Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Prom Queen

Tuesday, January 13, 2009

Prom Queen

Kuinkahan moni lukion toista käyvä suomalaistyttö pähkii tällä hetkellä päänsä puhki vanhojen päivän puvun vuoksi? Varmaan aika moni. Täällä ruotsissa ei vanhojen päiviä vietetä, niinkuin ei ole penkkareita tai lukulomiakaan (eikä ylioppilaskirjoituksia...), joten sellaista merkkipäivää, jolloin tokaluokkalaiset olisivat yhtäkkiä koulun vanhimpia, ei täällä ole.

Missään tapauksessa se ei tarkoita sitä, että selvittäisiin ilman pukuhetsiä. Kolmasluokkalaiset alkavat juhlia koulunkäynnin loppumista perusteellisesti erilaisin skiva-nimityksen saanein enemmän tai vähemmän pitkää pukua vaativin tilaisuuksin jo aikaisin keväällä. Itse lakkiaispäivänä useimmilla on kaksi - ja monilla kuulemma jopa kolme eri pukua. (lue lisää ruotsalaisista lakkiaistavoista).

Sen lisäksi, että Karkki on kunnianarvoisa kolmosluokkalainen ja välittömästi verrattoman juhlapukugarderobin tarpeessa, pitää Peetunkin saada oma mekko ysiluokkalaisten bal-juhlallisuuksia varten.

Siinä mielessä sattui aivan passelisti, että sain pyynnön arvioida amerikkalaisen prom dress -mekkoja kauppaavan nettiputiikin Promgirl.netin.
Jenkeissä pyörii ilmeisesti tositv-sarja, jonka ideana on valita/antaa katsojien valita vuoden Prom Queen. Koko amerikkalainen koulusysteemi ja erityisesti maagisen tärkeältä vaikuttava Prom-perinne on kyllä valitettavasti minulle aika vieras. Tai toki erinäistenkin elokuvien myötä on käynyt erittäin selväksi, että kysymyksessä on Hyvin Tärkeä Tapahtuma. Pikkuisen valaisevaa lisätietoa löytyy täältä. Erityisesti teinien jutut omien vanhempien suhtautumisesta suureen iltaan jaksoivat huvittaa.

Itse nettiputiikissa myytävät puvut ovat hinnaltaan nippanappa alle 300 $ - reilu 500 $ - eli ihan käyvän iltapuvun hinnoissa. Nopean tutkailun perusteella toimittavat kyllä EU:n alueellekin, mutta toimitusaika on vähän pidempi, noin pari-kolme viikkoa ja toimituskulut luonnollisesti jenkkitilauksia korkeammat.
Amerikkalaiset osaavat kyllä viimeisen päälle pukeutumisen. En ole aivan vakuuttunut, että esimerkiksi kuvan vaaleansininen hääpuku-unelma menisi täydestä täällä mellanmjölkin luvatussa maassa sen paremmin Karkin skivoissa kuin Peetun balissakaan. Sen sijaan vanhojen tansseihin taidetaan pukeutua hyvinkin juhlavasti nykyisin?
Osa mekoista on kyllä niin huikeita, että niitä on pikkuisen vaikea kuvitella high school -ikäisen neitokaisen päälle.
Leopardikuosit, ylös vesirajaan ulottuvat halkiot ja laahukset taitavat vaatia kehyksikseen kunnon amerikkalaistyylisen mitään säästelemättömän Prom Nightin.
Nettiputiikin mekot on jaettu kategorioihin suunnittelijoiden mukaan. Jovani-merkkisten pukujen joukossa on muutama yllättävä ja oikeastaan erikoisuudessaan todella kaunis kangas. Syvään selkäpuolelta uurrettu pääntie on noin yleensä mielestäni erittäin sensuelli ja tyylikäs tapa näyttää paljasta ihoa, mutta liika on liikaa silläkin alueella. Ja ihan liikaa ihan liikaa. Äiti-ihmisenä tekisi mieleni pyytää tyttöjä laittamaan paita päälle.

Kaikkein eniten pohjoismaalaiseen makuun taitavatkin olla malliston sievät lyhyet juhlamekot. Vai miten on, pukeutuisitko selästä todella alas uurrettuun juhlapukuun?

Labels: ,


Comments:
Vanhojentanssipuku on stressannu jo puolisen vuotta :--D
Loppujen lopuksi päätin tehä itte nii saan just sellaisen ku haluan eikä muilla oo samanlaista.

-kata
 
Joo vanhojentanssipukua on stressattu jo kauan! :D Mekot pitää ostaa hirmu ajoissa ja oikean kokoista ei meinaa löytää millään enkä minä ainakaan halunnut alkaa teettämään..

Helpottaisi hirmuisesti että pukeutumiskoodi ei olisi niin tiukka. Esimerkiksi lyhyemmät mekot voitaisiin ottaa mukaan pukuvalikoimaan.

Olisi kiva nähdä joskus ruotsaleisten tapaa juhlia ja pukeutua tuossa tilaisuudessa :D Ruotsin koulujärjestelmä (varsinkin lukio) tuntuu jotenkin vähän hassulta ainakin minun silmissä :D Ja se on ihan yliepäreilua ettei siellä ole yo-kirjoituksia :D
 
Oi pukeutuisin! Olisikin joku juhla, jonne tuollaisia voisi miettiä.:/
 
Oi pukeutuisin! Olisikin joku juhla, jonne tuollaisia voisi miettiä.:/
 
Kata: Itse tekemällä onkin yleensä parhaimmat tsäännsit saada just sellanen kuin haluaa. JOs vaan hermot kestää... :D

Kk: Ruotsalaisilla ei tosiaan ole ollenkaan mitään vanhojen tansseja. Muutenkin täkäläiseen individualistiseen kulttuuriin ei oikein tiukat pukukoodit istu. Muutenkin tuntuu, että Suomessakin ne on tiukentunut viime vuosina aika paljonkin.

MouMou: Ajattelin kuule just sua, kun katselin noita kuvia! Sulle sopisi ihan älyttömän hyvin tuollainen tositosi avonainen (selästä) mekko, joka olisi valmistettu ihanasta sateenkaarikankaasta! :)
 
Tollaset selästä reippaasti auki uurretut juhlapuvut on kauniita! Oon pitkään haaveillut, että jos joskus naimisiin pääsen, niin hääpuku tulee olemaan suhteellisen avonainen selästä.

Ihanaa, pikkusiskolla on tänä vuonna vanhojen tanssit, niin pääsee ihastelemaan nättejä pukuja taas!
 
oon aika kauan jo pähkäillyt, että
keitä nämä karkki ja peetu ovat?
lapsiasi? sisaruksia? sukulaisia?
ystäviä?
 
Pinja2: Mun mielestäni on tosi kiva, jos hääpuvussa on jujua ja katsottavaa myös selkäpuolella. Vieraat kuitenkin katselevat kirkossa lähinnä just sitä! :)

Pillipulla: Karkki ja Peetu on mun tyttäriä. Kyllä se täällä on moneen kertaan tullut esille, mutta pitäis varmaan tehdä ihan vaikka postaus aiheesta...
 
Hihii, tanssahtelin omat wanhani viime keväänä puvussa, joka oli - ahemm - lähes eksakti kopio tuosta vaaleansinisestä unelmasta<3
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?