Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maanantai-arvonta, M.A.C ja Max Factor -meikkejä!

Monday, December 01, 2008

Maanantai-arvonta, M.A.C ja Max Factor -meikkejä!

Niin tässä on nyt sitten käynyt, että on tullu vipoviimeisen virallisen maanantai-arvonnan aika! Alunperin tarkoitus oli tuoda pieni piristysruiske maanantai-aamuun ja hemmotella mahdollisimman monia Go 4 it vol. 2 -blogin lukijoita kivoilla pikku palkinnoilla. Ensimmäinen maanantai-arvonta oli 21. heinäkuuta ja nyt on tosiaan viimeisen vuoro.

Tämän viikon arvontaan voi osallistua vastaamalla jouluaiheiseen kyssäriin.

Kerro paras jouluvinkkisi!
Se saa liittyä lahjoihin, ruokiin, siivoukseen, sukulaisiin, joulunviettotapoihin tai mihin tahansa jouluun liittyvään.


Kaikki maanantain aikana tämän postauksen kommenttilaatikkoon vastanneet osallistuvat viikon palkinnon arvontaan, joka on:
Max Factorin Masterpiece Max ripsiväri (musta) ja M.A.C Cosmeticsin upea syvän punainen huulipuna sävy Russian Red.

Vastausaikaa on maanantaihin keskiyöhön asti. Voittaja ilmoitetaan täällä blogissa tiistai-iltana, jonka jälkeen voittajalla on torstaihin aikaa ilmoittautua. Perjantaina arvotaan tarvittaessa uusi voittaja.

Entiseen tapaan on mahdollisuus tuplata voittotsäänssinsä laittamalla linkin arvontaan omassa blogissaan. Koska vastausaikaa on vain yksi päivä, pitäisi linkinkin osua maanantaille. Linkistä kannattaa laittaa maininta kommentteihin, että osaan tehtailla kaksi arpalippua.

Tämän maanantain kysymys on siis:

Kerro paras jouluvinkkisi!

Labels:


Comments:
Hmmn! Ehkäpä paras vinkki ihan kaikille, olisi aloittaa joulu valmistelut viimeistään nyt, ettei ahdistus yllätä juuri ennen joulua :)
Tosin on myös niitä ihmisiä, jotka nauttivat viime tippaan jättämisestä ja sen aiheuttamasta hulinasta :D
 
Viime vuonna olimme itsekkäitä ja vietimme joulun kahdestaan mökillä ilman kyläily- ja sukulaishössötystä. Ratkaisu osoittautui parhaaksi pitkiin aikoihin, joten tämä joulu menee luultavasti samoissa merkeissä! :)
 
En jouluherkuista yleensä pahemmin välitä, mutta tämä kakku vie kielen, eikä ole hankala valmistaakaan: 1 litra vaniljajätskiä, joku 7-10 piparia murskattuna ja paketillinen halvaa murustettuna. Kaikki sekoitetaan keskenään ja laitetaan kakkuvuokaan ja pakastimeen. Kun se on jähmettynyt kakku kumotaan ja SYÖDÄÄN. Täydellistä. Eli nimi on siis halva-pipari-jäädyke.
 
Yhtenä vinkkinä voisin Tampereen kävijöille mainita tallipihan lähellä Finlaysonia. Varsinkin joulun aikaan siellä on ihana tunnelma joten jos kaipaa joulumieltä kannattaa ehdottomasti käydä. Joululahjaideoista omatekoiset hartijanlämmittimet ovat olleet suosittuja. Helppo tehdä ja tuo lämpöä lahjansaajalle. :)
 
Oma jouluvinkkini on olla ostamatta lahjoja ollenkaan. Välttyy meinaan aikamoiselta stressiltä. Tai voi myös sopia, että jos jotain täydellistä kävelee vastaan, voi lahjan ostaa. Mutta väkisin ei mennä toppatakissa lahjaostoksille kuumaan ja ahtaaseen kauppatungokseen. Teimme tällaisen sopimuksen viime vuonna perheen ja ystävien kanssa, eikä sitten tullut ostettua yhtään lahjoja. Tänä vuonna sama linja taitaa jatkua, koska vietämme joulun Australiassa kihlattuni kanssa.
 
En suostu stressaamaan ylenmääräisiä joululahjoista. Omat vanhemmat ja appivanhemmat + kummitäti saavat kaikki Fazerin Kisskiss-karkkirasian. Ei ole mitään järkeä stressata lahjoista joiden saajoilla on jo kaikkea, tai ainakin rahaa ostaa kirjaimellisesti kaikkea. Tässä suhteessa pieni muistaminen on tärkeintä (plus ne on tosi hyviä karkkeja) :)
 
Pitää muistaa rentoutua ja nauttia joulusta, koska se unohtuu helposti kaiken tohinan ja hössötyksen keskellä. Parhaiten onnistuu rakkaiden seurassa. :)
Tuplaan.
 
kannattaa ostaa lahjat ajoissa ettei tule stressiä, eikä kiirettä. :)
 
Turhan materian sijaan voi jouluna antaa materiattomia lahjoja, kuten hemmotteluhoitoja kosmetologille tai vaikka liput teatteriin. Tietenkin voi tarjota myös täysin ilmaisia lahjoja, kuten siivousapua tai niskahieronnan. :)
 
Olen piu:n kanssa samoilla linjoilla, jouluvalmistelut on hyvä aloittaa ajoissa!! Nyt ei vielä ole hillitön kiire, mutta siinä viikko ennen joulua alkaa stressi puskea päälle, jos lahjat eivät ole ostettuna ja muutkin jutut ovat jääneet puolitiehen.

Muitakin jouluvinkkejä toki löytyy, mutta ne esittelen blogissani hieman myöhemmin :)
 
Askartele joulukortit itse! Tee jokaiseen korttiin joulukoriste mukaan (esim. sydämen muotoinen kuusenkoriste) ja voit samalla kuitata joululahjan! Sopii erityisesti opiskelijabudjetille! *<|:)
 
Pikapikaa tulee joulukuusta koskevia vinkkejä mieleen. Jo edesmennyt isäni oli "vanhan kaartin" metsämies ja näillä hänen ohjeillaan meillä pyrittiin välttämään neulasten varisemista.

Jos ulkona on kova pakkanen, tuo kuusi ensin johonkin "välitilaan" ja sitten vasta sisälle tupaan asti. Idea on siinä, että ei saisi tulla niin suurta lämpötilan muutosta kerralla. Tiputa joulukuusenjalkaan 2-3 sokeripalaa heti kun kuusi pystytetään ja ensimmäinen kasteluvesi laitetaan jalkaan. Muista lisätä sokeria silloin tällöin. Ja tietenkin myös vettä!

Off topic: vasta toinen joulu ilman isää. Jo pelkkä ajatus itkettää :´(

Hippiäinen
 
Paras jouluvinkkini on aloittaa joululahjojen etsintä hyvissä ajoin, vaikka jo marraskuussa, niin välttää turhaa lahjastressiä :)
 
Nauti pimenevästä illasta sytyttämällä muutama kynttilä, lämmittämällä glögiä ja käpertymällä oman kullan syliin. Joulutunnelamasta nauttiminen joululaulukirkossa käyden ja rentoutuen, tekee hyvää ja valmistelee jouluun
 
Paras jouluvinkkini otettiin käyttöön lapsen syntymän aikoihin ja on ollut joulujemme runkona siitä asti: joulukirja. Olen koonnut A4-kokoiseen kirjaan joulureseptejä (mm. kinkku paistetaan aina samalla ohjeella!), listannut tehtäviä töitä ja hankittavia asioita. Edellisten vuosien listoista on hyvä tarkistaa, mitä kaikkea joulupöydässä pitääkään olla, ja samalla voi vilkaista, mitä läheiset viime vuonna saivat meiltä lahjaksi. Mukana on myös valokuvia ja tunnelmia jokaisen joulunodotuksen ajalta.

En ole ollenkaan järjestelmällinen ihminen, mutta tämä traditio on aivan loistava! Joulu alkaa loka-marraskuussa, kun sytytän kynttilät, lämmitän glögiä, nappaan pakastimesta palan piparitaikinaa järsittäväksi ja otan joulukirjan esiin.
 
Paras jouluvinkki on olla vetämättä glögiövereitä ennen jouluaattoa, koska olisi ikävää, jos kaikki tunnelmallisuus olisi poissa itse-h-hetkenä.
 
Rento asenne on kaiken a ja o. Ei hössötystä eikä kaappien siivoamista. :) Lahjaksi itsetehtyjä asioita, herkkuja ja neulomuksia.
 
Älä vietä joulua :D
 
Vältä jouluruuhkaa ja osta lahjat vähintään kuukautta ennen h-hetkeä. =) Näin ei tule paniikkia aattona, eikä tarvitse juosta kaupoilla väistellen ihmismassojen kyynerpäitä.
 
Ei ole mikään pakko stressata turhasta ja noudattaa kaikkia vanhoja perinteitä, vaan niitä voi luoda uusia. Ihan oman halun mukaan.

Jos joulupuuro ei maistu, voi sitä syödä vaikka noutopizzat, tai vetäytyä ulkomaille jouluksi sen sijaan että kiertäisi joulunpyhinä ympäri Suomea kaikki sukulaispaikat.
 
Mun vinkki on ostaa joululahjat hyvissä ajoin ja paketoida ne myös ajoissa niin on ainakin yksi asia hoidettu. Ei tuu paniikis osteltuu mitä sattuu jouluaattona just ennen ku kaupat sulkeutuu...

Tuplaan!
 
Sovitaan perheessä, että jokainen ostaa lahjan itselleen, jolloin lahjat ovat mieluisia ja säästytään turhalta tavaralta. Kaikkea ei myöskään tarvitse tehdä itse, vaan kannattaa turvautua osaksi esim. myyjäisistä ostettuihin herkkuihin!
 
erittäin suurille makean- ja baileysin ystäville, isovanhemmilleni ajattelin tänä vuonna tehdä itse baileys -tryffeleitä! löysin divaanista ohjeen, sopii opiskelijabudjetillekin koska saan samalla tehtyä myös muutamia karkkeja vanhemmille ja ehkä anopillekin, ostaa vain nättejä konvehtivuokia ja vaikka pienen lasipurkin mihin laittaa nuo herkut :) itsetehdyt lahjat ilahduttaa aina eniten!

(+tuplasin voittomahdollisuuteni!)
 
Paras jouluvinkkini on, että muistaa kaiken tämän hössötyksen ja kiireen keskellä ottaa omaa aikaa. Rentoutua ja levätä, nauttia joulunajasta. Ei joka päivä tarvitse juosta kaupoilla ja joulunpyhinä sukulaisissa.
 
Paras jouluvinkki on olla stressaamatta, vaan nauttia joulusta ja sen tunnelmasta. Lahjoista stressaaminen on kamalaa, kun ihanan fiiliksen saa jo vain kynttilöistä, joulutortuista ja hyvästä seurasta :)
 
Meidän joulupöydässä on kinkun sijaan naudan sisäfilettä ja valkosipuliperunoita. Nams, että on hyvää.
 
Hmm, mitäköhän sitä sanoisi. No, paras pikkujouluvinkki on tietysti se, ettei syö itseään ähkyksi vaikka kivaa onkin... Se on aaton ja joulupäivän missio sitten.;)
 
Kerään vuoden läpi, en välttämättä aina juuri joulua mutta pieniä paketointikausia odottaen talteen lähes jok'ikisen ehjän, siistin pienen laatikon ja rasian, jonka huomaan olevan menossa roskiin (joskus jopa kavereiden nurkista).

Vähän aikaa sitten posti toi äidilleni hänen tilaamansa hammasproteesiliimanäytteet ihastuttavassa, pienessä ja todella jännästi kiinni ja auki taittuvassa pahvipakkauksessa, joka on tämänhetkinen suosikkini. Ja Lidlin nurinpäin, eli tässä tapauksessa hopeinen sisäpinta ylöspäin, muljutettu suklaasuukkorasia on toinen todella näyttävä paketti.

Sitten pitää enää löytää kaikkiin ihaniin paketteihin sopivat lahjat. :D Joistain rasioista on välillä pakko luopua kun joka paikka täyttyy, mutta onpa syy antaa lahjoja jo vaikka päästäkseen niistä eroon kuskaamatta roskalootaan.
 
Kannattaa aloitta joulun järjestäminen ajoissa, lahjojen, ruokien ja siivouksen osalta, jottei joulu mene stressistä "parantuessa" : )
 
Tänä vuonna päätimme puolisoni kanssa, että ostamme lahjat toisllemme vasta joulunjälkeisistä alennusmyynneistä. Tällöin säästämme rahaa sekä saamme rauhassa miettiä millaisen lahjan toinen haluaisi. Joulun tunnelma säilyy, vaikka lahjat vaihtaisikin vähän myöhemmin :)
 
hah, kuulostaa varmaan kamalalta, kun sanon, että mennä äidin joulupöytään x) mutta siis säästyyhän siinä vaivaa ja vaikka mitä, kun koko perhe on koolla jouluna ja voi vähän yhdessä siivota, kokata jne.
 
Vinkkini on olla ottamatta stressiä joulusta: kaikkien luona ei tarvitse kyläillä, eikä lahjojen tarvitse olla täydellisiä. :-)
 
Stressi on ainakin ihan turhaa ja usein pilaa joulun odotuksen. sitä kannattaa vältää esim. ostamalla lahjat ennen jouluruuhkia tai tekemällä joulusiivous hyvissä ajoin.
 
Turha stressi lahjojen hankinnasta pois ! Jos oikeaa joululahjaa ei meinaa löytyä, älä osta väkisin mitään vain siksi että aina on annettava jotain !
Itse teen kavereille itsetehtyjä toffeekarkkeja, jotka on helppo ja nopea valmistaa, perinteisiä suklaakonvehtirasioita saa syödä kuitenkin yllinkyllin =)
 
Minun vinkkini lahjojen ostoon on se, että kaupoissa kiertäisi ostelematta mitään. Itse teen esim. niin, että käyn kaupoissa kiertämässä, tutkimassa valikoimaa, hintoja, katselen kotiin tuotuja esitteitä, jne. ja saan rauhassa miettiä hyvää lahjaa kullekin. Sitten vain käyn hakemassa ne kerralla mukaani ja suurimmilta hutiostoksilta on aina vältytty. :)

Lisäksi joulukauppoja on ihana kierrellä... Kiireettömästi, rauhassa, ilman paniikkia ostamisesta.. kunhan ei änkeä itseään sinne lauantaiaamupäivisin.
 
Mun oma ykkösvinkkini liittyy ehkä toisaalta myös omiin vihreisiin elämänarvoihin,mutta.. Oman miehen kanssa ei anneta lahjoja vaan tehdään jotain mukavaa yhdessä. Mä maksan meidät vaikka johonkin mukavaan ravintolaan slow food illalliselle ja käydään teatterissa, oopperassa tai leffassa. Samantapasia lahjoja harrastan äidin kanssa, tänä vuonna meinasin lähettää sen tunnin suklaahierontaan. Tärkeää toiminnan valitsemisessa on että se on rentouttavaa ja jotain sellaista johon ei ehkä kuitenkaan tulisi itse lähdettyä. Ei jätettä vaan mukavaa mieltä.
 
Jos kerta on vihoviimeinen arvonta niin pitäähän sitä koittaa (: Mun vinkki on, että kandee hommailla joululahjoja vuoden mittaan; aina kun jotain sopivaa osuu kohdalle, niin ostaa sen. Näin isoa summaa rahaa ei mene joulun alla ja stressiltäkin melkein säästyy.
 
Henkilökohtaisesti vannon jouluna rentoilun nimeen. Meillä kotona on turha odottaa joululta mitään hehkeää ja virikerikasta juhlaa vaan porukat käyvät aikaisin (siinä 7 maissa) nukkumaan tai vähintääkin siirtyvät katsomaan telkkaria ja minä ainoana lapsena jumittelen omassa huoneessani loppuillan ja yön.
 
Joululahjat pidän minimissä ja askartelen jotain pientä lahjaksi jos sitäkään. Minusta joulussa ei ole tärkeää materia vaan lämmin joulumieli :)
 
Hymyile! Helppo tapa luoda joulumieltä kaikille :)

Tuplaan!
 
Ihan perinteisesti vain se, että aloittaa ajoissa valmistelut :) Näin pääsee nauttimaan joulusta kunnolla :)
 
Jouluna ei oikeasti tarvitse tehdä kaikkea perinteiden mukaan vaan sellasia asioita, joista itse pitää: syödä omia herkkuruokia jotka eivät välttämättä ole kinkku- ja lanttulaatikko-osastoa, ei ole pakko sukuloida, voi jättää jouluiset koristekrääsät ostamtta ja lähteä vaikka aattona viihteelle, jos huvittaa.

Mutta ennen kaikkea joulusta saa tehdä omanlaisensa! Minusta materian voi jättää vähemmälle ja laiskotella enemmän, itse en jaksa edes kortteja postitella tai koristella yhtään, mutta kukin tavallaan :)
 
Vinkkini joululle: lahjaksi henkilökohtaiset hemmottelulahjakortit, joilla lahjan antaja lupaa saajalle lämpimiä hemmotteluhetkiä mm. ruuanlaiton ja jalka- tai päähieronnan parissa. Tällaiset lahjat eivät vaadi paksua lompakkoa, ainoastaan mielikuvitusta. :D
 
Hmm. Paras vinkki on ehkäpä se, että aloita valmistelut ja osta lahjat ajoissa ja ota rennosti. Ainakin minun kokemukseni mukaan turha hössötys pilaa jouluilon hyvin nopeasti..
 
Paras vinkki on se, ettei stressaa liikaa ja antaa asioiden mennä omalla painollaan. Ruokaa kannattaa varata riittävästi siten, ettei tarvii poistua kotoa kauppaan kuin vasta uudeksi vuodeksi :).
 
Älä hössötä. Panosta siihen, mikä sinulle on tärkeää esim. ruoka. Lahjat saa ostettua joulun jälkeen alesta - ja kaikki saavat mitä tahtovat ;)
 
Ehkäpä joku sellainen, että muistaa rentoutua ja ottaa kaiken irti joulusta. Olen sitä mieltä, ettei joulun pitäisi stressata - jos se stressaa lahjahankintoineen kaikkineen, onko koko juhlassa loppujen lopuksi mitään järkeä?
Eli kaipa se nauttiminen on pääasia ei se, miten paljon ehdit siivota ennen joulua tai miten hyvät jouluherkut saat aikaan. Asenteesta ja mielentilasta se joulutunnelma on kiinni. :))
 
Jouluna ei saa ressata <: Lahjojen ostoon on kyllä aina aikaa ja kyllä lahjojen saajatkin tietävät, että ajatus on tärkein, jos mitään huippuhienoa ei meinaa löytyä.
 
Parhaat vinkit niille, jotka eivät halua jouluna stressata: Osta lahjat ajoissa (nyt jo!), osta piparit valmiina, (kaupan omat on ihan hyviä), osta joululeivonnaiset myyjäisistä, (oma kakkus palaa kuiteski)osta lanttulaatikkoa kaupasta, (kuitenkin epäonnistut jos itse yrität)osta muovikuusi (kämppä ei ole täynnä neulaisia joulun jälkeen.
 
Tärkeintä joulussa on tunnelman luominen ja rauhoittuminen, ei lahjojen ostaminen, ellei siitä itse tykkää. Itse pidän kovastikin lahjojen väsäämisestä, aikataulu aina vain tuntuu liian kiireiseltä ja paketit ovat lähdössä saajilleen vasta kalkkiviivoilla...

Joululatikoita valmistaessa mahtava keksintö on valmis juuressose! Myydään sellaisissa hieman yli litran (?) vetoissia maksamakkaramaisissa paketeissa, lanttu on keltaista ja porkkana oranssia. kääreessä myös ohje sille joka ei reseptiäkään jaksa etsiä, mausteet sekaan, loraus siirappia ja vuokaan!
 
Paras jouluvinkki on ÄLÄ STRESSAA! Miksi stressata joulusta? Ensinnäkin, ei tarvitse leipoa ja kokata jos ei halua... Ruoat voi ostaa valmiina tai sitten sukuloida koko joulu ja syödä heidän pöydissään;)Toiseksi, miksi jouluna pitäsi muka siivota enemmän kuin muuten?? Ja lahjojen kanssa ei todellakaan kannata hermoilla. Lahjojen ostaminen/tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jottei tulisi kiire. Jos rahaa ei ole paljoa käytettävissä, voi antaa esimerkiksi omatekemiä leipomuksia.
 
Paras vinkki on tämä jonka olen äidiltäni oppinut. Aloitan siis lahjojen oston jo kesällä. Kaikista alennusmyynneitä ja tarjouksista. Joskun saatan ostaa jo joulualesta lahjoja seuraavaan jouluun. Nyt minulla on jo lähes kaikki lahjat ostettuna, jotan voin vain nautiskella kaikesta jouluun liittyvästä. Ja kyllähän siinä säästyy myös suuri summa rahaa eikä kaikki ostot tule joulukuulle kun on muitakin joulumenoja paljon. Että meillä näin.
 
älä osta joulukinkkua! olet ekologinen ja säästät aikaa :>
 
Lahjakortit ovat erittäin suositeltavia joululahjoja, ja eipähän tarvi pähkäillä liiakseen ;)
 
Aloita joululahjojen osto siitä, että ostat itsellesi lahjan. Siinä virittäytyy tunnelmaan ja niin, mulla ainakin se piristää. Miettiä ja olla kuin ostaisi jollekkin vieraalle lahjaa esim. etsiä huulipunan sävyä ja pohtia miten se istuisi omilla huulilla (älä testaa mitään päällesi tms) ja sitte pakettiin ja piiloon. Sitte on jotnekin helpompi aloittaa lahjojen osto muille ihmisille.
 
Lahjoja voi paketoida perinteisen lahjapaperin sijaan monella muullakin tavalla, esim. tapetista ja lehtien sivuista saa loihdittuja kivoja kääröjä. Rahaa säästyy ja itse tehdyt jutut ovat aina persoonallisempia! :)
 
paras jouluvinkki on pysähtyä nauttia hetkestä, pienistä asioista. jouluvaloista kaduilla, piparin tuoksusta, palavasta kynttilästä, radiosta kuullusta joululaulusta.
pienistä asioista
syntyy tunnelmaa.
 
Paras jouluvinkki on lahjojen ostaminen (hyvissä ajoin)!
Lahjojen shoppailu on NIIN ihanaa, parempaa kun niiden saaminen :)

Tuplaan zänssit.
 
Jouluvinkki: älä siivoa sellaisia paikkoja jossa et aio jouluaviettää joulusiivousstressin välttämiseksi.. kaappeja ja laatikoita on turha siivota koska et varmaankaan vietä joulua kaapissa
 
Ei saa stressata! Kaveripiirin kanssa on sovittu jo monena jouluna, ettei osteta toisillemme lahjoja, sillä siitä tuli kaikille aina järjetön stressi. Kokoonnutaan yhteen ja vaihdetaan kortit ja ehkä siinä ohessa joku pieni suklaa pallo, mutta ei sen enempää. Yhdessäolo on paljon mukavampaa ja kaikki pystyy rentoutumaan.
 
Paras vinkki on se, ettei stressaa liikaa joulusta! Ei kaiken tarvitse olla just sillee ja kukaan ei kuole jos piparit loppuvat kesken. :-) Go with the flow!

(Blogissani on linkkaus arvontaan ;)
 
Paras vinkkini on olla stressaamatta turhaan! Ei se mitään vaikka joku asia unohtuisikin tai joulupöydästä puuttuisi tietty ruoka tms, joulu tulee joka vuosi ja tärkeintä on läheisten kanssa vietetty aika :)
 
Minun ohjeina on ettei kannata stressata, tekee vaan niitä asioita mistä nauttii, joulu syntyy läheisyydestä...
 
Miettiä tarkkaan, millaisen joulun haluaa.<3 Ja sitten toteuttaa sen juuri sellaisena. Näin saavutetaan paras fiilis!
 
Lisää vähän mustapippuria piparitaikinaan, se antaa tosi kivan säväyksen!
Tuplaan :)
 
Paras jouluvinkkini olisi kiireetön yhdessäolo läheisten kanssa.
 
Jouluna ei kaikkea tarvitse tehdä itse, ihan hyvän joulutunnelman saa, vaikka ostaa piparit, tortut, laatikot, kortit ja koristeet kaupasta valmiina. Jääpähän aikaa sitten vaikka siivoukseen ;D

Lahjoissa kannattaa muistaa se, että koska materiaa useilla on nykyaikana enemmän kuin itse tarvii, voi aina antaa lahjaksi palveluja: kampaaja, kosmetologi, hieroja, siivooja, tms.

Tuplasin.
 
Hmm, kannattaa alkaa hamstrata lahjoja ajoissa, ettei se jää viime tippaan. Itse kyllä myönnän, että lahjojen osto jää aina liian myöhäiseksi omalla kohdallani :)
 
Joululahjat kannattaa ehdottomasti tehdä itse, sillä mikäs sen paremmin lämmittää kuin itse neulotut villasukat tai lapaset. Monilta kyllä tulee kuin apteekin hyllyltä "en minä osaa!" -fraasi, mutta netistä esimerkiksi käspaikasta saa todella hyviä neulonta- ja muita ohjeita vasta alkajillekin. Ja säästyyhän siinä rahaakin :>. Itselläni tällä hetkellä valmiina yhdet sukat (valmistuivat n. viikossa, vaikka on vasta joku neljäs sukkaparini) ja pipo (kesti kaksi päivää, heh).
 
Parhaiten joulumielen saa säilymään, kun ei odota liikoja. Täytyy nauttia pienistä ihanista jutuista: Korttien askartelu (Minähän en valmiita kortteja lähettele!), piparit, sukulaisten läsnäolo...

Vanhemmalle sakille myös hauska vinkki, jonka jostain luin. Numeroi kaapit&paikat numeroin 1-24, joiden siivouksen jätät jouluksi ja saat hauskan kalenterin. Vältät viimeisen kahden päivän paniikki siivouksen.
 
Hmm, tää on paha ! Ehkä se että kannattaa aloittaa kaikki järkkäilyt ja suunnittelut ym. mahdollisimman ajoissa, niin ei tule stressiä sitten viimeisenä iltana !

Ja sitten tottakai leipoa itse piparit, niin talo tuoksuu hyvältä ! :---))

niin ja tuplaaan !
 
Kirjojen lukeminen! Erityisesti vanhojen suosikkikirjojen esiin kaivaminen on parasta jouluaikaan. Esimerkiksi Taru sormusten herrasta ja teetä/glögiä, pipareita sekä suklaata.
 
Jos on aikaa, intoa ja taitoa, niin voi tehdä lahjat itse ja kortit myös. :-) Tälläisissä lahjoissa on enemmän tunnetta ja huomaa, että joku on oikeasti nähnyt vaivaa. :>
 
Tämä ei ehkä käy vinkistä, mutta mielestäni tärkeintä on se, että joulusta ei saa stressata. Joulusiivousta ei ole pakko tehdä ja ruuankin kanssa kannattaa puuhastella vain sen verran, mikä on kivaa.

Joulun ja adventin ajan pitäisi olla lepohetki pimeän talven keskellä, ei todellakaan mikään olympialaji. :)
 
Vinkkini on valmistautua jouluun rauhassa, esim. hankkimalla lahjat ajoissa ja hoitamalla siivous ennen aattoa, jotta sitten jouluna voi kunnolla nauttia ilman stressiä :)
 
Hmm. ehkä se, että panostaa joulukortteihin. Olen jo useana vuonna tehnyt itse persoonalliset joulukortit ja laittanut niihin samalla jonkin joulukarkin tms. Etäisimmille kavereille toimii samalla lahjana ja mukava piristys niiden iän ikuisten tiimari-korttien rinnalle.
 
Noh, en tiedä onko tämä kenellekään muulle niin kovin hyvä vinkki, mutta me siipan kanssa emme pidä possusta (ruokana) joten jouluruuaksi täytyi suunnitella jotain muuta. Herkullisen ratkaisun tarjosi hirvipaisti, jonka ostamme Turun kauppahallista yleensä joulukuun alkupuolella jäisenä, ja pistämmme sen pakkaseen odottamaan aatonaattoa, jolloin se paistetaan. Poro on myös hyvä vaihtoehto kinkun inhoajille.
 
Oman jouluni vietän yksin. Silloin on hyvää aikaa hiljentyä ja lukea kirjoja.
 
Kannattaa ostaa joululahjat ajoissa. Kiireessä ja tungoksessa lahjojenkaan shoppailusta ei tule mitään.
 
Paras jouluvinkki varmaan olis, että ostelis joululahjoja pitkin vuotta. Kaikenlaisia lahjoja ei tietenkään voi hirmuisen ajoissa ostaa, mutta ihan lähipiirille voi tehdä hyviä löytöjä jo kauan ennen joulusesongin alkua. Ei sitten joulun alla iske paniikki, eikä rahanmenokaan tunnu niin kamalalta kun jotain on hankittu jo etukäteen. Ja joulukoristeetkin tms. kannattaa ostaa joulun jälkeen alesta seuraavaksi jouluksi.
 
Mun vinkki taitaa poiketa hieman muista. Eli parasta on olla viettämättä koko joulua tai napsia siitä vain muutama paras osa :D! Itse hankin joulukalenterin ja aattona varmaan syön porkkanalaatikkoa (ja ehkä kalkkunaa että koirallekin tulee hyvä mieli ;)!) mutta siinä se onkin. Jätän nyt joulun väliin toista kertaa ja täytyy sanoa, että viime vuoden "jouluton joulu" oli paras jouluni ikinä! Tänän vuonna vanhemmatkaan eivät enää yritä houkutella vaan ovat jo hyväksyneet kantani.
 
kannattaa tehdä osa lahjoista itse! säästät rahaa, ja vaikka jälki ei olisikaan niin huippua, niin lahjan saaja arvostaa vaivaa. aloittelija voi esim. leipoa yksinkertaisia suklaaherkkuja tai neuloa kaulahuivin.
 
Paras vinkki on kaiketi, että älä stressaa! Jos jollekulle kaimantytönserkulle ei löydy sopivaa lahjaa, korvaa hieno itsetehty kortti kyllä sen.

Ja se vielä, että monet tykkäävät ja arvostavat paljon enemmän itsetehtyjä lahjoja, vaikkei niitä aina välttämättä toivelistalta löydykään :)
 
Joululahjat kannattaa OIKEASTI ostaa ajoissa :D Krhm...

Tuplaan :)
 
Mitähän sanois :D. No aika monen muun kans olen samaa mieltä, että kaikki lahjojen ostot ja muu stressaava kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Sitten voi itse joulun vain rentoutua :). Ja jos vaikka saisi vielä lahjaksi vaikka hieronnan tai jotain :).

Sitten pakko vielä hehkuttaa kuinka kivaa on koristella pipareita (vielä kivempaa on kuitenkin syödä ne :D) ja kuusta sekä tehdä joulukortteja :).
 
Voi kaikki hyvä niinkuin nämä sinun kivat arvontasikin loppuvat aikanaa...harmi! Parasta on aloittaa jouluvalmistelut mahdollisimman aikaisin eikä niitä ruokia tarvitse olla montaa sorttia ja laatikot voi ostaa kaupasta ja heittää kermat päälle niin johan maistuu. Eikä tosiaankaan kannata siivota kaappeja ellei aio viettää joulua niissä ;)
 
Varmaankin se, ettei anna itsensä stressata turhista, ei ihan jokaiselle tuntemalleen ihmiselle lahjaa tarvitse ostaa :)

Yksi tärkeimmistä myös se, että muistaa myös niitä läheisiä, kynttilällä, jotka ovat jo pois menneet.

Sekä muistaa joulun tarkoituksen.
 
Kannattaa tehdä joululahjat itse ja aloittaa ajoissa. Itsetehtyä lahjaa varmasti arvostetaan, koska sen tekijä on nähnyt vaivaa lahjan saajaa kohtaan ja ajatellut tätä lahjaa tehdessään.
 
Jokaisen pitäisi löytää se joulurauha jo ennen joulua. Joululahjojen ostaminenkin on paljo helpompaa, kun ei tarvitse panikoida samallailla kuin muut ympärillä.
 
paras jouluvinkkini on keskittyä yhdessäoloon läheisten kanssa vaikka jonkun pienen ohjelmanumeron muodossa, johon kaikki yhtälailla osallistuu. Meillä pelataan yleensä joka joulu lahjojen avaamisen jälkeen joku lautapeli.
 
Ota rennosti!Ei se haittaa jos ei ole niin siistiä jouluna,koska kuusi kuitenkin varistaa neulasia.Ei kaikille tarvii olla täydellistä lahjaa voit sanoa että alennus myynneistä voit saada vielä arvokkampaa kuin ennen jolua ostettu lahja.Tärkeintä on että jouluna on hyvä mieli rentoutunut olo. Minuun ainakin vaikuttaa rentouttavasti joulukirkko ja sen jälkeen on mukava mennä kotiin syöpöttelemään suklaata. Mutta jos ei halua mennä kirkkoon voi mennä vaikka kävelemään hautausmaalle(ihanat kynttiolät) tai ulos vaan kävelemään ja katselemaan vaikka muiden jouluvaloja.
 
Paras jouluvinkki taitaa olla se, ettei ota turhaa stressiä ja hössötä itseään kuoliaaksi joulusiivouksilla ja muilla. Kyllä se ruoka maistuu ja joulu on ihanaa vaikkei kaikkia kaappeja puhtaaksi olisikaan putsannut :)
 
Paras jouluvinkkini on unohtaa kiire ja murheet edes hetkeksi, kiittää siitä mitä on elämässään saanut ja nauttia läheisten kanssa olemisesta. Jo se, että ollaan hetki yhdessä, on ihana joululahja.
 
Tänä jouluna emme osta ystävien kesken joululahjoja, vaan kulutamme ne rahat hauskaan yhteiseen hemmotteluiltaan :) herkkuja, kasvonaamioita, hyvä leffa..
 
Oma vinkkini on leipoa lahjat, varsinkin jos tykkään leipomisesta niin kuin minä. Omatekoinen herkku on myös hyvä lahja niille, joilla on jo kaikkea.

Tärkein olisi kuitenkin varmasti se, että muistaa nauttia joulusta ja sen odotuksesta eikä siis stressata turhia. :)
 
Älysin viime vuonna maailman parhaan tavan viettää joulua ja etenki joulunalusaikaa! Päätin olla stressaamatta yhtään mistään:D Jos ei huvita tehdä joulusiivousta niin älä tee sitä, jos ei huvita mennä kekkaloimaan jouluruuhkaan, mutta haluaa silti muistaa läheisiään "ihan oikeilla lahjoilla", nettishoppaile. Ota kuppi kuumaa glögiä, sytytä pari kynttilää ja kuuntele vaikka joululauluja. Mikään ei oo parempi tunnelmantappaja kun ylimääränen hössötys ja kiire, tai näin ainakin meillä. Kalkkunan ja laatikot voi käydä ostamassa ruokakauppaostosten yhteydessä ja piipahtaminen joulumarkkinoilla takaa karjalanpiirakka-tarpeet, kourallinen läheisimpiä ihmisiä ja paras joulu ikinä on taattu^^
 
aloita joulunodotus perinteisen suklaajoulukalenterin kanssa. siis semmoisen, mitä nykyään on kaupassa enää harvassa, mutta jotka olivat 90-luvulla kovassa huudossa. itselleni tulee noista kalentereista ihan nostalginen olo, ja niiden samojen vanhojen pikkukuvien kautta voin palata lapsuuteni jouluihin. :)
 
kannattaa aloittaa jouluun valmistautuminen hyvissä ajoin ja ottaa koko touhusta mahdollisimman vähän stressiä, onhan joulu sentään rauhoittumisen aikaa! Kannattaa myös pohtia joskus joulun alkuperäistä tarkoitusta :)
 
Itetehdyt joulukortit! Suurinosa tuntuu ostavan joulukorttinsa valmiina kaupasta, mutta meillä on ollut tapana tehdä kortit joka vuosi itse. Ihmiset osaavat myös antaa arvoa niille itse väkerretyille joulukorteille! Kannattaa myös kerätä talteen korttimalleja ja jo-toteutettuja-kortteja. Tekeminenkin kannattaa aloittaa ajoissa, ettei tarvitse juuri ennen viimeistä postituspäivää vääntää montaakymmentä korttia.
 
No tuotaa.. hyvä vinkki voisi olla lahjojen hankkiminen ajoissa, sillä esim. viikkoa ennen joulua on jo moni tavara loppunut hyllyiltä. Mutta tätäkin parempi voisi olla lahjojen tekeminen itse! Kivempaa ja ehkä halvempaakin. :)
 
paras vinkki on mielestäni koittaa nauttia mahdollisimman paljon koko jouluajasta eikä stressata turhia.
 
Tässä siis hassu jouluvinkkini:

Varaa matka joulukuun puolesta välistä. Vietä ihana,lämmin rantaloma rentoutuen. Palaa juuri sopivasti juhlimaan aattoa ja tekemään viime hetken valmistelut.


:)
 
Minun vinkkini kohdistuu lahjoihin. Loistava lahja esimerkiksi pienten lasten vanhemmille voisi olla tarjoutuminen lapsenvahdiksi heidän valitsemanaan ajankohtana. :)
 
No, tää on aika yleinen vinkki, mutta:
Osta joululahjat ajoissa, viimeistään nyt, äläkä lähde hädissäsi vaeltelemaan sinne ruuhkaan!
 
Hyvien jouluruokien nautiskelu ja jouluaattorauha ovat ne parhatimmat! Myös mäenlasku (jos vain olisi lunta) on superhauskaa + kieltäpolttava glölgi päälle.
 
Hyvien jouluruokien nautiskelu ja jouluaattorauha ovat ne parhatimmat! Myös mäenlasku (jos vain olisi lunta) on superhauskaa + kieltäpolttavaa glögiä päälle.
 
Hmm. Älä ota stressiä joulusiivouksesta vielä. Siivoa talo vasta kun mahdollinen joululomasi alkaa. Laita vasta sitten kaikki joulukamat valoja lukuunoottamatta, ne laita vaikka heti. Silloin paikat pysyvät siistinä jouluun asti eikä tule kyllästymistä joululiinoihin, -koristeisiin, -verhoihin ja kuuseen. Joulutunnelma ei ehdi kaikota ennen joulua! Toimii ainakin meidän perheessä!
 
paras vinkki akikille on vain anuttia joulun tunnelmasta ilman turhaa materialismia ja pitää hauskaa perheen kesken! (:
 
ihana joululahja on albumi, jossa on kuvia saajasta ja itsestään ja joka on koristeltu hienosti!
 
Mun mielestä joulua ei sais stressata liikaa, pitäis ottaa ihan rennosti vaan. Syödä hyvin, ja vaikka katella joku leffa aattoiltana. Mutta siis pointtina se, ettei ota itselleen liian suurta stressiä juhlasta, jonka pitäisi olla hauska ja rento!
 
Paketoin itse lahjat aina esim. yleisemmin postipakettien ympärille laittetavaan ruskeaan paperiin. Juhlavan paketista saa kauniilla silkkinauhalla ja pakettikortilla. Pakettiin voi myös itse/lapset piirtää ja näin tehdä paketista persoonallisemman. :)

Tuplaan. :)
 
Paras vinkkini on aloittaa lahjojen ostaminen jo alkuvuodesta, niin joulukuussa voi naureskella niille jotka juoksevat paniikissa pitkin ostoskeskuksia :)
 
mejä äiti aina tekee liikaa pipareita niin me ripustetaa ylijäämät kuuseen koristeeksi :D
 
Parasta joulussa on ehdottomasti kaikki ne ihanat tuoksut ja toki antamisen ja tekemisen ilo! Muistakaa nauttia ja tehdä vain asioita, jotka tuntuu hyvältä. Ei tarvitse väkisin vääntää pipareita ja torttuja, jos siitä iskee vain stressi. Sama myös lahjojen kanssa tietty. Jouluna ei ole pakko tehdä mitään. :)

-Minttumus
 
Paras vinkki on aloittaa tarpeeksi aloissa kaikki jouluhössötys niin saa nauttia siitä tarpeeksi pitkään! :D
 
Musta on ehdottomasti tarpeellinen vinkki jokaiselle on tässä: Kun jouluaattona on paljon lahjoja, mulle tulee aina niistä lahjanaruista viiltohaavat käteen, joten oon parin joulun aikana pitänyt kädessä tavallisia sormikkaita! Näin ei oo enään tullut ikäviä viiltohaavoja.;DDD
 
Hm, ehkä paras olisi mun taatelikakun ohjeen julkaiseminen, leivon meinaan ehkä maailman parasta taatelikakkua :D Kiteytettynä, ei kannata käyttää niitä neliskulmaisessa paketissa olevia taateleita, vaan kuivattuja ja pehmeitä taateleita :) Ja muuten, kannattaa ottaa rento asenne, mitään ei pidä tehdä vaan saa tehdä :D Jos ei huvita siivota jouluksi, miksi sitten kiristää hermojansa ja siivota?:)
 
Paras jouluvinkkini on olla stressaamatta joulusta! Itse ainakin aloitan suklaan syönnin tasan tänään, enkä huolehdi linjoistani ennen uutta vuotta, teen hommat mutta en murehdi tekemättömistä ja niin edelleen. Jouluna täytyy saada ottaa rennosti.
Ihanaa joulunodotusta<:)
 
Hhmm, nytpä pistit pahan. Minulla ei varsinaisesti ole mitään kunnon vinkkiä, mutta rutiineja senkin edestä. Eli jokavuosi näihin aikoihin, koristelen huoneeni nätiksi, pistän jouluvaloja jne. Pihoille pistetään myös näihin aikoihin valot. Joulukalenteri avataan säännöllisesti joka aamu, ja kaupoilla kierrellään tiuhaan tahtiin ostamassa lahjoja. :) N.4 päivää ennen joulua pistetään kuusi, ei siitä kerkeä nauttimaan tarpeeksi jos sen koristelisi vasta samana päivänä!

Jouluaattona herätään suht aikaisin, avataan yhdet lahjat kuusen alta, syödään riisipuuroa ja lähdetään ainakin kahdella hautausmaalla käymään. Sitten kotiin katsomaan jouluohjelmia, saunomaan, syönti ja lahjojen avaamista. Illalla vielä luultavasti joku pieni kävelylenkki läheiselle hautausmaalle ihastelemaan kynttilämerta. Siinä se koko joulu sitten meneekin. Perinteenä on syödä joulun vakkariherkut vuodesta toiseen, äidin kanssa kahdestaan valmistettuina :)

En nyt suoranaisesti vastannut kysymykseesi, selitin niitä näitä, mutta vinkki voisi olla se, että kannattaa viettää itselle mahdollisimman mieleinen joulu ilman turhaa stressiä ja panikointia.

Kiitos ainaisen ihanista Maanantai-arvonnoista, vaikka nyt olikin niiden aika tulla päätökseen. Hyvää joulunodotusta!
 
Olen käynyt jo useita vuosia Kaapelitehtaalla tanssiteatteri hurja Ruutin Joulusirkusta katsomassa.
Siitä on tullut jo perinne, eikä joulu voi tulla jos ei ole nähnyt SIKAA ja tonttuja!
Sitten mieli rauhoittuu ja voi alkaa joulunviettoon!

Suosittelen kaikille!

UllaUrsula
 
Jotta kukaan ei kanna suurta vastuuta joulun onnistumisesta yksin, musta on mukavaa jos jokainen kantaa kortensa kekoon, potluck-meiningilla. :) Nain ruokaa riittaa kaikille jos jokainen valmistaa jotakin. Upeaa varsinkin jos jouluna kokoonnutaan isolla porukalla. :)
-pasaujourdhui-
 
Paras vinkki on koristella koti vain yhdellä teemavärillä. Tuo kauniin, mutta yksinkertaisen harmonisen tunnelman.
 
jos ei halua ostaa oikeaa kuusta kotiin kun ei halua havusia lattialle niin vinkki muovikuusen ostajalle:
osta kynttilöitä jotka tuoksuu kuuselle, saa aidon tunnelman;)
 
paras lahjavinkki: Lahjakortti kauneushoitolaan, hierontaan, sauanilta yms ystävien kanssa. Ei tarvitse aina väkisin ostaa krääsää ja kaikki varmasti nauttisivat itsekin vaikka pedikyyristä, vaikkeivat siihen viitsisi itse rahojaan käyttää..
 
Kynttilöihin valkea ,valot pois (pöly ei näy :D) ja sohvalle rentoutumaan rakkaiden kanssa. Ehkä lämmintä juotavaa vielä ja kirja siihen, niin a vot!
 
Paras siivousvinkki: jos et aio viettää jouluasi kaapeissa, jätä ne siivoamatta :D

Paras lahjavinkki: sovi kavereiden kanssa ettei osteta tavaralahjoja, näin säästyy stressiä ja luonnonvaroja.

Paras ruokavinkki: älä syö liikaa, vaikka mieli tekisi! Ähky ei oikeasti ole kiva olotila.

Tuplaan tietenkin... :D
 
Perheen(eli minun tapauksessani vanhempieni, isovanhempieni ja veljeni) kanssa koristellaan kuusi, syödään ja avataan paketit. Joulurutiineilla siis mennään.

Muuta ei voi sanoa, koska joulut on aina olleet tämmöisiä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. :)
 
Minun vinkkini: Turhasta stressaaminen pois ja keskitytään joulun tärkeimpiin asioihin eli rakkaisiin ihmisiin ja yhdessäoloon kiireettä. Ja jos ei jaksa siivota, valot himmeämmälle ja kynttilät palamaan - hämärässä ei erota pölypalloja!

Mukavaa adventtiaikaa kaikille!
Priska
 
Jätä stressaus muille!!!!
 
Paaaljon kynttilöitä valaisemaan tätä pimeyttä (jos ei oo lunta vielä joulunakaan...), ja ollaan myös varovaisia sen tulen kanssa! Ahh, mun joulu <3 kynttilät (+suklaa&läheiset)
 
Lähde läheisen kanssa viettämään joulua Pariisiin. Tätä aion testata vasta tänä jouluna mutta arvelisin jo nyt että kyseessä on melko toimiva vinkki, jonka avulla joulusta tulee ikimuistoinen.

Onpa oivallinen arvontakysymys, tästä saa nyt itse kukin tukullisen vinkkejä! Kiitos.

-Sasha
 
askartele ystäville kivoja kortteja. mukavaa puuhaa.
 
Joka päivä yksi paikka siistiksi.Turhat tavarat on hyvä näin antamisen juhlan alla laittaa kiertoon, lähetyskirppareille, pelastusarmeijalle jne. Ystävien kanssa voi viettää kaapinsiivouspäivän jälkeen vaikka kuppien vaihtopäivää :) Jouluna kaapit on järjestyksessä ja ehkä se kulutushysteriakin hallinnassa kun tajuaa, kuinka paljon sitä turhaa tavaraa nurkkiinsa on haalinut.

Tästä oppineena annan jouluna vain laadukkaita tai "luksus"kulutustavaraa. Ei se määrä :)

-Lily
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?