Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kummat pukeutuvat paremmin?

Thursday, October 15, 2009

Kummat pukeutuvat paremmin?

Pukeutuvatko ruotsalaiset paremmin kuin suomalaiset? Ovatko suomalaiset tuulipukukansaa? Kuinka paljon suomalaisten kokemat sota-ajat yhä vaikuttavat pukeutumismentaliteettiin?
Näitä - ja monia muita mielenkiintoisia kysymyksiä pohditaan Ruotsin tv:n toteuttamassa ohjelmassa Det förflutna hälsar på 1908. Ja kyllä - mielipideautomaatti Minttu on mukana viime keväänä kuvatussa ohjelmassa, jonka kiinnostuneet voivat katsella täältä: svt play.

Kiitokset kuvista: Stockholm streetstyle ja hel-looks

Labels: , ,


Comments:
Hmmmn, olisikohan suomen puolelle voinut valita ihan vain pikkuriikkisen paremman kuvan? :-/

Minun mielestä suomessa on tuhottoman tyylikkäitä ihmisiä, joten tyhmää rajata suomen kuvaus tuollaiseen riemukirjavaan teiniin!
 
Kiitos Minttu linkistä, hauskaa katseltavaa sairaspäivän ratoksi. En tiennytkään, että svt:llä on suomenkielisiä ohjelmia (vaiko kokonainen kanava?

Ohjelma sinänsä oli vähän huvittava, kun tekijöillä oli kovat ennakkoasenteet suomalaisista tuulipukuineen ja vyölaukkuineen, eikä kukaan haastateltava (ehkä Camillaa lukuunottamatta) kuitenkaan tukenut niitä ajatuksia. Eli ruotsalaiset on paitsi tyylikkäitä, myös kohteliaita ja hyväkäytöksisisiä.
 
Tulipas nyt vähän paha mieli tuosta kuvasta! Taas pannaan suomalaisia halvalla, väkisin tuli sellainen ajatus mieleen..
 
Ja se menneisyys kyl tervehtii sieltä 200 vuoden takaa (tää on vissiin ruotsalaisille joku juhlavuosi - suomessa se ei juurikaan näy), ei 101 vuoden takaa.
 
Hah hah! Ehka hiukan provosoivaa julkaista juuri tama kuvapari kyseisen otsakkeen alla.. :D
Kayn saannollisesti kurkkimassa molempia sivustoja ja pidan molemmista, tosin ruotsalainen joskus hiukan kyllastyttaa toistuvuudellaan. Kuvatut ruotsalaiset ovat toki paljon kiillotetumpia (tuskinpa niiden hiukset ja iho edes tuntevat rasvoittumisilmiota, ja vartalot ajoittaista turvotusta, saarikarvoja jne...), mutta suomalaiset tuntuvat niin paljon moniulotteisemmilta (enka puhu nyt vain miljoonista paallekkaisista vaatekerroksista! :D). Suomalaistyton ilme huokuu iloa, avoimuutta ja tyytyvaisyytta itseensa, ruotsalaistytto on acneissaan (tmv.) vain perustympea. Ehka klassinen ja muodikas, mutta tympea mika tympea.
 
Pisteet Tukholmalle. Hel Looks -sivusto ei valitettavasti kuvaa ollenkaan Helsingin katukuvaa, koska sieltä loistavat poissaolollaan kaikki aidosti tyylikkäät ihmiset. Minä kutsunkin sivustoa Spurgu Looks -sivustoksi.
 
Vaikka tekisi mieli vetää kotiinpäin tämä juttu, niin on myönnettävä että Ruotsin puolelta löytyy tyylikkäämpiä ihmisiä. Mutta tämäkin on kuitenkin ihan mielipideasia!
 
Mieluummin olisin tuo kuvan suomalainen kuin mustaan pukeutunut ruotsalainen. Ruotsalaisen kuvasta tulee mieleen lähinnä: mielikuvitus hoi, missä olet?
 
Leena: Kyllä tämä on enemmän juhlavuosi Suomelle kuin Ruotsille. Ruotsalaiset eivät taida edes tietää mitä tapahtui 200 vuotta sitten, eihän siellä muutenkaan keskitytä historian opetuksessa kuin Ruotsin puolen tapahtumiin (siis myös ennen vuotta 1809).

Hauska leikitellä tietysti ajatuksella mitä Suomi olisi, jos Suomen sotaa, Tilsitin sopimusta yms. ei olisi ollutkaan. Olisimmeko itsenäisiä? Puhuisimmeko virallisissa yhteyksissä ruotsia? Jne.

Kiitos Minttu, hauska näkökulma 200 vuoden takaisiin asioihin. Pitäisköhän näyttää tämä oppitunnilla?
 
Hmm. ihan hauska ohjelma mutta hivenen suppea. Itse komppaan ohjelmassa esiintynyttä suomalaistyttöä joka sanoi että ruotsalaiset ovat pukeutujina kuin yhdestä muotista valettuja. Olin Tukholmassa asuvalla kaverillani kylässä viime talvena ja meinasin lentää ihan kirjaimellisesti pyrstölleni kun lähes ainoa katukuvassa näkynyt väri oli musta ja hiusvärejä näytti olevan tasan kolme: tumman ruskea, punainen ja platinablondi. Puhumattakaan kaveriporukoista jotka kulkivat identtisissä parkoissa. Metrolla kulkiessa pääsi myös "ihailemaan" ruotsittarien turpeiksi pistettyjä huulia (ugh). Tulipas vuodatusta...
 
HAHAHAH aivan mahtavat esimerkit. :D Oon monesti miettiny kuinka pirun hyvän kuvan hellooks antaa Suomesta, kun jenkkiläisillä nettisivuillakin dissataan suomalaisten pukeutumistyyliä. :D
 
Yhdyn bisquitsiin, olisin itse kyllä mielummin tuo suomalainen tyttö, ainakin hän on roimasti persoonallisempi kuin tuo ruotsalainen!
 
Oikein hyvä ohjelma :D ehkä vähän liikaa vaan oli sitä historia osuutta, itse olisin kuitannut sen parilla lauseella. No ehkä lievä pitkästyminen alussa johtui siitä, että odotin vaan koko ohjelman ajan milloin sinä pääset ääneen.

Luulen että me palataan aika lailla loppujen lopuksi tuohon historian tilanteeseen että pukeudutaan suhteellisen samaan tyyliin :)
 
Hei! Luin Linn Gustafssonin blogista että Soukin Topshop on lopettanut, pitääkö paikkansa?
 
olit tosi hyvä kun vierailit Muodin huipulle extrassa...

Ruotsalaiset pukeutuvat parhemmin.
 
Men usch hur den finska flickan ser ut, varför välja en sån bild då det finns verkligt snyggt klädda människor också i Finland? Å andr asidan reagerar jag alltid i Stockholm på att alla ser likadana ut.

Jag tror att det alltjämt är så att svenskar har möjlighet att lägga mera pengar på kläder och egenvård - här i Finland är ju allt så dyrt och det är som om det fortfarande anses skämmigt att lägga mycket pengar på mode och flärd.

Leena: jubileumsåret har nog synts mycket här i Finland också, åtminstone i de svenskatalande regionerna.
 
Piu: Omasta mielstäni suomalainen tyttö on raikas ja reippaasti erilainen. Tarkoitukseni oli kuvaparilla esittää, että Suomessa uskalletaan pukeutua värikkästi, kun taas ruotsalaisten tyyli on enemmän yhdenmukaista - vaikkakin trendikästä!

Leena: Ruotsalaisten suusta on vaikea nyhtää negatiivisia kommentteja yhtään mistään! :D

Sara: Tarkoitukseni ei tosiaankaan ollut panna suomalisia halvalla - päinvastoin!!

Leena: No eipä tuo juhlavuosi täälläkään nyt niin kovin hurjasti näy muuten...

Annemari: Juuri tuo oli tarkoitukseni - eli esittää, miten suomalaiset voivat olla persoonallisempia ja värikkäämpiä pukeutujia kuin hyvin trenditietoiset ruotsalaiset. :)

Satu: Hih - no, sivustoille päätyvät varmasti helpoiten ne, jotka pukeutuvat jollain tapaa erottuvasti.

Sara: Totta, mielipiteet vaihtelevat ja molempien tyyleistä on helppo löytää sekä hyvää että pahaa sanottavaa. :)

Bisquits: Ruotsalaisten (tai ainakaan tukholmalaisten) enemmistö ei tosiaankaan paljoa mielikuvituksensa avulla erottaudu!

Anonymous: Melkeinhän tuo sopisi oppitunnille! Aika hauska huomata näin jälkikäteen, että lähes kaikki ohjelman vieraat ottivat sota-ajan merkityksen esiin - toisistaan tietämättä!

K: Tukholmassa varsinkin törmää kieltämättä tuohon, että niin monet vaikuttavat olevan tismalleen saman muotin mukaisia... :)

Rezzi: Nooo, eikai värikkyys nyt ihan niin kamalaa ole??

Anonymous: Eikö vaan olekin!

Kaisa: Kyllähän tosiaan suomalaisten ja ruotsalaisten pukeutuminen on enemmän samankaltaista, jos verrataan johonkin vähän kauempana olevaan kulttuuriin.

Anonymous: Pitää paikkansa. Kirjoitin siitä itsekin joitakin päiviä sitten. Harmi juttu sinänsä...

Ronja: Voi kiitos!!

B-M: Jag tror att största skillnaden mellan finska och svenska stilen är just det att här i Sverige lägger man mycket mer pengar på utseendet och att det inte betraktas som fåfängt på samma sätt som i Finland.
 
Eei tietenkään, mut kuvilla ei nyt ollu väliä. Mielestäni vaan Hellooksissa ei esitellä Suomen katumuodin tyylikkäimpiä tyylejä vaan enemmänkin erikoisempia.
 
Heips! Tämä oli oikein inspiroiva postaus - innostuin kynäilemään aiheesta itsekin blogiini. Tuo SVT:n pätkä oli mielenkiintoinen, kiitos linkistä!
 
Rezzi: Tuossa olet kyllä varmasti osittain oikeassa, mutta toisaalta varmasti juuri ne värikkäimmät pukeutujat osuvat helpoiten kuvaajan silmiin.

Mirka: Tosi kiva, jos pidit juttua ja erityisesti tv-linkkiä mielenkiintoisena!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?