Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kolme parasta Linnan juhlien asua

Monday, December 07, 2009

Kolme parasta Linnan juhlien asua

Jokavuotinen Linnan juhlien juhla-asukatselmus on ohi. Floppeja en halua listata, mutta sanonpahan vaan, että yllättävän moni näytti tulleen juhliin morsiuspukuliikkeen kautta... Ihmettelin myös sitä, miten monella oli todella huonosti istuva puku. Liian tiukka mekko ei imartele edes laiheliinia ja satiini korostaa jokaikistä pikkumuhkuraa. Silmiin osui myös kiusallisen monta kertakaikkiaan huonosti ommeltua pukua. Eikös suomalaisen työn laadun pitäisi olla ylivertaista?

Kolme parasta asua olivat mielestäni:

Image Hosted by ImageShack.us

Satu Hassilla. Erikoinen leikkaus ja kaunis väritys sopivat Hassille täydellisesti. Kuva on kauhea, mutta parempaakaan en löytänyt.

Image Hosted by ImageShack.us

Paula Vesalalla. Meidän kotikatsomossamme Vesalan puku sai myös paljon kritiikkiä. Osa piti sitä liian kirjavana ja kuosia epäjuhlavana. Itse tykkään mallista kovasti ja näyttävä väritys sopii erittäin hyvin Vesalalle.

Ehdottomasti illan kaunein, tyylikkäin ja elegantein kokonaisuus oli kuitenkin Maria Guzeninalla!

Image Hosted by ImageShack.us

Tyylikäs musta puku, jonka drapeerattu pääntie antaa juuri sopivasti ilmettä ja tekee muuten varsin varmanpäälle tehdystä valinnasta mielenkiintoisen. Hillityt korut ja kauniisti laitetut hiukset kruunaavat kokonaisuuden.

Image Hosted by ImageShack.us

Pisteenä ii:n päällä syvään uurrettu pääntie selkäpuolella. Linnan tämän vuoden juhlien onnistunein asu!

Ketkä olivat sinun suosikkejasi?

(kuvat: Yle & Helsingin Sanomat)

Labels: , ,


Comments:
Mä kanssa tosta Guzeninan puvusta oikein ääneen henkäisin, että ihana! Laskeutui niin nätisti, ja avoin selkä oli ihan mahtava. Linnan ainoa puku, jonka olisin itsekin halunnut päälleni ;)
 
Olen flopeista samaa mieltä kanssasi. Lisäisin listaan vielä räikeän siniset puvut, jotka eivät sovi kuin harvoille. Näin yhden kauniin tyypillisille suomalaisille väreille sopivan sinisen sävyn, mutta sekin puku oli väärän ihmisen päällä, mustatukkaisella naisella, jolle olisi sopinut juuri se sähkönsininen.

Ainoa sininen puku, josta pidin, oli Maria Sidillä. Maria Guzeninan Dries van Notenin puku oli kaunis. Sitten oli paljon pukuja, jotka sopivat kantajilleen erinomaisesti, vaikka puvut eivät sinänsä niin erityisen upeita olleetkaan. Mielestäni pitäisi arvostella kokonaisuus, ei pelkkää pukua.

Eräs mainosti etukäteen, että puku oli maksanut muutaman kympin... No, siltä se näyttikin. Sitten oli niitä vanhempia tätejä, jotka ovat varmaan itse polkaisseet singerillä pukunsa, vaikka ovat ihan muun alan ihmisiä.
 
Samoilla linjoilla ollaan myös täällä :) ja kommenttisi morsiuspukuliikkeessä vierailusta, ah niin osuva! :D
 
Mäkin olen samaa mieltä tosta, että toi vika on kaunein :) Paulan puku on kiva, mutta jokin siinä mun mielestä mättää..
Muita suosikkeja en osaa sanoa, kun en ole vielä edes tutkaillut muita kun parissa blogissa näkynyttä!
 
Anna-Leena Härkösellä, Heta Hyttisellä ja Satu Taiveaholla oli erittäin kauniit puvut. Hyttisen kokonaisuus oli täydellinen. Guzeninan kokonaisuus oli kyllä kaunis ja tyylikäs myöskin.
 
Oon myös samaa mieltä tuosta Marian puvusta. Maikkarin sivujen mukaan tässä oli kuitenkin tapahtunut etikettivirhe - pitkän mekon kanssa pitäisi ilmeisesti olla pitkät hiukset jollain tavalla kiinni. (http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1012899?linnan_juhlat)
Mielestäni silti onnistunut asu!
 
Niiii-in samanlainen maku meillä taas - erityisesti Vesalan ja Guzeninan suhteen. Kumpikaan ei tursuttanut ryntäitään esille, molemmissa asuissa veistoksellisuutta ja Vesalalla hallittua veikeyttä. Ja kokonaisuus eli hiukset, korut ym. mietitty myös. Hassin mekon alaosa ja kengät floppasivat mun mielestä (toivat mieleen körttimuorin), mutta yläosa sopi hienosti moderniin hiuslookiin.
 
Olen samaa mieltä Marian puvun ja kokonaisuuden onnistumisesta, vaikka oikeasti kampaus olisi voinut olla kiinni.

Minusta nyt ei ollut niin kauhea vuosi kuin tavallisesti, myötähäpeää aiheuttivat nimenomaan se, ettei naisilla ollut oikeasti käsitystä omista hyvistä puolistaan. Kuvitelmia oli runsaasti ja sen näki olkaimettomien pukujen täydellisistä epäonnistumisista. Olkaimettoman puvun kanssa tarvitaan hyvä korsetti ja puvun täytyy istua täydellisesti. Nyt lihaa tursus edestä ja takaa. Katsoivatko arvon daamit ollenkaan peiliin, tai puvun suunnittelija/ompelija?
Suurin pettymys oli Eija-Riitta, joka leikki pukkutyttöä flamencopuvullaan. Kierrätys ei ihan nappiin mennyt Harkimolla, koska vanhaan pukuun olisi saanut olla huomattava uudistus.
Ihmettelin myös tuota glamour-aaltoa vedenneitomallisten pukujen kautta. Tosi kermakakku-amerikkalaisuutta, jota ei edes nuoruus pelasta.

Minun täytyy konservatiivina sanoa, että Haukion ruskea puku oli poikkeuksellisen raikas kaiken keskellä.

Joku kirjoitti, että PMMP:n puvussa mätti jokin, eiköhän se ollut kangas, joka oli mökin verhoa. Kauniille naiselle olis sopinut mikä vaan puku, niin uljaasti hän kantaa ihan mitä vaan.

Petyin diplomaattiosastoon, koska siellä pukujen loiste ja eksoottisuus on ollut aina katsomisen arvoista. Nyt tavis-iltapuvut jyrää kansallisten pukujen ja kankaiden kirjon päälle.

Eniten kaipasin kauniita kampauksia ja hiuslaitteita juhlistamaan pukua, tietenkin sen itsetuntemuksen rinnalle kun valitsee itselleen mallia ja kankaan väriä. Kyllä läski persevä reitevä pitkäselkäinen tai ihan mistä muodosta nauttiva näyttää kauniilta, kun ymmärtää korostaa omia hyviä puolia ja häivyttää huonoja. Takavuosien glamour tuli iäkkäämmällä hyvin esim Uosukaisen yllä, hän oli rintava ja ylväs, ja takuulla hyvä olo näkyi kun oli varma itsestään.

Mä en siis ihastunut totaalisesti mihinkään, mutta näin kauniita värejä kankaissa ja nautin siitä että suomalaiset juhli tärkeää asiaa. Meidän oma jokavuotinen kuka-kukin-on reality tv!
 
Satu Hassin asussa ei ole mielestäni mitään hyvää mutta muissa olen samaa mieltä. Ja lisäksi tykkäsin Hanna-Maria Seppälän puvusta.
 
Niin miksiköhän punatukkaiset olivat pukeneet päällensä sähkönsinistä? Kokonaisuudesta tulee vähän turhankin sähäkkä..
Yksi sininen puku (näin vain yläosan) sopi kantajalleen ja se oli työministeri Sinnemäen puku. Yläosa näytti lupaavalta ja yleensä hän on ollut tyylikäs, mutta valitettavasti en nähnyt sitä kokonaan.
Maria G-R oli silti ykkönen ja Hassista olen ihan samaa mieltä Mintun kanssa.
 
Juuri Charin blogiin kirjoitin, että mun mielestä Maria G:n puku oli mitäänsanomaton ja aika tylsäkin vaihtoehto, kun kyseessä on kuitenkin linnan juhlat. Tyylikäs kyllä, mutta ei sopinut tilaisuuden juhlavuuteen. Ja tukka auki ei ole kyllä mikään juhliin sopiva kampaus.

Kauniita pukuja ja lookkeja olivat mielestäni Halosen kampaajalla ja meikkaajalla.
 
Duussi: Kelpaisi kyllä mullekin!

Violette: Joo siis ihan järkkyjä sähkönsiniä oli liiankin kanssa...

Heidi: Ehkä morsiuspukuliike on monilla paikkakunnilla ainoa juhlapukuliike?

Sara: Kyllähän tosiaan toi Paulan puku on sellainen, että ei se kaikkien silmää miellytä.

Cat: Oli siellä tosiaan muitakin kauniita kuin nuo kolme. Ja kaikkien puvut eivät ehkä ole eniten edukseen telkkarissa.

Arttu: joidenkin vanhojen etikettisäännösten mukaan hiusten pitäisi olla kiinni "suuren" iltapuvun kanssa. Mielestäni kuitenkin kaunis ja harkittu avonainen kampaus on juhlavampi kuin hätsynpikaa kiinni sitaistu harakanpesä... Ja etiketti on tarkoitettu tueksi ja avuksi niille, jotka ovat epävarmoja. :)

Tinni: No mä en Hassin kenkiä edes tainnut nähdä. Epäsopivat kengät laskee kyllä pisteitä...

Gemini: Kokonaisuuteen vaikuttaa ilman muuta koko olemus ja miten kantaa asunsa. Muutamakin kaunisvartaloinen ja hoikka ihminen oli niin hartiat lysyssä ja kumarassa, että sitä ei olisi mikään mekko maailmassa pelastanut!

Anonymous: Hassin puku jakaa varmasti mielipiteitä! Mielestäni se kuitenkin sopi nimenomaan hänelle erinomaisesti ja hän näytti myös itse viihtyvän puvussaan. Paitsi tuossa kuvassa, joka on ihan kamala... ;D

MJ: Monen punatukkaisen päänuppi myös kirkui päänahkaa myöten, että kyllä kuulkaas nyt on laitettu punaa tukkaan, kun mennään oikeen Linnan Juhliin!! :D

Annu: Okidoki! Kaikki ei voikaan olla kaikesta samaa mieltä. :)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?