Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sex

Tuesday, January 20, 2009

Sex

Kukaan ei kylläkään heittänyt haastetta, mutta aika monessa blogissa oli avoin kutsu. Joten tässä kuusi faktaa Mintusta.

1. Reputin autokoulun kirjallisissa
Olen tasan ainoa tuntemani henkilö, joka ei päässyt autokoulun kirjallisesta osuudesta ensimmäisellä kerralla läpi! Eikä puolusteluksi kelpaa edes se, että kokeet olivat maanantai aamuna kello 8.00 jossain Hervannan perukoilla heti Provinssirock-viikonlopun jälkeen. Liian monta virhettä liikennemerkkikysymyksissä. Eihän liikennemerkkejä ollutkaan opeteltu kuin jostain ala-asteelta lähtien. En vissiin ollut ihan vireessä...

2. Olen ollut 15 vuotta töissä elokuvateatterissa.
Aloitin 15-vuotiaana Tampereella elokuvateatteri Nordiassa. Unelmapaikka nuorelle leffafriikille. Urani aikana teatteri vaihtoi omistajaa ainakin pari kertaa ensin yksityisestä Kinostolle ja lopuksi Finnkinolle. Lopetin, kun valmistuin KTM:ksi. En saanut kultakelloa läksiäislahjaksi. Ha ha!

3. Ramppasin vuoden verran ihmisten kodeissa Tupperi-kippoja kaupittelemassa.
Innostuin, kun naapurikin alkoi Tupperi-myyjäksi. Kaverit kyllä hiukan ihmettelivät, että miten ihmeessä tyyppi, joka ei laita ruokaa, eikä ylipäätään tee mitään keittössä, voi pärjätä esittelijänä. Ensimmäiset Tupperi-kutsut, joissa ylipäänsä olin paikalla oli samalla ensimmäinen omani. Helposti 0-100 innostuvaa sorttia??

4. KTM-tutkintoni oli jäädä kiinni pakollisesta ruotsin 2 kurssista.
Gradu oli jo jätetty ja kaikki muutenkin kunnossa, mutta ruotsi kanitti. En enää edes muista, miten monennella kerralla lopulta pääsin alimmalla mahdollisella arvosanalla läpi. Tärkeänä selitin, että ruotsin kieltä en tule ikinä missään tarvitsemaan - kaikkialla kun pärjää enkulla. Eiks vaan niin...

5. Olen aloittanut italian alkeet vaikka miten monta kertaa.
Haluaisin niin kovasti osata puhua italiaa!! En tiedä johtuuko se harjoituksen puutteesta vai yleisestä kielellisestä lahjattomuudesta, mutta kaikkien käytyjen kurssien jälkeen ainoa kunnollinen lause, jonka osaan pinnistelemättä on La mattina mangio solo una mela elikkä aamulla syön vain omenan. Eipähän tule ainakaan kova nälkä Italiassa. Kiitokset vaan Fornaciarille Tampereelle! :)

6. Kuljeskelen ihmisten ilmoilla ilman piilareita.
Silmälasini on jo niin monta vuotta vanhat, etten edes kehtaa kertoa (no okei, seitsemän) enkä ainakaan kulkea ne päässäni kotiympyröiden ulkopuolella. Aina ei kuitenkaan jaksa/pysty/kykene/ehdi/vapaavalintainen muu selitys tökkiä piilareita silmiin. Niinpä turvaudun luovaan ongelmanratkaisuun ja painelen menemään puolisokkona. Eihän -1.50 ole niin paljon?? Jos siis törmäätte sekavan näköiseen Minttuun, joka ei vastaa tervehdykseen, on selitys yleisen himpulamaisuuden lisäksi piilarien puuttuminen.

Ja jos nyt vielä on joku, joka tähän ei ole vastannut, niin haaste on vapaa!!

Labels:


Comments:
Heiii, saanko käyttää sua anonyyminä esimerkkinä ruotsin kielen osaamisen tärkeydestä? :D
Minäkin muuten hiippailen yleensä ihmisten ilmoilla ilman piilareita/laseja. Rillipäänä en viihdy kuin kotosalla ja piilareita en aina jaksa laittaa.. Mulla on vain -1, joten sillä näkee ihan ok. ;)
 
Heh, mitä faktoja! Saanko kysyä, miten päädyit Ruotsiin? Ainakaan se ei voinut liittyä rakkauteen ruotsin kieltä kohtaan, vai..?! :D
 
Hahaa, itselläni on -1,75 ja hienosti suhaan ilman laseja, paitsi tietysti autoa ajaessa ja leffaa katsellessa :) Mikäs siinä kun olen tottunut elämään sumussa :D
 
Ninpä niin. Minä puolestani aikoinaan menin kansalaisopistoon opiskelemaan italiaa kun halusin ylellisyyttä elämääni. Ajatus meni näin: Ylellisyys = juttu jota en todellakaan kosann tule tarvitsemaan.

Kinnostusta riitti kaksi talvea 2 oppituntia/viikko. Opittua tuli mutama fraasi.

Elämä vei, ja italian opiskelu unohtui. Vuosien kuluttua matkustin lomalle Italiaan ja se oli menoa sitten. Ihastuin maahan, kulttuuriin ja elämänmenoon.

Viimeiset 12 v olen matkustanut Suomen ja Italian väliä, joinakin vuosina useita kertoja. Kielitaitoni on kohentunut ja teen monenmoisia töitä Italiassa. Taas pitäisi jo olla siellä opettamassa ahkerille naisille saumattomien neuleiden valmistuksen salaisuuksia.

Italia on helppo kieli, rohkea rokan syö. Alkuun riittää kun osaa pizza- ja musiikkisanaston, ja hallitsee kohtuullisesti sivistysanoja. Italialaiset ovat mestareita ymmärtämään vähänkin kieltä tapailevaa ulkomaalaista ja käsillä huitominen auttaa huomattavasti.

Nykyään selviän arkipäivästä ja hallitsen oman ammattisanastoni. Opetukseni on pitkälle edellä tekemistä - oppilaani apinoivat sujuvasti.
 
juu, itellänikin on näkö vähän huono mutta en halua käyttää kakkuloita ja piilaireita en oo opetellu käyttää, joten mennään sokko meiningillä mutta aina voi kysyä joltain söpöltä pojalta apua jos ei nää. esim.mitä tuossa lukee jne. ainakin voi mennä juttelemaan ja on jokin syy. sulla on muuten tosi kivaa luettavaa tässä blogissa.
 
Ahhah, myös mä olen reputtanut ajokorttikokeen kirjallisen osuuden!!!
 
tää on hauska "haaste", kun bloggaajat paljastaa sellaista mitä ei muuten tulisi kerrotuksi. :)

Itselläni suunnilleen saman verran miinusta näössä, mutta tottuneena aina käytän silmälaseja ja hamstraan vaan lisää. ylihuomenna Saksaan ja halvammalla taas lisää laseja :)
 
Eihän tollanen -1,5 vielä mitään, onnistuukin hiihtely ilman linssejä..itsellä paukuttaa -6 niin iskisi pienoinen paniikki jos lasit vaikka hajoaisi :D
 
Mitä muistan ala-aste ja yläaste ajoilta niin Nordian jätskibaarista sai parhaimmat jädeannokset ainakin 80-luvulla ja 90-luvun alussa :)
 
Micci: Joo ilman muuta saat!! Hyvä, jos voin kannustaa jotakuta kielen opiskelussa!

Jaana: Hih, ei tosiaankaan... Miehen työn perässä muutettiin.

Onnenhedelmä: Jotenkin maailma näyttää ystävällisemmältä ja kauniimmalta pikkuisen sumeana. ;D

Maddaleena: Oi, miten kiehtova tarina! Ehkä myös mun haaveestani viipyä pidempiä aikoja Italiassa tulee vielä totta!

Tiu: Tosi kiva kuulla, että tykkäät blogin jutuista!

Sugar Kane: Jessss! Kohtalotoveri! ;DD

Marianne: Uudet kakkulat voisi tehdää terää myös mun silmälasi-innostukselleni. :)

Jenna: Joo, Peetulla on -5,5 ja se on kyllä ihan hukassa ilman laseja.

Marsu: Hih! Mä oon varmaan tehnyt sulle jätskiannoksia! Olin nimittäin aika usein siinä kahvilassakin töissä iltaisin ja viikonloppuisin! :)
 
Oli se Nordea/Picnic kyllä ihan täydellinen työpaikka lukiolaiselle (ja välivuotta pitävälle ja opiskelijallekin): ne leffat, ja jätskit, ja karkit (ja virman pikkujoulut)...
 
Täällä kolmas kirjallisen ekalla kerralla reputtanut! Inssi sen sijaan meni läpi kerralla. Olenkin enemmän tekijä kuin lukija.
 
Tuike: Voi niitä aikoja!! ;D

Secretary: Voi vitsi! Mä kyllä reputin inssinkin, mutta se ei tunnu olevan yhtä suuri häpeä, koska niin monet joutuvat ajamaan sen kaksi kertaa...
 
*nostaa kätensä pystyyn* Minäkin reputin kirjallisissa, 2 kertaa!!! Arvaa oliko noloa! Ja inssi tietty kerralla läpi, neljän ruuhkassa. Noh, Rovaniemellä, mutta ruuhkassa kuitenkin...=)
Minä en osaa kunnolla edes suomen kielioppia, mutta kielet opin jostain syystä helposti. Italia on ihana kieli, itse opiskelin kansalaisopistossa yhden vuoden. Olisin jatkanut, mutta muut asiat elämässä vei voimat ettei enää jaksanut, harmittaa. Juu, ja eka kertaa sun blogissa, eikä jää viimeiseksi! =)
 
Piitzi: Reputit 2 kertaa!! Ihana kuulla, etten tosiaankaan ole ainoa onneton... Ja tosi kiva, jos tykkät blogista!! :)
 
Piilareista pitää kommentoida, että mä oon ihan sikahuono ostamaan uusia piilareita: Piti lähteä laskettelemaan tossa ennen joulua ryhmän kans Åreen ja edeltävä kertapiilaripakkaus oli vanhentunut jo aikoja sitten! Tuli vähän kalliiksi kyllä kiirees hankkia uudet linssit :)
 
itse reputin kirjalliset 2 kertaa, ensimmäisen voi kyllä laittaa sen piikkiin, että lauantaina oli villit synttärit, joiden jälkimaininkeja podettiin koko sunnuntai ja itse koe oli maanantaiaamuna :D toisella kerralla iski paniikki, kun tajusin juuri painettuani nappulaa, että meni niin metsään tämä kysymys > ja niin meni sitten loputkin :) mutta inssistä ekalla kerralla läpi kuitenkin, en tyhmä ainakaan voi olla :D
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?