Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Tahranpoiston perusteet

Sunday, May 06, 2007

Tahranpoiston perusteet

Nopeus on tahranpoiston a&o! Monet vaikeatkin tahrat lähtevät helposti useimmista materiaaleista, kunhan puhdistustustyöhön ryhdytään välittömästi. Poikkeuksena yleissääntöön ovat steariinitahrat (steariinin kannattaa antaa jäähtyä ja kovettua ensin) ja purukumitahrat (jäädytä tekstiili pakastimessa, niin purkka lohkeaa irti).

Joka tapauksessa pitäisi tahrat esikäsitellä ennen pesua pesukoneessa, sillä pesukonepesun lämpö kiinnittää monet, varsinkin värilliset tahrat kuituihin niin, että niiden poistaminen on lähes mahdotonta jälkikäteen.

Tarkista vaatteen hoito-ohjeet lapusta ja pidä peukkuja, että vesipesu on sallittu. Jotkut erikoismateriaalit, kuten nahka kannattaa suosista viedä pesulaan puhdistettavaksi, mikäli tahra ei puhdistu kostealla sienellä pyyhkimällä (nappanahka) tai harjaamalla (mokkanahka).

Ennenkuin ryhdyt käyttämään kemikaaleja tai tahranpoistoaineita, kannattaa testata johonkin huomaamattomaan kohtaan (esim. saumanvaraan), kestääkö materiaali ja värit käsittelyä.

Hoito-ohjemerkit:


Kuvat: Inspecta, Microsoft

Labels: ,


Comments:
Ja siis jos jotakuta kiinnostaa että miksi tahrat kiinnittyvät pesukoneessa, niin niissä on lähes aina proteiinia eli valkuaisainetta, mikä tosiaankin jämähtää 41 asteessa. Eli edes kovin lämpöisellä vedellä ei kannata vaatteita huljutella ensiavuksikaan.
 
Jep - oikeassa olet nuuk! Mutta myös värilliset tahrat (kahvi, tee, punaviini...) kiinnittyvät aika alhaisissakin pesulämpötiloissa. Se on tietysti aika loogista, kun ajattelee, että kankaita värjätessäkin yksi kiinnitystekijä on juuri lämpö.
 
Meillä oli just tänään pykkin pesusta koe.:D Jos olisin vaan lukenut tän aikasemmin niin... Olisin voinut saada paremman numeron.:DD
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?