Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Puuvillan hoito

Saturday, May 19, 2007

Puuvillan hoito

Puuvilla on kaikkein tavallisin luonnonkuitu eikä puuvillavaatteiden hoitaminen ole mitenkään vaikeaa. Tässä kuitenkin muutama vinkki, joiden avulla pidennät lempparipuuvillavaatteidesi käyttöikää ja teet alun alkaenkin hyviä valintoja.

Puuvilla on kestävä materiaali, joka sietää suhteellisen kovakouraista käsittelyä myös märkänä. Sen sijaan puuvillan värinpitävyys on varsin heikko ja tästä syystä varsinkin mustat ja tummat puuvillavaatteet ”harmaantuvat” helposti. Tummia vaatteita hankkiessa kannattaa katsoa tuoteselostelapusta, että materiaali sisältää jotain muutakin kuitua, joka parantaa värinpitävyyttä.

Puhdistuakseen puuvilla vaatii varsin korkean pesulämpötilan. Minttu pesee kaikki puuvillatekstiilit 60 asteessa, mutta lycra-sekoitteet (eli monet t-paidat) 40 asteessa. Puuvillakuitu muistuttaa korkkiruuvia ja tästä syystä lika pinttyy helposti puuvillavaatteisiin. Pesukoneiden lyhyet pikapesuohjelmat ovat yleensä liian lyhyitä, jotta puuvillavaate puhdistuisi kunnolla, siksi niitä kannattaakin käyttää vain hätätapauksessa. Tahroja puhdistettaessa pitää myös käyttää napakoita otteita.

Kuva: Marimekko

Labels:


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?