Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Aaaargh, mikä päivä!! (+ ajatuksia backupin tarpeellisuudesta)

Wednesday, December 12, 2007

Aaaargh, mikä päivä!! (+ ajatuksia backupin tarpeellisuudesta)

Uudesta, viime elokuussa ostetusta laptopistani kämähti kovalevy. Aivan loistava tapa aloittaa työntäyteinen keskiviikko. Not.

Vietettyäni ensin kaksi tuntia puhelimessa Dellin supportin kanssa, totesi erittäin voimakkaasti Skåånea vääntävä tukihenkilö, että oikeastaan paljon mitään ei ole tehtävissä. Itkuhan siinä meinasi tulla. Ei vielä mitään, että kaikki keskeneräiset opiskeluhommat häviää tai huolellisesti tallennetut työdokumentit - mutta menettää nyt kaikki ziljoonat rakkaat valokuvat!! No kovan tinkaamisen jälkeen hän kertoi, että jos hankin jutun jonka nimi on "vagga" (vagga=kehto... haloo???) saattaa olla mahdollista pelastaa ainakin osa tiedostoista.

Nyt myöhään iltapäivällä voin ilokseni todeta, että olen onnistunut siirtämään kaikki tiedostot kämähtäneeltä kovalevyltä vanhaan laptoppiini (joka onneksi oli toimistolla vielä löydöksissä)!! Nyt pitäisi vielä keksiä, mitä tuolle onnettomalle hajonneelle pitäisi tehdä... Taidanpa soittaa Delliin.

Rentoon toimistopäivään ilman asiakastapaamisia ja palavereja tarkoitettu päivän asuni:

- Musta villaneule, The Shirt Factory

- Raidallinen kauluspaita, Esprit

- Boyfriend-farkut, Replay

- Tennarit, Puma

Päivän opetus: muista tehdä säännöllisesti backup tiedostoistasi - säästyt monelta riesalta!!

T: Minttu vanhalta tietokoneeltaan...

EDIT: Lähikuva farkuista edestä ja takaa. Kuvien pitäisi aueta isommaksi klikkaamalla.

Labels:


Comments:
ahh, kurja tapa aloittaa paiva, todellakin! farkuistasi piti kysymani, ovat niin ihanat: ovatko vanhatkin, onkohan noita enaa mahdollista loytaa? (huonosti muotoiltu kysymys, mutta ulkosuomalaisen aidinkieli on nyt vahan ruosteessa..)
 
Onneksi sait pelastettua tiedostot hajonneesta koneesta! Minunkin tietokone on leviämispisteessä, mutta ei tällä onneksi tarvitse sinnitellä kuin jouluun asti enää, sillä joululoman aikana aion ihan varmasti ostaa uuden läppärin.
 
Voi ei! Tuo on todella painajaismainen tilanne! Onneksi sait silti tiedostosi talteen. :) Itse sain viime jouluna joululahjaksi toivomani ulkoisen kovalevyn, jolle mahtuvat mainiosti varmuuskopiot kaikesta mahdollisesta. Vielä kun muistaisi säännöllisesti kopioida koneelta tärkeät jutut sinne... :P
 
Evita: Ostin farkut noin vuosi sitten, eli ihan samaa mallia ei varmaan enää löydy. Olen tietenkin saksinut kaikki laput pois, joten en osaa myöskään kertoa, mikä mallin nimi on. Lisäsin postauksen loppuun kuvat farkkujen yläosasta edestä ja takaa, jos vaikka siitä olisi apua.

Pinja: Olin tosi huojentunut, kun tajusin, että tiedostojen pelastaminen on mahdollista. Aika paljon pänni se, että tuo kyseinen läppäri on aika uusi, joten voisi kuvitella, että se myös toimisi kunnolla...

Jenni: Minulla on ulkoinen kovalevy koko ajan tietokoneen lähellä, mutta on ihan eri asia miten usein muistaa tehdä backupin. Tämänpäiväisen kokemuksen jälkeen varmasti paljon useammin! Toivottavasti ainakin... :)
 
Hei, saanko muuten kysyä että miten olet oppinut puhumaan ruotsia? Paikanpäällä vai jo Suomessa? Itse en usko kouluruotsilla pärjääväni Ruotsissa oikeaa ruotsia puhuvien kanssa! Jaiks! Olisi kuitenkin tosi kiva lähteä sinne vaikka kesäksi töihin... :)
 
Pipsu: Itselläni oli takana todella takkuisesti sujuneet pakkoruotsin opiskelut koulussa ennenkuin muutin tänne. Aluksi olin ihan pihalla koko kielestä enkä saanut sanaa suustani... Vähitellen se kuitenkin lähti sujumaan ja nykyään pärjäilen ihan mainiosti.

Tukholma on loistava paikka oleskella ja tehdä töitä, vaikka kielitaito ei olisikaan ihan täydellinen. Täällä on niin paljon ihmisiä, jotka puhuvat vähän mitä sattuu, että yksi Suomi-neito menee siinä porukassa ihan mainiosti.

Suosittelen tosi lämpimästi kesätöitä tms. täällä. Älä anna ajatustesi kielitaidon puutteesta rajoittaa itseäsi! Tsemppiä vaan!
 
Kiitos paljon ihanasta vastauksesta! :D Ehkä sittenkin uskallan joku päivä lähteä!
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?