kun kuulin, että ihanainen bloggarikollega Honey Junkie valottaa tyylinsä salaisuuksia koko aukeaman pituisessa jutussa!
Yhtä juttua vaan ihmettelen. Miten ihmeessä Helsingissä voi aina puhaltaa niin raaka ja navakka tuuli?

Päivä soundtrack...


Ei kyllä mun nyt täytyy alkaa valmistautua illan juhlallisuuksia varten!!

Labels: ,


Comments:
Helsingissä ihan oikeesti ja ihan aina tuulee, paljon ja kylmästi. Kesälläkin meren äärellä viluttaa ja ärsyttää, kun merituuli sotkee aina tukan. Musta ei ole meren rannalla asujaksi!

...miten muuten ootkin saanut löydettyä Helsingin ehkä sympaattisimmat kolkat noihin Kallio-kuviin? Totta toki on, että Helsingissä on monta kaunista paikkaa ja rakennusta.

Ja ne autokuskit on muuten Helsingissä todella välinpitämättömiä. Suomessa ei yleensäkään ymmärretä kävelykatujen ja kävelemisen päälle - niin kuin teillä Ruotsissa. Sitä Ruotsista kadehdin.
 
Kun tulin Itävallasta vaihdosta kotiin Suomeen meinasin muutaman eka päivän aikana jäädä varmaan sata kertaa suojateillä auton alle, kunnes muistin, ettei Suomessa kuulu väistää jalankulkijoita.

Itävallassa jopa taksit ja bussit pysähtyivät AINA väistääkseen suojatien ylittäjää.
 
Jännää,että sinä voit skannata Olivian jutun, kun Stella taas epäili sen olevan vastoin Olivian toiveita/sääntöjä..
 
Ai että, tulee ihan ikävä Helsinkiin! Mutta siellä tosiaan tuulee aina ihan vietävästi. Se ei oo kivaa.
Kivaa blogitapaamista teille kaikille, ensi kerralla olen toivottavasti itsekin mukana! :)
 
Puoli vuotta Ruotsissa ja omaksuin kielen sekä fikaamisen lisäksi paikalliset jalankulkutavat - ihan pari kertaa meinasin päästä hengestäni ja/tai jostakin ruuminosasta "törttöillessäni" suojatiellä Suomeen palattuani. Tätä nykyä olen tosin palannut ruotuun ja Ruotsissa vieraillessani käyttäydyn kuin pahainen suomalaisturisti. ;)

Anonymous: Minttu ei ole Olivian palkkalistoilla kuten Stella...
 
Vimps: No on Tukholmakin meren rannalla, mutta ei siellä näin tuule... Ehkä saaristo suojaa siellä tai jotain. :)

Laura: Pelästyin kyllä pahan kerran tänään pari kertaa - läheltä liippasi. Tukholmassakin kyllä pysähtelevät ihan kiltisti. No ei ehkä taksikuskit, mutta muut.

Anonymous: Niinkuin Agnes tuolla sanoo - minä en ole Oliviassa töissä ja toisekseen tuo on valokuva ei skannaus.

Micci: Olis tosi kiva tavata teikäläistäkin joskus!!

Agnes: Tuollaiset hyvät ja järkevät tavat - niinkuin fika ja jalankulku tarttuvat kyllä helposti! :)
 
Oo, ootko mun vanhoilla kulmilla!! Voi haikeeta. Siellä on kivoja paikkoja ja maisemia. Mutta liikenne todellakin tappaa.
 
Käytyäni mieheni kotikaupungissa Rovaniemellä muutamaan otteseen, voin sanoa, että siellä pääsääntöisesti osataan varoa jalankulkijoita. Onhan ne lappilaiset muutenkin niin lunkia porukkaa.

Pitäis varmaan perustaa blogi, että pääsisin tommoisiin blogimiitteihin minäkin joskus, ehkä. :D
 
Suomalaiset eivät kauheasti jalankulkijoita kunnioita. Tukholmassa hämmentyy kun autoilija pysähtyy ja päästää kulkemaan. Terveisiä täältä sinun kotikaupungistasi jossa ollaan viikonloppua viettämässä...
 
Oln ihan varma, että Helsingin maanaaiset käytävät on rakennettu juuri sen tuulen vuoksi. Pakkaskelillä maanpinnalla kävely on ihan kidutusta. Hrrr:)
 
Mari-Johanna: Jeps, täällä ollaan! :)

Kilvia: Blogin pitäminen on kivaa!! Siitä vaan tuumasta toimeen!

LizaJane: Voi, toivottavasti viihdyt Tukholmassa!!

Jonna: Hih, tuossa on varmasti perää.. :D
 
Oho, olet pyörinyt ihan mun kotikulmilla - olisit pirauttanut ja poikennut kahville! :)
 
Honey Junkie: No voi, kun olisin tiennyt! Ens kerralla sitten! :)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?