Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nysse on sitten se kesäkin ohitse...

Monday, August 31, 2009

Nysse on sitten se kesäkin ohitse...

Syyskuuta ei kai piintyneinkään syksyn vastustaja voi enää väittää kesäkuukaudeksi. Tänään on siis viimeinen päivä, jolloin voi lempeää itsehuijausta käyttäen yrittää uskoa, että on edelleen kesä. No toisaalta - vaikka päivät ovatkin olleet armollisen kauniita ja auringonpaisteisia, kirpakat aamut ja selvästi syksyä henkivä tuuli pakottavat sukkikset jalkaan, eikä neuletakkikaan ole yhtään liioittelua.

Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on syksyä rakastavia ihmisiä. Kertokaa ihmeessä nyt jo syyspimeiden saapumista panikoivalle Mintulle parhaat syksystä nauttimista helpottavat vinkkinne! Parhaimman vinkin lähettäjälle luvassa pieni yllätyspalkinto!

Peetu selätti maanantaiset syysfiilikset kesäisen taivaansinisillä vaatteilla.

Hillittömän suloisen värinen teeppari on peräisin viime viikonlopun Popaganda -festareilta.

Labels:


Comments:
Kynttilät, mausteinen ruoka ja vihreä tee auttaa minut pimeimmän vuodenajan yli :)
 
Minttusuklaakaakao, naistenlehdet ja hyvä musiikki.:)
 
mulla on samanlaiset tennarit kun peetulla ja ne on ihanat, on vaan itellä jääny vähälle käytölle kun on tappanu kantapäät..
 
Syksyyn tehoaa parhaiten puistossa harrastettu lehdissä kahlaaminen uudessa syystakissa, ja sateen jälkeinen tuoksu. Voiko ihanampaa muka olla? :)
 
Jättimukillinen teetä/kaakaota ja fiilistely kynttilöiden valossa ja lukemista! Siitä on minun syksyni tehty.
 
Syksyn tuoksun nuuskiminen ja lenkkeily (myös sateella). Myös sohvan nurkkaan hautautuminen ja lempilehden lukeminen on hyvä vaihtoehto.
 
Syksyä rakastavana ihmisenä en ole ikinä täysin ymmärtänyt syksyä karttavia henkilöitä.

Mulle syksy on aina ollut uuden aloittamisen ja energisyyden, ja toisaalta vanhojen suosikkien löytämisen aikaa. Ah, sitä ihanuutta, kun löytää uudestaan hyvän bändin tai vaatekaappiin kesän jäliltä unohtuneen paksun neuleen.

Syksyn sateetkaan eivät jaksa masentaa, silloin on ihanaa käpertyä sängylle/sohvalle lukemaan kirjaa tai katsomaan hyvää sarjaa. Ja se tunne, kun kylmän kotimatkan jälkeen saa kupposen kuumaa :) Aijai, ihan hymy nousee huulille..

Loppuun on vielä pakko mainita ihanat aurinkoiset ja kuulaat syyspäivät, jolloin en voi olla hymyilemättä :)

Huh, tulipa tästä melkoinen oodi syksylle.. heh.
 
Mä vielä sissinä pyöräilin tänään töihin hameessa, ilman sukkahousuja.. no onneks ei ole pitkä matka. Kohta kai jo munkin pitää luovuttaa :/ Ahdistaa niin ne tulevat räntäkelit, ja kurahousut ja toppapuvut ennen kaikkea.

Jos voisikin vaan käpertyä sohvalle lukemaan hyvää kirjaa, mutta kun pienen lapsen kanssa ei oikein voi... ulos on mentävä vaikka olisi ihan pee keli. Mennäänkö joku ilta elokuviin pakoon tätä syys-ahdistusta?
 
oooh epistä miten hyviä artisteja tuolla popagandassa on ollu :D
 
Kynttilät, lukeminen, leffoissa käynti, museot ja kirppareilla kiertely. Syksyllä on hyvää aikaa tehdä kaikkee tollasta mitä ei kesällä kerkee, kaikilla taitaa kesällä olla niin kiire olla ulkona aina kun aurinko paistaa ym. Ite ainaki tykkään syksystä ku voi vaan hengailla eikä tartte koko ajan tehdä jotain ja ei tartte tarkkaan suunnitella esim. viikonloppuja (niinku kesällä). Ja tykkään käyttää lämpimämpiä vaatteita ja harrastaa kerrospukeutumista. Ja esim. viikonloppureissu johonki Euroopan kaupunkiin piristää jo kummasti. Ainakin mua piristää jo vaikka shoppailureissu Tukholmaan..
 
Helpoin ja toimivin vinkki syksyn pimeyden selättämiselle on mielestäni se, että yksinkertaisesti on mahdollsimman paljon ulkona valoisan aikaan, jota kuitenkin riittää vielä suhteellisen paljon. Ilmatkin ovat vielä kauniit ja alkusyksyinen luonto ihana. Jos vaan istuu sisällä, niin syksy alkaa varmasti painaa päälle.
 
NO tuohan on helppo: ostaa niin upeat syyssaappaat ja jättineuleen, ettei enää edes tahtoisi syksyn loppuvan!

Niin ja sit ehkä hyvänä kakkosena on johonkin kirjasarjaan koukuttuminen :-)
 
Minula yhdistyy syksyn kuulaus ja kirkkaus hyvään oloon, jä allergiat pois ja voi nauttia ukona olemisesta.

Lauantait ovat lempipäiviäni. Ei ole minnekään kiire. Aamulla ehtii töölön pikkuisella torille aamukahville ja nauttimaan lihiksen vailla omantunnon pistelyitä. Pussillinen valkeita kuulaita tulee mukaani. Ne ovat raikkaan kylmiä ja kirpakoita. Päivän suunnittelu alkaa rauhallisesti.
Jos olen ihan lötkönä, jatkan matkaani kohti Korkeavuorenkatu ja menen nauttimaan pikkuputiikkien ihanuuksista. Ehkäpä mukaani tarttuu joku syksyn ihanuus ja tekee minulle todella hyvän mielen.
Lounaan nautin Succesissa, jossa tarjoilijat pukeutuvat pitkiin valkoisiin essuihin ja minulle tulee sellainen olo kuin olisin ulkomailla. Tilaan lempisalaattiani, mutta tällä kertaa en ota jälkkäriksi maankuulua korvapuustia. Tuoksu riittää minulle.
Koko reissun kruunaa pienenpieni kyläily rakkaan ystävän luona ja rento iltapäivän letkeä hetki niitänäitä rupatellen. Ehkä saan häneltä jonkun mieleisen pokkarin, kierrätämmehän niitä ystäväpiirissä. Se mukana on kiva kellahtaa kotona sohvalle päiväunille pehmeän viltin kätköihin.
Jos torilla mieli on taas rauhaa kaipaava, hyppään autoon ja ajan kauemmaksi helsingistä. Talven ihanat ruokahetket kermaisine suppilovahverokastikkeineen muistuttavat minua siitä, että on aika kerätä pakastimeen näitä aarteita.Kotona on pakattu eväät ja varustauduttu kumppareilla ja mukavilla vatteilla. Vanha paikka Hämeen sydämessä odottaa.Koirat mukaan nauttimaan tuulen huminasta puiden latvoissa ja hiljaisuudesta. Mikään ei voita tunnetta kun huomaa paljon sieniä, oikean kultakaivoksen ja saa nauttia löydöstään. Ihana hetki rakkaiden kanssa metsässä on eväiden syöminen. Lapset nauttii kuumasta kaakaosta ja voileivistä. Nämä kirpeät, kuulaat rauhan ja onnen hetket muistetaan pitkään ja niistä puhutaan talvella kun pakkanen ja kylmä on siirtänyt jo kauan sitten syksyn muistojen joukkoon.

UllaUrsula
 
Saappaat, saappaat, saappaat. Hillittömillä koroilla, mustana, harmaana, rentoina, yli polven ulottuvina - you name it.

Se auttaa ainakin mulla.
 
Hyvä kirja, lämmin huopa ja hyvää suklaata. Tarvitseeko muuta? :)
 
Raikkaan viileän syysilman tuoksu, ainakin keskustan ulkopuolella. Paksut ja lämpimät lempikaulahuivit pääsee taas käyttöön.
Kuumat juomat top 3: tee, rommitoti ja minttukaakao.
Pimenevät illat ovat täydellisiä leffojen katseluun sekä kotona että teatterissa, parasta!
 
Itsekään en ole mikään syksyn ystävä, kesä voisi kyllä kestää kauemmin kuin sen pari hassua kuukautta !

Itse ehkäisen syysmasennuksen/ahdistuksen uusilla, mukavilla syysvaatteilla ja suunnittelemalla kaikkea kivaa viikonlopuiksi.
Muutaman viikon päästä katsomaan Cirque du Soleilia, lokakuussa ystävän häät, tässä jossain vaiheessa alkusyksyä työpaikan yhteinen illanvietto.
Jossain välissä yritän myös ehtiä poikaystävän kanssa elokuviin ja kylpylään (erittäin tehokas syys/kevätahdistuksen torjuntamuoto ! :)
 
ehdottomasti parhaiten syksyä pirstää se, että saa kaivaa kaikki ihanat syyssaapikkaat ja nilkkurit esiin ! tai jopa ostaa uuden parin.. ylipäänsä kuulun ehdottomasti siihen joukkoon, joiden mielestä syksy on inspiroivin vuodenaika, vaikka rakastankin kesän lämpöä ( :
 
tunnelmointi ja tunnelmista nauttiminen liioitellenkin.
paljon kynttiloitä, mahdollisimman iso kaulahuivi tai kaamosajan piristyslahja itselle.

raikkaan kirpeät syysaamut, harmaat ankeat keskipäivät ja myrskyävät pimeät illat. kaikissa on oma ihana tunnelmansa.
 
Hei!
Kuulemma jossain vaiheessa (tarpeeksi ikää) sitä tietää ja jopa uskoo et sieltä se kevät ja kesä tulee aikanaan..
Mut kun se on niiiin kaukana.
Parasta on on nukkua plajon(aika kuluu nopeimmin) ja hereillä ollessa tehdä paljon, ei hukka-aikaa.
Sirpa
 
Ohhoh, mitkä mainiot festarit teillä siellä on ollu. Täällä ihan vihertyy kateudesta tuota artistikattausta tuijotellessa!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?