Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Heering Accessorize 2009 Suomen voittajat!

Friday, May 08, 2009

Heering Accessorize 2009 Suomen voittajat!

Heering Accessorize -kisan tavoitteena on antaa nuorelle uransa alkuvaiheessa olevalle lupaavalle suunnittelijalle ponnahduslauta menestykseen. Singaporessa legendaarisessa Raffles hotellissa kesäkuun alussa pidettävässä finaalissa on osallistujia 15 eri maasta. Voittaja saa oman catwalk-näytöksen Kööpenhaminan muotiviikoille malleineen, stailauksineen ja kaikkine muine mahdollisine rekvisiittoineen - eli ei mikään turha juttu todellakaan!

Alkukarsintoihin piti suunnitella cocktail-puku, johonkin annetuista teemoista: classic, vintage, romantic, exotic, dramatic ja rock'n'roll. Yksi suunnittelija sai osallistua vaikka joka kategoriaan ja monelta olikin tullut useampia ideoita. Aika mielenkiintoista, että tuomaristo-kollegat - jotka olivat jo ehtineet tuomaroida muut Skandinavian maat - sanoivat, että muualla suosituimpia olivat olleet kategoriat classic, romantic ja dramatic, kun taas Suomesta tuli ehdottomasti eniten ehdotuksia kategorioihin vintage ja rock'n'roll!

Suomen TOP 3 näyttää tältä:

Kolmanneksi tuli Anton Hinkonen Taikista upealla punaisella puvullaan.

Höyhenistä ja sifongista rakennettu puku oli selkeästi top 3 -ainesta ja itse olisin kyllä sitä mieltä, että puvusta olisi saanut kyllä näyttävän esityksen catwalkille. Mallin perinteisyys ja iltapukumaisuus (piti olla cocktail) alensivat pisteitä sen verran, että ykkössija jäi saavuttamatta.

Kakkostilan nappasi Satu Maarane (vai Maaranen?) Taikista upealla ruusumekollaan!
Voisin niin kuvitella pukeutuvani johonkin tuollaiseen!! Niin kaunis malli ja idea kokonaisuudessaan. Täytyy sanoa, että meillä meni kyllä aikamoinen tovi, kun tuomariston kanssa puitiin varsinaista voittajaa. Toiseksi tullut romanttinen ruusumekko ja voittajatyö olivat niin eri maailmasta. Lopulta olimme kuitenkin liikuttavan yksimielisiä ja valitsimme voittajan, joka on - TA-Daaa...

Tanja Sipilä!!

Kaikki tuomariston jäsenet kiinnostuivat jo heti alussa Tanja Sipilän rock'n'roll-kategoriaan ehdottamasta, täysin muista erottuvasta cocktail-puvusta. Täytyy tunnustaa, että meillä oli myös paljon epäilyjä... Ettei vain malli luonnossa toteutettuna olisi liiaksi marimekkomainen tai vuokkomainen tai suorastaan liian arkinen cocktail-mekoksi. Tavasimme työselostuksia ja materiaalivalintoja ja lopulta olimme tosiaan aivan hämmentävän täydellisen yksimielisiä: tässä on Todellinen Voittaja! Mahtavaa ja Hienoa!! Ainoat epäilyt liittyivät lähinnä käytännön toteutukseen, mutta olen aivan satavarma, että sekin hoituu.

Itse en ole nähnyt muiden maiden finalisteja, mutta muut tuomariston jäsenet olivat täysin yksimielisiä siitä, että Tanja Sipilällä on kaikki mahdollisuudet sijoittua huipulle myös loppukilpailussa.

Samassa yhteydessä kilpailevat myös baarimikot - tavoitteena luoda cocktail-pukujen kanssa samoihin teemoihin sopiva drinkki. Suomen voittajaksi kruunattiin Timo Siitonen, jonka aprikoosin ja kirsikan makuinen vaaleanpunaisesta sampanjasta valmistettu kokonaisuus sai paikalla olevat asiantuntijatkin ihan lyyriseksi!
"Summer Meadow" -drinkin ohje pitäisi onnistua klikata isommaksi... Varmasti ihana ja raikas kesädrinkki hehkuviin iltapäiviin. Yes, please try this at home!

Nyt on enää ihan pikkuriikkinen jännitysmomentti jäljellä. Ehkä, ehkä, EHKÄ, pääsen seuraamaan finaalia Singaporeen... Olisi ihan mahtavaa ja tosi hienoa saada raportoida tälläisesta häppeningistä irl. Mutta mutta, ihan varmaa se nyt ei vielä ole, mutta eniveis kannattaa kaikkien panna peukut todella pystyyn, sillä tässä on kyllä hyvin mahdollista, että oikeasti kansainvälinen muotimenestys on syntymässä Suomessa!

Labels: , ,


Comments:
Tuo ruusumekko on ihan käsittämättömän upea! Voisin milloin vaan vetää tuollaisen päälleni, enää puuttuu ne coktail-kutsut ;)
 
Maria: Kutsuja cocktail-tilaisuuksiin satelee kyllä kieltämättä vähän turhan harvakseltaan... Ruusumekko kelpaisi kyllä mullekin! :)
 
No...kolmonen on täysin haute couture luokkaa, mikä on positiivista kun haute couturen kärki ja historia ovat suomessa kapeita. Olen myyty ruusumekosta ja uskon että tästä suunnittelijasta kuullaan vielä, aivan kansainvälisesti.
Ykkönen on maallikon silmin täysin käsittämästön valinta, mutta aika näyttää. Mekko edellyttää kantajaltaan tosi paljon ja ankeudessaan se saa kyllä minusta tilaisuuden kuin tilaisuuden lässähtämään, mikäli joku ko mekkoon pukeutuisi julkisesti. Näin erimieltö tällä kertaa.

Voi kun pääsisist Singaporeen. Raffles on ihana! Jo sisäänmeno kun perinteiseen hollywood-hindi asuun pukeutunut ovimikko avaan taksin oven ja auttaa ulos, on sykähdyttävä. Sillä on valkoisessa turbaanissa se punainen töyhtökin! Siinä maailmankuulussa baarissa 1 kpl hotelin nimikkodrinkkiä on muuten nii vahva että poistumiseenkin tarvitaan taksi :)

UllaUrcula
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?