Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

R.I.P. YSL

Monday, June 02, 2008

R.I.P. YSL

"Jos Chanel vapautti naiset, minä annoin heille mahdin."
Yves Saint Laurent
Yksi muodin legendoista - Yves Saint Laurent - kuoli eilen kotonaan 71 vuotiaana sairastettuaan pitkään mm. syöpää.

YSL:n loistelias ura muotisuunnittelijana sai alkunsa hänen voitettua 17-vuotiaana suunnittelukilpailun, josta uransa huipulla oleva Christian Dior poimi hänet muotitaloonsa töihin. Työ Diorilla sai dramaattisen käänteen vuonna 1957, kun Christian Dior yllättäen kuoli. Vain 21 vuotias Yves sai tehtäväkseen nostaa jaloileen pahoihin rahoitusvaikeuksiin joutuneen muotitalon.

Omaa nimeään kantavan muotitalon Yves Saint Laurent perusti vuonna 1962.

YSL:n ansioksi lasketaan, että hän oli ensimmäinen, joka antoi naisille maskuliiniset vaatteet, jotka kuitenkin säilyttivät kantajansa naisellisuuden. Mm. safariasut ja naisten pikkutakit bleiserit, katsotaan olevan alunperin YSL:n luomia. Uudistaja hän oli monessa muussakin mielessä, sillä hän esitteli tummat mallit ensimmäisenä catwalkilla ja myös haute couture -mallistoja edullisempi ready to wear -konsepti on YSL:n käsialaa.
Yves Saint Laurent suunnitteli naisten smokkipuvun vuonna 1966, mikä aiheutti valtavan skandaalin silloisessa muotimaailmassa. Smokkiin pukeuteneilta naisilta kiellettiin pääsy ravintoihin ja hotellit kieltäytyivät ottamasta heitä vieraaksi. Eikä tästä ole kuin reilu 40 vuotta!!

Mikäli Mintun lempianalogia muotimaailma vs. musiikkimaailma pitää paikkansa, tarkoittaa suuren taiteilijan kuolema sitä, että hänen koko tuotantonsa on yhtäkkiä erittäin in, cool ja pop. Elikkäs ei muuta kuin hirveellä kiireellä nyt imuroimaan smokkitakkeja kirppareilta ja uffeista. Huomenna voi olla jo myöhäistä...

Labels: ,


Comments:
Heippa!

Voisitteko tehdä jutun Tukholman keskustan vaatekaupoista? Olen menossa pian sinne niin aattelin jos voisitte infota vähän.:)
 
Anonymous: Heippahei! Juuri tuollainen juttu on työn alla! Mikäli reissusi tulee ennenkuin ehdin julkaista varsinaisen jutun, kannattaa tsekata tuosta sivupalkista kaikki "Tukholmavinkit" labelin alta löytyvät jutut! :)
 
Moikka Minttu! Ensinnäkin kiitokset oikein mukavasta blogista, jota on ilo lukea. Pieni pyyntö kuitenkin lukemisen helpottamiseksi: olisiko mahdollista, että vaihtaisit blogisi rss-syöteasetuksia siten, että syötteeksi tulisi aina koko postaus? Nyt tulee nimittäin pelkät otsikot. Ko. muutos helpottaisi huomattavasti lukemista esim. Google Readerin kautta. Olisin kiitollinen, ei tarttisi joka kerta hypätä tänne erikseen...
 
Mielenkiintoinen juttu.
 
Minulla ei ole herran luomuksia muuta kuin ihanat YSL:n korvikset ja kaulakoru, jotka sain aikoinaan kullaltani lahjaksi :) Heh, ihan kuin muuhun olisikaan varaa...
 
Onneksi et myy YSL:a shopissasi, sillä jos niin tekisit, jäisivät ostokset ainakin minulta tekemättä. Shopin tuotteilla on nyt oikein hyvä hinta-laatu -suhde, ja toimitus oli todella nopea!

Kiitos hyvästä palvelusta!
 
Manski: Kiva, jos tykkäät blogista! :)

Nuo rss-kuviot muuttuivat, kun vaihdoin systeemiä viime syksynä. Patistelen webmasteria laittamaan asian kuntoon! :)

Jenny: Kiva kuulla, etttä tykkäsit!

Dolce Vita: Wau - YSL:n korusetti!! Mulla on ainoastaan Opium-hajuveden jämät jostain 80-luvulta...

Johanna: Ole hyvä! Oikein kiva kuulla, että olet tyytyväinen!! :)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?