Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

My baby is a rock star!

Wednesday, December 17, 2008

My baby is a rock star!

Peetu on ollut kovasti kipeä viime päivien ajan, mutta koska takana oli yksi (melkein) kokonainen kuumeeton päivä, päätin taipua ja päästää tytön esiintymään koulun joulukonserttiin.

Ensin Mamma, pappa, barn...

Ja sitten Sweet child of mine...

Labels:


Comments:
Hei, miten muuten teidän perheessä on tuo kieliasia? Niinkun että puhuvatko muksut pääosin ruotsia vai kotona suomea ja muualla ruotsia vai puhutaanko heidän kanssaan kotonakin ruotsia :P Hyvä juttu, jos alkaa parantumaan päin olla, itsekin tuossa juuri sairastin flunssaan, paraiksi Tukholman reissuksi iski...
 
hei voinko kysyä sulta neuvoa hieman tukholmalaisesta uudesta vuodesta. ollaan tulossa sinne uudeksi vuodeksi ja sitten muutama päivä sen jälkeen. onko jotain mitä on pakko tehdä uutena vuotena siellä? tai joku paras paikka juhlia? entä miten aukiolot? kaupat varmaan kiinni 1.1 mutta kai ovat auki jo sitten 2.pvä?
 
Idhren: Meillä puhutaan kotona suomea, mutta muualla ruotsia. Sekä Karkin että Peetun kaikki kaverit on ruotsinkielisiä, joten silloin kun joku heistä tai joku meidän ruotsalaiskavereista on käymässä, puhutaan tietty kaikki ruotsia. Karkki ja Peetu puhuvat keskenäänkin suomea, mutta kokoajan puheeseen hiipii enemmän ja enemmän ruotsinkielisiä sanoja. Mikä on kyllä aikas kauheeta!

Poona: Uusi vuosi on täällä iso juhla (varmaan Suomessakin nykyään?) ja monet panostavat juhliin ja juhla-asuihinsa oikein perusteellisesti. Aika tavallista on pitää juhlat kotona, mutta myös raintolat ovat ihan täynnä väkeä. Useimmissa ravintoloissa on tarjolla vain Ny Års Supé elikkä uuden vuoden illallinen, joka on perinteisen kaavan mukainen melkein kaikkialla. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen, jos haluatte mennä. Perinteisesti tukholmalaiset kokoontuvat kello kahdeksitoista Skansenille, jossa on normaalit vuodenvaihtohässäkät ilotulituksineen. Skansenin häpening tulee myös telkkarista.

Aattona kaupat menevät kiinni jo kolmen aikaan iltapäivällä ja 1.1. on kaikki paikat ruokakauppoja lukuunottamatta kiinni. 2.1. on sitten taas jo täys rähinä päällä ja ihan normaalit aukioloajat. :)
 
kiitti paljon vastauksesta! ja onneksi kaupat sitten taas auki 2.pvä, tukholmaan ilman ostosten tekoa olisi kummallista!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?