Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

PC vai Mac?

Saturday, August 23, 2008

PC vai Mac?

Uuden tietokoneen hankinta on Mintulla edessä väistämättä. Vaikka Dellin supportti saisikin tekohengitettyä käyntiin eilisiltana kämähtäneen koneen, on se kuitenkin vain lainassa. Ihan älyttömästi tekisi mieleni hankkia Mac. Ei vähiten sen takia, että se on vaan niin siisti. (älykkäät perustelut rules!) Olen kuitenkin aina käyttänyt vain PC:tä ja systeemin vaihto hiukan arveluttaa. Viimeiset viisi vuotta on käytössäni ollut Dellin Latitude -sarjan koneita, eikä niistä nyt oikeastaan ole mitään pahaa sanottavaa. Paitsi tästä viimeisestä. Jotenkin Dell on vaan niin liian insinööri...
Tarvitsisin siis kipeästi apuanne!! Plussia, miinuksia ja käyttökokemuksia kummastakin ja erityisesti tietty Macistä, kun en ole koskaan sellaista käyttänyt. Ihan superarvokkaita ovat kokemukset siitä, miten tuskallista on PC:n käyttäjän siirtyminen Macin käyttäjäksi.

HALP!

Labels:


Comments:
ei se ole paljoa sen kummoisempaa. Ctr-nappulan sijasta käytetäänkin vain omppu-nappulaa. Itse olen neljän tietokoneen loukussa. kotona mulla on kaksi PC:tä ja töissä kaksi Macia. Mitä syvemmälle olen suhteessani Maciin päässyt, sitä paremmalta se tuntuu. Mutta täytyy sanoa, että yksi suurimmista plussista Maceissä on minunkin mielestäni niiden kauniinpi muotoilu, eli pinnalliset asiat. Itselläni on työkäytössä 15" Macbook ja sit pöytäkoneena G5. Molemmat valkoisia kaunottaria.
Jos Maciin siirryt niin hetken aikaa voi olla sormet väärillä nappuloilla, mutta kyllä siihen jo viikossa tottuu. Itselläni on koko ajan väärät näppäinkomennot esim. Photaria käyttäessä, kun työskentelen päivittäin sekä Macillä että Pc:llä. Mutta se on tosi pieni juttu.
Mun PC:t kaatuu huomattavasti useammin, kuin Macit, mutta kyllä ne mun työkoneetkin sen jalon taidon osaa, etenkin silloin kun tekee jotain kiireistä. :)

Eli multa ei mitään kummaa kommenttia mihinkään teknisiin seikkoihin vaan pelkästään tätä tuntuma-puolta. Ai niin, ja se vielä, että mun macbookissa ainakin kestää akku kauemmin kuin yhdessäkään mulla olleessa PC läppärissä!
 
Ei ole ollenkaan tuskallista vaihtaa mac:iin :) Viikossa unohdat vanhan pc:n ja korkeintaan kiroat niitä satoja ongelmia, joita aiemmassa koneessasi ilmeni.

Itselläni menee nykyään hermot opiskelupaikan pc-päätteillä. Inhottavan monimutkaista.

Macit ovat lisäksi virusvapaita ja selkeitä käyttää.

Toivottavasti tästä oli jotain apua valinnan tekoon :)
 
Ite en pidä macista. Melkein sama syy ku siinä että käytän mielummin Nokiaa kuin Samsungia puhelimena. Macit (ja applen muutkin koneet) on jotenkin niin saakelin sekavia että ei tällainen ei niin tekniikan ihme tajua niistä mitään. Netti on joku hiton safari ja työpöytäkään ei oo sellainen johon oon tottunut windowsilla. Mutta niin öö HP:t ja tällaset perus merkit joissa on windows vista tai windows XP:t on mulle ainakin semmosia varmoja, Acereitakin on tullut kokeiltua mutta ne on niin ärsyttäviä siinä piirteessä, että ne nakkaa usein pois netistä jos ei oo koneella muutamaan minuuttiin.
 
Tiedän tunteen, kun pohtii kumpaan päätyisi. Itse ostimme viikko sitten töihin 2 iMaciä 20 tuumaista pöytäkonetta ja mietittiin kauan, että osataanko siirtyä macin käyttöön + kaikki ne ohjelmat, että toimiiko macissä. Noh ongelmitta ei olla selvitty ja vielä on paljon opittavaa, mutta hieno muotoilu sekä virusvapaa maailma iso plussaa. Kerron mielelläni lisää, jos haluat infoa :)

Terv. Mereta
 
fujitsu siemensin pc on aivan sariaan hyvä! luottomerkki.
 
...itelläni läppäri amillo.
 
Mä oon pitkään käyttänyt PC:tä, ja haaveilin Macistä kunnes aloin käyttää sitä töissä. Mä en ainakaan huomannut Macin hyötyjä missään peruskäytössä. Ongelmana on myös, etten osaa juuri ratkoa mitään ongelmia sillä - kun nettiyhteys ei toimi, osaan PC:llä tehdä ainakin jotain ja tarkistaa missä on vika, kun taas Mac on vähän turhan automaattinen mulle.

Työmäkki on tällä hetkellä tosi romuna, eikä kukaan osaa auttaa. Kyseessä ei ole mikään ihan uusi malli, mutta luulis että mäkin käyttötuessa osattais auttaa, muutenkin kuin "no toi on niin vanha malli etten mä mitään osaa sanoa" - eikä kyseessä mikään ihan valtava ongelma ole.

Mac on kuulemma kaikenlaisessa kuvankäsittelyssä, videoeditoinnissa ja musiikkia väännettäessä ehdottomasti PC:tä parempi. Että siinä mielessä Tuhlaukselle voikin olla ihan erinomainen!

Lisäksi mulla on ongelmia, kun teen kotikoneella juttuja ja yritän siirtää niitä työmäkille. PUUH, useammin kuin kerran oon joutunut vielä uudestaan vääntämään töitä työkoneella, kun kaikki ei näykään kuten pitäisi. Sama tietty pätee toisinpäin.

Muutenkin kaikkia ihan ihme ongelmia on ollut tuolla Mäkillä. Kotona on ihan yhtä vanha kone, eikä se temppuile juuri yhtään niin paljon.
 
Macinhan pystyy jotenkin "muuttamaan" PC:ksi ja toisinpäin. Googlaamalla selviää.

Katso esim. http://ptech.allthingsd.com/20060406/apple-boot-camp-macs/
 
PC:STÄ siirtyminen Macciin on todella helppoa. Tiedostotkin saa siirrettyä sisäisessä verkossa oikein näppärästi! Tähänpä taitaa olla ihan macin ohjekirjassakin ohjeet.
Minulla ensimmäinen Mac-kone meni vaihtoon kaksi kertaa ensimmäisen kuukauden sisällä (Ostin silloin juuri mallistoon tulleen viimeisimmän sukupolven macbookpron), sain aina tilalle uuden.
Kolmas sanoi sopimuksensa täysin irti päivitysten yhteydessä ja konetta korjattiin silloin n. 4 kertaa kolmen kuukauden aikana... korvaukseksi sain aivan ihka uuden (ja jo taas tehokkaamman päivittyneemmän version...) konettani vastaavan macbook pron.

Tästä kaikesta sumplimisesta huolimatta koneeni on minulle rakas ja ihana ja TOIMIVA! Ei enää sitä windowsin hidastelua, ei enää viruksia (ihanaa!), kaikki on tosi sievää macin ruudulta ja ohjelmatkin löytyvät, myös ilmaisversioina, macille. esim officen korvaa neooffice, jolla saat tiedostot tallennettua niin että ne käyvät macciin ja myös pcllä luettaviksi.

En ymmärrä esimerkiksi hirveästi eroa internetin (mitä sitten jos sen nimi on safari kun toimii kuten explorer, mutta ilman ongelmia... firefoxinkin saa), ja työpöydän välillä pchen verrattuna. Nuo on minusta niin pieniä juttuja että sen takia ei kannata maccia jättää ostamatta :)

lisäksi haluaisin muistuttaa loistavasta vertaistuesta http://www.hopeinenomena.net -forumilla. sieltä olen saanut ihan oikeita ja toimivia ohjeita esim. ylikuuman koneen innoittamiin tuulettimiin ja silloin kun tietokoneeni sanoi sopimuksensa täysin irti, sain ohjeet mitä yrittää tehdä! siellä ollaan muutenkin tosi symppiksiä jopa räppäkäpäliä kohtaan :)

applen puhelinneuvonta myös on aina auttanut minua ja takuuaikana kaikki korjaukset tapahtuivat mitä pikimmiten ja täysin ilmaisesti minulle.
 
mieti mitä ohjelmia käytät/tarvitset ja tutki löytyykö niille sopivia ohjelmia mac puolelta.. koneinahan ne on kalliimpia pc rautaan verrattuna, mutta se käyttöjärjestelmä.. se on <3
 
mac tietenkin, ei sitä tarvitse edes miettiä ;D
 
Ite ainakin huomasin, kun 2v sitten vaihdoin kaikki omat koneet(ny 4kpl...) mäkkeihin, et loppu se kauhea säätäminen, mikä oli pc-koneiden kanssa. Hetki siinä menee, et tottuu uuteen käyttikseen, mut ny teekee pahaa käydä pc:llä, kun sormet hyppii väärissä paikoissa ja käyttiksessä ei tunnu olevan mitään logiikkaa. Ja saahan uusiin mäkkeihin wintoosankin asennettua, jos alkaa tekee pahaa. Useamman ihmisen käännyttäneenä ja heille tukihenkilönä oltua, niin pääsääntöisesti ne kyselyt alkaa loppuu kuukauden sisään, et mistäs muuten se ja se löytyy.

"Sami suosittelee"-tarra siis mäkin kylkeen ;)
 
Tuhlaus: No toi kuullostaa kyllä tosi hyvältä... MacBookia olen ajatellut ja ihan mahtavaa, jos akkukin on jopa kestävämpi kuin pc:ssä. Perheen sisäinen it-supportti tosin vastustelee macin hankintaa. Saa nähdä kuinka tässä käy.

Rea: Kyllä on apua! Kiitos paljon... Olen kyllä kovin taipuvainen macin hankintaan. :)

Elly: Viimeaikoina itselläni ei ole ollut käytössä muuta kuin Dellin pc:tä ja periaatteessa olen siis ihan tyytyväinen. Voi mikä päätöksenteko!

Mereta: Kiitos paljon! Jo se tieto, että ylipäätään joku vaihtaa pc:stä maciin on jo paljon! Tietysti aina tulee ongelmia... Onhan uuden raudan käyttöönotossa aina oma shownsa.

Anonymous: Ok. En muuten tietänytkään, että Siemensilläkin on läppäreitä. :)

Liisa: No just tuolla on tämä "perheen sisäinen support-henkilö" pelotellut. Eli, että hän ei sitten osaa tehdä macille yhtikäs mitään. Eikä taida halutakaan. ;D

Seireeni: Ok - thänks! Kiitti linkistä!

Ellu: Eli siis ilmeisen hyvää palvelua olet saanut kaikesta sähläyksestä huolimatta.. Tuo on kyllä hyvä tietää. Ja oikeastaan en pelkää sitä, että ohjelmat tai selaimet on vähän erilaisia kuin aikaisemmin. Niinhän ne tulee olemaan jokatapauksessa, kun siirryn uuden koneen myötä uuteen käyttikseen...

Anonymous: No sen verran olen päässyt maciä räpläämään, että tiedän sen olevan aivan niin hykerryttävän ihana niin koneena kuin käyttikseltäänkin.

Nice Devil: No just tota mä vähän pelkäsinkin... ;D
 
Sami: Kiitti tuosta!! Kyllä taidan mäkin suuntaan kallistua mäkin. (ha ha - olenpas vitsikäs!) :D
 
PerusPC-koneista täytyy mainita Lenovo. Laadukkainta mitä saa ja hiukan hintaakin. Mm. Trackpoint on sellainen juttu mistä en luovu :)
 
Olen myös käyttänyt pitkään Macia ja PC:tä rinnakkain. Töissä minulla ja miehellä on useimmiten olleet käytössä Macit, mutta kotona PC. Ja PC vain siitä syystä, että siihen saa parempia pelejä :D (ATK-vastaavan, eli miehen toive)

Minusta Macin käyttöjärjestelmä on helppo oppia, joten Go 4 it! ;)
 
Mac on kyllä siistimpi kuin PC, pakko myöntää. Oman kokemuksen kautta (iskällä kaikki koneet on Maceja) Maceissa on parempi virustorjunta ja perussurffailuun se on hyvä kone, ja on myös hyvä työkone. Kaikkia ohjelmia ei tosin saa Macille, mutta sitten jotkut pyörii paremmin Macilla kuin PCllä. Olen Macin kannalla. Ei tosiaan ole oikeastaan muuta eroa kuin se, että ctrl-nappulan sijasta käytetään omppua ja sitten ikkunansulkemisnappulat yms on vasemmassa, eikä oikeassa reunassa.
Eli Mac voitti.
 
http://www.hobbyhall.fi/product_view.asp
?productid=34086&uid=VNG3N60FNEDG8G401
HL77LNCWQHJ8LN4&shopid=0&lid=1&sk_1=203&
sk_2=851&un=&uc=08&orderid=&orderst=&#

Maciakin kauniimpi ja selkeäjärkisempi: Fujitsu Siemens, Amilo Xa3530 <3
 
Fujitsu Siemens Amiloa ei todellakaan kannata hankkia, ne pimahtaa päivässä. ( kaverin isä on tietokonekorjaaja, Amiloita tulee eniten korjaukseen) ja mun serkulla meni Amilo sököksi yön aikana. eli kesti juuri ja juuri 24 h ehjänä.


sitä vaan, että kannattaako Mac hankkia ekaksi läppäriksi, vai onko vaikea käyttää?
 
Anonymous: Ok - tuosta en ole aikaisemmin kuullutkaan. :)

Noelle: Ai että, kun tekisi mieleni siirtyä Macin käyttäjäksi. Hintaa niillä taitaa vaan olla tuplasti vastaavaan pc:n verrattuna.

Ninni: Yksi ääni lisää Macille siis... :)

Anonymous: Ok... Täytyypäs tutustua tuohonkin vaihtoehtoon!

Hei: Hyvä tietää tuokin! Onhan mulla läppäreitä ollut jo useita lähinnä toiseen järjestelmään siirtyminen arveluttaa...
 
Itse vaihdoin vuosi sitten PC:stä Maciin enkä ole katunut hetkeäkään. Ostin ystävältäni 5 vuotta vanhan powerbookin ja se toimii moitteettomasti - voisiko samanikäisestä PC:stä sanoa samaa?

Maciin saa kaikki samat ohjelmat mitä PC:hen, jos tahtoo. Itse käytän nettiselaimena Firefoxia, joten pakko ei ole käyttää Safaria jos siitä ei tykkää. Maciin ei tarvitse virustorjuntaa, joten kone aukeaakin nopeammin kuin PC.

Mac kannattaa laittaa "nukkumaan", eikä sulkea virtoja kokonaan, näin kovalevy ei rasitu. Tottakai päivien poissaolon aikana kannattaa virrat sulkea täysin.

Mac ei ole pelikone, joten jos tykkää kovasti pelailla, kannattaa pitäytyä PC:ssä. Mielestäni muuta "miinuspuolta" Macissa ei ole.
 
Ehdottomasti mac! Kuten joku muukin tuossa totesi, pc:iltä tuttu säätäminen loppuu ja elämästä tulee paljon yksinkertaisempaa (ja kauniimpaa toki myös). Käyttis on helppo oppia, paljon käyttäjäystävällisempi ja järkevämpi kuin windows, joten sitä ei kannata pelätä.
 
itse vaihdoin ainaisen pc:ni maciin viime joulukuussa vanhempieni lahjoitettua macbookin joululahjana.. ja paluuta ei ole. käytän sekä maccia että tavallista pc:tä joka päivä, ja täytyy sanoa että vaikka uusi vista tuntuukin toimivan aika hyvin verrattuna vanhoihin windowsin käyttöjärjestelmiin verrattuna, mikään ei voita maccia. se vaan ei useinkaan kaadu, ulkoasu on namnam enkä usko että pärjäisin enää ilman iphotoa ja uskomattoman hyvin suunniteltua valokuvakirjastoa.
ainoat miinukset mitä keksin on että windowsin ohjelmat kuten word ja powerpoint on ostettava erikseen ja ne tulee perkeleen kalliiksi, nimimerkillä en ole edelleenkään hankkinut vaikka tarvitsisin. macin texturilla siis vielä nyhjäilen..
samoin jotkut näppäinkomennot vie aikaa oppia kuten tuhlaus tossa ylempänä jo sanoikin.

joten hmm overall taidan olla sitä mieltä että macin muotoilua JA myös ohjelmiston layoutia ei voita mikään pc tai käyttis, eikä maccini ole ikinä kaatunut tai aiheuttanut läheskään yhtä paljon ongelmia kuin rasittavat dellit ja hp:t joten mac-liikkeeseen siitä !!!
 
Ja nykyään saa Maciin ladattua (ei nyt välttämättä niin laillisesti) Officen, ym. mitkä ovat oikeasti hyviä PC:llä.

Itselläni on Macbook enkä ole enää valmis palaamaan PC:seen.
 
Itse käännyin myös omppuliigaan vuosi sitten, eikä paluuta ole näköpiirissä. Pelailua varten on Wii ja PS2, on se vanha PC:kin tallella mutta ei ole tullut käyttöä.

Sain siis vuosi sitten tämän mustan MacBookin, ollut päivittäisessä käytössä huvista opiskeluun, eikä ongelmia ole ollut, paitsi silloin kun olen kuvitellut että jotain on ollut hankala tehdä ja huomannut sitten että se oli jo hoitunut. *oho*
 
Ee: En pelaa juuri ollenkaan, joten se ei ole mikään pointti. Sen sijaan parempi kuvankäsittely etc. olisi poikaa. Samoin voisin kyllä arvostaa kovasti sitä, että konetta ei tarvitsisi vaihtaa jokatoinen vuosi - niinkuin näiden Dellin koneiden kanssa saa tehdä...

Anonymous: Mitenkähän saisin tuon perheen IT-päällikön vakuutettua aiheesta?? Itse alan olla kyllä jo tosiaan macin kannalla!

Tiia: Auts! Juuri tuo kustannuskysymys on suurin ongelma... Muuten olisin täällä jo mac kainalossa aikapäiviä sitten. Tosin vaikuttaa siltä, ainakin näiden kommenttien perusteella, että mac kestää vähintäänkin kalliimman hankintahintansa verran kauemmin. :)

Tuuli: Tuo olikin ihan käyttökelpoinen tieto! ;D

Patentti: Eli siis sinäkin olet macin kannalla... Joko mac on aivan ylivertainen tai sitten pc:n kannattajat ovat todella hiljaista porukkaa. Ainakin tämän kommenttikierroksen perusteella. :)
 
Mäkkiin saa kyl vastaavat ohjelmat kuin windowsiinkin. Ei aina täysin samaa, mut vastaavan kyllä. Esim wordin/powerpointin saa korvattua NeoOfficella(OpenOfficea ei kannata laittaa, kun se vaatii säätämistä, mut sama ohjelma kyseessä) ja on ilmainen. Toinen on iWork, mikä on Applen oma ohjelma. Käyttölogiikka on vähän erilainen kuin muissa, mut kun pääset sisälle siihen, niin alkaa ärsytään moni asia esim. wordissa tai powerpointissa. Tästä tuleekin 30pv:n testiversio jo asennettuna koneen mukana ja lisenssi on 79€. Sitten on tietysti Office2008-paketti. Sama MIcrosoftin tuote molemmille käyttiksille ja hintaluokka oli muutaman satasen luokkaa ja opiskelijalisenssi tais olla 130€.....

Paljon muita ei tartte hommatakaan, kun suurinosa ohjelmista, tulee käyttiksen mukana. Ja jos tulee ongelmaa supportin kanssa, niin pari foorumia löytyy, josta saa apua toisinaan minuuteissa ;)

www.omenamehu.org
www.hopeinenomena.net

Noissa on keskusteluita aika paljon just tuohon vaihdanko vai en, joten sinne surffaileen ;)
 
Itse siirryin joulukuussa pc:stä maciin. Aluksi oli hieman totuttelemista perusasioissa, kuten valikoissa (Macissa - ainakin omassa versiossa - kaikki tarvittava löytyy yläreunasta, eikä avatusta ikkunassa), pikanäppäintoiminnoissa jne. Toisinaan ärsyttää se, että macille ei aina ole olemassa yhtä hyvää versiota (esim. msn) saatavilla kuin pc:hen. Osa ohjelmista on erilaisia, joten niitä on aluksi vaikea käyttää pc:hen tottuneeelle. Tässä ei myöskään ole mitään paintia, jolla helposti pienentäisi kuvia. Olemassa on kuvankäsittelyohjelma, mutta sillä ei voi liittää kuvia yhteen, pienentää tmv. Maciin saa kuitenkin todella hyviä ohjelmia - kalliilla - joten se ei välttämättä ole mikään ongelma.

Omaa maciani en vaihtaisi enää mihinkään. Paitsi että se näyttää hyvältä (valkoinen pikkuinen laptop) se myös toimii yleensä kuin unelma. Se on noin kymmenen kertaa nopeampi kuin mitä pc:mme, siihen ei ole olemassa viruksia, kovalevyä ei tarvitse aika-ajoin tarkistaa, olemassaolevat päivitykset bongahtavat näytölle ja ne latautuvat siitä helposti, siihen ei tarvitse asentaa erikseen ohjelmia esim. tulostimeen jne. Paras puoli macissa on luultavasti juuri se, että siihen ei ole olemassa viruksia, jotka keikauttaisivat sen ympäri ja hävittäisi tiedostot tai tuhoaisi niitä.
 
Itse vaihdoin kolmisen vuotta sitten PC:stä Maciin, enkä todellakaan tule vaihtamaan takaisin. Jos osaat ajaa yhtä autoa, opit todennäköisesti ajamaan jotakin toistakin merkkiä ja mallia. PC:stä Maciin vaihtaminen on vähän sama asia.

Mua jotenkin huvittaa ihmiset, jotka haluaa Macin pelkistä ulkonäkösyistä. Itse kannatan sitä esim. sen vuoksi, ettei viruksista tarvitse murehtia yhtään eikä kone todellakaan kaadu samalla tiheydellä kuin PC. (Omani on kolmen vuoden aikana kaatunut ehkä neljä kertaa.)

Mac on myös paljon loogisempi kuin PC. Tämä menee nyt vähän huumorin puolelle, mutta PC esim. sammutetaan painamalla kohdasta, jossa lukee ''käynnistä''. Siinä on PC:n logiikkaa.

Ja kuten joku jo sanoi, Macin koneisiin saa asennettua myös Windowsin, mutta eikö se ole vähän sama, kuin ottaisi Ladasta kaikki Ladan merkit pois ja laittaisi tilalle Mersun logoja? Eli käyttää samaa vanhaa paskaa, mutta hankkii vaan hienomman ulkoasun. ;)
 
Sami: Kiitos linkeistä!! Kyllä mac kuullostaa niin paljon paremmalta ja jotenkin hyvältä tuntuu ajatus, että ei tarvitsisi kokoajan olla päivittämässä konetta, vaan yhdellä ja samalla voisi pärjätä useita vuosia...

Marika: Takuulla uuden järjestelmän kanssa olisi opettelemista, mutta jotenkin tuntuu, että olisin siihen valmis. Aika paljon sählään kuvankäsittelyn jne. kanssa ja ne tuntuisi sujuvan macillä paljon helpommin. Mikään taituri en todellakaan ole, mutta tuntuisi loogiselta hankkia mac juuri tässä vaiheessa, kun taitoja on tarkoitus opetella lisää.

Anonymous: Visuaalisena ihmisenä mulle on kyllä myös laitteen ulkonäkö tärkeää. Vähän sama kuin se, että en kulje terveyssandaaleissa, vaikka ne olisivatkin älyttömän hyvät jalassa vaan haluan valita kengät, jotka ovat kauniit ja hyvät. Ihan pelkän ulkönäön takia en tietenkään mitään hanki - sen paremmin kenkiä kuin tietokonettakaan, mutta mieluiten valitsen sellaisen vaihtoehdon, joka tuottaa myös visuaalista mielihyvää. :)
 
Aivan ehdottomasti Mac!

Maailma on vain yksinkertaisesti parempi paikka kun kayttaa Makkia. Ohjelmat toimivat loogisesti ja kayttoliittymat on intuitiivisia. Kaikki nayttaa kauniimmalta ja kaikin puolin attention to detail on vain aivan toisesta maailmasta.

Makki hyppaa kayttovalmiina laatikosta ja on inspiroiva alusta ties minkalaiseen luomiseen.

Itse siirryin PC-helvetista Makki-taivaaseen mustan Macbookin houkuttelemana muutama vuosi sitten enka takaisin ole katsonut kertaakaan.

Nyt poydalla istuu vierekkain kaunis musta Macbook seka 17" Macbook Pro.

Terveisin,
I [heart] Apple.
 
Mac on ihana, ja käytön oppii hetkessä. Sen jälkeen ei huvita enää tippaakaan taistella minkään Windowsin kanssa.
 
Mulla on Fujitsu Siemensin pirun kevyt pikkuläppäri, joka on yrityskannettava, ja erittäin pitkäkestoinen akku, oli syy miksi tämän hankin. Koko on sama kun pienessä Macbookissa, mutta aikanaan laitoin kolme ammattilaista nämä vertailemaan, ja kaikki kolme tulivat tulokseen,e ttä maksa mieluummin 150 e enemmän Fujitsusta, ja ota se. Niitä tosin ei saa kaupasta vaan joutuu tilaamaan. Ulkomuoto on tosin miehekkäämpi, mutta itse en osaa elää ilman Windowsia (ja mieluiten vista businessiä), ja applessa on tietyllä tavalla liian vaikeaa. Mutta... ystäväni hankki Macbookin, ja on kyllä tykännyt, vaikkakin oli kuulemma alkuun ongelmia käyttämisen opettelussaa. Sitten kun meille tulee ajankohtaiseksi hankkia kotikone, niin uskoisin, että silloin tulee meille applea, ihan vaan sen vuoksi, että on pirun kaunis tietokoneeksi, ja sopii sisustukseen, kuin nenä päähän. Lisäksi sitä on kiva käyttää teklkarina:) Mutta tällaista mielipidettä täällä.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?