Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Minttu testaa: Paras eyeliner

Friday, January 09, 2009

Minttu testaa: Paras eyeliner

Laadukas eyeliner on ollut meikkipussini tukipilari jo lukioajoista lähtien. Alunperin käytin Lancomen kakkumaista tummanharmaata versiota vuosikaudet, mutta menivät rontit lopettamaan lempparituotteeni valmistuksen. Loppu tuli niin ennalta arvaamatta, etten ehtinyt hankkia varastoon kuin yhden varapakkauksen.

Onneksi löysin muutaman harha-askeleen jälkeen Chanelin mahtavan kakkumaisen eyelinerin. Uusin lisä eyeliner-rintamalla on Damernas Värld -lehden mukana syksyllä tullut Face Stockholmin geelimäinen eyeliner, jota käytetään pensselillä samaan tapaan kuin kakkumaistakin. Koska olen ollut tosi tyytyväinen muutamiin testaamiini Face Stockhomin tuotteisiin (kulmakarvaväri, luomiväri ja huulikiilto), päätin antaa lahjalainerille mahdollisuuden.

Arvostelun alkuasetelma ei siis ole tasa-arvoinen vaan olen tyytyväinen ja vannoutunut Chanelin käyttäjä, mutta pyrin antamaan mahdollisimman oikeudenmukaiset plussat ja miinukset kummallekin.
Täytyy vielä mainita joskus matkan varrella testaamani Lancomen tussimainen eyeliner. Saman tyyppisiä on useallakin valmistajalla, mutta mielestäni niillä on ihan järkyn vaikea saada kaunista lopputulosta. Tottunut piirtelijä saa varmasti aikaiseksi tasaisen rajauksen, mutta ilman viivan päälle laitettua luomiväriä tai huolellista pehmitystä jälki on kuin tussikynällä piirretty. Eli kaukana luonnollisesta. Parhaimmillaan tussirajaus onkin varmasti juhlameikissä tuomassa lisää intensiteettiä katseeseen.

Tosin intensiteettiä kaipaava saa sitä myös kakkumaisella lainerilla, joten tussirajauskynä on mielestäni täysin turha kapine.

Eyeliner vertailun haastaja Face Stockholm:
Mukana ei tullut mitään "käyttöohjetta", joten en ollut varma kuuluuko rajausgeeliä käyttää kuivana vai veden kanssa. Kummatkin vaihtoehdot toimivat hyvin, tosin veden kanssa on helpompi annostella intensiteettiä. Eli enemmän vettä ja vähemmän väriä = luonnollisempi rajaus. Toisaalta joskus esim reissussa on kiva, kun ei tarvitse pelata veden kanssa.

Pensseli on tosi hyvä, karvat sopivan mittaisia ja koostumus tarpeeksi napakka tarkkaa piirtämistä ajatellen. Pitkä varsi on ylellinen, mutta likinäköisellä se kopsii peiliin, jos on tekemässä rajauksia ilman piilareita.

Rajausgeelissä tuntuu olevan tosi paljon pigmenttiä, sillä rajauksesta tulee helposti todella intensiivinen. Väri liukuu kivasti luomella ja sillä saa vaivatta siistin jäljen.

Miinuspuolelle tulee ainakin merkintä puhdistuksen hankaluudesta. Väri istuu kuin tauti ja koska en yleensä käytä erillisiä silmämeikinpoistoaineita laikkuuntuivat pyyheliinat aika tehokkaasti. Samoin hillityn rajauksen tekeminen vaati harjoittelua, koska väriä tulee helposti liikaa, vaikka olisi miten varovainen.

En olisi varmasti tullut tätä testanneeksi, jollei se olisi tullut lehden mukana ilman eri kustannusta. Varsinaisesti en sitä myöskään kaivannut, mutta mukavan lisän se kuitenkin toi meikkivalikoimaani!

Perusluottotuote Chanel eyeliner:
Chanelin eyeliner on ollut käytössäni nyt jo viitisen vuotta ja olen ollut ihan hillittömän tyytyväinen! Aluksi näyttää siltä, että pakkauksessa on musta ja sähkönsininen rajausväri, mutta sininen muuttuu lempeäksi siniharmaaksi märän pensselin kosketuksesta. Musta on hyvin intensiivinen ja sisältää paljon väripigmenttiä. Yleensä teen eriasteisia sekoituksia: sipaisen pensseliin hiukan mustaa ja täydennän "sinisellä". Sekoitus muuttuu täysin harmaaksi eikä sinisyydestä ole hajuakaan.

Kahden sävyn yhdistelmä antaa paljon mahdollisuuksia. Laitan mielelläni silmien ulkonurkkiin enemmän mustaa ja sisänurkkiin miedompaa sävyä. Intensiteettiä on helppo muutella mielihalun ja tilaisuuden mukaan eikä laimeammalla sekoituksella tehty rajaus välttämättä kaipaa luomiväriä seurakseen.

Jos nyt oikein hakemalla haetaan, niin ehkä voin löytää pari pientä miinustakin Chanelistani. Ensinnäkin pakkaus tulee helposti suttuiseksi, kun sutiminen tapahtuu kostealla pensselillä. Toiseksi, aina ei löydy helposti puhdasta vettä rajauksen tekoa varten. Lisäksi pakkauksen pensseli on aivan erinomainen, mutta kuluu aika helposti. Itselläni on menossa jo toinen suti yhden ja saman rajauspakkauksen aikana.

Kysymyksessä on kuitenkin vanha uskollinen palvelija! En lähtisi autiolle saarellekaan ilman luottotuotettani Chanelin eyelineriä!!

Onko sinulla kokemuksia erilaisista eyelinereistä?
Haluaisitko suositella eyeliner-fanille testattavaksi jotain luottolaineriasi?
Entä varoituksia - mitä ei ainakaan kannata hankkia?

Labels:


Comments:
Mä olen testaillut aika monta eri merkkiä tuolta halvimmasta päästä, kunnes sitten pari vuotta sitten ihastuin Rimmelin Professional (!) Liquid Eye Lineriin. Sitä on mennyt jo jokunen puteli, enkä ihan heti ole vaihtamassa! Halpa kuin mikä, ja sillä on ainakin mun mielestä helppo tehdä nätit rajaukset. Ihan aloittelijoille en sitä kuitenkaan suosittele.
 
Mulla on ihan Rimmelin sellanen tussimainen liner, ja se on omiin tarkotuksiin ollu tähän mennessä ihan paras. Saa tehtyä ohutta ja paksua jälkeä. Kuitenkin jälki saa olla aika vahva, kun ei muuten silmälasien takaa näy mihinkään. Luomivärillä sitten häivytellään jos ei halua ihan niin vahvaa rajausta.
 
Mulla on kans ollut haussa jo jonkian aikaa sopiva liner. Tussimaiset ei houkuta, en pidä niiden jäljestä. Monet niistä myös tuntuvat häipyvän silmistäni päivän mittaan. Goshilta löytyy vedenkestävä liner, mutta se on sitten vähän liiankin kestävä; sen poissaaminen silmistä on ihan järkyttävän vaikeaa! :D toistaiseksi olen käyttänyt tarkoitukseen Grimasin luomivärejä ja pensseliä. Face Stockholmin tuote kuulostaa hyvältä, mutta sitä ei liene täältä suomesta saa...? Tuo Chanel kuulostaa myös testaamisen arvoiselta, tosin hinta vähän epäilyttää, kovin paljoa kun mulla ei ole varaa tuohon investoida.. Mutta pitääpä käydä se hinta tsekkaamassa seuraavan kerran kun kohdille osuu... :)
 
Minun suosikkini on Joe Blascon rajausväri. Blascon pensseli on myös huippu. Tällä tuotteella saa hyvät rajaukset, levittyy helposti ja pensseli on muotoiltu niin että sillä saa todella hyvin ja tasaisesti piirrettyä kauniin rajauksen. Pigmenttiä on runsaasti ja aine on pehmeähköä.

Toinen hyvin toimiva ja iltamenoihin passeli on Diorin tussimainen rajauskynä. Tämä vaati hieman opettelua mutta on oolut vakiasukas meikkipussissani. Nyt on YSL tuonut markkinoille mielenkiintoisen eyelinerin, kokeilin sitä kempparissa ja kun Dior on käytetty hankin tuon YSL:n uutukaisen. Kynä annostelee automaattisesti ja jälki on tasainen.

Joskus arkisin rajaan silmät Guerlainin tai Diorin kynällä.

Terveisin Tuhlauksen Mamma
 
Annan ääneni myös Joe Blascon rajausvärille. Aivan loistava tuote!
 
Mulla on toi sama ja samaisen lehden mukana kylkiäisenä tullut Face Stockholmin rajaus sekä Isadoran tussi. Face Stockholmista on muodotumassa uusi suosikkini.
 
Minulla on myöskin Goshin eyelinereita. Niissä on ihania värejä. Laitan joskus rajauksen ensin saman merkin kynällä, ja sitten nestemäisen päälle.

Eye Stockholmin sain myöskin Damernas Värld´in mukana. Aika paksua mielestäni ja ohennan vedellä. Mutta pysyy hyvin ja on todella tehokkaan näköinen.

Kannattaa käyttää kunnon silmämeikinpoistajaa, esim Clinicillä on hyvä, ja kostuttaa sillä vanulaput. Ne sitten luomille vähäksi aikaa.
Rajauksen poistoon kuluu kylläkin paljon vanua, meikinpoistoainetta, ja kärsivällisyyttä!
Dodo
 
Micci: Kallis hinta ei tosiaan aina takaa parasta tuotetta. Tuota voisin kyllä testata reissukäytössä. Kiitti vinkistä!

Jenna: Sulla on ilmeisesti sama kuin Miccilläkin? Tosiaan silmälasien kanssa meikki voi/pitää olla paljon vahvempi.

Haney: Mun Chanel on kestänyt vuosikausia, eikä tuollainen "kuiva" tuote mene vanhaksi, joten käytössä se tulee todella halvaksi, vaikka hankintahinta onkin korkea.

Maddaleena: Joe Blascolla on kyllä tosiaan hyvät ja laadukkaat meikit. Rajausta en ole testannut, mutta meikkivoide oli aikoinaan käytössä pitkään. Pitääkin käydä tsekkaamassa. Samoin tuo YSL... :)

Anniriikka: Ai sinäkin? No, kyllä mun varmaan täytyy sitä testata!

Lizajane: Ihan kiva, että lehden mukana tulee joskus ihan oikeita meikkejä eikä jotain "Vecko Revyn -huulikiiltoja". Face Stockholm on tosiaan hyvä ja suhteellisen helppokäyttöinen. Ainoa suurempi hankaluus on puhdistaminen.

Dodo: Hih, kärsivällisyys taitaakin olla se, mistä mulla on suurin puute. :D
 
Paljonkos tuo Chanelin eyeliner kustantaa ja mitäs veikkaat kauan se kestäsi jokapäiväisessä käytössä?:)
 
Suosin itse tussimaisia eyelinereitä, jossen halua pelkällä kynällä rajata. Tussimainen ei yleensä leviä, eikä tartu ripsiin samalla tavalla kuin nestemäiset.

Kiinnostuin kyllä noista eyelinereistä, mistä kerroit, joten taidanpa testata, jos joskus jostain kohtuuhintaisena tulee vastaan :)
 
Anonymous: En muista ihan tarkkaan paljonko tuo Chanel maksoi... jotain 40 - 45 euroa varmaan. Tosin olen käyttänyt sitä nyt about neljä vuotta lähes päivittäin ja kuvastakin näkee, että en ole käyttänyt sitä edes puoliksi. Eli hinnastaan huolimatta edullinen sijoitus!

Norppa: Tuli tuossa mieleeni, että varmaan tussirajauksetkin on kehittynyt huimasti siitä, kun viimeksi niitä testasin. Ei olisi ehkä pitänyt mollata niin vanhojen kokemusten perusteella. :)
 
Kaikkea on kokeiltu, opiskeluista johtuen. Suosittelen lämpimästi erittäin riittoisaa ja hyvin pysyvää Make up storen kakkumaista lineria. Vaikka koko on pikkuinen, se riittää helposti jokapäiväisessä käytössä jopa vuosia. =)
Ei leviä pitkin luomia vaikka hikoilee, mutta lähtee silti pesussa pois hinkkaamatta.
 
Minä olen ollut varsin tyytyväinen Bobbi Brown -merkkiseen geelimäiseen rajausväriini, jonka ostin monta vuotta sitten Lontoosta (Suomessa sitä merkkiä ei ole myynnissä tietääkseni). Se on todella helppokäyttöistä ja riittoisaa, vaikka pienen pieni purkki onkin. Mutta kun tosi harvoin nykyään jaksan "kunnon meikkiä" tehdä, niin nyt se vaan on jo kuivunut ihan kököksi. Laatikossa odottaa samainen Face Stockholmin kylkiäinen, mutten ole vielä sitä testannut, mutta Mintun arviosta päätellen se voisi hyvinkin korvata BB:ni. Minusta kun on aivan loistava ominaisuus se, että väri lähtee vain kunnon meikinpoistoaineella.
 
RagDoll: Ok - kuvauksesi perusteella tuo Make Up Storen on hyvin vastaava kuin oma Chanelini. Eli erinomainen! :)

Niltsi: Tarpeet on tosiaan eri ihmisillä erilaisia... Face Stockholmin systeemillä saa kyllä tehokasta jälkeä!
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?