Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Romantiikkaa ilmassa!

Thursday, January 03, 2008

Romantiikkaa ilmassa!

Kaveriani ja iki-bestistäni Tinniä on kosittu! Tosi mahtavaa ja romanttista!!

Tietty aloin heti kysellä milloin on häät ja jokos pitäisi alkaa miettiä pukua. No, häiden päivämäärää ei ilmeisestikään ole vielä päätetty, mutta varsinainen pähkinä on, minkälaisen mekon morsian itse hankkii suureen päiväänsä.
Useimmat, jotka ovat menossa naimisiin toista kertaa, haluavat tehdä ainakin osan asioista erilailla. Mikä on enemmän kuin ymmärrettävää. Jos on nuorena herkistellyt prinsessahäiden keskipisteenä ei ehkä tunnu ihan luontevalta toistaa samaa aikuisena. Monet ehkä ajattelevat, että pelkästään häitä varten ei ole järkevää tehdä suuria hankintoja.
Mekkovalintaa pohtiessaan Tinni toisteli samaa mantraa, jonka olen kuullut aiemminkin: joku sellainen olisi kiva, jonka voisi sitten vaikka värjätä tai käyttää sellaisenaan myöhemmin juhlapukuna.

Olisi mielenkiintoista kuulla, mikäli Go 4 it vol. 2:n lukijoista joku, ensimmäistä, toista tai kuinka monetta kertaa tahansa naimisiin mennyt, on tosiaan käyttänyt hääpukuansa uudelleen, kenties uudistettuna, häiden jälkeen?

Oma kokemukseni on se, että taloudellisen mutkattomasti ajattelevat morsiamet joko vuokraavat hääpukunsa tai myyvät sen juhlien jälkeen.

Epätieteellisen taustatutkimukseni perusteella monet toista kertaa vihille menevät valitsevat joko värillisen hääpuvun mallisen juhlapuvun asukseen tai arkisemmin kotelomekon tai jakkupuvun. Tavoitteena on varmasti sekä erottua edellisestä kerrasta että avata mahdollisuus puvun uusiokäytölle. Värisävyt ovat useimmiten hillittyjä puuterisen pastellisia, vaikka omasta mielestäni mitään moraalista estettä edes vitivalkoisen käyttöön ei ole. Puhtaan valkoinen kotelomekko iltapäivähäiden morsiamella voisi olla todella kaunis...
Yksi hääpuvun tehtävistä on erottaa morsian muusta juhlaväestä. Tästä syystä suosittelen jättämään kirjavat ja voimakkaasti kuvioidut juhla-asut muihin tilaisuuksiin. Ihan täysin yksivärinen ei mekon tietenkään tarvitse olla. Esimerkiksi kuvan (oik.) Matthew Williamsin käsin maalattu silkkinen juhlapuku toimisi erinomaisesti hääpukuna. Hääkimpun sävyt voisivat toistaa helman violettia ja okraa. Kullanväriset naruolkaimet tuovat sopivasti särmää. Tämän mekon voisin hyvin valita itse, jos siihen tilanteeseen päätyisin.. ;)





Voimakkaita värejä ei yleensä yhdistetä morsiamen pukeutumiseen kuin korkeintaan yksityiskohdissa ja kukissa. Värillistä pukua toivovat valitsevat mielellään helmenvalkoista, puuterinbeigeä tai himmeää roosaa, pehmeää aprikoosia tai vihertäviä pastellisävyjä.
Tsekkaan joka viikonloppu SvD:ssä julkaistut hääkuvat ja ihan muutaman kerran silmiini on osunut voimakkaan tummanpunainen tai syvänsininen hääpuku. Yksivärinen juhlavasta materiaalista valmistettu mekko toimii hyvin hääpukuna, kun yksityiskohdat ovat kohdallaan. Kengät voisivat mieluiten olla joko täysin saman väriset puvun kanssa tai metalliväriset. Mustat kengät vievät helposti ajatukset liian helposti "tavalliseen" juhla-asuun.

Olkaimettomat mekot, joissa on korsettimainen yläosa on hääkuvien perusteella ehdottomasti suosituin pukumalli täälläpäin juuri nyt. Pahimmat prinsessaviritykset tuntuvat liian pömpööseiltä ja epätrendikkäiltä, vaikka yllättävän monet lisäävätkin tiaran tai jopa kruunun asuunsa. Helmi- ja paljettikoristelut sopivat erinomaisesti koristamaan myös aikuisen morsiamen hääpukua, mutta hempeät piperrykset kannattaa jättää nuoremmille. Alberta Ferrettin luunvalkoisen silkkikreppimekon (oik.) pääntiellä kimaltaa upea strassikoristelu, joka käy samalla kaulakorusta.

Kaikki esimerkkimekot ovat aika kalliita (terkkuja vaan Net-a-porterin tytöille...), mutta eikös ne hääpuvut tavallisestikin maksa maltaita? Net-a-porterissa on ale - ihan niikuin koko länsimaisessa muotimaailmassa juuri nyt. Poimin pari Tinnille sopivaa ale-mekkoa tähän loppuun:

Chloén luonnonvalkoisesta silkkikrepistä tehty antiikin kreikklaishenkinen epäsymmetrinen mekko on -50% alessa.
Zac Posenin syvän violetti mekko on vain -20% alessa, mutta malli olisi mitä mainioin hääpuvuksi... Ehkä tämä on kuitenkin vähän enemmän Mintun tyylinen kuin Tinnin? :)

Narciso Rodriguesin valkoista taftimekkoa koristaa näyttävä musta aplikaatiokoristelu. Alennusprosentteja peräti 60 (mikä ei valitettavasti takaa kovin edullista hankintaa siitä huolimatta). Tähän voisi hyvin yhdistää pienen boleron, jos haluaa peittää olkapäitään kirkossa.

Tässä oli Mintun vinkit ystävälleen Tinnille, joka on menossa naimisiin ja kaikille muillekin kiinnostuineille. Olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä muiltakin, miten olette ratkaisseet hääpukukysymyksenne!

Labels:


Comments:
Ohoh, oletpas sinä innostunut häistä! Oma suosikkini on viimeinen valkoinen mekko mustalla koristeella. Itse en ole vielä naimisiin ennättänyt, mutta se on varmaa, että puvusta tulee simppeli ja mustavalkoinen!
 
Minua juuri kosittiin joten häät vasta tulossa :) kuulun niihin taloudellisiin morsiamiin ja laitan rahaa mielummin hyviin juhliin/esiintyjiin kuin pukuun. Tod näk teen puvun osittain itse... saa nähdä millaine kriisi siitäkin vielä tulee :D ihana tuo viimeisin musta-valkoinen puku <3
 
Tilauksesta olen tehnyt yhden jos toisenkin hääpuvun, jotka ovat ihan oikeasti tullut käyttöön, näytöksiin on sitten tullut tehtyä ei-niin-käytännöllisiä luomuksia... Ensimmäinen morsiuspukuni koko idea oli se, että käyttöä tulee jälkeenkin päin: pukukokonaisuus koostui kolmesta eri osasta; irtohihat, olkaimeton mekko jossa epätasainen helma ja pitsinen alushame:
http://adelheid.vuodatus.net/blog/151754
Mekko on värjätty jälkeenpäin vihreäksi ja muutkin osat ovat olleet käytössä yhdistettynä muihin vaatekappaleisiin.

Yksi parhaimmista kavereista meni syksyllä naimisiin kirkkaan punaisessa puvussa ja puku tulee uusiokäyttöön ensi kesänä häävieraan muodossa, pienellä muokkauksella: helma lyhennetään polvipituiseksi.
 
itse olen aina ajatellut, että menen designermekossa naimisiin, koska se tosiaan on syy sellaiseen investoida. toki etsisin tilaisuuteen sopivan asun, mutta kuitenkin. en tosin ole näillä näkymin heti tässä naimisiin menossa, joten mieli ehtii kyllä muuttuakin :')
 
Minä menin naimisiin ihan vaan maistraatissa, joten en viitsi puhua hääpuvusta, sanoisinko vaikka vihkimekko? Kyseeessä on kiiltävän harmaa, lähes nilkkapituinen, hyvin yksinkertainen mekko.

Joka tapauksessa olen pitänyt sitä monta kertaa myöhemminkin, esim. miehen firman pikkujoulussa. Laitoin vaan mustan jakun siihen päälle.
 
Jos ja kun minua jonain päivänä kositaan niin aijon hankkia käsiini Tiia Vanhatapion Mamien (joka nähtiin mustana Dita von Teesen päällä) valkoisena. Se on polvipituinen ja sitä voi valkoisuudesta huolimatta pitää myös häiden jälkeen. Hintakin muistaakseni vain 390 e. Olen jopa postannut aiheesta vaikka tosiaan sormusta ei ole näkynyt :)
 
Anne: Jeps! Rrrakasta häitä ja häätunnelmaa etenkin nyt, kun kysymyksessä on oma überbestikseni! :)

Nelliina: Ompelin myös itse pukuni kahta häitä edeltävänä iltana... Eipähän ehtinyt stressaamaan muusta. Haha!

Adelheid: Tosi kiva kuulla, että hääpukujen muokkaus todella toimii. Oma kokemukseni kun on, että monet sitä suunnittelevat, mutta harva kuitenkaan toteuttaa käytännössä.

Toteuttamasi morsiuspuku, joka löytyy linkin takaa on tosi upea - pidän erityisesti keijumaisista hihoista. Uskon kuitenkin, että tyyli on "minun" Tinniäni ajatellen liian tyttömäinen. Hihaideaa voisi kyllä soveltaa hänenkin asuunsa, etenkin jos päättävät pitää kirkkohäät...

Anonymous: Ihan tavallisetkin ei-design häämekot ovat niin kalliita, että varmasti itsekin satsaisin mielummin juhlavaan design-mekkoon.

Anne: Mekkosi kuullostaa tosi kauniilta! Jotain sen tyylistä, mitä voi myöhemmin käyttää vähän hienommissa juhlissa, taitaa Tinnilläkin olla kiikarissa.

Lily: Hyvä, että mekko on jo valmiiksi katsottuna - eihän sitä tiedä milloin kosinta osuu kohdalle. ;) Tiia Vanhatapion mekot ovat kyllä todella mahtavia!
 
mä voisin kuvitella astelevani vihille tossa Rodriguesin koltussa. Aika tyylikäs.
 
Tuhlaus: Se on kyllä tosi ihana. Kelpaisi mulle kyllä ihan juhlapuvuksikin... :)
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?