Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tahtoo uuden kännykän

Tuesday, April 10, 2007

Tahtoo uuden kännykän

Haluaisin uuden kännykän. Vanhassa ei ole oikeastaan mitään isompaa vikaa - mitä nyt silloin tällöin menee kiinni itsestään ja puhelut kuuluvat kaiuttimesta, vaikka mitä tekisi. Kaikkein eniten ehkä kaipaisin riittävän hyvätasoista kameraa, jota voisi käyttää sivistyneen diskreetisti bloggailutarkoituksiin ja vähän tallennustilaa musiikille, että tunnin matka julkisilla liikennevälineillä (bussi-paikallisjuna-tunnelbana) yliopistolle sujuisi rattoisammin.

Kuva: Mintun nykyinen kännykkä, Nokian 7200

Markkinoilla on ihan älytön määrä (muka) erilaisia kännyköitä, mutta miten niistä nyt sitten löytäisi sen oikean?

Kännykän hankintaa voi verrata saman hintaluokan käsilaukun hankintaan. Niitä ei todennäköisesti ole itselläsi kuin yksi, toiminnallisuus on kyllä tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on, että tunne on oikea.. Ihan samoin kuin laukussa pitää olla kantokahvat, taskuja ja vetoketjuja tai muita kiinnitysvempeleitä, että kysymyksessä ylipäätään olisi laukku, on itsestäänselvää, että kännykällä pitää voida soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

En väitä, että osaisin suoralta kädeltä päättää, ottaisinko YSL:n Downtown-bagin vaiko kenties Chloén Bettyn, mikäli sellaiseen päätöstilanteeseen joutuisin (tai pääsisin...), mutta kännyköitten kohdalla vaikeus on lähinnä siinä, että mikään kaupoissa olevista puhelimista ei oikeasti himota.
Periaatteessa olen aina käyttänyt Nokian puhelimia, mutta nykyään tuntuu, että enää kellään ei ole aitoa nokialaista... En kyllä usko, että täällä Ruotsissa asuessani taipuisin valitsemaan SonyEricssonia, vaikka kaipa sekin on nykyään enemmän japanilainen Sony kuin ruotsalainen Ericsson. Sen verran patriootti olen jokatapauksessa. Tosin meidän perheen muu naisväki himoaa kyllä ihan häpemättömästi SonyEricssonin uutta tosi ohutta Walkman -puhelinta W880I (kuvassa).
Yksi vaihtoehto voisi olla ainakin kuvissa erittäin kivan näköinen LG:n Prada -puhelin, mutta niitä ei ole täällä näkynyt kaupoissa, että olisi päässyt hypistelemään. Olisi kiva kuulla edes jonkun käyttäjän kommentteja ennekuin investoi uuteen puhelimeen ja Pradan käyttäjään en ole toistaiseksi törmännyt. Olen esim. vähän skeptinen Prada-puhelimen kosketusnäytön suhteen, vaikka onhan niitä tietty kämmentietokoneissa ollut jo iät ja ajat.
Olen myös alkanut katsella Nokia N73:sta sillä silmällä sen jälkeen, kun se oli palkintona ruotsalaisten muotiblogien kilpailussa (elikkä pisteet Nokian markkinointiosastolle..). Etenkin pinkki on aika söpö ja voisi sopia muun käsilaukkuni sisällön kanssa hyvin yhteen. Tosin blogikilpailun voittaja Engla kommentoi tässä yhtenä päivänä blogissaan, että puhelin vaikuttaa sekä suurikokoiselta että hankalalta käyttää.

Kuva: Näiden fashionistojen (Lindsay Lohan ja siskokset Hilton) valinta on täällä varsin tuntematon Blackberry Pearl 8800

Haluaisin tosi mielelläni kuulla muiden kokemuksia ennenkuin päätän, minkä ostan. Käyttökokemuksia mm. seuraavista aiheista pliis:

Labels: ,


Comments:
Hei!
Hankin N73:ni syksyllä. Alkuun puhelin oli vaikeakäyttöinen ja kömpelö. Totuin tosin nopeasti käyttämään sitä ja nyt osaisin silmät sidoittuinakin.
Mp3-ominaisuus on ihan hyvä, mutta mp3-soitin ja iPod ovat käytettävyydeltään tietysti eri luokkaa. N73:n kamera on kylläkin hyvä kännykkäkameraksi ja kalenteri on kätevä.
Kannattaa tietysti harkita mitä puhelimeltaan toivoo. Itse en ole koskaan käyttänyt osaa puhelimen ominaisuuksista...
 
Olen käyttänyt Nokia N91:stä nyt vuoden verran, ja olen kyllä tosi tyytyväinen: kamera on riittävän hyvä ja helppokäyttöinen, musasoitin on parempi kuin esim ipodin (jonka "helppokäyttöisyys" ja "tyylikkyys" ovat mielestäni totta ainoastaan Applen erittäin tehokkaan markkinointiosaston ansiosta)ja 4 gigan kovalevylle mahtuu kaikki tarpeellinen. Sähköpostien lukeminen onnistuu puhelimeen asennetun gmailin kautta tosi hyvin, ja kyllä, soittaminenkin onnistuu, samoin kuin tekstareiden lähetys. Joskin jälkimmäiseen tarvitaan kyllä aika pieniä sormia... aika isokokoinenhan tämä puhelin (eikun multimedialaite kuten Nokian markkinointiosasto näitä haluaa kutsuttavan) on. Mutta tyylikkäin näkemäni puhelin on ehdottomasti LG:n Chocolate. Olen pitänyt kädessäkin, tuntuu hyvältä!
Miira
 
Suuret kiitokset kommenteista!

via: Voi olla, että alan kallistua N73:een.. Ei mun puhelimeni tarvitse olla mielettömän pieni, koska en yleensä pidä sitä taskussa vaan laukussa. Helpomminhan se löytyy, jos on vähän kokoa. ;)

Miira: N91 vaikuttaa olevan hiukan "overkill" meikäläisen tarpeisiin. Mielenkiintoista, että pidät kännykän mp3:sta parempana kuin iPodia. Yleensä iPodista kuulee pelkkää hyvää...

LG:n Chocolate voisi kyllä olla kanssa kiva. On sillä ainakin hieno nimi! :b
 
Itse pidän kovasti Nokian Lamour collectionista. Itselläni on vaaleanpunainen puhelin tuosta kyseisestä mallistosta. Myös tuon sarjan beiget puhelimet ovat nättejä.
 
Salla: Mun mielestäni kanssa Nokian Lamour -sarja on tosi suloinen. Niitä on vaan ollut tosi huonosti saatavilla täällä Tukholmassa - etenkin sitä vaaleanpuna/valkoista. Pitää varmaan lähteä Suomeen kännykkäostoksille!
 
Olisikos tuo mistään kotoisin?
http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=20073685
 
Kimmo: Kävin yks päivä katsomassa tuota LG:n Shinea. Se on kieltämättä ihan makee ja sopisi sesongin hopea/metalli-trendiin! Vaikka tuskin sulla se oli mielessä! ;)
 
Itse omistan Nokian Lamour collectionin vanhemman malliston 7210. Puhelin on nyt 4,5 vuotta vanha ja hyvin toimii edelleen. Tosin kameraa ja mp3-soitinta tuosta ei löydy ja olenkin uutta puhelinta etsiessäni päätynyt. Uuden malliston 7390 mustapronssiseen. Tuo Lamourin muotoilu vain sopii mun silmälle.
 
Itselläni on vuoden ollut Motorolan pinkki RAZR, josta uudempana versiona on nyt tullut RAZR V3i, jossa hieman enemmän ominaisuuksia (kuten iTunes ~ et tarvitse enää iPodia). Kultainen RAZR V3i on brändätty Dolce & Gabbanalle.

Itse olen tuohon ensimmäisen sukupolven versioon tykästynyt täysin; se toimii saumattomasti myös tietokoneeni kanssa (toisin kuin esim. mieheni Nokialainen...). Luulenpa että tulen vaihtamaan jossain vaiheessa puhelimeni uudempaan RAZRiin.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?