Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

DIY: Huppuhuivi

Friday, December 26, 2008

DIY: Huppuhuivi

Grande Finale -arvontaviikolla oli torstain palkintopaketissa mm. BikBokin musta huppuhuivi. Muistaakseni joku kyseli teko-ohjeita, mikäli onni ei satu kohdalle. Laiskanpulskeisiin joulun välipäiviin sopiikin passelisti pieni näprääminen.

Näyttäisi siltä, että toteutus ei vaadi mitenkään poskettoman edistyneitä superneulojataitoja. Huppuhuivi koostuu parista suorasta palasta, jotka kiinnitetään yhteen kahdella lyhyellä saumalla. Kuvat Karkin huivista, joka on siis samanlainen kuin arvonnan palkintohuivi.
BikBokin huivi ei ole mitenkään hurjan paksua lankaa, mutta itse voi luonnollisesti valita niin muhkean vaihtoehdon kuin haluaa. Itse olisin ehkä tehnyt huiviosuudesta pikkuisen leveämmän.

Tarvitaan siis kaksi suorakaiteen muotoista palaa, joista pidempi on itse huivi. Lyhyemmän pätkän pituus on suunnilleen olkapäältä pään yli toiselle olkapäälle. Huppupala taitetaan kahtia ja takasauma ommellaan kiinni. Yläkulmaa voi hiukan pyöristää, jos ei halua tonttulakki-efektiä. Kiinnitä lopuksi hupun alareuna huivin keskikohtaan.
Ohuehkosta langasta - kuten BikBokin huivi - toteutettuna on se etu, että huppu on aika huomaamaton silloin, kun se ei ole päässä. Eli huivi toimii ihan perushuivinakin. Paksusta langasta toteutettuna huppu on näkyvämpi, koska se ei sulaudu osaksi huivia yhtä helposti.

Labels:


Comments:
Loistava ohje! Pitääpä kokeilla, eli näyttää tätä äidille! Voisin tilata samalla noita kaksin, ellei kolmin kappalein :D Mustana, harmaana ja jonain ihanana puuterisävynä.
 
Anonymous: No voi kun kiva, jos ohjeesta on inspiraatiota!
 
tää on kyl huippu idis!! nyt pitää lähteä etsiin jostain sopivaa lankaa :) kiitti ideasta!
 
Kiitoskiitoskiitos! Se taisin olla minä, joka ohjetta silloin kärtti, joten oli kiva ylläri :). Menen heti tänään ostamaan lankaa!
 
Jo-hanna: Ole hyvä - kiva jos tykkäät! Näyttäisi ainakin suht. helpolta toteuttaa. :)

*Jossu*: Jes - hyvä, jos tästä on apua! Tekisi kyllä mieleni testailla itsekin...
 
Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?