Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Turistityyliä

Tuesday, June 23, 2009

Turistityyliä

Aurinkorannoille suuntaavien charter-turistien luonnonlakeja uhmaavan käsittämätön pukeutuminen on jo ihan klisee. Keväisellä Italian reissullani aloin ihmetellä, miksi myös kaupunkilomalle suuntaavat turistit hämmästyttävän usein kiskovat päällensä helposti tunnistettavan univormun. (Suomalaisen) turistin tunnistaa jo kilometrien päähän!

Kaupunkituristin virkapuku, miehet:

Kaupunkituristin virkapuku, naiset:

Enkä nyt yritä väittää, että olisi jotenkin pahasta pukeutua järkevästi ja käytännöllisesti kaupunkilomallakin. Onhan päivän seikkailut urbaanissa viidakossa helposti verrattavissa vaellukseen Alpeilla. Kunhan nyt vain totean, että (suomalainen) turisti kyllä erottuu katukuvasta.

No mistä sitten erottaa (suomalaisen) muotibloggarituristin?
Kaupunkituristin virkapuku, muotibloggari:
Yhteistä kaikille ryhmille on taukoamaton digikameran räpsyminen. :)

Labels:


Comments:
Naulan kantaan. Tosin sporttisandaalien sijaan saattaa nykyisin nähdä usein Crocseja. Ehkä ne ovat enemmän edustettuina rantakohteissa, mutta ah, kyllä niitä Barcelonassa ja Lontoossakin näkyi.
 
Haha, tää oli huippu! :D Nolona myönnän, että saatoin jopa tunnistaa itseni muutamasta kohdasta. ;)
 
Niin totta!
Mutta mitenkäs muunmaalaiset turistit pukeutuu?
Itse erotan saksalaiset (no keski-ikäiset ja vanhemmat ainakin) kaupunkikuvasta varsin helposti, mutta on kai muillakin kuin suomalaisilla ja saksalaisilla turisteilla jotain tunnusomaista?
 
Repesin :D

Ihanaa itseironiaa!

Turre-kuvaukset kyllä niin totta kun olla ja voi. Ulkomailla itsekin puoli vuotta asuneena oikein välillä hävetti kun näki Suomalaisen ja tunnisti kyllä kilometrin päähän :D
 
Hauska postaus! :DD
 
Ihan mahtava! Brittituristeillakin on muuten oma univormunsa, johon kuuluu kalastushattu, pikeepaita, se kuuluisa passipussi kaulassa tai parhaimmillaan SUUNNISTUKSESSA käytetty karttapussi. Se karttapussi oli jo niin sympaattinen Tallinnan kaduilla, että oli pakko mennä kysymään onko pariskunta eksynyt, vaikka olin itekkin ihan lost:D
 
en ole muotibloggari, mut en tunnista itseäni myöskään kuvauksestasi :)

kiva postaus!
 
Riikka: Mun silmiin ei osunut yksiäkään crocseja... Ehkä mulla kävi vaan tuuri! :D

Kotikisu: No eihän nuo nyt oikeastaan niin pahoja ollut oikeesti! :)

Anonymous: Täytyy kyllä sanoa, että varsinkin tuo mies-univormu sopii kyllä muunkin maalaisille kaupunkituristeille kuin suomalaisille. Ja kyllä kaikilla kansalaisuuksilla on omat erityispiirteensä, jota tietenkään kaikki eivät "noudata", mutta riittävän moni, että syntyy mielikuvat stereotypioista. :)

More to love!-Mimmi: En tiedä mahtaako muutkin tunnistaa suomalaiset yhtä helposti, mutta suomalainen tunnistaa kyllä maanmiehensä välittömästi. Ja kaukaa!! :D

Miina: Kiva, jos tykkäsit! :)

Suhkur: Totta!! Miks briteillä on aina se kalastajahattu? Loman symboli kenties??

I May Say: Kaikki eivät tietenkään ole stereotypioiden ruumiillistumia. Enhän voi tietää, miten monta sulavasti pukeutunutta suomalaisturistia multa jäi huomaamatta. Vain ne, jotka pistävät silmään, pistävät silmään. Niin sanotusti. :)
 
Ei välttämättä ihan osu turistiunivormumääritelmiin, mutta olen itse reissuilla huomannut, että yleensä ne (naiset), joilla on huonosti tai oudon tai ihonväriin sopimattoman väriseksi värjätyt hiukset, osoittautuvat suomalaisiksi.

Itse sovin tohon muotibloggarin kuvaukseen designlaukkua lukuunottamatta... :)
 
Tunnistin kyllä heti suomalaisturistit noista kuvauksista :D Mutta toisaalta, kyllä muun maalaisetkin turistit pukeutuvat aika lailla tuohon tyyliin, ainakin Pariisissa vilisee kadulla tuhansia kuvailemallasi tavalla pukeutuneita tyyppejä. Ja lisäisin vielä turistin varustukseen sen kaulassa roikkuvan kameran, varsinkin miehillä :D (ja varsinkin japanilaisilla)
 
hahahaaa.. toi on niin totta ja toi on niin nähty. Tuli mieleen tilanne viime kesältä. Oltiin varsovassa museossa ja bongattiin sieltä pariskunta trekking kengissä. Kuiskasin kaverille et saleen suomalaisii niin juntit kengät, ja ei tarvinu kauaa odotella kun nämä ihastelivatkin esineitä suomeksi. No siinä sitten illan aikana omat kiilakorkokenkäni rupesivat hiertämään pahemmanpuoleisesti. Jouduimme jämähtämään terassille, kun en pystynyt enää kävelemään. Kaveri sitten tokaisi, että tais osua pilkka omaan nilkkaan. No, niinhän siinä kävi, mutta olen silti tyytyväinen ettei minua lähestytä ulkomailla lausein.."terve terve".
 
Aishan kommentti on niin totta, valitettavasti.
 
Tuohon naisturistin kuvaukseen voisi vielä lisätä, että se canvas-laukku on Marimekon valikoimista.
 
Mitenköhän sitä sitten pukeutuisi? Edessä on kolmen viikon Italianreissu vaihtelevissa paikoissa ja matkatavaroiden määrä on rajallinen.

Täytyy varmaan tyytyä sipsuttelemaan keskikaupunkien putiikeissa sen sijaan että kävelisi kunnolla ympäriinsä katsellen nähtävyyksiä. Tyyli ennen kaikkea, niin en anna muille Suomalaisille supisemisen aihetta.
 
Tapahtui Roomassa 60-luvulla ja tarinan kertoi edesmennyt rehtorini.

Suuressa ravintolassa seurue söi illallista ja rehtori sanoi kanssamatkaajilleen että ison salin toisessa päässä on myös pöydällinen suomalisia. Toiset kyselivät että onko tuttuja? R vastasi ettei ole mutta lyödäänkö vetoa? No, joku lähti kysymään seurueelta ja todellakin suomalaisiahan ne. Mistäs R ne tunnisti? Lautasliinan käytöstä, olivat pyyhkineet suunsa niinkuin kuuluukin ja sitten varmuudenvuoksi vielä kämmenselkään. =;)

Niin, siihen aikaan vain harvat matkustivat suurkaupunkeihin ja olivat ns. parempaa väkeä joka ei erikoisemmin iltatällingeissään poikennut muista turisteista.

Vaikken muotibloggari olekaan niin oma tyylini on lähempänä Mintun turistityyliä!
 
Samanlaisia havaintoja olen tehnyt :) Ja tähän lisäksi se, että lentokentillä suomalaisen näkee jo kaukaa, kun suomalainen on aina vähän "pihalla" tai "hukassa" ja katselee hämmentyneenä, mihin pitää mennä.
 
Lenkkareiden käytössä amerikkalaisturistit pesee meidät kyllä mennen tullen! Takuuvarma jenkkituristin, niin miehen kuin naisen, tuntuu olevan tosi kolhot valkoiset Niken tai Adidaksen lenkkarit yhdistettynä valkoiseen puoleen sääreen ylettyvään tennissukkaan.

Omasta mielestä suomalainen cityturisti ei juuri erotu pohjois- ja länsieurooppalaisista kollegoistaan muuten kuin ehkä varovaisen ja aran olemuksen osalta. Pukeutuminen ei ole sitä kaikkein trenditietoisinta, mutta jos tarkoitus on rampata tuntitolkulla nähtävyyksiä katsomassa, niin käytännöllisyys on ihan ok. Eri asia sitten kun mennään sinne kaupungille vain istuskelemaan kahviloihin ja nauttimaan "kansainvälisestä ilmapiiristä". Silloin vois valita sen omankin vaatetuksen siten, että se istuu kuvaan.
 
Kunnolliset ballerinat on ihan ykköset kaikilla reissuilla! Mustat sellaset lähtee taas viikonloppuna mukaan, ihanat luottokengät :)
Tuosta hämillään olosta tulee mieleen, että mulla on aina ollut jotenkin tarve opiskella kaupungin kartta ulkoa että voi sitten ihan polleena mennä paikasta toiseen kuin paikallinen itte - ei tartte räveltää sen kartan kanssa julkisella paikalla ;D
 
Aisha: Oot niin oikeassa! Vain suomalaisilla naisilla näkee käsittämättömiä ihon väriin sopimattomia punasävyjä ja lyhyeksi kynittyjä kampauksia, joiden ainoa hyvä puoli käytännöllisyys...

Anonymous: Totta, siksi sana "suomalainen" on jutussa sulkeissa, koska turistipukeutuminen ei kuitenkaan ole mikään suomalaisten yksinoikeus.

Matkustelija: Itse olen kanssa mielummin kivan näköinen kaupungilla kuin sen näköinen, että olisin just lähdössä päiväksi vuorille trekkailemaan. En nyt sitten tiedä kuinka järkevää se on... ;D

Anonymous: Jag håller med!

Anu: Niinhän se taitaa 90% tapauksista olla! :D

Anonymous: No tän jutun tarkoituksena oli kettuilla kaikille tasapuolisesti! Jokainen pukeutuu niinkuin parhaaksi näkee ja hyväksi kokee. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu... ja sitä rataa. :D

Maddaleena: Ehkei sitä tosiaan tunnista läheskään kaikkia Suomi-turisteja, mutta ne, jotka pistävät silmään tekevät sen juuri tietyn perisuomalaisen junttimaisuutensa takia...

Italia: Hih! Joo, samaa näkee täällä Tukholmassa. Hukassa oleva katse, joka ei mitenkään liity siihen ollaanko faktisesti eksyksissä vai ei. :D

Anonymous: Juu ilman muuta saa ja pitää pukeutua tarkoituksenmukaisesti, jos niin itse haluaa!

Tikkari: Kyllä mun täytyy sanoa, että trekking-kengät olisivat varmasti mukavammat kuin ihan lättäpohjaiset ballerinat, mutta en ikinä laittais moisia kaupunkilomalla päälleni (jotain rajaa!!). Karttaa kyllä levittelen ihan estotta. Jopa täällä kotikaupungissani Tukholmassa... :DD
 
Joo itsekin tuli huomattua kaupunkituristien ja pääasiassa suomalaisten turistien tyyliä kun asuin stokiksessa :D suomalaiset tunnisti vaatetuksesta ja pälyilevästä katseesta jo kaukaa. Paras näky ja hämmentävin kokemus oli kun näin suomalaispoikien joukon, joiden varustautumiseen kuului bodatut ja tatuoidut ylävartalot (niitä esiteltiin tietysti ilman paitaa, farkkushortsit ja hyvin vahva humala ja kirosanat :D Paras oli kun joku näistä tyypeistä tuli iskemään minua ENGLANNIKSI. Siinä pääsi pojilla nauru kun vastasin suomeksi ettei kuule kannate ees yrittää :D
 
This comment has been removed by the author.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?