Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lyhentääkö vai eikö lyhentää?

Thursday, September 25, 2008

Lyhentääkö vai eikö lyhentää?

Löysin varastoistani anopilta aikoinaan saadun skottiruutuisen hameen. Väritys on mielestäni varsin kaunis ja muutenkin klassisen oloinen kiltti-malli miellyttää silmääni. Niinkuin vähän jo ounastelinkin, alkaa skottiruutukammoni kääntyä pikkuhiljaa pakko-saada-pakkomielteeksi. Helpoin tapa päästä vaivasta olisi tietenkin oman garderobin sisältöön turvautuminen. Ainoa probleemi on, että hameen pituus on noin puoleen sääreen - pituus, jota en vain voi sietää...

Olen siis varsinaisen pähkinän edessä. Hame on ollut anopin aarre ja ilmeisesti suhteellisen tyyris hankintahetkellä. Materiaali tosin ei ole mitään over-the-top (70% polyesteriä ja vain 30% villaa), mutta valmistusmaaksi on ilmoitettu Made in Scotland. Voinko ottaa ja lyhentää sellaisen hameen?
Hjälp! Onko täydellinen pyhäinhäväistys lyhentää hame ja antaa sille käyttöä? Anopille en tosin uskaltaisi hiiskua asiasta... Peetukin haluaisi varmasti pitää hametta lyhennettynä versiona. Vai pitäisikö mokoma säästää ja toivoa, että joku joskus ehkä mahdollisesti haluaisi sitä käyttää?

Problemz, I haz them...

Labels: ,


Comments:
Mun mielestä sun pitäis lyhentää se, jos tolle pituudelle ei ole käyttöä.

Eiks olis paremminki häväistys moiselle hameelle jäädä kaappiin pölyttymään? :D
 
Mulla on sama moraalinen ongelma poikkiksen äidiltä saamani nahkahameen kanssa. Poikkiksen isä on sen tuonut joskus niiden nuoruusvuosina Saksasta.

...Plus tietenkin pelkään pilaavani hameen kokonaan, jos alan sitä leikkelemään.
 
Kyllä mun mielestä se pitää lyhentää. Yhdyn Aijaan, on häväistys jättää se kaappiin pölyttymään.
 
Lyhennä, mutta älä niin plajo (tyyliin minimitta) että menee heit pois muodista.
 
Ilman muuta senkun lyhennät vaan. Nykyiselläänhän hame vie vain tilaa eikä sitä voi pitää. Kuten Seeds sanoi, ei liian lyhyeksi ehkä kuitenkaan.
 
Minäkin olen sitä mieltä, että sen kun lyhennät vaan, jos se on nyt kerran sinun hameesi, ei anopin. ;-) Minimittaan en minäkään tuota lyhentäisi, mieluummin ehkä vähän polvien yläpuolelle.
 
Lyhennä ihmeessä, neuvoo nimim. kokemusta on, jolla on jäänyt kaikki hankalan pituiset hameet pitämättä.
 
Hahaa! Sieltä se hiipii sullekin tuo skottiruutu. :) Kauniinvärinen on tuo hame ja hakaneulasta lisäpointsit (tulee hieman mun oma skottihame mieleen). Itse kyllä lyhentäisin sellaiseen polvipituuteen, jos ei tuo mitta miellytä. (Eikös tuo pohjemitta ole muuten se IN-pituus tällä hetkellä? Näin taisin lukea mm. Ruotsin Ellestä.)
 
Olen tulossa Tukholmaan, tiiätkö missä siellä myydään L'occittanen kosmetiikkaa? :)
 
Lyhennä, jos olet varma että hametta tulee sen jälkeen käytettyä. Ompelutaidoillasi kun hameen pilaamisestakaan ei liene vaaraa. :)
 
Aija: No, totta - parempihan se on, että hameelle on käyttöä..

Silja: Pelottaa, että anoppi joskus haluaa syystä tai toisesta nähdä hameen. Mitä sitten pitäs sanoa? Valkoinen valhe, että hame on pesulassa vai karu totuus??

Shandi: Taidan kyllä kallistua samalle kannalle.

Seeds: Tarkoitus olisi lyhentää vain juuri polven yläpuolelle päättyväksi.

Maureen: Onpas hyvä saada vähän henkistä tukea täällä! Mitään minaria en ajatellutkaan tehdä vaan aika klassisen juuri polven yläpuolelle ulottuvan.

Bisquits: No juuri jotain sen pituista olin ajatellutkin. :)

Sugar Kane: Ihan tosi! Tuon pituisena pelkkä sovittelukin tuntuu rasittavalta - eli päälle se ei päätyisi ikinä.

Micci: Eikös tuo mun versioni ole aika saman tapainen kuin se sun? Pohjepituus on tosiaan tällähetkellä "kuuminta hottia", mutta ei vain pue meikäläisen kurvipohkeita sitten ollenkaan. ;D

Anonymous: Hamngatanilla Normalmstorgetin kohdalla on L'Occitanen oma putiikki. Lisäksi niitä myydään ainakin NK:lla ja Åhlénsilla.

Pauliina: Olen kyllä ihan varma, että hameelle tulisi huomattavasti enemmän käyttöä lyhennettynä. Pitkänä en sitä voisi käyttää lainkaan...
 
Itse en lyhentäisi. Kaupasta saa varmasti lyhyenä, mutta leikatusta hameesta ei saa enää kokonaista.
 
Minkätakia nelikymppisen naisen pitäisi pitää minihametta? Ei tarvitse mummoutua, ei lähimainkaan, mutta mielestäni minihame ei sovi keski-ikäiselle naiselle.
 
Anonymous: Niin, mutta eikö olisi outoa ostaa uusi hame ja pitää kaapissa yhtä käyttämätöntä? But I got your point!! :)

Anonymous: Taidat olla uusi täällä!? ;D
 
Haluaisitko kysyä anopilta ensin, voiko lyhentää :) Sitten ei jäisi pelkoa, että jäisit kiikkiin! Polvipituinen joo!
 
Mulla on sama ongelma, äidin ruskea skottihame on kaapissa ja pohdin, raskinko lyhentää sen. Pääsisi kyllä käyttöön sitten. Pitänee kysyä ihan suoraan äidin mielipide, ettei tartte katua myöhemmin. Eli sanoisin, että lyhennä pois.
 
Jemina: Itseasiassa mielessäni jopa käväisi tämä sivistynyt ja aikuismainen vaihtoehto - että oikein kysyisi anopilta, mitä hän tykkää, jos lyhennän hameen! ;D

Sade: Olen itsekin kallistunut lyhentämisen kannalle, mutta ajattelin kysäistä anopin mielipidettä ensin. Hän saa näin mahdollisuuden vielä pelastaa hameen, jos haluaa...
 
Joo, kuten itse asiassa tuolla aiemmin totesinkin, niin samantapainenhan tuo on kuin se mun skottihame. :)
Ja harvalle tosiaan se pohjepituus käy. Ei mullekaan todellakaan!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?