Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Julkkikset muotisuunnittelijoina

Sunday, April 01, 2007

Julkkikset muotisuunnittelijoina

Tämän aamun Svenska Dagbladetissa oli hyvä ja ajatuksia herättävä juttu kaikenlaisten julkkisten innosta ryhtyä muotidesignereiksi. Kaikki mallistot eivät tietenkään päädy tänne meikäläisten leveysasteille, mutta itseäni alkaa kyllä pikkuhiljaa väsyttämään, että tämän tästä joku putiikki mainostaa värvänneensä ihan muulla alueella kunnostautuneen julkkiksen uuden mallistonsa suunnittelijaksi ja keulakuvaksi. PR-mielessä yhteistyöt ovat varmasti kannattavia sekä yritykselle, joka saa osansa julkkiksen tähtistatuksesta että julkkikselle, joka voi osoittaa "osaamisensa" myös tällä alueella.

Esim. Sarah Jessica Parker osaa mielestäni näytellä ihan uskottavasti höpsänkeikkaa city-ihmistä ja voin myöntää hänen pukeutuvan varsin tyylikkäästi, vaikka itse en olekaan kuulunut hänen ihailijoihinsa - mutta että muotisuunnittelijaksi niillä eväillä? Come on! No, joka tapauksessa hänen mallistonsa Bitten lanseerataan 7. kesäkuuta jenkeissä ja median (sekä ostajien?) mielenkiinto on taattu.

Kate Mossin rankkaa duunia muotidesignerina voi ihailla YouTuben pätkässä ja H&M:n M by Madonna on vielä tuoreessa muistissa. Uusia yhteistyösopimuksia julkistetaan jatkuvasti. Ketä enää jaksaa kiinnostaa?

Yksi uskomattomimpia vetoja on ruotsalaisen Sistersin (Sisters ei taida vielä olla Suomessa? Se kuuluu samaan firmaan JC:n kanssa, mutta tyyli on aikuisempi, vähemmän farkku ja enemmän bisnes) ja ruotsalaisen Playboy-mallin ja skandaalijulkkiksen Victoria Silvstedtin yhteistyö. SJP, Kate Moss ja Madonna ovat kukin olleet omalla tavallaan trendsettereitä, joiden tyyliä moni jäljittelee - Victoria Silvstedt sen sijaan on lähinnä kerännyt kyseenalaista julkisuutta (tarkoituksellisen) provokatiivisilla asuvalinnoillaan. Sistersin "With love from Victoria" mallisto on kuitenkin ihan asiallinen ja mm. jättikauluspaita tosi kiva... Ongelma ei oikeastaan olekaan itse mallistot vaan idea, että joku julkkis on muka ollut niitä suunnittelemassa.

Ihmettelenpä vaan, että mikä saa meidät sekoamaan jonkun näyttelijän/laulajan/mallin "suunnittelemista" vaatteista, kun todennäköisesti joku stylisti kuitenkin huolehtii tähden itsensä pukeutumisesta ja koulutettu suunnittelija toteuttaa malliston...

Lisää samasta aiheesta:

SvD: Modesymbios med stjärnglans
Muotipuoti: Vai niin, SJP

Labels: ,


Comments:
Kas, niin näköjään :) Tosin olet raapustellut _hieman_ kattavammin kuin minä!

Halusin lähinnä saada sanottua, ettei ainakaan itseäni kiinnosta julkkisten mallistot. Kuten sanoit: Markkinointikikka.

Ja sitten nämä hajuvedet ovat oma kategoriansa. Paris Hilton, Britney Spears, Jennifer Lopez... ja taisipa Spice Girlseilläkin joskus olla omansa!
 
Suunnittelijayhteistyöt nimekkäiden muotiSUUNNITTELIJOIDEN kanssa vielä menevät, mutta todellakin nämä yhteistyöt julkkisten kanssa ovat sama, kuin iskisi vain sen julkkiksen sinne mainokseen, turhaa väittää sen oikeasti suunnitelleen niitä.
 
Onhan Sisters Suomessa, esim. Raision Myllystä löytyy liike.
 
Muotipuoti: Olen myös ihmetellyt, että millä eväillä julkkikset luovat omat hajuvetensä?? Hämmästyttäviä multilahjakkuuksia koko sakkiko?

Ripsiräpsy: Ehdottomasti samaa mieltä! Minusta on vain hienoa, jos OIKEAT suunnittelijat haluavat jostain syystä tehdä yhteistyötä ja edullisempia mallistoja!

Wnb: Ok - hyvä tietää. Kyllähän ne taitavat kaikki samat ketjut olla täällä ja siellä.
 
Sisters-kauppoja on Suomessa. Esim. Sellossa ja Jumbossa ainakin. Kauppa toimii näillä paikoilla nimellä Sisters & Brothers.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?