Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tylsä vai sensuelli

Sunday, February 15, 2009

Tylsä vai sensuelli

Elämme trendimuutoksen aikoja ja se vaikuttaa myös muodin väripalettiin. Mustat ja vahvat sävyt vaihtuvat luonnollisiin, kirkumatta kommunikoiviin ihon väreihin sanoo trendianalyytikko Sharon Graubard tämän aamun SvD:ssä.

Tämän kevään mallistoissa onkin lähes jokaisella suunnittelijalla mukana henkevän eteerisiä beigen eri sävyjä yhdisteleviä kokonaisuuksia. Graubardin mukaan vasta tulevilla sesongeilla nähdään luonnollisen nuden voittokulku ketjumallistoissa, mutta jo nyt voi aistia ainakin blogosfäärissä kaipauksen puuterisiin vaatekappaleisiin.

Onkin aika mielenkiintoista miten sanojen käyttö vaikuttaa väristä nousevaan mielikuvaan. Beige on väritön tylsä tanttamainen ja so last last year, puuteri on viileä helposti yhdisteltävä ja jopa särmikäs, kun taas nude on aistikas, sensuelli ja vihjaileva. Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin samasta väristä.
Balenciagan nudebeige kokonaisuus kietoo kantajan kädet kiinni kroppaan. Sydämenmuotoinen keskusta alleviivaa ihon ja ulkomaailman välistä ohutta mutta merkittävää välimatkaa.
Lanvinin elegantti silkkisatiininen nude mekko vihjaa illuusiosta, että korunomainen painatus on suoraan kantajan iholla. Pukeutunut, mutta silti alaston - tai alasti, mutta kuitenkin pukeutunut.
Rodarten beige luomus luurankomaisine leikkauksineen osoittaa, että tarvittaessa ihon sävyt voivat olla myös aavistuksen agressiivisia. Tosin huomattavasti subtiilimmin kuin ärhäkät isosiskonsa musta etunenässä.
Stella McCartneyn päästä varpaisiin täysin ihon värinen kokonaisuus pysäyttää. Alastomuuden vihjaus on jo niin ilmeinen.

Parhaimmillaan ihon sävyt ovat ohuissa, kauniisti laskeutuvissa materiaaleissa. Aavistuksen läpikuultava tai silkkisen himmeästi kiiltävä kangas tuo eloa ja jännitettä. Kokobeige asu ei ole vaikea kantaa - suurin riski on oikeastaan tarpeeton värittömyys.
Vaikka toisaalta - ei mitään uutta auringon alla tässäkään asiassa. Meidän kaikkien Carrie lanseerasi The Naked Dress -konseptin jo SATC:in ensimmäisillä tuotantokaudella.

Mitä itse tykkäät - toimiiko nude/beige/puuteri, vai jätätkö väliin.

Labels: ,


Comments:
This comment has been removed by the author.
 
Minun mielestä kaikkien tulisi ottaa erityisen tarkkaan huomioon oma ihonväri vaatteiden värisävyjä valittaessa. Jos itse ei ole kovin kalpea väreiltään (iho, hiukset, kulmakarvat) on nude, puuteri ja beige upeita ja sensuelleja valintoja!
 
Nudesävyt uppoavat mulle kyllä, ovat uponneet jo useamman vuoden ajan! Sinua oli muuten haastateltu tämän päivän Helsingin Sanomien Talous-sivuille: ensimmäisellä sivulla, jossa on koko sivun juttu "Ruotsin muoti-ihmeestä".

Hyvä juttu ja hyviä kommentteja sinulla!
 
Vasta tämän postauksen luettuani tajusin, että olen itsekin ollut aika tyhmä... Ajattelen aina, että beige on tylsä enkä halua sitä, mutta nude ja etenkin puuteri ovat täydellisiä ja kauniita värejä. Mutta oikeastaan ne ovat lähes täysin sama asia. :p
 
Nuo värit eivät ole minua varten, vaikka kuinka haluaisin. Ne vain korostavat omaa värittömyyttäni. Mutta tuo Lanvinin mekko ja varsinkin kaulakoru näyttävät jo paremmilta.
 
Nude-väreissä on vaaransa. Kauhukuvana tulee mieleen päästä-varpaisiin halpoihin beigeisiin pukeutunut nainen. Takki, laukku, housut - kaikki beigen eri sävyjä, halvoissa polyester-tekonahkapinnoissa. Kaiken kruunaa feikki Burberry-huivi. Mielikuva on todellinen, näin pukeutui eräs ystäväni. Pidin kyllä hänelle pienen tyylikoulutuksen, ystävällismielisessä hengessä tosin. Pohjanmaalla ikäisteni piirissä erittäin suosittu look :) Ja hei vielä kun tuohon yhdistää itse värjätyn keltaisen blodin kutriston...uuuh.
Mutta yhteenvetona, jos käyttää hienovaraisia sävyjä, materiaalit on valittava tarkkaan!
 
mä kyllä tykkään, ainakin kuvissa tuollaisena stella mccartneyn-tyylisenä ilmavana mekkona näyttää kokoihonsävytkin yllättävän hyvältä ja raikkaalta. omalla kohdallani pitää kyllä muistaa kulkea harkiten sovituskopin kautta, jos tuollaista tyyliä meinaan itselleni kopioida :D
 
Toimivat! En vain itse ole vielä onnistunut löytämään omaan ihonsävyyni sopivaa puuteria/nudea/beigeä sävyä, mutta toivottavasti niitä tulee nyt keväällä kauppoihin, jotta pääsen etsimään itselleni sen oikean sävyn.
 
Ei toimi mulle noi nudet ja beiget ei sitten millään. :)
 
Jätän väliin. =) Jonkun tummemman värin kanssa voisin ehkä kokeilla, mutta mielummin hieman ruskettuneena, kuin kalpeana.
 
Minä rakastan rakastan! Nudet ja muut on aivan tyylisiäni :) Ja ihanaa kun tarjonta lisääntyy... Joskin vaikuttaa siltä etteivät ne tule olemaan enää kauaa vain minun juttuni ;)
 
Joskin liian tunkkaiset beiget ovat kauhistus ja kaikissa asioissa liika on liikaa..
 
Minusta vaaleiden ihmisten kannattaisi yhdistää nudea muihin itselle sopiviin sävyihin kuten pehmeisiin valkoisiin, jäisiin pinkkeiin ja sinisiin. Pelkkä beige ei välttämättä toimi.

Puhun nyt varsinkin vaaleista "kesistä" :)
 
Chicweek: Kyllähän se on oikeastaan sama kaikissa väreissä - oikean sävyn löytäminen ratkaisee aika paljon. :)

Vimps: Voi, pitäisi saada tuo Hesari käsiin...


Sara: Mielikuvista on niin monet asiat kiinni! :)

Siru: Eihän nudebeige voi tietenkään kaikille sopia, mutta yhdistelmissä monet asiat kuitenkin toimivat.

Malia: Olen ehdottomasti samaa mieltä - nudesävyjen kanssa pitää olla erityisen tarkka materiaalin laadukkuudesta!

Tiiti: Tekisi todella mieli testata kanssa tuollaista Stella McCartney -tyyppistä mekkoa...

Nylon: No ainakin tuon trendiennustajan mukaan niitä olisi tulossa ihan roppakaupalla. Siitä vaan testailemaan. :)

Micci: No voin kyllä kuvitella, että sun tyyliisi ne ei ehkä ihan asetu. :)

RagDoll: Helpointahan itselle uuteen sävyyn totutteleminen on pienempinä annoksina.

Eevi: Tärkeää on tosiaan löytää itselle sopiva sävy. Ja värit ovat aina kauneimmillaan laadukkaissa materiaaleissa.

Turun Tilda: Yhdistelemällä eri sävyjä on tosiaan helpompi testailla sopiiko joku väri itselle ja viihtyykö siinä vai ei.
 
Pieninä annoksina ja laskeutuvissa materiaaleissa nude/beige toimii kyllä, erityisesti kerrosten alla tai välissä, mutta kokoasu ei kolahda minuun.

Puuterin sävyn miellän enemmän vaaleanpunaiseen vivahtavaksi sävyksi - värit taitavat tosiaan olla melko pitkälle mielikuvia!
 
Anonymous: Ja onhan se myös hiukan makuasia, millä nimellä haluaa mitäkin sävyä kutsua... :)
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?