Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Laukun hoito

Tuesday, February 12, 2008

Laukun hoito

Tukholman talvi on ainakin tähän asti ollut lähinnä vesisadetta ja plusasteita. Märkä talvi tuntuu syksyltä, joka ei pääty ikinä. Karut kelit kuluttavat sekä hermojen että varusteiden kuntoa. Mintun ihana laukkuinvestointi, ruskea Marc by Marc Jacobs nahkalaukku, ei ole ollut erityisen ilahtunut lukuisista niskaansa saamista vesisateista. Jos ei ole ollut Minttukaan.

Varmistaakseni silmäteräni kauneuden säilymisen mahdollisimman pitkään, käsittelin sen juuri tähän tarkoitukseen tarkoitetulla vahalla. Käytin ADAX -merkkistä, täysin väritöntä ja hajutonta vahaa.
Lähtötilanne: Tarvikkeina laukkuvaha, pehmeä kangas (käytöstä poistettu keittiöpyyhe) ja hoitoa vaativa laukku.
Adax on myös laukkumerkki, joten uskalsin luottaa hoitoaineen toimivuuteen.
Vahapurkissa on kätevä sieni, jonka avulla töhnän levitys sujui suhteellisen vaivattomasti. Kamera tosin tuli aika rasvaiseksi! :)
Testasin ensimmäiseksi vahaa taskunläpän alapuolelle. Kaikkien aineiden kanssa kun on se riski, ettei ne sovikaan. En halua, että aarteeni muuttuu läikikkään ällöttäväksi hyvää tarkoittavien yritysteni takia! Vaha sopi onneksi erittäin hyvin eikä väriinkään tullut mielestäni merkittävää muutosta.
Ohjeissa sanottiin, että vahaa tulee levittää hyvin säästeliäästi. Pyyhin kuitenkin lopuksi laukun kevyesti puhtaalla pehmeällä pyyhkeellä. Laukun pinta ei tuntunut rasvaiselta eikä tahmealta, mutta halusin varmistaa, että en sotke takkiani vahaan...
Valmista tuli! Koko hommaan meni maksimissaan 10 minuuttia, jos lasketaan mukaan laukun tyhjennys ja kuvaamisesta aiheutunut sähläys. Laukun sävy säilyi ennallaan, mutta nahkaan tuli pieni himmeä hohde, joka mielestäni vain parantaa ulkonäköä. Oikeastaan vahaus olisi pitänyt tehdä ennen kuin otin aarteeni käyttöön, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...
OBS! Vielä ehtii osallistua Suureen Meikkiarvontaan!! Illalla luvassa itse arvonta ja onnellisten voittajien julkistus joten STAY TUNED!

Labels: ,


Comments:
miul on tommoinen vaalee nahkalaukku ja ajattelin tehdä saman tempauksen sille!

ainoa, mitä laukku on myös saanut niin pienen harmahtavan pöly/savu -kiillokkeen, kun se kainalossani olen pitkin katuja tallannut.

onkohan siula mitään vinkkiä, millä saisin tuon "harmaan hohteen" pois laukustani, sillä se minusta tulisi suorittaa ennen vahausta etten vahaa sitä likaa lopullisesti laukkuun kiinni!
 
Sylvia: Useimmat nahkalaukut kestävät hyvin miedolla saippuavedellä pyyhkimisen. Itse olen käyttänyt tavallista käsisaippuaa, lämmintä vettä ja puhdasta wettex-rättiä kuivahkoksi rutistettuna.

Onnea laukun hoitoon! :)
 
mitä tuo laukku maksoi? <3
 
mitä tuo laukku maksoi? <3
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?