Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vinkkejä jalkahoidosta

Tuesday, January 05, 2010

Vinkkejä jalkahoidosta

Indiedays -blogien lanseeraus ei sujunutkaan ihan aikataulussa. Mutta milloinkas nämä nettihommat menisitvätkään tismalleen suunnitelmien mukaan... Seuraava deadline on ensi viikonloppuna ja siihen asti jatketaan täällä bloggerissa entiseen tapaan. Tulossa on kivoja juttuja, joita olen pihtaillut lanseerauksen vuoksi mm. Tampereen tuliaisista, joululahjakirjoista, aleshoppailusta ja yksi hillittömän hieno kilpailu/äänestys, jonka yritän saada eetteriin vielä tänä iltana! Lisäksi vastailen kommentteihin ja palaan muutenkin ruotuun. :)

Ihan ensimmäisenä kuitenkin muutamia hyviä käytännön vinkkejä, joita sain ihanalta jalkahoitajaltani.

Image Hosted by ImageShack.us

Voitteko kuvitella ihanampaa tapaa aloittaa uusi vuosi kuin päästä hemmoteltavaksi jalkahoitoon? No okei, ehkä kykenisin keksimään muutaman muunkin mukiinmenevän ajanvietteen, mutta voin kertoa, että jalkojen lempeä rapsuttelu ja hieronta tuntui aivan taivaalliselta noin 24 tunnin koroissa kipsuttelun jälkeen.

Ihan ensimmäisenä jalat upotettiin lämpimään veteen pehmenemään. Puunauksen lomassa sain hyviä vinkkejä kotihoitoon.

Image Hosted by ImageShack.us

1. Varpaiden kynsiä ei pitäisi leikata liian lyhyeksi. Pieni kasvuvara suojaa varpaan kärkeä.
2. Kynnet pitäisi leikata suoraan eikä kaarevaksi kuin sormen kynnet. Mikäli kynnen reunoihin jää teräviä kantteja, jotka hiertävät viereistä varvasta, ne voi viilata varovasti pois.
3. Jalkapohjia tulisi rasvata säännöllisesti! Ja säännöllisesti tarkoittaa jokaisen pesun tai suihkun jälkeen.
4. Raspia tulisi käyttää harvoin ja harkiten. Liika jalkapohjien raspaus vain kiihdyttää ihon kovettumista, koska elimistö luulee, että kantapäät ovat kovassa kulutuksessa ja sinne tarvitaan lisää suojaa.
5. Korkeiden korkojen kanssa olisi hyvä käyttää silikonipehmusteita, mikäli kenkien päkiäosa ei ole valmiiksi hyvin pehmustettu. Se lisää tietty kenkien mukavuutta, mutta estää myös päkiätyynyn (olen aika varma, että hän käytti sanaa päkiätyyny, mutta tarkoittaa siis sitä pehmeää osaa varpaiden ja päkiän välillä) siirtymisen kohti varpaita.

Voilá!
Image Hosted by ImageShack.us
Kaipasin jotain kevytmielistä väriä varpaiden kynsiin, joten valitsin Essien kynsilakan sävyn Can´t Filmfest.

Labels: ,


Comments:
Olin viikon katselemassa kosmentologin työtä jokunen vuosi sitten :D Todella iso osa työtä oikeasti oli jalkahoitoja, eikä mitään hienoja meikkijuttuja, niinkuin voisi luulla :D Itse en tainnut uskaltautua tekemään jalkahoitoa, mutta kasvohoidon lomassa annoin asiakkaille aina käsihieronnan :) Muistaakseen opettelin kyllä jalkahieronnankin, mutta en muista sitä enää..

Jalkojen hoitoon pitäisi kyllä ainakin itseni panostaa enemmän. Varsinkin talvella tuntuu että eihän ne nyt niin paljoa huomiota tarvitse, kun eivät näykään sukkien ja talvikenkien alta..
 
Maallikon typerä kysymys: miten ihmeessä kovettumat saa jaloista pois, jos raspaaminen ei ole suositeltavaa? :)
 
Jalkahoidossa käyminen on ihanaa... :)
 
Kaisalle: Se ei oo mikään kosmentologi!!!! ARGH!!! En tajua miks ihmiset kirjoittaa/sanoo KOSMENTOLOGI!!!!!!!!!!! Menee järki, vaikken itse edes ole kosmetologi :D Kielipoliisi vain.
 
Anonyymi: eiköhän se "kosmentologi" ole vaan typo eli kirjoitusvirhe. Eipä kai nyt kukaan oikeasti niin sanokaan.
 
Näyttipä ihanalta, Minttu, olisi täytynyt ängetä mukaan jalkahoitokerhoon (vaikka taisi olla jo täyttä)!

Kaisa ja anonymous: parhaimmilaan jalkoja hoitava ihminen ei ole kosmetologikaan, vaan jalkahoitaja, jalkojenhoitaja tai peräti jalkaterapeutti.

Ei-maallikon kommnetti ullalle: kovettumia ei pitäisi hoitaa vaan ehkäistä ennalta. Kovettumien synty kertoo jalan väärästä kuormituksesta, usein vääränlaisista jalkineista.

Täällä päin ollaan siis pilkunviilaustuulella...
 
Kaisa: Jaloissa tosiaan on kuulemma pisteet kaikkiin kehon osiin, joten siksikin olisi hyvä pitää niistä hyvää huolta. Ja jalkahieronta on aivan ihanaa!!

Ulla: Kai ne pahimmat kovettumat voi raspata, mutta sitten pitäisi hoitaa jalkoja rasvaamalla. Ja niinkuin Tuike tuolla myöhemmin sanoo - välttää kovettumien syntyä!

LizaJane: Niin onkin!! :)

Anonymous: Lyöntivirheitä tulee meille kaikille...

Seeds: No juuri niin!

Tuike: Kiitos pilkunviilauksesta! Ja kyllä olikin ihanaa - suosittelen lämpimästi!
 
Hmm, tuo ennaltaehkäisy taitaa olla helpommin sanottu kuin tehty :) Ahkera rasvaus on kuulunut rutiineihin viimeiset viisi vuotta, mutta kenkiäni en ole valmis vaihtamaan mihinkään terveyskenkiin -- joten enköhän jatka raspailua aina silloin tällöin.
 
No en tiedä, oliko tuon kommentin kosmentologi vain typo, mutta kun monet kirjoittaa ja sanoo tollein, se on ihan yleistä.. Ja mä en kestä sitä :D
 
Ulla: Kai sitä silloin tällöin voi vähän varovaisesti raspaillakin kunhan muistaa rasvaamisen.

Anonymous: Ai? Itse en ole kuullut koskaan moista muotoa käytettävän...
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?