Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nobel-juhlan puvut

Thursday, December 11, 2008

Nobel-juhlan puvut

Eilen oli jokavuotiset Nobel-juhlat täällä Tukholmassa. Kuninkaallisten ja poliitikkojen pukuvalintoja seuraaminen saa lähestulkoon samat mittakaavat kuin Suomessa Linnan juhlien yhteydessä. Vaikka tiesittekö, että Linnan juhlien kättelyt on maailman katsotuin televisio-ohjelma!? Väkilukuun suhteutettuna, så klart, mutta silti! Aika mahtavaa!

Pikkuisen harmi, ettei Ahtisaari saanut rauhanpalkintoansa täällä, mutta varmasti hänellä oli hyvät kemut Oslossa...

Kaasomekon ompelun lomassa ehdin tutkailla kuninkaallisten pukuvalintoja. Juhla-asujen yleisilme oli jotenkin hillitty - liekö taloudellinen lama sammuttanut suurimman kokeilunhalun.

Prinsessa Madeleine
Teeveessä Lars Wallinin Madeleinelle suunnittelema puku näytti... öh... vähintäänkin tylsältä. Mitäänsanomaton, joskin sofistikoitunut, väri riitelee kultaan taittavien hiusten ja ihon sävyn kanssa. Kiiluva sifonkihelma näyttää halvalta ja hei - sanokaa mulle mikä on toi mummojen yömyssy Madden olkapäillä??
Kuvissa sentään tajuaa, että mekko on takuulla livenä huomattavasti enemmän edukseen kuin tv:ssä, kun materiaalien laadukkuus ei jää hämärän peittoon. Madeleinesta sanotaan, että hän on erittäin kiinnostunut muodista ja kokeilunhaluinen. Siksi tylsä ja mummomainen puku on hiukan pettymys.
Roosanruskea sävy sopii kyllä kieltämättä hyvin yhteen vaaleansinisen prinsessanauhan kanssa.

Prinsessa Victoria
Prinsessa Victoria on valinnut pukunsa aika varman päälle. Toisaalta hän ei ole tyyliltään mikään irroittelija, joten sikäli puku on väriä myöten hyvin hänen oloisensa. Volyymiä tuova drapeeraus toisella sivulla antaa riittävästi jännitettä ja ilmettä.
Selkäpuolelta Victorian mekko on oikein kaunis. Prinsessan hyvin treenattu selkä pääsee oikeuksiinsa.
Kun olin pieni, kuvittelin prinsessojen kampausten näyttävän juuri tältä. Paitsi että prinsessat olivat blondeja ja kuningattaret tummahiuksisia. (Eläköön Walt Disney!)

Kuningatar Silvia

Kuningatar Silvian puku on jakanut täällä ehkä eniten mielipiteitä. Toisten mielestä Prada-henkisiä guipure-pitsejä on käytetty ihan liian vaatimattomasti ja lopputulos on mitäänsanomaton. Minttu on ihan eri mieltä ja sanoo, että mekko on fantastisen kuningatarmainen ja ihanasti Marie Antoinette-henkinen. Klassinen kuninkaallis-puku!

Kulttuuriministeri Lena Adelsohn LiljerothMe likes! Värittömäksi jäänyt kulttuuriministeri irroittelee Vivienne Westwood-Alexander McQueen -vaikutteilla ja kruunaa epäsymmetrisen kokonaisuuden metallivetskareilla. Uskaliasta ja onnistunutta!!

Labels:


Comments:
Vihdoinkin mä näin Silvian tän vuotisen puvun :) Ja mustakin se on hieno. Kuten myös tuo Victorian.

Mä muuten aina kuvittelin pienennä, että Ruotsin kuninkaalliset on ainoita kuninkaallisia maailmassa ja siksi mun prinsessat ja kuningattaret on olleet brunetteja.
 
Upeita pukuja.:) Pidän kaikista!
 
upea kampaus victorialla! kelpaisi minullekkin :) upeat puvut kaikilla.
 
tukholman kaupungintalosta tulikin mieleeni, että kertoisitko minttu koska siellä alkavat alennnusmyynnit? heti joulunpyhien jälkeen?
 
Minä pidän Madeleinen asusta ja paljon. Rusehtava väri ei ehkä ole kaikkein kaunein eikä tosiaan soinnu Madden hiuksiin, mutta tuo malli yhdistettynä tuohon röyhelöboleroviritelmään tuo mieleen vanhan ajan prinsessan asut tyyliin Lumikki.
 
Shandi: Hauska huomata, miten lapsena muodostaa kuvan siitä, miten asioiden "kuuluu" olla: :)

MouMou: Alan itseasiassa lämmetä myös Madeleinen puvulle pikkuhiljaa...

Lina: Juu, ja tiara kelpaisi myös! ;D

Mii: Ensimmäiset alet alkavat jo välipäivinä ja melkein kaikki loput heti pyhien jälkeen. NK:n ale alkaa hiukan myöhemmin.

Riite: Olet kyllä ihan oikeassa. Olen edelleen samaa mieltä, että mekon sävy (tai hiusten värjäys) ei ole onnistunut, mutta muuten näin päivän sulattelun jälkeen alankin pitää Madeleinen mekosta.. :)
 
Mun kaveri tuntee ne kundit jotka laittaa kuninkaallisten hiukset. Kaikki ihanat hiusluomukset tehdään noin 5 minuutissa per pää, ne kampaajat ovat häikäisevän ammattilaisia.

Suomessa ei löydy kovinkaan monta kampausten laittajaa, ainakaan sillä perusteella että Linnan juhliin tullaan roikkotukassa (esim taiveaho) sekä omasta kokemuksesta kun olisin halunnut jotain kivaa joskus juhliin. Saa etsiä oikein kissojen ja koirien avulla kampaajaa joka osais ei-niin-morsiustasoa olevan nutturan , vaan jotain rennompa mutta hienoa.


UllaUrsula
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?