Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Prada AW 2009/2010

Tuesday, March 03, 2009

Prada AW 2009/2010

Muotiviikkojen aikana odotan joka sesonki ehdottomasti eniten Pradan näytöstä. Upea Miuccia Prada onnistuu kerta toisensa jälkeen yllättämään, uudistumaan ja ruokkimaan nälkäistä mielikuvitusta. Vahvat itsenäiset naiset ja intelligentti muotokieli ovat mallistojen pysyvä punainen lanka.

Ensi syksyn Prada mallisto tuntuu loogiselta jatkumolta tämän kevään primitiivisensensuellille ruttukangas-mallistolle. Murretut maan värit ja hehkuva verenpunainen sävyttävät vahvasta huopamaisesta villkankaasta, pörröisistä (teko)turkiksista, sametista ja hohkaavasta nahkasta koottuja kokonaisuuksia.
Maskuliinisuuden ja feminiinisyyden välisen rajan ja vuorovaikutuksen kanssa eksperimentointi on tyypillistä Pradaa. Suorastaan armeijahenkinen materiaali ja ultrasensuellisti paljaat solisluut antavat poikkeuksellista jännitettä.
Pradamaiseen Female Superhero -teemaan sopivat korkealle ylös reisille ylettyvät saapikkaat. Ei tarvitse olla trendiguru tai muutenkaan erityisen nokkela ennustaakseen, että superpitkävartisista saappaista tuli juurikin trendi, josta 2010-luku muistetaan.

Mallistossa on jonkin verran turkikselta näyttäviä pörhöisiä materiaaleja. Voisin kuitenkin melkein veikata, että kyseessä on uusia high tech -materiaaleja Pradan tunnetusti edistyksellisen tuotekehityksen tuloksena.

Vahvaa soturihenkeä ilman niittejä ja kettinkejä. Prada osoittaa, että aina ei tarvitse kirkua - selkeästi puhuminen riittää.
Jos Pradan syysmallisto kokonaisuutena onkin jälleen nautinnollinen ja inspiroiva, voi yksityiskohdista aavistaa taloudellisen taantuman vaikutukset. En kutsuisi kenkiä ja laukkuja varsinaisesti kompromissiksi, mutta näin kaupallista ajattelua ei ole nähty moneen sesonkiin.
Kaikkein veistoksellisimmat kengät ovat historiaa ainakin tälläerää. Krokopainetut mary janet kävelykelpoisella kumipohjalla sopivat monen garderobiin - mikä varmasti ei ole sattumaa - pitäähän jotain myydäkin.
Seksikkyys voi olla eleganttia, kun sitä ei tungeta suoraan katsojan kurkusta alas...
Kenkien tapaan myös syysmalliston lakut ovat "helpompia" kuin pitkään aikaan. Ja mikäs siinä, kyllä mulle kelpaisi.

Tsekkaa koko mallisto täällä: Prada AW 2009/2010

Labels: , ,


Comments:
sun aava vintage on kauhee kirppisjobbari kauppa!
ostat jonkun löydön eurolla ja myyt 20e...

näin pilaat kirpputorit suomessa!!
 
Hah...: Kiitos mielipiteestäsi - I guess. Mun mielestäni Aava vintage on ihan mukava putiikki, vaikka en ole siellä milloinkaan asioinut. Se ei kuitenkaan ole minun putiikkini, joten sen tarkemmin en osaa ottaa kantaa.
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?