Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tampere TOP 5

Thursday, July 16, 2009

Tampere TOP 5

MouMou listasi omat suosikkijuttunsa Tampereelta ja inspiroiduin tietenkin kertomaan omat mansikkapaikkani rakkaassa vanhassa kotikaupungissani.

1. Pyynikki

Pyynikin laidalla on tullut asusteltua melkein puolet tähän astisesta elämästä. Soraharjun männyt on saanut todistaa niin epätoivoisia koulun suunnistusretkiä, kirpeitä hiihtolenkkejä, tyttöystävien kanssa käytyjä loputtomia filosofisia keskusteluja kuin korpeen vihapäissään heitettyjä luokkasormuksia ja helliä ensisuudelmiakin. Koko Pyynikki on mulle tosi rakas paikka ja Pyynikin näkötornin kahvilasta saa ehdottomasti maailman parhaat munkit!!

2. Mustamakkara Taivaallista herkkua, vaikka näyttääkin - MouMoun sanoin - tosi kamalalta. Tapolan mustis on parasta ja extrahyvää herkku on nautittuna suoraan paperista Tammelan- tai Laukontorilla aurinkoisena kesäpäivänä. Ja tietenkin puolukkahillon kanssa!

3. Särkänniemi Särkänniemen huvipuistokin on ihan jees, mutta eniten tykkään (vaikka kuullostaisi miten pateettiselta) Näsinneulasta ja Lasten eläintarhasta. Näsinneulaan liittyy paljon lämpimiä muistoja ja onhan se vaan jotenkin hauskaa, kun voi melkein karttapieneksi muuttuneesta kaupungista bongata oman kotitalonsa, koulun ja kaikkia muita tuttuja kulmia!

4. Laukontori

Vaikka olen asustellut sekä Laukontorin että Tammelantorin laidalla, tuntuu Laukontori kuitenkin kotoisemmalta ja viihtyisämmältä. Ystävälliset (ainakin noin enimmäkseen) torimyyjät antavat maistella mansikoita ja herneitä ja muutamat käsityöläis-/kirppispöydät täynnä kaikenlaista kivaa. Mansikkatuokkosen ja hernepussin kanssa on ihana istahtaa sataman kiveykselle katselemaan Tammerkosken suvantoa ja Viikinsaareen puksuttelevia laivoja.

5. Hämeenkatu
Hämeenkatukin löytyy MouMoun listalta, mutta Tampereen mukulakivinen pääkatu päätyi omaan top vitoseen vähän eri syistä. Itselleni ei Hämeenkadun putiikkitarjonnalla ole niin kovasti merkitystä. Sen sijaan vanhojen kavereitten ja tuttujen bongaamiseen se on aivan erinomainen paikka! Hämeenkatu on niin keskeinen ja tärkeä katu Tampereella, että on aivan mahdotonta kävellä sitä päästä päähän törmäämättä ainakin muutamaan vanhaan tuttuun!

Labels: ,


Comments:
Tuo on kyllä totta, että jos ei Hämppärillä törmää tuttuihin, niin ei missään!:D (Tai sitten he ovat Hulluilla Päivillä tms. loogista.;))
 
Mulla on NIIN ikävä Tamperetta! Asuttuani siellä elämästäni ensimmäiset 18-vuotta olen sydämeltäni tamperelainen, ikuisesti!
 
Tein vähän aikaa sitten postauksen särkänniemen visiitistä, ja eniten aikaa vietin just lasteneläintarhas :D oon muuten true tamperelainen ja nyt monen (puol vuotta ehkä?) kuukauden blogi tarkkailun jälkeen haluun sanoo että I like you'r blog!
 
Kiitos Minttu! Paita tuli tänään perille. Se on ihana! Liian pieni, mutta ihana! Täytyy antaa se siskolle, joka on pienempää kaliiperia ja toivoa, että joku päivä itse mahtuisin vielä paitaan :)
 
Aikas hyvät valinnat! Kosken rannat lisäisin kuudenneksi.
 
Pistelin juuri suuhuni mustamakkaraa. Nam!
 
Pyynikki ja Laukontori pääsis kyllä mun listaan myös! :) Ihana paikka on Tampere <3
 
Tampere on ihana kaupunki ja tamperelaiset ovat todella ystävällisiä ja mukavia ihmisiä.
Nyt vasta törmäsin blogiisi ja kiva lukea ns. aikuisen naisen muotiblogia (vaikkakin erittäin nuorekkaasti pukeudutkin :)
 
oletko muuten koskaan ajatellut palaavasi takaisin juurillesi ja koti-Suomeen :-)?
 
Mä tulin myös juuri Tampereelta ystävien luota. En ole ikinä asunut ko. kaupungissa, mutta on se vaan niin ihana <3 Olisi aivan mahtavaa joskus asua siellä.
 
Seuraan ahkerasti blogiasi, joka on hauskaa luettava. Bongasin sinut eilen Pyynikillä! Tervetuloa Tampereelle ja hyvää blogilomaa!
 
MouMou: Tosiaan Hullut Päivät on kanssa ihan paras tapa törmätä hävöksissä olleisiin kavereihin. Parempi kuin facebook!! :D

JenniL: Tyttö voi lähteä Tampereelta, mutta Tampere ei lähde tytöstä...

Mepa: Kiva kuulla, että tykkäät blogista! Ja tsemppiä tamperelaisuuteen!

Yvonne: No voi harmi, jos se oli liian pieni...

Tuike: Totta! Ja monta muutakin paikkaa jäi kyllä puuttumaan listalta... Onko Arboretum vielä hengissä? Se olisi kuulunut ehdottomasti listalle ainakin ja Näsinkallio.

MJ: Mustis on parhautta!!

NooranElämää: Kyllä Tampereelle on aina ikävä...

Anna33: Ihana kuulla, että tykkäät blogistani! :)

Heini: No ehkä joskus tulevaisuudessa saattaisin harkitakin, mutta juuri nyt elämä on täällä Tukholmassa.

Anonymous: Siitä vain Tampereelle! Se on mukava kaupunki!

Anonymous: Olisit tullut moikkaamaan! :)
 
Eilen käytiin systerin kanssa syömässä vastaleivotut munkit tuolla Pyynikin näkötornilla, edellisestä kerrasta kun on ollutkin aikaa 7 vuotta. Marsu suosittelee myös :)
 
Marsu: Ah, Näkötornin munkit on kyllä ihan parhautta!!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?