Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kenkäkavalkadi - kevät 2008

Tuesday, December 04, 2007

Kenkäkavalkadi - kevät 2008

Lupailin jokin aika sitten esitellä ensi keväänä kauppoihin tulevia kenkiä. Parin viikon takaisella showroom-kierroksella kertyi kuvia aivan tajuton määrä - niin paljon ihania kenkiä on luvassa!

Viime sesongilta tutut trendit kuten metallivärit, gladiaattorisandaalit, neonvärit sekä nostalgiset peep-toet ja Mary Janet löytyvät myös ensi kevään mallistoista. Uutta on kuitenkin mallien leikkisyys ja kepeys. Siinä missä viime kevään hopeakengät hohtivat agressiivisen robottityylisinä on ensi sesongin fiilis enemmänkin bilettämään lähtenyt metsänkeiju. Jopa ankaran 80-lukuiset neonväriset avokkaat saavat rentoa ilmettä hauskoista väriyhdistelmistä ja astetta pehmeämmästä muotoilusta.
Aika monet muotibloggarit hankkivat viime sesongilla joko Indiskan tai H&M:n edulliset hopeiset ballerinat. Toivottavasti ne on yhä tallessa, sillä ensi keväänä niitä tarvitaan taas. Metalliväreistä trendikkäin tulee olemaan pronssi, mutta myös messingin patinoitua sävyä näkyi mm. Rizzon tosi makeissa juhlasandaleteissa - toki klassikot hopea ja kulta jatkavat uusien trendimetallien rinnalla. Kuvien kengät: ylh. vas: Ellos, ylh. oik: Bronx, alh. vas: Indiska ja alh. oik: Rizzo.
Gladiaattorisandaalit oikeastaan vasta aloittivat kuuminta hottia -taipaleensa viime kesänä. Sen jälkeen kun Olsenin sisarukset olivat poseeranneet bilekuvissa polviin asti nyöritetyissä lättäpohjaisissa sandaaleissa, oli vaikea löytää fashionistaa, joka ei olisi metsästänyt täydellisiä gladiaattorisandaaleja. Koska malli on sekä miellyttävä käyttää että täkäläiseen käytännölliseen asenneilmastoon sopiva, voidaan olettaa, että ensi kevät ja kesä muistetaan sesonkina, jolloin kaikki kulkivat gladiaattoreissaan. Kuvan kengät ylh. vas: Wedinsin erittäin ihanan pehmeästä nahasta valmistetut sandaalit, ylh. oik: Åhlénsin oma Wera-mallisto, alh. vas: Indiska, alh. oik: Rizzon dekadentit korkogladiaattorit, kiinnityssysteeminä vetoketju takana nilkassa.
Nuden, beigen, hiekan, kerman ja roosabeigen värisiä romanttisia avokkaita, peep-toe -sandaaleja ja nauhakenkiä. Tämän kategorian kengät on kuin suoraan 20- tai 30-luvulta ja sopivat erinomaisesti yhteen kevään kukkakuosien ja romanttisen siluetin kanssa. Myös maskuliinisennaiselliset 40-lukuhenkiset housupuvut sopivat hyvin yhdistettäväksi hillittyihin ja romanttisiin kenkiin. Omat suosikkini ovat vasemmassa yläkulmassa olevat Rizzon roosabeiget kiiltonahkaiset klassisen malliset avokkaat! Muissa kuvissa mm. Åhlensin, Scoretten, Tamariksen, b-youngin ja DGStockholmin kenkiä.
Chanel-tyyppiset avokkaat, joissa valkoisessa kengässä on musta kärki, eivät kai koskaan mene pois muodista. Ensi keväänä mustavalkoisuus tulee jälleen, mutta kaikkea muuta kuin arkkitehtoonisen kurinalaisena. Gansterimaiset pykäreunat, reikäkuviot, soljet, rusetit ja muut yksityiskohdat takaavat ilmeikkään ja hauskan lopputuloksen. Myös yhdistelemällä erilaisia materiaaleja, kuten mustaa mokkaa ja mustaa kiiltonahkaa, kts. esim. Espritin sporttisissa ballerinoissa (alh. vas.), saadaan aikaiseksi vaihtelua ja mielenkiintoinen pinta. Kivat mustavalkoiset kumisaappaat ovat Lindexin, sporttiset raitapohjaiset kiiltonahka-avokkaat Wedins ja oikealla alhaalla kengät b-young.
Maanläheiset ruskeat sävyt sopivat hyvin yhdistettäväksi kevään etnohenkisiin trendeihin. Lörppävartiset nilkkurit (Wedins) jatkavat suosikkina tältä sesongilta ja krouvit sandaalit (Rizzo, Ash) huutavat päästä samaan päivän asuun maksi-mittaisen hameen kanssa. Indiskan nahkaisista remmi-ballerinoista tulee elävästi mieleen Kiina-tossut, must juttu ja kuuminta hottia noin ziljoona vuotta sitten...
Mustan, valkoisen, ruskean, harmaan ja muiden neutraalien sävyjen lisäksi kevätkenkiä on tarjolla kaikissa mahdollisissa sateenkaaren väreissä. Miten ihanaa ja voi, miten vaikea valita! Miksei kenkiä voisi ostaa kuin irtokarkkeja - napsisi vain hyllystä mehukkaimmat omaan pussiinsa... Kuvassa ylhäällä: DonDonna ihanan pehmeät nupukki-peep-toet, tumman siniset sandaalit, ASH (nämä mun on ihan ihan pakko saada!!), alarivissä: lähes kauhistuttavan kasarit sähkönsiniset kiiltonahka-avokkaat, b-young ja monta astetta söpömmät pinkit kiiltonahka-avokaat, Björn Borg, karamellinsööttejä sandaaleja mm. DGStockholm.Kevään suosikkivärejä voi olla monta, mutta yksi ehdoton tehosteväriykkönen on lämmin unikonpunainen. Punainen on suosikki niin arkisissa (tässä vähän 70-lukuhenkisissä) ballerinoissa, klassisissa avokkaissa kuin rohkeammissa bile-sandaalivirityksissäkin. Kuvassa ylhäällä: Scoretten huikea juhla-peep-toe punaista ja violettia kiiltonahkaa, huom. Prada-tyylin banaanikorko, Scoretten Novita-malliston (ylh. oik.) kiiltonahkaiset kengät sopivat hyvin arkikäyttöön. Alarivissä KappAhlin, Tamariksen ja DGStockholmin kevätmallistoa.

Aika monet viime sesongin kengät jatkavat toisin sanoen hyvillä mielin eloaan vielä ensi sesongillakin. Mikäli tänä syksynä on hankinnassa esim. pikkujoulujuhlakengät voi kuvakavalkadista katsoa vinkkejä siihen, millaiset mallit tuntuvat ajankohtaisilta yhä ensi keväänä. Minttu suosittelee joko klassisia avokkaita (musta, punainen, nude, neon) tai metallin värisiä sandaaleja (ohuet remmit ja siro korko) tai 20-lukuisia beigen sävyisiä Mary Janeja!

Labels: , ,


Comments:
Oi, kiitos tästä postauksesta! Olen taas monta astetta fiksumpi. ;)
 
Anonymous: Ollos hyvä vaan! Kiva, jos postauksesta löytyi inspiraatiota! :)
 
Rawkastuin noihin yksiin "reikäisiin" nude-värisiin kenkiin! ihanat!
 
Ah, ihana postaus! Aihe on mitä kiinnostavin ja postaus tarpeeksi pitkä, varsinkin höystettynä upeilla kuvilla. :)
 
Merikarhu: Ne on tosi söpöt! Åhlénsilta sitten ensi keväänä.... :)

Cisel: Tosi kiva, jos tykkäsit!!
 
Kenkiä!! EIH!! Käytin juuri päivän toistelemalla itselleni, etten SAA katsella kenkiä kun lähden ensi viikolla Lontooseen. Postaukseksi tuhosi kaiken tämän henkisen työn tulokset :)
 
Honey junkie: I'm sooo sorry!! Mutta miten ihmeessä ajattelit selvitä Lontoon reissusta katselematta kenkiä sillä silmällä?? ;)
 
Olet kyllä oikeassa. Olin in denial.
 
huh liikaa ihanuuksia kenkäfriikille :O en osaa enää ees kehua mitään yksittäisiä =D no okei, ne hennon vaaleanpunaiset lakerikorkkarit oli kyllä unelmat.

Nelliina
http://nelliina.vuodatus.net
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?