Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Prada kevät 2008

Wednesday, September 26, 2007

Prada kevät 2008

Pradan näytös Milanossa eilen illalla oli ehdottomasti yksi odotetuimmista kevätnäytöksistä! Kukuin hereillä pitkälle pikkutunneille, kun odottelin kuvia style.comiin, mutta lopulta oli pakko antaa periksi. Ensimmäisenä aamulla avasin koneen ja aloin selata kuvia. Halusin poimia parhaat tänne blogiin, mutta valinta osoittautui poskettoman vaikeaksi...

Kuva: Miuccia Prada

Parasta mallistossa olivat upein murretuin värein maalatut silkkisifonki- ja -organza-asut, seitkytlukuhenkiset jerseyt, bootcut-mallin paluu housuihin sekä värikkäät yksityiskohdat: laukut, kengät, kellot jne.

Kaunista ja käyttökelpoista! Pehmeästi vartaloa myötäilevät harmaameleeratut jerseyneuleet ja levenevät lahkeet punteissa antavat naisellisen luonnollisen silhuetin. Kokonainen harmaa jersey-asu voi ensisilmäyksellä tuntua arveluttavalta, mutta sanokaa minun sanoneen, että tästä vielä tulee joka toimiston kestosuosikki suunnilleen parin-kolmen sesongin kuluttua!
Räätälöityjä mekkoja 60-luvun lopun ja 70-luvun alun henkisissä kuoseissa. Tsekkaa vasemman asun samettivartiset sandaalit - cool!
Herkästi maalattuja silkkisifonkimekkoja pehmeissä vesiväriväreissä. Voimakkaiden yksityiskohtien ansiosta kokonaisuus on kuitenkin tasapainoinen ja aikuinen.
Monen muun suunnittelijan tavoin myös Prada tarjoaa mustaa ja tummia sävyjä ensi kevään väreiksi. Me emme usko, että se kertoo alkavasta taloudellisesta alamäestä vaan tiedämme, että kenenkään ei ole pakko pukeutua alle yksivuotiaille tarkoitettuihin baby-pastelleihin vain siitä syystä, että on kevät.
Sifonkimekkojen helman pituus vaihtelee puolireidestä puolisääreen. Myös muutama sesonki sitten boho-chic -trendin aikana jyllännyt rikottu liehuhelma (oik.) tekee pikaisen paluun catwalkille.
Miuccia Prada on riittävän viisas tarjotakseen naisille myös suureen gaalaan sopivan housuasun (vas.). Metallitrendi jatkaa monen iloksi (ainakin Mintun!) vielä ensi keväänäkin. Tosin nyt enemmän metsänkeiju goes partying -tyyliin kuin männäkevään futuristiseen robottityyliin.
Ihania yksityiskohtia! Maalatut laukut ja värikkäistä nahkapaloista kootut olkalaukut värittivät murretuissa sävyissä olevia asuja. Laukkujen oversize-trendi näyttäisi olevan tämän sesongin jälkeen ohi kun kunkku Marc Jacobskin esitteli pääasiassa keskikokoisia olkalaukkuja (maailman fysioterapeutit kiittävät...). BTW - värikkäitä nahkapalalaukkuja tuntuu vielä löytyvän varsin hyvin ainakin vähemmän trendiherkkien cityjen kirpputoreilta!
Sukat sandaaleissa ja Mary Janeissa on jees edelleen. Pradalla maailman vaikutteet eivät koskaan ole ihan niin ilmiselvät kuin monella muulla suunnittelijalla, mutta näistä kengistä voi aavistaa, että kovassa nousussa oleva Art Deco-henkisyys ei ole vieras Miuccia Pradallekaan.
Tumma silmiä korostava silmämeikki ja nudet huulet, luonnollinen kampaus - Me Like! Lopuksi oli vielä pakko laittaa kuva neulepaidan päälle puetusta rannekellosta leveässä nahkaremmissä. Kuka muu muistaa, kun luokan nörttipojat pitivät kelloa juuri näin? (hihi)
Tsekkaa loputkin ihanat kuvat: Prada S/S 2008 RTW
Kuvat: style.com

Labels: , ,


Comments:
Mielestäni mallisto on aika synkkä. En ole varma pidänkö siitä ollenkaan.
 
Tuossa harmaassa Jerseyasussa oli ainakin se hyvä puoli, että oli helpottavaa nähdä kuviossa mukana vielä kapeitakin puntteja. Olisi kamalaa jos kaupat olisivat vuoden päästä täynnä pelkkiä leveitä lahkeita.
 
Mekot oli aivan ihania<3
 
En tiedä, mutta jokin mallistossa vetää puoleensa. Jotenkin moni asia tuntuu uudelta ja persoonalliselta.
 
Rice: Pradan mallistot on usein vähän "vaikeita" ja vaativat sulattelua... Ihan kaikista malleista en kyllä tykännyt itsekään. Esim. kokonaan kultaiset asut ja Sound of Music -tyyliset hameet - ei kiitos!

Orange seeds: Tosi leveät puntit ovatkin ehkä parhaimmillaan juhla-asuina, mutta tuollaiset hillitysti levenevät (boot-cut) housut ovat varsin imartelevat useimmille vartalotyypeille.

Bla-bla: Täysin samaa mieltä!!

Hanna: Jotenkin kiehtovan erilainen mallisto tosiaan! Prada tuntuu kulkevan edelleen omia polkujaan ja on varmasti yhtä vahva suunnannäyttäjä kuin ennenkin.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?