Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Joulushoppailuvinkkejä Tukholmaan

Wednesday, December 09, 2009

Joulushoppailuvinkkejä Tukholmaan

Image Hosted by ImageShack.us

Oletko suunnittelemassa joulushoppailureissua Tukholmaan? Tässä parhaat vinkkini, jotka auttavat nopsaa risteilymatkailijaakin tekemään parhaat joululöydöt!

Image Hosted by ImageShack.us

Ruotsalaiset tuntuvat todella rakastavan joulua! Heti adventtina (ja joo, usein jo pikkuisen aikaisemminkin...) kaikki suuret tavaratalot avaavat omat "joulumaansa" ja joka nurkasta kurkistaa erilaisia joulutarjouksia. Varsinkin pikaisesti Tukholmassa pistäytyvät nauttivat siitä, että kaikenlaista ihanaa löytyy yhden katon alta. Niin kivaa kuin pikkuputiikista toiseen vaeltaminen onkin, kuluu siihen myös aikaa.

Lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan sijaitsevat:

PUB, Hötorget
Åhléns City, Klarabergsgatan 50
NK, Hamngatan 18-20

Image Hosted by ImageShack.us

Åhlénsin kolmoskerroksesta löytyy joulusisustajan aarreaitta, jossa kannattaa ehdottomasti pistäytyä! Ihania joulukoristeita, tyylikkäitä sisustustekstiilejä ja lahjaksikin sopivia pikkuesineitä, jotka suorastaan hinkuavat mukaan kotiin. Sitäpaitsi Åhlénsin omat brändit eivät ole mitenkään poskettoman kalliita edes.

Image Hosted by ImageShack.us

Ihanin Tukholman tavarataloista on ehdottomasti NK! Perinteikäs vanha rakennus on koristettu kauniisti kuusiköynnöksin ja tuikkivin valoin. Tänä viikonloppuna NK:lla on myös mahdollisuus päästä periruotsalaiseen Lucia-tunnelmaan. Sekä perjantaina 11.12. että varsinaisena Lucia-päivänä sunnuntaina 13.12. esittää kuoro tavaratalon sisääntuloaulassa joulunajan lauluja.

Image Hosted by ImageShack.us

Persoonallisia lahjoja ja sisustustavaroita etsivän kannattaa suunnata DesignTorgetille. Putiikkeja löytyy ympäri Tukholmaa, mutta suurin ja parhaiten varusteltu sijaitsee Sergelin torin alatasolla, Plattanilla (kartta).

Image Hosted by ImageShack.us
DesignTorgetin valikoimissa on paljon vielä tuntemattomien, nousussa olevien suunnittelijoiden töitä. Takuuvarmasti persoonallisia lahjoja siis!

Design House Stockholm on myös erinomainen paikka persoonallisia ja laadukkaita lahjoja etsivälle.
Image Hosted by ImageShack.us

Pääasiassa tarjolla on kauniita sisustusesineitä, huonekaluja ja tekstiilejä, mutta myös jonkinverran tyylikkäitä ja ajattomia vaatteita sekä laukkuja. Keskustan putiikki löytyy osoitteesta Smålandsgatan 11.

Perinteisestä joulutunnelmasta pääsee nauttimaan erinomaisesti myös keskustan kauppahalleissa. Erityisesti kannattaa pistäytyä Östermalmilla sijaitsevassa vanhassa ja kauniissa Östermalmshallenissa. Sanotaan, että Östermalmin torin kupeessa jo vuodesta 1888 majaansa pitänyt kauppahalli on ruotsalaisen ruokakulttuurin lippulaiva. Sieltä siis kannattaa metsästää erikoisempiakin ruotsalaisherkkuja omaan joulupöytään!

Tunnelmaltaan hiukan vaatimattomampi on Hötorgetilla sijaitseva Hötorgshallen. Sinne on kuitenkin kokoontunut sekalainen joukko kauppiaita eri puolilta maailmaa ja siitä syystä sieltä löytää ainekset jouluiseen makumatkaan maailman ympäri.

Labels: ,


Comments:
Thank you! Nämä tuli tarpeeseen. Meikä piipahtaa mestoilla juurikin ennen joulua, Can't wait!
 
Heidi: Tosi mahtavaa, jos tästä on sulle hyötyä!
 
Kiitos vinkeistä! Tosin pääsen nauttimaan niistä vasta joulun jälkeen, kun olemme tulossa välipäiviksi Tukholmaan. Asumme hotellissa, mutta sukuloimme päivittäin ihan naapurissasi... Moikkaan, jos tulet vastaan!:)

Vierailun kohteemme ovat sinne samaan kaupunginosaan muuttaneet vasta kesällä, joten kysyn sulta: milloin alet alkaa Tukholmassa? Heti joulunpyhien jälkeen kuten Suomessakin? Onko vinkkiä jostain erityisen hyvistä paikoista? Mielessä muoti ja sisustus, laukut, kengät... Messissä mies ja tytöt, 5 ja 7 v., joten heillekin voin ostaa jotain, mutta pakko päästä yksinkin shoppailurundille, sekä Söder- ja Östermalmille että muualle. Muut tekemiset ovatkin meillä jo tiedossa.

Mulle käy hyvin, jos haluat tehdä joulun jälkeisistä aleista erillisen postauksen.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?