Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Onmii - korut järjestykseen!

Thursday, May 28, 2009

Onmii - korut järjestykseen!

Koruvalikoimani ei tätä nykyä ole kummoinenkaan. Käyttökorujen laatikossa lojuu muutamia ketjuja, kaksi eripituista helminauhaa, pari muuta kaulakorua ja kevyt setti rannekoruja + noin kolme paria korviksia. Vaatimattomasta määrästä huolimatta koristukset onnistuvat sotkuuntumaan toisiinsa todella lahjakkaasti ja kiireessä jonkun tietyn ketjun nappaaminen on sula mahdottomuus, sillä mukana seuraa koko klimppi muuta sälää. Olen jo pitkän aikaa miettinyt, miten korut saisi pysymään edes jonkunlaisessa järjestyksessä.

Pari rempseää norjalaisrouvaa ovat kehittäneet varsin mielenkiintoisen ratkaisun pukukorujen säilytykseen. Onmii -niminen säilytysjärjestelmä käsittää reikäisen läpinäkyvän levyn sekä reikiin omien tarpeitten mukaan sijoiteltavia maidonvaaleita ripustuskukkasia.
Muovinen säilytyshommeli sulautuu melko hyvin taustaan ja päästää korut oikeuksiinsa. Valitettavasti ensimmäinen assosiaationi pohjalevystä oli raastinrauta ja sittemmin tuo mielikuva ei ole jättänyt...
Ripustuskukkaset on valmistettu mukavan joustavasta kumimaisesta materiaalista ja suunniteltu siten, että myös sormusten ja korvakorujen säilytys Onmii-levyllä onnistuu.
Idea sinänsä on mielestäni ihan mainio. Vaikka ripustuskukkasten valmistaminen kotikonstein ei taida olla mahdollista, voisi perusideaa soveltaa kunnon tee-se-itse -henkeen. Jonkun tukevan levyn voisi päällystää kivalla kankaalla ja sitten ruuvata siihen erilaisia koukkuja ja renkuloita korujen ripustamista varten... Hmmh... Taidanpa alkaa tuotekehitellä ideaa! ;D
Esittelytehtävissä olevat kauniit korut on valmistanut kultaseppä Karin Junzell. Yllättävä ja kaunis on rispatusta ja palmikoidusta thai-silkistä valmistetut nauhat. Tuotakin ideaa voisi soveltaa omissa jutuissa. Vaikuttaa siltä, että DIY-kategoriaan on pitkästä aikaa tulossa täydennystä!

Labels:


Comments:
onko sulla oikeesti muuta elämää...
pinnallinen keski-ikäinen on aika säälittävä
 
Toinen pinnallinen keski-ikäinen täällä, hei ; )

Mm. tällaisesta suomalaisesta helmi- ja koruharrastajien keskusteluketjusta löytyy joitakin lisävinkkejä korujen säilytykseen:

http://foorumi.helmetti.fi/viewtopic.php?f=12&t=1784
 
Täytyy oikein kommentoida tuohon anon kommenttin: on paljon säälittävämpää, jos on aikaa ja tarvetta laittaa tuollaisia kommentteja naiselle, jolla on kaksi lasta ja joka käy sekä töissä että opiskelee :D

Olen kovasti nauttinut kirjoituksistasi ja ihaillut ensi syksyn moutia. Kivaa saada näin vaivattomasti tietoa. Kiitoksia hienosta blokista!
 
pyydän anteeksi kommenttiani, hetkellinen "v...tutus" iski väärässä kohdassa. poistun takavasemmalle. hyvää jatkoa
 
Anonymous: Pinnallinen ihan minkä tahansa ikäinen on mielestäni säälittävä. Onneksi en tunne ainoatakaan. :D

Niltsi: Ihme juttu, että koru- tai muotiharrastus on aina jonkun mielestä pinnallista, mutta jalkapallo, jääkiekko tai moottoriurheilu ei koskaan? Kuinka syvällistä on jahdata mustaa muoviläpyskää puutikulla??

Kiitos linkistä - pitää ryhtyä toimeen oman koruvaraston kanssa...

Siru: Noita anonyymejä aina riittää - ihmettelen itsekin välillä, että miten jollain on niin paljon aikaa, että jaksaa sitä moiseen nillitykseen tuhlata. Tosi hurjan kiva kuulla, että tykkäät blogista!! :)

Anonymous: No problemos! Huonoja päiviä on meillä kaikilla! :)
 
Hmmmm....Ei ole hirveen hienosti muotoiltu teline..Uskallaanko sanoa ruma?
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?