Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lentokenttätyyliä

Monday, April 06, 2009

Lentokenttätyyliä

Ensi yönä on vihdoin aika napata kapsäkki kainaloon ja suunnata nokka kohti Italiaa! Matkakuume vaivaa jo aika tavalla, vaikka pakkaamista en ole vielä edes alkanut harkita...

Lentomatkalle ajattelin laittaa päälleni jotain mukavaa - todennäköisesti farkut ja ballerinat. Toisaalta olo olisi varmaan enemmän superstar, jos pukeutuisi Eva Longorian tyyliin sikakorkeisiin pantteri-Louboutineihin, suuriin aurinkolaiseihin ja nojailisi nonchalantisti jättikokoiseen Balenciagaan.

Lentomatkalle pukeutumisessa vaikuttaisi olevan kahta eri koulukuntaa. Jotkut ovat sitä mieltä, että mukavuus ennen kaikkea - kentillä kun joutuu usein kävelemään puolimaratonin verran ja koneessakaan mukavuus ei ole ihan huippuluokkaa. Toiset taas vannovat hyper-elegantin pukeutumisen nimeen. Korkeimmat korot ja kauneimmat vaatteet antavat juuri sen oikean loppusilauksen matkatunnelmaan.

Kumpaa tyyliä sinä kannatat matkustaessasi?

Labels: ,


Comments:
Pukeutuminen riippuu tilanteesta. Jos koneesta on tukkaputkella juostava suoraan neuvotteluun tai kokoukseen niin silloin siisti ja mukava bisneshousupuku ja korkkarit. Käsipakaasissa on villasukat jotka vaihdan koneessa lennon ajaksi.

Vapaa-ajalla ja väljemmällä aikataululla matkustan farkuissa, t-paidasa ja neuleissa.

Muista nahkahanskat! Laukkuja joutuu aina roudaamaan ja hanskat pelastaa.

Oma lähtökin lähestyy....

Hyvää matkaa toivottelee Tuhlauksen mamma.
 
jaahas, tähän heti mamman perään pääsen kommentoimaan. :)
Itse suosin matkustaessa aina mukavuutta oli kulkuvälineenä sitten lentokone, juna taikka auto. Vaatteet pitää olla lämpimät ja sellaiset, että niissä voi nukkua. Mukana on aina oltava joku iso peitoksi käyvä vaate kuten iso huivi taikka neuletakki, koska jotenkin sitä vaan saa paremmin unen peiton alla.
 
Tykkään eniten matkustaa lökäpöksyissä ja hupparissa (esim. yli 10h lennot ovat kaameita farkuissa!), mutta toisaalta lentokentällä tuntuu aina alipukeutuneelta niissä vetimissä, joten lyhkäisemmille lennoille on kiva pukeutua tyylikkäästi. Eikä unohdeta suuria aurinkolaseja! :)
 
olen lennellyt lähinnä euroopan sisällä, joten collarilinjaan ei ole ollut tarvetta. senkin takia on koittanut edes semityylikkäissä ja siisteissä vaatteissa matkustaa, että usein lennot ovat olleet aamuisin ja päivän menoihin on lähdetty suoraan lentokentältä. :) ja onhan ne korotkin välillä jalasta löytyneet... :D
 
Mukavuus ennen kaikkea! Nyt varsinkin kun olen raskaana ja tehnyt tana aikana kolme mannerten valista reissua, ei voisi vahempaa kiinnostaa olenko chic vai en, kunhan olo pysyy siedettevana. Villamekot ovat talven aikana rulettaneet koneessa. Tosin pakko tunnustaa, etta viime viikolla Tokion lennolla, kun paasin bisnekseen upgreidauksen johdosta, tunsin erottuvani joukosta. Enka hyvassa...
 
Kyllä sitä aina löytää jonkun asun, jossa yhdistyy sekä mukavuus että tyylikkyys. :)
 
Kannatan mukavuutta matkustaessa, mutta kuitenkin oman tyylistä mukavuutta. Se on kamalaa katsottavaa, miten suomalaiset aikuiset matkustaa etelänlomalle tuulitakeissa ja lenkkareissa, ja sitten naiset vielä yhdistää tähän tuulitakkiin jotkut kävelykengät ja siistimmän laukun! Semmonen terveisiä peräkylältä -look...

Itellä yleensä jotku pehmeiksi kuluneet farkut, tennarit, toppi/t-paita, nahkatakki, tilava laukku, aurinkolasit. Perillähän yleensä paistaa aurinko, jos ei satu olemaan yö :) Leggingsit ja rento mekko/tunika vois olla myös kiva, rento vaihtoehto, etenki jos matka ois pitkä. Asusteilla sais tähänki asuun vähä ekstraa, ettei näyttäis niin arkiselta.

Pöh, tätä selostaessa alko tehä mieli matkalle! Mun mielestä lomareissuille pakkaaminen on niin kivaa, että alotan sen aina jotain viikkoa ennen lähtöä :) Vaikka pakkaanki mukaan nykyään tosi vähän tavaraa, koska tiedän käyttäväni perillä vain muutamia vaatteita ja korkeintaan kaksia kenkiä, ja ostoksille pitää jäädä kunnolla tilaa :) Esim. kamera on paljo tärkeämpi ottaa mukaan kuin neljä t-paitaa :)
 
Perinteisesti matkavaatteisiinni kuuluu lökäcollarit, huppari ja tennarit.. Olo kuitenkin muuttuu varsin rähjäiseksi kun näkee "sen toisen" koulukunnan edustajia!
Pitkähiuksisen pahin moka on unohtaa ponkkari, jolla saa sähköiset ja jokapaikkaan tunkevat hiukset kuriin:)
 
Riippuu mihin olen matkalla.Italiaan lentäessä(jonne joudun menemään usein ;) pyrin olemaan jollain lailla tyylikäs,ettei tarvitse hävetä sinne tullessa),mutta jos on kyyseessä matka esim. Aasiaan lähden kyllä rennommissa vetimissä.Sään mukaan ennen kaikkea.
Buon viaggio!!!

P.S Paketti tuli tänään ja vaatteet olivat tosi kivoja.
 
Itse haluan tuntea oloni kentällä tyylikkääksi ja viilettää kuin paraskin maailmanluokan tähtönen. Lentökentällä vain tulee sellainen olo, että siellä pitää olla tip top. Toki otan mukavuusseikat huomioon, etenkin pitkillä lennoilla. Mutta kuka sanoi, että mukavat vaatteet eivät voi olla ylen tyylikkäitä?

Yhdyn tuohon edelliseen, että suomalaismammojen tuulipuvuntakit yhdistettynä Jouni-nahkalaukkuun on karseeta katsottavaa, Pirre ja Hansu tyyliin...
 
Ihanat noi sukkikset tolla naisella, tossa kuvassa. Mistäköhän tollaset saisi..
 
Mä olen matkustaessa ehdottomasti mukavuuspukeutuja! Mutta tietenkin omalla tummalla tyylilläni. :)

Ihanaista reissua sulle, Minttu!
 
Pitkillä lennoilla pukeudun mukavasti ja lämpimästi, sekä otan mukaani aamutossut tai villasukat joiden kanssa on kivempi jalotella koneen käytävillä.

Lyhyemmillä Euroopan lennoilla pukeudun perusfarkut & rypistymätön paita meininkiin. Jalkani turpoaa hieman myös noilla 3-4 tunnin lennoilla, joten kengät valitsen sen mukaan; ballerinat tai tossut.
 
Maddaleena: Kiitos nahkahanskavinkistä! Täytyykin muistaa pakata mukaan!!

Tuhlaus: Tosiaan joku iso, peitoksi käyvä neule täytyy ottaa mukaan/laittaa päälle!

Aurora: Suuret aurinkolasit on kyllä ihan must! :)

Ruu: Johonkin farkkupohjaiseen semityylikkääseen outfittiin ajattelin itsekin turvautua.

Anu: Mannertenväliset on tietty asia erikseen... Ryan airilla lennettäessä ei ole pelkoa upgreidauksesta. :DD

Sara: Totta - sehän se on se vaikein haaste!

Majayna: Jotkut kyllä yhdistelee aika pudottavasti tuulipukuja kävelykenkiin ja käsilaukkuihin. :D Matkalle lähtö on kyllä ihanaa! :)

Emma: Aivan - pitääpä muistaa pakata ponnari mukaan...

Kirsi: Grazie!! Kiva, jos vaatteet olivat mieluisia! :)

Anonymous: Kyllähän letomatkailuun liittyy tiettyä glamouria edelleen... Tosin lennän Ryanilla, joten se on vähän eri juttu. ;D

JOhanna: Kyllähän tuollaisia ruudullisia on ollut ihan Lindexilläkin. Tosin Eva Longorian sukkikset tuskin ovat sieltä... ;)

Micci: Kiitos!! Ehkä keksin jotain mukavaa mutta minttumaista ja tyylikästä lentomatkalle. Toivotaan! :)
 
Marsu: Ajattelin kanssa laittaa ballerinat - nehän on melkein kuin aamutossut! :)
 
Mä kannatan ehdottomasti mukavuutta, rennot housut ja tennarit jalkaan. Lentokoneessa turpoo jostain kumman syystä aina maha ja on hirveetä istuu ahtaassa tuolissa jossain ylimuodikkaissa vaatteissa, jotka todnäk kiristää ja puristaa, yyh! Mukavuus kunniaan!!
 
Olen sitä mieltä että asun on hyvä olla mukava ja tyylikäs. Silloin tulee hyvä matkafiilis, varsinkin jos on menossa etelän lämpöön :)
 
Täytyy myöntää, että molempia matkapukeutumisen ääripäitä on kokeiltu. Niin suoraan Amsterdamista illan bilehilevaatteissa lentämistä kuin mukavuudenhaluiseina lenkkareissa, hupparissa ja farkuissakin oloa. Ehkä joku pieni osa minussa kallistuu kuitenkin enemmän tuohon glamourin puoleen. Se pieni prinsessa sisälläni. :D
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?